Educaţia şi Globalizarea
Prezint căteva fragmente din lucrarea „MANIFEST-Va fi revolutie!”

***

Globaliştii duc o luptă de cucerire a globului pe două domenii, existenţa (prin bani) şi identitatea. Identitatea (individuală, de neam şi de ţară) vor s-o distrugă prin inginerii sociale la nivel de politici locale şi globale cu efect asupra educaţiei.  Acesta-i tristul adevăr!

Educaţia este principala ţintă a Globalizării.

***

Iată fragmentele:

cap.12.comunionismul si problemele globale
………………..
pag.89 -2.EDUCAŢIA – baza existenţei spirituale, cheia identităţii.
Educaţia implică toate eforturile sociale îndreptate spre formarea individului şi a comunităţii spre „bunul simţ” civic, tehnic, ştiinţific. De asemenea educaţia formează atitudinea şi reacţia fata de semeni, colectivităţi, naţiuni, evenimente şi mediu. Educaţia formează personalitatea şi conştiinţa pentru identitatea proprie. În etape de vârstă, educaţia se formează şi desăvârşeşte în mediile numite familie, şcoală, societate, prin acumularea de cunoştinţe, înscrierea în tradiţii, socializarea în medii diverse, prin formarea unei atitudini proprii dar şi a atitudinii comune cu interesele de neam şi ţară. De educaţie depind:

  Evoluţia omenirii
  Rezolvarea problemelor omenirii
  Libertatea solicitată de individ şi societate
  Starea de sănătate
  Personalitatea
  Identitatea
  Civismul , atitudinea

Pentru noi este esenţială formarea şi menţinerea educaţiei pe valorile umaniste, întărirea personalităţii, dezvoltarea capacităţii şi atitudinii de oameni liberi, solidaritatea în rezolvarea problemelor globale şi locale.
Pentru partizanii globalizării, politica dusă este de pierdere a identităţii, de depersonalizare, acţiuni necesare subjugării.

  Mediul înconjurător este o problemă de educaţie.
  Acţiunile sociale sunt probleme de educaţie.
  Dezvoltarea omenirii şi rezolvarea problemelor societăţii în ansamblu ţine de educaţie.

Întreaga viaţă este un echilibru perfect cu natura. Educaţia ne formează ca participanţi şi factori în acest echilibru.
„Educaţia este cheia evoluţiei societăţii umane şi marea miză a bătăliei dintre Globalişti şi restul lumii.”
……………………….
cap.4.Sistemul politic si identitatea
………………………..
pag.34-b.Depersonalizarea şi pierderea libertăţii
Primul pas al omului politic, bazat pe minciună, este supunerea statului faţă de stăpânul mondial. Al doilea, în cadrul aceleiaşi manifestări de distrugere a identităţii, este depersonalizarea prin organismele şi tehnologiile sociale create de sistemul politic.Cum poţi să-i distrugi omului personalitatea? Tehnologiile sociale sunt destul de dezvoltate în domeniu.
• Falsitatea valorilor in procesul educational
Au reformat învăţământul şi educaţia, renunţând în mare parte la ceea ce forma personalitatea: cultura naţională şi universală, arta şi ştiinţele. Despre sistemele de gândire şi filosofie se pomeneşte numai în cadrul specializărilor.
Personalitatea se formează în familie, în ciclul primar şi gimnazial. Direcţia inoculată de sistemele educaţionale este spre a-ţi găsi un loc în lumea de azi şi nu a gândi şi înţelege lumea.
Copilul, elevul, adolescentul, nu mai este format în spiritul înţelegerii şi abordării proprii ci în spiritul angajării într-o structură economico-socială şi a realizării unei cariere. Pentru că au nevoie de oameni supuşi. Iar despre marile valori ale culturii se pomeneşte din ce în ce mai puţin.
• Robotizarea umană
Pregătirea ulterioară şcolii este strict în concordanţă cu nou createle structuri şi necesităţile lor. Prin trainig-uri, team-buildinguri, cursuri diverse, ei te depersonalizează. A-ţi corecta dicţia şi ţinuta sunt învăţăminte utile. Dar momentul în care te învaţă să zâmbeşti este primul pas în postarea minciunii în relaţiile cu ceilalţi. Apoi, pas cu pas, pentru optimizarea activităţii tale, te învaţă să urmezi cu stricteţe proceduri, să nu pui întrebări şi mai ales să nu-ţi pui întrebări. Totul automat. Au mers mai departe şi te-nvaţă ce să mănânci, unde să-ţi faci concediul, cum să-ţi planifici viaţa, îţi fac agenda şi priorităţile în viaţă. Tu nu-ţi mai aparţii. Ai devenit robot! Sistemul de aşa ceva are nevoie, nu de altceva. Eficientizarea muncii este de fapt depersonalizarea ta.
Binomul servici-casă îţi domină viaţa. Timpul pentru tine devine din ce în ce mai scurt. Dar ei, prin sistemele dezvoltate, în afara orelor de muncă, de job, ţi-au pătruns în casă, în familie, în concedii, programându-ţi toată viaţa, până la pensie şi după. Dacă te trezeşti de multe ori că în tine se revoltă o personalitate strâns ţinută în cătuşe, să ştii că eşti pe drumul bun, ai o şansă.

