În cartea “Manifest-Va fi revoluţie!” am dedicat un capitol special situaţiei din România anului 2008 şi prima jumătate a anului 2009. Voi prezenta aici în două articole „De ce se prăbuşeşte România?” şi „România şi criza!”
De ce se prăbuşeşte România?”
Cum a ajuns statul român să nu mai decidă asupra propriului destin? De ce în douăzeci de ani de libertate, din 1989 până în 2009, statul a înstrăinat aproape toată bogăţia naturală şi construită în ţară? România este vărul sărac al familiei europene.
În douăzeci de ani, din 1989 până în 2009, România a reuşit o performanţă unică:
• În ’89 datoria externă era 0(zero) usd, azi este de 100 miliarde euro (o sută de miliarde) euro. Ceauşescu fusese acuzat la proces ca deturnase 1 miliard usd.
• Nu mai are industrie,
• Nu mai are agricultura
• Nu mai are resurse proprii minerale şi energetice
• Nu mai are flotă
• Nu mai are decât parţial comerţ şi servicii
• Nu mai are bănci
În douăzeci de ani, băieţii ce-au condus ţara au făcut un prăpăd nemaiîntâlnit în istorie. Au vândut tot şi au făcut o datorie externă de o sută de miliarde de euro. Repet, au vândut tot şi au făcut şi o datorie externă de 100 miliarde euro! Răspunde cineva pentru asta?
În douăzeci de ani s-au construit:
• 150km (o sută cincizeci de kilometri) de autostradă,
• 0(zero) km metrou,
• 0 (zero) aeroporturi,
• 0(zero) sisteme irigaţii,
• 0(zero) staţiuni turistice şi de recuperare,
• 0 – 0 – 0- etc… Realizări pentru ţara = 0(zero).
Averile lor, ale celor ce-au condus ţara, număra însă milioane bune de euro. Ce dovadă mai clară vreţi pentru corupţia generalizată în România?
Vă întreb, pe cei ce-aţi condus ţara din ’89 încoace. Jaful ăsta de proporţii l-aţi făcut din ticăloşie, pe spinarea naţiei, sau din prostie, oportunism, servilism şi carierism?
De ce au fost revoluţiile din 1989 din blocul Est-European o mare afacere? Cine le-a determinat şi care a fost scopul? De ce a fost vândută România bucată cu bucată?
De ce nu răspunde nimeni pentru acest jaf fără echivalent în istorie? Au vrut să vândă Canalul Dunăre- Marea Neagră pe cincizeci de milioane de dolari, au vrut să dărâme Casa Poporului (Palatul Parlamentului), au risipit miliarde de dolari îndatorând populaţia!
Slugile lui Ceauşescu au ajuns stăpâni peste România!
Astăzi, Guvernul României nu poate face faţă unei situaţii de criză majoră pentru că am rămas în fundul gol! Ţineţi cont că am prevăzut o catastrofă în Marea Neagră cu peste o jumătate de an înainte de-a avea loc cutremurul din 5 august 2009!
A crescut numărul analfabeţilor în ţară şi nu răspunde nimeni pentru asta iar ei semnează un “Pact pentru educaţie”! Partidele colcăie de oportunişti, societatea declarat civilă nu există, militarii români sunt risipiţi pe fronturile altora prin lume, Biserica Ortodoxă Română s-a transformat într-un SRL turistic.
România n-are un plan de dezvoltare, n-are o strategie. România, spre deosebire de Irak, a fost cucerită paşnic! În 1877 ne-am cucerit Independenţa prin jertfa Armatei! A rămas numai Istoria ca o dovadă a existenţei noastre ca stat independent!
Veţi citi aici toate acestea!
De_ce_se_prăbuşeşte_România.pdf

Comentarii
 1. […] avem biserică şi nici armată, nu mai avem Bancă Naţională, nu mai avem justiţie, nu mai avem viitor! Politica oficială în România este minciuna! Uitaţi-vă cine conduce România, priviţi […]

 2. […] de bătut câmpii! Romania şi criza mondială – Ce urmează? De ce minte Traian Basescu? De ce se prabuseste Romania? Proiectul e-Romania, 500 milioane de euro pentru partid 0.000000 […]

 3. […] serie de articole despre instaurarea dictaturii în România, starea de război civil previzibilă, reponsabilitatea clasei politice şi a consilierilor prezidenţiali. Trăim un infern în care se promovează bunul plac al […]

