Educaţia şi Învăţământul -structură

Posted: 13 septembrie 2009 in cultura, educaţie, Neclasificat, românia, social
Etichete:, , , , , , , , ,

Am prezentat apelul în care solicitam într-o primă etapă separarea instituţiilor Educaţiei şi Învăţământului. Educaţia să fie o construcţie, sub egida Academiei Române, care să cuprindă valorile educaţiei, drepturile privind accesul la educaţie şi garanţia statului pentru aceste drepturi şi valori.

diagrama batranu - structura educatiei

structura educatiei

În structura ce o prezint se observă că:
1.Educaţia este un drept de care trebuie să te bucuri toată viaţa. Scenariul este făcut pentru o durată a vieţii de 80 de ani.
2.Am considerat un nivel maxim de implicare al tuturor instituţiilor, la un nivel de 100 (100%) şi care-l regăsim în perioada de formare până la 18 ani.
3.Ponderea familiei este maximă (65%) pe grupa 0+3 ani şi apoi se menţine la o valoare mare (de la 35% la 15%) până la 21 ani.
4.Ponderea învăţământului creşte de la 35% (grupa 3-6 ani) până la 50% (grupa 6-21 ani), apoi scade.
5.Ponderea culturii, ca instituţie, are valori medii toată viaţa (între 3 şi 10%)
6.Protecţia socială şi Sănătatea au ponderi importante pentru grupa 0-6 ani, şi medii pe toată durata şcolarizării.
7.Am cuprins şi administraţia locală şi alte instituţii, cu ponderi în educaţie. Spre exemplu Turismul, Transporturile, prin facilităţile acordate, ar trebui să susţină activităţile educative.
Se pot face structuri mult mai apropiate de necesităţile de educaţie.
Am vrut să se vadă clar diferenţa conceptuală dintre Educaţie şi Învăţământ.

Reclame
Comentarii
 1. cristina spune:

  Un lucru nu se intelege in privinta raportului parintilor cu scoala. Pina la 6 ani, parintii sint #1. Dupa aceea sint #2. Parintii sint pe post de bone? Babysitter?

  Uitam un lucru important. Scoala/invatamintul este angajatul parintilor, pentru ca din banii parintilor este platita scoala. Deci seful=parintii, angajatii=scoala/profesorii/ministrul invatamintului.

  Cine comanda intr-o institutie? Seful. Cine trebuie sa execute? Angajatii. Exact si in acest grafic, trebuie sa se arate ca seful este parintele, nu scoala. Scoala este „ajutorul” parintelui, nu seful lui. Si numai in cazul in care parintii vor „ajutor”, pentru ca fiind sefii, au dreptul de a lua orice decizie considera necesara pentru binele companiei.

  Face sens?

  • Am prezentat o structură a Educaţiei în susţinerea demersului meu privind separarea celor două instituţii. Ceea ce subliniez este ponderea diverselor instituţii in actul educaţiei. Învăţământul este una din instituţii. Familia este altă instituţie. Comunitatea, cultura, sanatatea, protectia sociala, sunt alte instituţii cu rol in educaţie.
   Educaţia, în reprezentarea grafică a rolului instituţiilor, inseamnă procesul de formare fizică şi intelectuală, de formare a personalităţii, a atitudinii, de dezvoltare a aptitudinilor, de consolidare a propriei structuri. Este un proces ce se desfăşoară pe întreaga durată a vieţii.
   Bineînţeles că specialiştii în domeniu vor face modificări de ponderi, justificate. Dar structura instituţională a educaţiei va rămâne aşa.
   Nu pun in balanţă rolul parinţilor, al educatorilor, al conducătorilor si angajaţilor ci ponderea instituţiilor.

 2. cristina spune:

  De ce separarea? Sefii trebuie sa lucre cu subalternii mina in mina. Ca institutie, familia trebuie sa aiba mai multa influenta in viata copilului decit oricare alta institutie.