Altfel, el, sistemul care te-a format, îţi e şi tată şi mamă şi iubit şi iubită şi copii. Pierderea libertăţii e evidentă.

• Prostituţia massmediei
Massmedia este un capitol aparte tocmai pentru rolul major pe care-l are în transmiterea informaţiilor şi formarea atitudinilor. Fac o referire expresă la televiziuni. Subordonarea acestui domeniu este cvasi-totală, peste tot în lume. Iar ziariştii, comentatorii, prezentatorii, se supun acestui interes. Subordonarea faţă de politic este evidentă. Critica sistemului politic existent într-o ţară nu este însoţită de prezentarea infernului creat de sistemul bancar şi de cel politic, de depersonalizarea creată. Se iau atitudini dure uneori faţă de o persoană sau un eveniment dar nu asupra sistemului însuşi.
Condiţionarea financiară a posturilor de televiziune creşte în situaţiile de criză. De parcă n-ar fi fost destul, posturile de televiziune se întrec în toată lumea în promovarea non valorii, în promovarea inculturii.
Când zi de zi prezinţi ceea ce e mai jos pe scara valorii umane şi le transformi în mondenităţi şi vedetisme, impactul asupra telespectatorului este de depersonalizare.
Incultura depersonalizează. Nefiind instituţii ale statului, televiziunile nu au o răspundere directă în educaţie. Dar au una morală, dacă se mai poate vorbi de aşa ceva.

Reclame
Comentarii
 1. cristina spune:

  In general, de acord. Care este vehiculul prin care se controleaza educatia pentru a duce la globalizare? Scolile publice. Acesta este unul dintre motive pentru care sint impotriva lor.

  • De automobile avem nevoie. Dacă unii soferi sunt beţi, nu vom renunţa la automobile ci vom schimba şoferii sau vom face *legi aspre* pentru nerespectarea regulilor.Lupta noastră trebuie dirijată spre realizarea unui Sistem de Învăţământ care să realizeze Educaţia. Şcolile publice trebuie să realizeze Educaţia. Izolarea duce la probleme de socializare grave.

 2. cristina spune:

  Nu exista tara unde educatia sa nu fie vehiculul globalistilor. Este o idee utopica sa credem ca putem schimba acest sistem.

  Izolarea duce la probleme de socializare grave??? Dovezi?

  • In situatia in care traiesti izolat, cum sa mai socializezi? E posibil sa te salbaticesti. Iata ce spune DEX-ul referitor la socializare. DEX „* SOCIALIZRE,* *socializri.* *1.* Faptul de *a (se) socializa.* *2.* Proces de integrare social a unui individ ntr-o colectivitate. [Pr.: *-ci-a-*] – V. *socializa.* ” colectivitatile au legitati interne, dezvolta comportamente de grup. E bine sa fii integrat din start in colectivele de copii, la joaca. Nu ati vazut ca prima reactie a unui copil cand vede un altul e sa se apropie de el iar apoi sa-i atinga fatza? Pentru recunoastere. Apoi imediat se joaca impreuna. Dar pentru asta trebuie sa-i vada pe ceilalti, sa se identifice grupului copiilor. Socializarea este un atribut al omului. Pedeapsa (inchisoarea) e izolare! q.e.d

 3. cristina spune:

  Stiu definitia socializarii. Nu despre asta am intrebat. Faptul ca se invata altundeva decit in scolile publice, cum duce asta la izolare?

  • Important e sa fie un colectiv cat mai divers, sa nu fie singur copilul. In nici un caz colective elitiste. Orientarea copilului se face pe verdictele parintilor si ale invatatorilor dar si prin repetarea miscarilor si atitudinilor celorlalti!

 4. […] Medici prosti, profesori prosti, militari prosti! Educaţia şi Învăţământul – structură Educaţia şi Globalizarea apel pentru educaţie Apel pentru Educaţie! 0.000000 […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s