 4. U R A N U S spune:

  un alt lucru colosal de important este faptul ca guvernul Romaniei (toate , din ultimii 20 de ani si nu numai) nu inteleg ca banii nu reprezinta absolut nimic daca nu stimuleaza producerea de bunuri(in primul rand) si de servicii, de unde concluzia este clara: investitii mari, in toate domeniile sunt singura iesire din criza, oamenii vor avea de lucru, vor produce bunuri si le vor consuma, iar ciclul se va relua automat fara smucituri si intreruperi.Ce poate fi mai simplu decat atat? Absolut adevarat, insa intr-o tara condusa de indivizi bolnavi de putere si infatuare, idea de mai sus, ar duce rapid la scoatrea populatiei din saracie, si ei, guvernantii, nu ar mai avea cu cine sa se compare si sa-si aduleze ‘superioritatea” …
  Nu cred ca in istoria acestei lumi a existat vreodata un guvern mai nenoricit ca guvernele romanesti din ultimii 75 de ani…E si mai greu de inteles (adica imposibil) cum intelectualitatea Romaniei nu se poate pune in aceiasi linie si sa se debarasesze odata pentru totdeauna de tot gunoiul politic, care a transformat Romania intr-o ghena de gunoi, doar pentru a satisface nevoile ego-urilor patologice ale politicienilor romani?

 5. […] cea mai practică, dacă România si criza mondiala-ce urmeaza? De ce minte Traian Basescu? De ce se prabuseste Romania? 0.000000 […]

 6. U R A N U S spune:

  NU STIU DE CE DAR NU MAI GASESC ARTICOLUL CU „OBAMA …etc” unde lasasem si eu un comentariu foarte transant, daca „s-a ascuns” postul pentru acel comentariu”too bad”, aluzia nu era de nici o culoare pentru Obama, (ci pentru „autohtoni”) , dimpotriva, Obama inca are credit , pentru mine, pentru ca el a mostenit situatia actuala care nu poate fi redresata in 2-3 ani (asa cum majoritatea populatiei doreste si crede ca este posibil, ca prin magie), popularitatea sa , intr-adevar este in mare eroziune datorita si celui de al doilea factor, (poluarea cu petrol din golful Mexic) care -ca si primul- obiectiv, nu-i poate fi atribuit lui Obama, proiectul apartine administratiilor trecute, si chiar si in general, nu poate fi vina cuiva( decat daca este prin vointa sau o greseala prin indolenta), acesta este pretul platit de sute de ani de omenire, in lupta cu natura, pentru a-i smulge bogatiile naturale.Cate sute de mii de oameni nu au murit in activitatile de minerit, vechi de cand lumea? Astea sunt riscurile de neanlaturat in lupta cu natura, pot fi diminuateinsa nu vor fi niciodata eradicate.Daca respectivul post a fost cenzurat, inseamna ca cea ce se critica pe aceste pagini(adica pupincurismul si slugarnicia) este tratat cu duble standarde, cea ce este unul din marile neajunsuri ale societatii romanesti.

 7. U R A N U S spune:

  „De catat, as tot cata,
  Dar ma tem ca va’nopta!”

  Asa ca e mai usor sa scoti „la interval” articolul care incepe cu „Obama- primul pas…” pentru ca nici la „Cautare” (aka articole pierdute!) nu l-am gasit!

 8. U R A N U S spune:

  Multumesc pentru informare si scuze ca te-am „injurat”, greseala mea, neintentionata, pentru ca, credeam ca titlul articolului incepe cu Obama, de fapt incepe cu exceptional, totusi, nu vreau sa para o sugestie( It’s your biz and you run it in the way you wish) insa site-ul tau este foarte incarcat, exagerat de elaborat si cateodata , elaboratia cade in derizoriu: si apropos, de „cenzurat pe cei care injura” pare ca 95% din cei care vor sa scrie pe pagina ta sunt birjari, de unde -practic- scriu doar 2-3!

  • da, ai dreptate, mi s-a mai reprosat asta!
   este prea incarcat!
   incerc sa produc o emisiune audio-video online insa e dificil!
   va trebui sa simplific si sa reanranjez!
   nu ti-am cenzurat nici un comment!

 9. U R A N U S spune:

  Stiu ca nu mi-ai cenzurat nimic, aluzia era ca daca ai asa de putini clienti inseamna ca acestia injurau(de fapt glumeam) realitatea trebuie sa fie ca oamenii cauta o forma de comunicare simpla, rapida, ori odata intrat pe pagina ta, trebuie sa ai memorie de mii mgb ca sa-ti amintesti unde ai postat ultima data, altfel trebuie sa incepi cu rasfoitul si aceasta descurajeaza pe multi…Inca o dovada ca totul este din ce punct de vedere privesti lucrurile…Pentru tine aceast aranjament este magnum opus-ul tau in materie tehno-comp., pentru vizitatori, un labirint de oglinzi venetiene!