  • Pentru ca Invatamantul este o parte, foarte importanta a Educatiei. De invatamant trebuie sa se ocupe statul, sa asigure accesul tuturor gratuit, asa cum cere societatea (prin indivizi, familii, comunitati).Familia are o pondere imensa in educatie pentru grupa 0-3 ani si foarte mare dupa 3 ani pana la majorat. Familia trebuie sprijinita de stat. Unii nu au posibilitati de crestere a copiilor in spiritul valorilor educatiei. Dupa cum stiti cultura este prezenta in structura statului la nivel de minister. Trebuie sa dezvolte programe si proiecte pentru educatie, sa faciliteze accesul la cultura. Si asa pentru fiecare institutie care face parte din sistemul Educatiei. Da, startul conteaza foarte mult, e normal ca familia sa fie puternica.

 3. cristina spune:

  Nu inteleg de ce statul ar trebui sa aiba mai mare influenta decit familia, in categoria „minora” de virsta, nu 0-3, 3-6…etc.

 4. […] Traian Basescu? Educaţia şi învăţământul Medici prosti, profesori prosti, militari prosti! Educaţia şi Învăţământul – structură Educaţia şi Globalizarea apel pentru educaţie Apel pentru Educaţie! 0.000000 […]

 5. U R A N U S spune:

  Total de acord cu tine, Mircea, insa ce legatura are religia cu educatia? Este dovedit ca religiile „moderne” (adica in timpurile moderne) sunt doar business-uri , deci doar pentru bani, atunci de ce religie (si inca obligatorie) in scoli? Nu am nimic impotriva insa ca orice biserica (pe banii ei si nu jumuliti de la stat) sa deschida scoli si cine vrea sau are „chemarea’ sa le frecventeze, altfel statul are nu numai datoria dar si obligatia sa asigure conditii egale tuturor copiilor la procesul educational, pentru ca educatia este cea care permite individului sa evolueze, iar scoala este cea prin care se formeaza caracterele, de care depinde viitorul unei natii.

  • N-am trecut niciunde religie ca practica sau materie in scoala! Trebuie sa dezvoltam un stat laic dar e bine sa se studieze religiile intr-o disciplina numita religie sau in cadrul unei discipline de genul „religie si mitologie”

 6. U R A N U S spune:

  de acord ca religiile trebuie studiate ca repere filozofice si istorice chiar, insa nu la clasele primare si nici chiar in liceu, (poate evaziv) cand mintea copiilor nu poate face inca distinctiile necesare (obiective) mai ales daca vin indoctrinati de familie, care (are dreptate Cristina) ar trebui sa fie mai importanta decat scoala, insa aceasta nu se poate intr-o societate pauperizata, si -nu de putine ori- educatia din familie (in speta cea religioasa) creaza un viitor adult indoctrinat si obtuz.

 7. U R A N U S spune:

  In realitate, trebuie (sau ar trebui ) sa facem o distinctie transanta intre religie si credinta (adica credinta cea adevarata) , pentru ca a crede (in ceva nepalpabil) si a te exprima in „mod religios” nu inseamna credinta, aceasta ar trebui sa fie ceva foarte personal, chiar intim, cum spune chiar si Biblia („intra in odaita ta, incuie-o si roaga-te”, „si atunci A. s-a dus intr-un loc singuratec si s-a rugat”, etc.)insa in peste 90% din cazuri nu este asa.Cred ca cel mai mare pacat al religiosilor, este infatuarea, trufia, dorinta nestavilita de a arata celorlalti ca religa sa este mai buna (decat a altora) , sau ca (catre cei din acelasi grup) ca el/ea o practica mai cu ardoare, mai bine,de unde animozitati ascunse sau fatise, si de unde, imensele probleme sociale, dea lungul mileniilor.Cu siguranta ca trebuie sa existe si credinciosi adevarati, insa acestia trebuie sa fie acei carora nimeni nu stie ca sunt credinciosi sau ce credinta au, adica sunt oameni modesti ,retinuti,moderati, care -de obicei- nici nu au probleme, iar cand le au, le rezolva incet, dar temeinic.

 8. U R A N U S spune:

  Hitchens: “Religia va aduce moartea şi sfârşitul rasei umane”
  • publicat la: 28 December 2010 (presa romana)

  –––––
  Toata istoria omenirii adusa si la zi, dovedeste acest lucru.Singura evitare a distrugerii rasei umane si a pamantului, este „varianta Suedia” adica renuntarea la religie, a mai mult de jumatate din populatie si dezvoltarea -ca structura legiferata- a rationalismului obiectiv.

