One Stop Shop, un milion de euro sau testul pentru e-Romania!

Posted: 29 aprilie 2010 in economie, morala, Neclasificat, politic, românia
Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

One Stop Shop, un milion de euro sau testul pentru e-Romania!

Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri va investi 1 milion de euro pentru un proiect privind crearea birourilor unice pentru IMM-uri, One Stop Shop!
Un million de euro este testul pentru cinci sute de milioane de euro, adică pentru megaescrocheria numită e-Romania!

semneaza manifestul pentru transparenta
Iniţiativa ar fi fost laudabilă dacă întradevăr acest guvern ar fi avut un minim interes pentru IMM-uri. Dacă veţi privi cu atenţie spre ministere, veţi descoperi că aproape fiecare îşi dezvoltă propria relaţie online cu cetăţeanul sau comunităţile. Faptele ar fi fost normale într-o societate normală! Dar societatea noastră este bolnavă de minciună, corupţie, incompetenţă.  Iar grupul de interese ajuns la putere în România are drept unic scop, jaful din banul public!
Aici este vorba despre un million de euro pentru un studiu de piaţă! Nu se va crea de fapt nimic! Ce-nseamnă „One Stop Shop„?
„Wikipedia-One Stop Shop este un termen folosit de autorităţile locale în Marea Britanie pentru a descrie birourile de legatura intre locuitori si autoritati…”
Am fost invitat la prezentarea proiectului!
Secretarul de Stat, Irinel Cristu, n-a venit, respectând astfel politica oficială a Guvernului, aceea de a nu răspunde întrebărilor publicului! Au participat Ileana Modreanu, şefa de proiect, şi Florin-Ioan Roşu, director în Ministerul Economiei. Proiectul în sine funcţionează de ani buni în Europa şi-n lume! Normal era să se constituie pe baza unei hotărâri de guvern, printr-o acţiune simplă! Dar, ca întotdeauna, băieţii deştepţi găsesc posibilitatea obţinerii unor fonduri.
Voiam să ştiu câte posturi noi crează proiectul şi câte desfiinţează din actualele structuri de stat! Am aflat că acest „Birou Unic” va fi o alternativă şi nu o înlocuire a structurilor existente! Deci va încărca bugetul de stat şi nu-l va reduce! Faptul că discuţiile au devenit tensionate s-a datorat desconsiderării pe care reprezentanţii consultantului au adus-o participanţilor! Se aşteptau la o atmosferă vegetală şi probabil aplauze! Pentru asta puteau să-şi invite rudele şi prietenii! Ce-am aflat?

 • Că acest million de euro este format din 85% fonduri nerambursabile şi 15% (150,000 euro) contribuţie a Guvernului României (adică preţul a două scene de 75,000 euro de la Ministerul Turismului)!
 • Că dacă nu se demara proiectul se pierdeau fondurile! (Da, bună justificare!)
 • Că 65% din buget revine consultantului de proiect! Adică 650,000 euro cheltuieli cu consultantul!
 • Că a existat o transparenţă totală a proiectului iar licitaţia la care au participat 7(şapte) firme de consultanţă a fost câştigată de un Consorţiu de consultanţă!
 • CONSÓRŢIU, consorţii, s.n. Formă a monopolurilor capitaliste constând din înţelegerea încheiată între mai multe bănci sau societăţi comerciale mari pentru efectuarea în comun a unor operaţii avantajoase de mare amploare. – Din lat., fr. consortium, germ.Konsortium.

  Am aflat ce-nseamnă „consorţiu” în accepţiunea Ministerului Economiei. Iată ce ne spune Dicţionarul explicativ al Limbii Române- DEX În acest caz însă este vorba de praf în ochii lumii! Este de fapt o Asociere în participaţiune, aşa cum specifică legea română, între firme de apartament! Dar cum ministru este un specialist în minciună şi furt, având o condamnare ca primar al Bucureştiului, e normal să se întâmple aşa ceva!
  Unii numesc suveică această plimbare a banilor pentru a se şterge urmele!

Alte fonduri risipite! Alta bataie de joc!
Studiul pe care se vor cheltui maxim 20000 (douazeci de mii) de euro dar pe care se „trag” 1000000 (un milion) de euro şi va fi gata anul viitor va sta la baza unui proiect pentru crearea birourilor „One Stop Shop” unde se vor „trage” alte milioane de euro! Iar acestea vor folosi celor patru sau cinci IMM-uri care vor mai exista atunci!
Despre aroganţa unui consultant care încerca sa explice lucruri pe care nu le înţelegea n-are sens să mai amintesc! Suntem totuşi în ţara lui „tupeu de borfaş”!

Reclame
Comentarii
 1. […] Despre « One Stop Shop, un milion de euro sau testul pentru e-Romania! […]

 2. […] Basescu? De ce se prabuseste Romania? Proiectul e-Romania, 500 milioane de euro pentru partid One Stop Shop, un milion de euro sau testul pentru e-Romania Pentru PDL sunt bani! Medici prosti, profesori prosti, militari prosti! Povestea băşinii Frăţia […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s