 10. […] Armată – Popor Apel către Armată: Faceţi-vă Datoria! România si criza mondiala-ce urmeaza? De ce se prabuseste Romania? Prostie, ticălosie sau slugarnicie? 0.000000 […]

 11. […] gravă! Dar fără el! Apel către Armată: Faceţi-vă Datoria! De ce minte Traian Basescu? De ce se prabuseste Romania? Proiectul e-Romania, 500 milioane de euro pentru partid One Stop Shop, un milion de euro sau testul […]

 12. […] profesor universitar doctor? România si criza mondiala-ce urmeaza? De ce minte Traian Basescu? De ce se prabuseste Romania? Povestea băşinii Cine conduce ţara de şase ani? Diagrama conflictelor- România în […]

 13. […] Armată: Faceţi-vă Datoria! România si criza mondiala-ce urmeaza? De ce minte Traian Basescu? De ce se prabuseste Romania? 0.000000 […]

 14. […] Armată: Faceţi-vă Datoria! România si criza mondiala-ce urmeaza? De ce minte Traian Basescu? De ce se prabuseste Romania? 0.000000 […]

 15. U R A N U S spune:

  cand Armata unei tari este mai mica decat”armata ” de popi si cand acestia din urma consuma mai mult decat Armata, ma si intreb de ce si cum nu s-a parabusit, inca, Romania?!

 16. Doru Dascalu spune:

  Foarte interesant, incitant şi logic, proiectul expus de „uranus” cu un nou început, cu o nouă capitală. Mi-am însuşit ideea şi rămâne să-l cunosc pe autor. Încep să mă auto-conving că noi românii, parcă mai avem şanse, nu este totul pierdut.

 17. U R A N U S spune:

  Conform uneia dintre legile termodinamicii nimic nu este pierdut, chiar si in plan social, aceasta lege actioneaza, pierduti sunt doar sinucigasii, dar si din randul acestora unii se intorc din ‘drum’; romanii sunt un neam care a indurat multe, sunt darzi, problema noastra este ca ne-am sictirit atat de tare incat nu ne mai pasa.Si acesta ar trebui sa fie nr. 1 in prioritatile intelectualitatii, sa scoata romanii din aceasta stare semiletargica, sa-i faca sa inteleaga ca nu va cadea mana din ceruri, ca totul este o lupta continua, la nivel de individ cat si de grup, iar Romania a ajuns la acel moment (prea lung, peste 60 de ani) in care un grup minoritar, de obicei submediocru, conduce (exacrabil) si exploateaza grupul majoritar, adica cele peste 18 milioane de romani

 18. U R A N U S spune:

  Nu cred ca a existat sau ca va exista o natie care se prabuseste sau progreseaza din alte motive, decat cele induse de clasa conducatoare. E absolut natural sa fie asa, privind in univers este un „conducator” (in sistemul nostru solar soarele), la animalele inferioare , deasemeni, se impune un conducator, acelasi lucru si in societatea umana, conducatorii sunt cei care duc natia undeva, spre bine sau rau, in cazul Romaniei.

 19. U R A N U S spune:

  „Anul in care Basescu s-a razbunat pe romani” .

  (din presa romaneasca http://www.ziare.com/ ), un titlu care exprima rapid continutul, si care confirma nenumaratele mele interventii pe aceasta tema, si anume , ca individul, de fapt ii uraste pe romani,(si ) pentru motivul ca acestia nu-i aduc osanale ca lui ceausescu, vis al tuturor presedintilor postdecembristi; toti acesti presedinti, s-au razbunat pe popor, aducandu-l la sapa de cauciuc, chiar si pentru probleme personale, ei fiind batrani sau bolnavi, deci cu un picior in groapa, de unde ura impotriva tuturor si dorinta de razbunare. Un alt motiv ca Romania sa-si aleaga un Monarh inca tanar,(sub 35 de ani) care este si maturizat, dar care are inca de trait si ar avea toate motivatiile sa fie implicat pozitiv in toate aspectele conducerii natiei; este o mare greseala sa nu luam in calcul aspectele vietii personale ale unui conducator, interferentele si impactul pe care problemele personale le pot aduce in conducerea unei tari, mai ales cand este vorba de indivizi care s-au format sub regimul comunist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s