 9. U R A N U S spune:

  O”DEZERTATIE ” SEXUALA!

  (republicare, cu scopul de a trage un semnal de alarma ca guvernele romanesti mint si cand spun -pentru a-si gasi diverse scuze- ca nu exista nici o legatura intre „sula si prefectura”!)

  Pentu orice minte normala si sanatoasa ,sexul nu este -in primul rand- o problema de morala ci o problema de sanatate,atat in sine dar si ca indicator al sanatatii generale, sau ca precursor al unor conditii medicale in special in sfera psihicului(derivat din nefunctionalitate).Cei care pun pe primul plan latura morala a acestei activitati umane, sunt ori farisei gretzosi (deobicei religiosi) ori conservatori sociali(deobicei cuplati pe prima categorie amintita) care, in general, sunt limitati in gandire si dupa care, omenirea ar trebui sa fie inca in evul mediu.Desigur ca latura morala exista sau ar trebui sa existe in cazul cuplurilor oficiale, unde prin contract mutual si consfintit in scris cei doi isi promit fidelitate.Din pacate, in toate timpurile si la toate nivelele sociale -in prea multe cazuri- acest contract a fost incalcat si nu de putine ori tocmai pentru a satisface cerinta de sanatate care atat instinctual dar si mental, gandit, volitiv, este cautata de orice individ, barbat sau femeie. Impotenta sexuala-la nivel de individ- este o conditie cu reverberatii masive in social, chiar daca nu se vorbeste de acest aspect prea mult ,din pudoarea inradacinata in cultura.In realitate, impotenta sexuala nici macar nu se poate aplica la majoritatea cazurilor, mai ales a unei persoane sub 50 de ani,de acea disfunctia sexuala (aici,strict disfunctia erectila) este mai potrivita, insa aceasta ,in timp, nerezolvata va duce la adevarata impotenta.Acest termen este folosit -si pe drept- in cazul barbatilor si pentru motivul ca actul sexual -partea masculina- implica automat o conditie fizica si anume erectia.Se pare -considerand cele cateva articole de prin ziare- ca o armata de romani tineri, intre 25 si 35 de ani au probleme erectile si in consecinta probleme in a avea sex. Aceasta explozie de nefunctionalitate sexuala poate avea o multime de motive, insa se pare ca- in contextul social din Romania creat dupa 1989- inamicul public nr.1 este stress-ul si oricare alta conditie este adiacenta, insa este clar ca la aceasta se mai poate adauga una si anume iesirea din tacere.Inainte de „89 media nu discuta acest subiect nici macar aluziv si -e foarte posibil- ca chiar si in cabinetele medicale generale acest subiect sa fi fost extrem de tabu.Deci problema a existat -la o scara redusa, cred – dar ca si homosexualitatea si SIDA (ca un alt exemplu) nu erau admise ca discutii publice nu numai de sistem dar chiar si de cultura populara, care este bazata (in aceste cazuri, dar si multe altele) pe percepte religioase, izvorate din sentimentul ancestral, animalic de teama, in general si in special din dorinta masculului de a poseda cat mai multe femele si a-si inlatura concurentii inclusiv prin ucidere.Intradevar, dorinta naturala -ascunsa destul de bine- a preotilor de a avea acces sexual la femei tinere, frumoase ( si chiar cu bani, care faceau,fac, donatii catre „sfantul locas”) este la baza perceptelor ,regulilor si ( si mai accentuat) a legilor religioase in care articolul „sex” nu este deloc ocolit, insa intotdeauna , foarte explicit, referindu-se la „infranare” la obligatia „morala” de nu a avea sex decat intr-un cadru restrans ,atat temporar cat si social.Preotii fiind