Lumea fierbe, în ţară sunt un milion de şomeri, pensiile scârţâie, taxele cresc, economia e blocată iar guvernul aruncă o jumătate de miliard de euro pentru un proiect care nu va reduce nici măcar un singur post din Administraţia de Stat!
Citiţi acest proiect ( Caietul de sarcini – postat pe HotNews.ro)  şi veţi înţelege de ce unii sunt deştepţi, plini de bani şi plimbă de ochii presei şi ai televiziunilor cărucioare prin hypermarketuri, iar alţii tremură la gândul zilei de mâine!
Proiectul se numeşte e-Romania şi se vrea a fi informatizarea totală a instituţiilor statului!
Toate obiectivele din proiect sunt dublate de fapt de alte proiecte la nivel de ministere. Nu-i interesează decât banul propriu iar acesta nu poate veni decât din programe de mare anvergură!
În caietul de sarcini pentru eRomania1 se face referire la obiectivele principale ale i2010 (nivel european):

 • crearea unei pieţe unice deschise pentru societatea informaţională şi serviciile media la nivel european.;
 • creşterea investiţiilor în cercetare în domeniul TIC cu 80%;
 • promovarea unei societăţi informaţionale europene care să integreze toţi membii (corect – membri) societăţii.

Obiectivele definite pe termen scurt

 • Creşterea eficienţei aparatului administrativ prin folosirea noilor tehnologii electronice de comunicare;
 • Orientarea serviciilor publice spre necesităţile cetăţenilor şi ale oamenilor de afaceri;
 • Asigurarea accesului liber la informatiile publice
 • Transparenţa în exercitarea actului administrativ

Iar pe termen lung, îndeplinirea standardelor administratiei europene, in vederea interconectarii cu sistemele statelor din Uniunea Europeana;
Modelul ce se doreste a fi implementat este acela al unei administraţii  publice orientate spre deservirea cetăţenilor… gargară…şamd.
După bunele declaraţii de intenţii, ca în orice material emis de actualul guvern gogoşar, urmează lozincile (aşa îşi câştigă leafa):

 • Formarea unor deprinderi ce vor sta la “best practice”:
 • Toti functionarii publici vor trebui sa utilizeze si sa exploateze cu succes atat computerul ca instrument esential in activitatea de birou cat si noul sistem informatizat si de comunicatii, beneficiind de toate facilitatile oferite de acesta;
 • Toti functionarii publici vor trebui sa fie capabili sa ofere informatii cetatenilor si sa intocmeasca rapoarte si documente cu ajutorul noilor aplicatii;
 • Toti functionarii publici vor trebui sa utilizeze in mod eficient mijloacele de comunicatii pentru o cat mai buna integrare a datelor si documentelor publice si specifice, precum si a comunicarii.
 • Totodata, portalul e-Romania va avea rezultate remarcabile la nivelul relaţiilor inter-instituţionale.

Pentru ca asemenea gândire tipic comunistă ( toată ţara e cu ochii pe noi, toată ţara ne priveşte!), să nu mai fie directivă în ţara noastră, unii şi-au dat viaţa în 1989! După douăzeci de ani însă se vede că propagandiştii de-atunci sunt consilierii de azi ai puterii! Oare nesimţitul care a folosit limba de lemn pentru acest proiect, va avea puterea să se prezinte publicului?
Gogoşile, minciunile şi imbecilităţile nu se opresc aici!
500 miliarde de euro pentru un proiect voit un fel de stat virtual! Să investeşti o jumătate de milliard de euro şi să nu obţii nici măcar un post mai puţin în Administraţia Statului este o bătaie de joc faţă de contribuabili, faţă de cetăţeni!
Au ei, membri MCSI şi ai Guvernului, responsabilităţi faţă de buget, responsabilităţi faţă de contribuabili?
Oameni buni, voi platiţi taxe şi impozite pentru capriciile, prostia şi hoţia celor ce s-au căţărat la putere! Responsabilitatea lor e ZERO!
Iată ce-au scris în caietul de sarcini, sub masca grijii faţă de cetăţean:

