Lightning animation.

Image via Wikipedia

Vuietul intrării Italiei în incapacitate de plată, pe fondul crizei mondiale şi al instabilităţii din USA, încă reverberează pe Glob. Italia este una din cele patru mari europene (Germania, Franţa, Anglia, Italia) iar flexibilitatea investiţional-financiară este superioară celorlate ţări. Italia este membru G8 şi G20. În Europa pute şi asta înseamnă că ceva a intrat în putrefacţie.
Ceea ce se întămplă acum în Europa, prăbuşirea Spaniei şi Italiei, urmează linia atlantic-mediteraneană pornită din Islanda spre Grecia, prin Irlanda, Portugalia, Spania şi Italia.

Eu am scris despre toate acestea de anul trecut:

Lightning striking the Eiffel Tower, June 3, 1...

Image via Wikipedia

În 17 mai 2010  în articolul Prabusirea EURO! Revine Germania la marca? Am scris „Europa a instituit un Mecanism European de Stabilizare Financiară! Nu este destinat salvării situaţiei ţărilor membre ale UE ci salvării monedei unice, EURO! Acum începe circul pe piaţa europeană! Se cunoaşte situaţia “delicată” sau chiar “gravă” a unor ţări! Dar ce va urma? Irlanda, Portugalia, Spania, Grecia, Slovacia, Ungaria şi chiar Italia, din zona Euro, trebuie susţinute! Bulgaria şi România, din afara zonei euro dar atât de legate de moneda europeană încât reglarea bugetului nu se poate face în altă monedă, vor exploda cât de curând! Sarcina Europei a rămas pe Germania şi FranţaIar tăcerea suspectă a Franţei îmi dă mult de gândit! Cred că din Franţa va izbucni un adevărat dezastru financiar pentru euro!
În 21 mai 2010  în articolul Frontul balcanic e o necesitate. Va fi revoluţie! Arătam printre altele că: „Lumea fierbe dar va exploda cu adevărat atunci când criza mondială va lovi Estul, cel mai probabil China! Acum, şocul unui sistem financiar bazat pe o valoare falsă a lovit Europa şi se deplasează spre Asia!”
Am publicat în 27 septembrie 2008 articolul „Nevoia de revolutie”  în care arătam „Miroase a revolutie pe plan mondial. Se simte bine asta. Nu trebuie sa respiri aerul din State ca sa simti. Revolutiile sau razboaiele urmeaza unor crize mondiale severe. Daca e numai o criza economica, se declanseaza un razboi pentru regestionarea economicului. Daca insa avem de-a face cu o criza sociala profunda, se declanseaza revolutia.”
Pentru cei care citesc prima oară predicţiile mele, îi îndrum să vadă:

  1. seria de articole din Cronica, România de azi începând cu articolul din 26 mai 2010 cu titlul Criza mondială – Adevăruri nespuse!
  2. predicţiile mele pentru 2011 publicate în 21 decembrie 2010 Ce va fi in 2011 in lume? Prognoza si predictii Mircea Batranu  +sub cheia NASA, Rusia, Euro, Pământul, Conferinţa Crizei!
  3. Priviti spre Londra si cititi Mircea Batranu
  4. Ce nu spune Nouriel Roubini. Sfarsitul economiei keynesiene.

Oameni buni, se prăbuşeşte un sistem socio-economic pentru că întregul mecanism a fost defectat şi nu poate fi remediat. Nu este o criză a datoriilor publice, este prăbuşirea unui sistem!
Ce înseamnă asta?
Nu vă ghidaţi după poveşti şi declaraţii idioate politice care anunţă că investitorii caută noi facilităţi, etc. etc.! Nu mai există investitori care să caute pieţe pentru investiţii! Se intră în standby, se vor prăbuşi burse, se reduc tranzacţiile! Acum este o panică declanşată de recunoaşterea incapacităţii de plată a Italiei dar, pe fondul prăbuşirii generale a Europei, urmează explozia Franţei şi închiderea Germaniei.
Rusia, India şi China ne vor reaminti comerţul tradiţional intern (trocul) şi extern (barterul).

  1. proprietăţile îşi vor pierde valoarea (de fapt revin la normal, adică 1usd/mp)!
  2. plasamentele bancare şi bursiere îşi vor pierde valoarea-se va pierde încrederea în monede
  3. băncile şi fondurile financiare vor falimenta
  4. se va intra pe un traseu de supravieţuire în care se va orbecăi pentru că noile instituţii, ale comunionismului, nu sunt construite!

Dar toate acestea le-am scris în 2008 în Manifest, Va fi revoluţie! Şi puteţi citi gratuit cartea pe Google Books sau să o descărcaţi de pe blog.

Urmăriţi cu atenţie Londra! Marile jocuri se fac la Londra!