barbati, obligatoriu aceste reguli se aplicau si se aplica cu mare, intensa precadere femeilor, orice femeie dovedita (sau chiar doar suspectata) de o afacere sexuala in afara cadrului ,fiind automat pedepsita , chiar si cu moartea( depinzand de epoca istorica si cultura etnica) . Acelasi lucru nu se aplica nici pe departe in cadrul barbatilor, aceasta regula de aur, ca o supapa de siguranta pentru -eventualii – preoti prinsi ei insasi in flagrant, iar , prin extensie , de acest prerogativ, au beneficiat si inca beneficiaza toti barbatii din aceasta lume. Mai mult ( si e imposibil de stabilit daca acest aspect are o determinare genetica, e datorat instinctului ori culturii create in timp) orice barbat care a avut sex inainte de mariaj este iertat si este considerat chiar un factor de mandrie atat pentru el insusi dar si pentru partenera( sau macar considerat ca un factor de asigurare ca el este „capabil”si are o experienta de care ea are nevoie),in timp ce o femeie va fi -in ambele cazuri -cumva pedepsita, iar din partea barbatului (mai ales cel tanar si idilic,chiar daca el a facut aceiasi „greseala”) , asupra ei, se va revarsa un sentiment autentic de dezgust,chiar daca ,rational ,el intelege ca este nefondat.De obicei aceste relatii se intrerup ,uneori in maniere urate, chiar ilegale ( maltaratari fizice, omoruri).Dupa aceasta introducere ,intorcandu-ne la subiectul principal „impotenta sexuala” se poate spune definit ca aceasta conditie este ajungerea la apogeu ( nu la climax) a disfunctiei erectile, care initial ( si apoi se poate prelungi in timp luni si ani) se manifesta cu intreruperi sau cu /si neatingerea potentialului maxim (cunoscut de cei 2 parteneri) atat sub aspect pur fizic cat si functional.Referirea de aici se va face numai la barbatul absolut obisnuit, normal ,care a avut prima erectie veritabila la 9, 12 sau 15 ani si eventual a debutat in viata sexuala la orice varsta dupa acest eveniment si a fost absolut normal in aceasta activitate pana la aparitia acestei disfunctii, se pare undeva intre 25 si 35 de ani.Nu intamplator insa, aceasta varsta coincide cu varsta de cerinte maxime, in toate planurile vietii: barbatii tineri se lupta pentru prea multe, in acelasi timp: o partenera pe care sa o placa fizic, pentru care sa aiba sentimente si in acelasi timp respect; o casa sau macar un apartament , un automobil sau/si o motocicleta ( un periculos extra articol care accentueaza impresia de machio,sau macar cool),o slujba bine platita (care cere anumite sacrificii ,de obicei),care ar fi fundamentul satisfacerii altor cerinte, dar cea ce este important este ca ( desi in mod natural, raportat la etapa istorica in care traim) toate aceste cerinte venite in acelasi timp, creaza o presiune psihica uriasa asupra individului cea ce pentru unii este de nesuportat si va debusa in multe feluri, inclusiv(si poate cu precadere) in sfera sexuala.Nu este nici un dubiu ca aceasta afectiune are o conotatzie sociala, si anume cele mai multe victime sunt barbatii saraci (iar saracia din Romania este total diferita fata de cea din tarile westice) si in acelasi timp constienti de acest lucru si aproape fara speranta ca lucrurile se vor indrepta.Am auzit de multe ori tras cliseul ” Sunt ei bogati , dar nu au dragoste” sau ceva de acest gen.Ei bine, nu e adevarat de loc, bogatii sunt cei mai fericiti oameni inclusiv prin prisma sexualitatii si mai mult, ei fac aceasta disfunctie de erectie mai rar , deobicei datorata alcoolismului, drogurilor sau altor probleme de comportament personal.