 • … ne propunem sa oferim instrumente puternice de informare pentru beneficiarii finali – cetăţenii, in vederea informării mai eficiente a acestora dar şi a creşterii transparenţei instituţiilor publice.
 • modulul e-Turism  … un Centru Unic de Informare Turistica la nivel national ceea ce va duce la cresterea nivelului de informare si de servicii adresate turistilor, permitand o mai buna vizibilitate a mediului turistic romanesc si conducand la cresterea numarului de turisti…(nu râdeţi, cineva a luat bani buni pe imbecilitatea asta! Nu se spune niciunde a cui responsabilitate este o rezervare greşită de bilet sau o informaţie greşită)
 • modulul e-Cultura  …activitati de culturalizare, in conformitate cu legislatia si regulamentele in vigoare (asta nu e limbă de lemn, este o limbă puternic maronie a unui activist in+cultural!) …

Dar auziţi minune

 • Portal de promovare a tinerelor talente din Romania şi Baza tinerelor talente din Romania” … adică aceiaşi activişti inculturali să se ocupe de ceva ce nu vor înţelege vreodată (talente)!… programele tinerelor talente şi obţinerea sponsorizărilor!
 • Muzee online şi case memoriale online 🙂
 • Modele de succes – oameni de cultură şi moştenirea lăsată României; Ei fac parte din marea gloată a dobitocilor care fac tot felul de clasamente între scriitori şi opera de artă. În loc să fie bine ascunşi undeva, ei sunt stimulaţi să-şi exprime dejecţiile mintale! De ce asta? Pentru că “partidul e-n toate…”
 • Modulul Ortodoxia online – adică e-ortodoxie – portal de informare a publicului asupra religiei nationale a Romaniei … ţineţi-vă bine şi citiţi tâmpeniile fără limite scoase de minţi bolnave, nu gratis ci pe bugetul de stat:
 • Cultivarea sentimentului naţional si religios cu efecte pozitive în viaţa cetăţeanului, în familie şi societate
 • Clarificarea si insuşirea corectă a elementelor de bază din învăţătura de credinţă ortodoxă
 • Istoria religiei Ortodoxe; Biblia; Carti si scrieri sfinte; secţiune de promovare a religiei ortodoxe! … Sfânta treime (poate Băsescu+ Udrea+ Minciuna) pentru că nu e locul aici de cele sfinte!… Mânăstirea Virtuală! (Vedeţi ce-nseamnă activişti in+culturali? Ei nu vor înţelege vreodată ce-nseamnă locurile sfinte)
 • Modul e-IMM-uri – servicii servicii electronice destinate IMM-urilor (dublare One Stop Shop)
 • Modul e-Asociere: unde statul îţi indică asocierile pentru “bunul mers al afacerilor”