Nota autorului: România. Am avut şansa ca ţară să accesăm fondurile europene şi am fi tranzitat mai uşor criza. Dar o mână de trădători şi nepricepuţi ne-au readus în evul mediu.

Comentarii
  1. U R A N U S spune:

    Lagarde: Eforturile Greciei sunt insuficiente, Italia nu sta chiar asa rau (presa romaneasca)
    –––
    cred ca tu vezi prea multe lucruri in culori sepia! (pana la urma sitii cum se zice :Nici dracu’ nu e chiar atat de negru!”)
    ––––-
    –––––
    „Urmăriţi cu atenţie Londra! Marile jocuri se fac la Londra!”
    –––
    100% de acord, inca un motiv in plus pentru o mezalianta cu Anglia!
    –––––
    ––––-

    „Nota autorului: România. Am avut şansa ca ţară să accesăm fondurile europene şi am fi tranzitat mai uşor criza. Dar o mână de trădători şi nepricepuţi ne-au readus în evul mediu.”
    ––––
    Si aici de acord cu tine, de fapt subiectul este extrabatut pe aceste -si multe alte- pagini. De aici
    necesitatea schimbarii sistemului, nu doar a guvernului, curatenie generata si totala, si tara poate fi redresata.

    • @Uranus S-a adeverit si cu Italia ceea ce am spus eu iar tu ai fost printre cei ce negau! Problema grava cu Italia este ca este membru G8! Sa tii te rog cont de faptul ca eu nu sunt ghicitor; predictiile sunt date pe baza unor analize!

  2. U R A N U S spune:

    Nu vad ce s-a adeverit cu Italia, cum am mai zis, nici o tara din G7 initial, nu va colapsa, cat despre ‘ghiceala’ orice predictie despre viitor are si o mica parte de ghiceala, mai ales daca este pentru un termen lung si chiar mediu, pentru ca de la data „analizei”, intre timp, pot interfera factori insesizabili la aceasta data, si oricum, se pot schimba si datele initiale. Cea ce este de remarcat este insa faptul ca din mai toate civilizatiile antice (Irak, Grecia, Egipt) acestea toate sunt in probleme cronice, doar Israelul este o natie cu status elevat iar vechea civilizatie romana s-a refacut prin intalnirea adversarilor biblici (Israel si romanii, italienii) pe continentul Americii (mai) de Nord.

  3. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

    http://www.money.ro/americanii-se-pregatesc-sa-inunde-din-nou-lumea-cu-dolari_1030921.html

    Oare cat mai prelungesc americanii agonia acestui sistem financiar fara baza reala , cu „perfuzii de bani ”?

  4. U R A N U S spune:

    PROBLEMELE GENERALE(ALE OMENIRII) SUNT DOUA(in principal) : suprapopularea si furtul de valori, desigur prin simbolul lor, banii, adica cateva milioane de persoane (la nivel global) detin monopolul pe subzistenta a peste 6 miliarde de suflete.
    Orice tara cu conducatori patrioti, onesti , nu are nici o problema( vezi Monarhiile europene), probleme au tarile in care nemernicii de la conducere vor sa intre si ei in marile jocuri, si o fac prin imprumuturi exorbitante, pe care le impart intre ei, si apoi poporul le va plati in 20 sau 50 de ani.Cat despre dolarii americani, au sau nu au acoperire, problema (neexpusa de nimeni pana acum) este ca dolarul a ajuns mai mult decat moneda, este brand de tara, ca sampania francezilor.iar un brand bine intrat in constinta publica, va fi intotdeauna cumparat la preturi inalte.

  5. U R A N U S spune:

    Italia si Spania se pot imprumuta mai usor: BCE le cumpara obligatiunile

    Costurile de finantare pentru Italia si Spania au scazut, luni, dupa ce Banca Centrala Europeana a intervenit, achizitionand obligatiuni emise de cele doua tari, pentru a stabiliza pietele financiare…”
    _________
    desigur ca le cumpara obligatiunile, pentru ca sunt 2 tari cu potentialele cele mai mari (economice) si in consecinta sunt solvabile.Probabil ca le-au pus si anumite conditii, cea mai importanta trebuie sa fie in taierea costurilor sociale, si amandoua tarile o vor face, dar nu impotriva propriilor cetateni ci impotriva emigantilor, care realmente, au colmatat sistemele de asistenta sociala a acestor tari si a altora. Romanii au cea mai mare sansa in Romania, trebuie doar putina lupta, cateva sute sau mii de indivizi corupti si vanzatori de tara, pot fi rasturnati usor prin efort popular…A fost doborat ceausescu, care era infipt de zeci de ani la carma tarii, cu acest guvern va fi doar o bagatele.E nevoie doar de consens, solidaritate si sincronizare in actiune.

Lasă un comentariu