(sa nu uitam:aici vorbim ,ca regula, de barbati obisnuiti, din clasele medii si de jos, deci majoritatea).Dar ar fi total gresit sa nu luam in considerare acesti factori si la barbatul mai sus aminti(cel obisnuit ca conditie sociala),de fap chiar mai cu marita atentie,la acest barbat : fumatul (chiar de tigari „bune”) este , superdovedit ca un factor de mare risc pentru statusul general al sanatatii dar si pentru cel sexual; alcoolul consumat zilnic si peste masura este ,absolut sigur , daunator.Daca la inceput ,alcoolul este un „intaritor de recul” in timp va avea acelasi efect pe care acesta, alcoolul ,il are pentru cel care e surprins de inghetz sau avalansa si izolat, pe munte:in primele 10-15 minute iti da energie si te incalzeste, apoi te arunca intr-un somn fatal(desigur,in cazul sexului problema va aparea dupa multe luni sau ani de consum abuziv de alcool).Intradevar, alcoolismul cronic, aproape ca suprima functia sexuala(aproximativ acelasi lucru cu drogurile).Barbatii cu o slujba obisnuita , pentru a-si suplimenta venitul muncesc cateva ore in plus(cea ce poate depasi chiar 70 h/saptamana),dar acest lucru va avea, deasemeni, reverberatii negative in sfera sexuala(suprasolicitarea fizica sau cerebrala se rasfrange negativ in sfera sexului).Lipsa banilor induce lipsa satisfacerii unor cerinte generale inclusiv de distractie (devenite „obligatorii” in societatile moderne) cea ce duce la o noua frustrare, care pentru a fi „adormita”, „cere” mai mult fumat, mai mult alcool sau droguri; in sfarsit, de la lipsa banilor se creaza un cerc vicios din care individul nu poate iesi decat puternic alterat sau chiar decedat( datorita gravitatii sau suprapunerii conditiilor medicale, sau prin sinucidere, pentru a scapa de apasarea psihica creata,se pare, devine insuportabila pentru unii).De acea cadrul social are – nu e nici un dubiu, chiar daca nu pare, sau nu se recunoste- cel mai important rol in viata generala sociala, in viata individuala si -inclusiv- in viata sexuala.Remediul nu este tratarea individului in parte(in contextul expus) , ci- in acest context- remediul este politic. Politica (expresia sistemului respectiv, in orice tara,cat si exprimarea comprimata a economicului) este cea care influentzeaza extrem de puternic viata persoanelor, inclusiv latura sexuala, de acea este o conditie esentiala ca tinerii sa inteleaga ca participarea la actul si decizia politica nu este un deranj inutil, un moft sau o extravaganta ,ci este o necesitate vitala.Cantarirea rationala si nu emotionala( bazata pe declaratii sforaitoare, pe aparenta sau apartenenta religioasa sau la alte grupuri sociale) a persoanei care va fi aleasa in functii publice devine o conditie de baza a unei vieti mai bune, mai putin stresante, pentru intreaga populatie.De unde devine anacronica si calpa vechea intrebare :”Ce legatura are „sula” cu prefectura?” Dupa cum este dovedit dar nu deajuns trambitzat, legatura este uriasa.Intradevar, omul actual poate efectua servici si 16 de ore pe zi-pentru a face bani- insa costul personal va fi incalculabil.Tinerii trebuie sa lupte pentru o viata decenta in care venitul sa fie mai mult decat suficient, muncind nu mai mult de 36 ore pe saptamana ,in locuri de munca comfortabile si sigure din punct de vedere al sanatatii.Aceasta este baza unei vieti normale si sanatoase in care disfunctiile sexuale vor deveni foarte rare.