Sistemul va avea 13 subsisteme de tip Portal (numit si e-Portal) orientate spre publicarea de continut, cate unul pentru fiecare modul «e – », si anume : «e-Justitie », « e-Agricultura », « e-Mediu », «e-Transport », « e-IMM-uri », « e-Functionari Publici », « e-Turism », « e-Cultura », « e-Statistica », « e- Educatie », « e-Cetatean », «e-Asociere », « e-Sanatate ».
În partea a doua ma voi referi la Întâlnirea din 30 aprilie iniţiată de Bogdan Manolea şi APTI şi la discuţiile cu Şeful de proiect, Adrian Săvulescu!
Lipsesc domenii de mare interes şi actualitate din Caietul de Sarcini:e-dna, e-prostie, e-imbecilitate, e-respect, e-mafie, e-furt, e-minciuni, e-blonda, e-marinar, e-coruptie, e-clientela, e-curve, e-buget, e-ne-educatie, e-guvern, e+etc… Atunci vom avea cu adevărat o ţară e-România condusă de un e-guvern, cu un e-prim-ministru şi un e-preşedinte. Vom merge la e-biserică şi în e-concedii şi va fi minunat pentru că vom plăti e-impozite şi e-taxe!
ministerul tehnologiei informatieiOameni buni, nu mai plătiţi taxe şi impozite, trimiteţi mesaje online cu subjectul e-taxe sau e-impozite! Asta merită!
Minţile lor de şmecheri prădători ai bugetului, au pus de-o mare chiflă de 500,000,000 euro, adică o juma de miliard de euro, pentru clientela PDL!
Da,  şmecheria cu licitaţia câştigată de “un Consorţiu de firme!” a devenit atât de obişnuită încât până şi DNA-ul s-a plictisit!
Ţara arde iar ei işi fac permanent calcule, cum să împartă ciubucul! Va urma:
2-Întâlnirea din 30 aprilie  sau “puteam să luăm un program cu 300 milioane de euro”
3-Cum să furi 10 milioane de euro pe programul localităţilor din România
4-De ce e nevoie de un sistem deschis!

Comentarii
 1. […] Se fură continuu şi planificat! Mafia acestui jaf naţional are un nume: PDL! Vedeţi şi „proiectul e-Romania 500 milioane euro pentru partid” Instituţia cea mai iresponsabilă este Preşedinţia României. Ea practică o tensiune […]

 2. […] 500 (cinci sute) de milioane de euro sunt oferiţi clientelei de partid (PDL+UDMR) printr-un program… care nu oferă decât risipă […]

 3. razvan spune:

  Despre e-România: ați văzut Manifestul APTI ?

  http://www.apti.ro/proiect-deschis-eRomania

 4. […] bolnavilor, tuturor categoriilor sociale cu o excepţie numită “clientela de partid”. Clientela de partid (PDL+UDMR) îşi acoperă pierderile din contractele primite de la stat! Asta e dreptatea […]

 5. […] ţării” unei forţe străine! În ordine, trebuie să fie opriţi de către Parlament, Justiţie, Armată sau Popor. 0.000000 […]

 6. […] bolnavilor, tuturor categoriilor sociale cu o excepţie numită “clientela de partid”. Clientela de partid (PDL+UDMR) îşi acoperă pierderile din contractele primite de la stat! Asta e dreptatea […]

 7. […] opt cuvinte pe care le ştie! O fată a furat banii Ministerului Turismului şi e liberă! Clientela PDL fură cu japca tot ce mai există ca fonduri în România! De banii lor nu se atinge nimeni pentru […]

 8. […] furtul prin lege (legea bugetului) Furtul prin lege. În bugetul de stat sunt capitole de cheltuieli pe investiţii unde un pix poate costa 1000 euro. Bugetul e aprobat prin lege iar urmărirea penală se face când este încălcată legea. Furtul este acoperit! Iar când vine vorba despre Fondurile Europene şi contribuţia bugetară proprie de 15%, nu se mai întreabă nimeni unde se duc aceste fonduri (Numai proiectul e-Romania, un proiect inutil, trage din Bugetul de Stat 75 milioane de euro, contribuţia României). […]

 9. […] ordinea Parlament – Justiţie – Armată – Popor> Apel către Armată: Faceţi-vă Datoria! Proiectul e-Romania, 500 milioane de euro pentru partid Frăţia pentru România 0.000000 […]

 10. […] statului român mai avem de-a face, pe lângă lichelism şi cu prostie, şi mă refer la Pambuccian care susţine sus şi tare „dispariţia statului social”. Eu nu-nţeleg de ce toţi aceştia […]

 11. […] guvernului US. Presa e plină de sesizări privind fraudele partidului de guvernământ! Vezi si: E-România 500 milioane euro pt partid Brandul de tara! Hai sa le […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s