  Disfunctia erectila poate avea multe cauze , dar cand aceasta apare la prea multe persoane in acelasi timp devine clar ca este implicat un factor social ,aici dovedit a fi stress-ul.Stress-ul, cu toate teoriile elaborate in jurul lui, e greu de combatut mai ales ca o parte mare a terapiilor avansate tintesc efectul si mai putin cauza.Pe de alta parte multe din aceste terapii se bazeaza pe medicamente care prin ele insasi sunt periculoase, stiind ca orice medicament este ca un cub in care 1 sau 2 fatete vindeca, iar 7 sau 6 fatete sunt toxice si vor produce efecte serioase intr-un timp oarecare ( vezi „efecte secundare” ale tuturor medicamentelor, care de multe ori, direct si rapid sunt efecte principale;de exemplu in USA in fiecare an mor 86 mii de persoane datorita medicamentelor PRESCRISE ! In Romania si in oricare alta tara este aceiasi situatie, insa lipsesc statisticile).Singura solutie pentru a reveni la o viata sexuala normala si deci potenta este revenirea la o viata generala normala, echilibrata.
  Eliminarea totala a fumatului si drogurilor care absorb si o mare parte din bani, cea ce accentueaza saracia si imposibilitatea de a trai normal, Reducerea serioasa (sau completa) a alcoolului si eliminarea totala a spirtoaselor „tari”, Reducerea masiva a bauturilor racoritoare gen pepsi, cola etc.si trecerea pe bauturi racoritoare extrase natural din fructe si fara adaousuri de conservanti si zahar, Dezintoxicarea prin activitate sportiva usoara sau medie si prin iesirea masiva in parc sau la padure pentru o oxigenare inalta a tesuturilor. Hranire „rationala” (stiu….!) si odihna suficienta cel putin 8 ore de somn neintrerupt. Acesta ca un cadru general dupa care fiecare individ in cauza trebuie sa-si evalueze singur cazul, cat mai realistic:este el de „vina ” sau partenera ?Acest test poate fi efectuat usor incercand sa aiba sex cu alta femeie ,daca e posibil cu una mai „valoroasa” ca partenera sa.Daca esueaza, el insusi e cauza, daca are succes(cel putin de 2-3 ori in 1-2 saptamani) trebuie sondata relatia cu partenera sa.Poate fi la mijloc faptul ca el nu o mai place pe ea chiar de”nici o culoare”,dar inca nu-si da seama pe deplin, ori sta in acea relatie pentru motive de alta natura(economice ,ca exemplu).Poate fi vorba doar de o teribila monotonie si plictiseala;poate ca ea nu stie sau nu vrea sa fie fierbinte in pat ( sau poate ea insasi are o problema si nu are „chef”) poate ca ea nu este o tipa prea curata, iar mirosul neplacut (chiar de peste alterat) cand ea desface piciorele, il inhiba sau este deja inhibat anticipat ,la gandul respectiv.Sa nu uitam ca, mici parti din corpul nostru mor in fiecare secunda iar descompunerea si putrefactia acestora degajeaza mirosuri -chiar daca sunt normale ,fiziologice- foarte neplacute iar intr-o biocavitate „calda si umeda” acest proces va fi mult mai amplificat si rapid;in plus, expectatia barbatului despre acest „misterios”loc este foarte mare de unde perceptia exagerata chiar pentru cea mai mica „defectiune”!).Concluzia este ca barbatul sa nu se bage in pat nespalat pe picioare iar femeia printre picioare ! (Cel mai bun lucru este un dus facut impreuna”inainte”.) Mirosul in raportul sexual este de prima importanta, iar o femeie cu un miros de curat si fresh face mai mult decat toate parfumurile scumpe !(Probabil ca cei mai multi barbati ar prefera o prostituanta curata si frumos mirositoare , si nu o virgina care miroase urat). In contrapartida, este general valabil si pentru barbati, dar multe femei prefera barbati putin transpirati iar unele isi roaga partenerul sa nu-si spele organul cu pricina,depozitul branzos( in care sunt ascunsi celebrii feromonii) este teribil de excitant pentru aceste femei( cea ce dovedeste, alaturi de alte sute de dovezi ca omul este un animal si ca adevarata fiinta umana -adica cel mai superior animal-este doar cel care doreste sa fie prin el insusi;faptul ca in relatia sexuala avem comportamente ciudate- pentru unii – nu este deloc un atribut al inferioritatii ci un fapt, un atestat al continuitatii).
  Individualizarea este un lucru important care urmeaza autotestarii, si anume persoana in cauza trebuie sa accepte ca ce a auzit sau a citit despre aceste situatii nu trebuie sa se aplice la cazul sau,complet sau partial, asa cum tratamentele cu un grad inalt de eficienta la altii, sa fie nule in cazul sau.Daca autotestarea nu a avut loc (din diverse cauze,inclusiv lipsa banilor) iar cel in cauza a facut o cura completa si totala ,de cel putin cateva saptamani de renuntare la factorii nocivi si de dezintoxicare ,este la momentul cand poate (incerca) reintrarea pe scena sexuala .Cativa ani in urma, in primul rand mai tanar,venea de la servici si primul lucru facut era putin sex ,cu partenera(sotie sau prietena cu care locuieste),imbracati (pe jumatate) imediat in spatele usii de la intrare si apoi mai tarziu, pe indelete.E posibil sa fi avut sex chiar si de mai mult de 3 ori pe zi, insa acum nu a mai reusit sa aiba nici macar odata in 2 saptamani, sau a fost ceva „chinuit”.Daca el simte ceva in el, un fior, iar daca sexualitatea lor a fost cuminte, dupa reguli, adica in pat si cu lumina stinsa, poate ca este momentul sa incerce varianta salbateca si vei vedea daca ajuta sau nu.Totusi ajuns in aceasta situatie cred ca urmatorul scenariu ar fi de urmat:
  Odata venit de la servici ,mananci ceva cu adevarat bun adica si sanatos nu numai placut,(plus un pahar de vin, daca alcoolul nu este „suspect” in cazul tau) si intr-o camera cu buna ventilatie si fara multa lumina dormi 2 ore sau relaxare profunda.Nici un minut de TV sau computer, eventual muzica abia auzita, soft-rock sau ceva orchestral.La trezire nu parasi patul ci invita-ti partenera ,avertizata de acest test, si urmareste cu religiozitate treptele unui sex efectuat de la a la z,adica minute in sir de foreplay,discutii usoare fara comotii,masaj ,inceperea in pozitia preferata s.a.m.d. Daca inca iti place de partenera ta si totusi nu reusesti sa ajungi nici la o semi-erectie trebuie sa apelezi la „medicamente”(viagra,etc) dar trebuie sa intelegi ca acestea au efectele lor secundare si ca vor actiona ca un drog, adica vei obtine erectia numai sub stimularea produsa de aceste droguri ,cea ce in timp va fi dezastruos(mai ales,se pare,pentru sanatatea generala).De acea ,folosirea acestor afrodiziace trebuie sa fie temporara, timp in care trebuie reverificata cauza si instituit un „tratament „natural care ,respectand in continuare legile naturii, poate dura in efect pentru multi, multi ani.Acest lucru trebuie sa fie facut de urgenta inainte de a ajunge la adictie cu respectivul „medicament”
  Prevenirea.
  Ca multe din altele conditii medicale sau boli,disfunctiile erectile se pot preveni, pentru ca aceasta conditie nu este ca o infectie,sau ca raia, pe care (de cele mai multe ori) daca ai „luat-o” o si „faci” ci este o conditie (in cele mai multe cazuri) cultivata de propia persoana, in luni si ani la rand.Abuzurile de toate felurile pot duce la aceasta situatie: dormitul pe sarite si mai ales insuficient, mancatul pe sponci,fumatul, drogurile, abuzul de alcool ,suprasolicitarea fizica sau chiar sexuala in conditiile enumerate inainte,obezitatea(mai rar la romani); iar toate acestea stau mai intai la baza unei relatii absolut dezastruoase cu munca ,care pentru omul obisnuit este singura sursa de venituri si care-i pot asigura o viata cat de cat decenta.Stress-ul ,consecutiv aparut din lipsurile inerente unei persoane fara venituri declansaza sau accentueaza respectiva problema Casatoria prematura, fara a avea conditiile sociale necesare(sau premisa ca vor fi indeplinite curand), duce la cele mai serioase frustrari care transforma o casatorie din dragoste intr-un cosmar in care sexul sufera cel mai mult.In conditiile actuale,cand „libertatea” este totala, incepe sa faca din ce in ce mai mult sens predictia facuta de apostolul Pavel”Cei care se casatoresc, vor suferi”,de unde celibatul (nu castitatea) atat pentru fete cat si pentru baieti pare din ce in ce mai mult o solutie cat mai buna si admisa,imbratisata .Desigur ca exista pro si contra argumente si fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu propia persoana,insa organizatiile (neguvernamentale ) cu reale implicatii in viata sociala (cat si fiecare individ constient si responsabil) trebuie sa realizeze ( si sa lupte pentru aceasta) ca singura garantie a unei vieti normale (inclusiv sexual) este data de munca efectiva ,eficienta si productiva, dublata de o justitie sociala in care drepturile elementare( si nu numai) ale unei persoane sa fie garantate nu numai in scris , dar si efectiv

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s