Bacalaureatul va avea loc

Suntem într-o tensiune socială asemănătoare celei din Decembrie 89, la un pas de război civil. Societatea este ruptă-n două!  Dictatura face ceea ce ştie, slujeşte o putere străină şi sfidează populaţia! Impune curbe de sacrificiu pensionarilor, angajaţilor, mamelor, copiilor, militarilor, profesorilor, studenţilor, bolnavilor, tuturor categoriilor sociale cu o excepţie numită “clientela de partid”. Clientela de partid (PDL+UDMR) îşi acoperă pierderile din contractele primite de la stat! Asta e dreptatea lor.

Domeniul social cel mai lovit este Învăţământul! Pentru că reprezintă viitorul. Am scris despre Educaţie şi Învăţământ, despre rolul lor în existenţa noastră!

“Învăţământul românesc produce tâmpiţi!” a spus cel mai mare produs de acest tip, ajuns în fruntea statului! Analizând situaţia de azi din ţară, mi-am amintit vorbele unui judecător, referitoare la limita de responsabilitate personală. Mi-a spus acum câtva timp “atâta ştie, atâta face”!

Aici intervine dascălul, în formarea personală, în educaţie, în lărgirea ariei numite de judecător “atăta ştie”!

Bacalaureatul va avea loc!

Anul şcolar e foarte posibil să rămână suspendat! El poate fi reglat ulterior pentru că este o activitate curentă iar un an şcolar se poate reduce la şase-şapte luni! Dar Bacalaureatul este un salt! Este un examen, o certificare!

Există o acută nevoie în societate de unitate. Trebuie să fim uniţi împotriva acestui cancer politic cocoţat în fruntea statului! Iar Unitatea impune prezenţa lor, a absolvenţilor! Ei sunt viitorul iar datoria nostră este de a asigura acest viitor! Politica oficială a statului este “Divide et impera” -Dezbină şi stăpâneşte! Atitudinea noastră este determinată de nevoia de Unitate, de la adolescenţi la pensionari, de la mame la militari.

Iar profesorii ştiu foarte bine că unitatea şi viitorul depind de ei! Bacalaureatul va avea loc!

Succes copii!

Despre: Educatie si Invatamant-eseu

Reclame
Comentarii
  1. […] This post was mentioned on Twitter by mircea batranu. mircea batranu said: Bacalaureatul va avea loc: http://wp.me/pCwtU-67 […]

  2. Înţelegerea mentalităţilor ar putea fi cheia descifrării realităţii umane care ne interesează. Faimoasa formulă carageliană (“Suntem cum am fost şi teamă mi-este că tot aşa vom rămâne”) ar putea oferi o posibilă explicaţie. Însă, ar fi simplistă. Şi ne trimite excesiv de mult în trecut. Am putea doar afirma că suntem ceea ce am fost nu pentru că România nu ar fi evoluat, că nimic nu s-ar fi schimbat, ci că în fiecare etapă de dezvoltare aceleaşi idei prefabricate şi mentalităţi balcanico-sovietice au intervenit cu obstinenţă.

    România noastră eternă nu este România aceloraşi mentalităţi retrograde, fiindcă, inevitabil o dată cu modernizarea s-au metamorfozat şi mentalităţile. Însă, anumite tipare de idei şi concepţii despre viaţă sau societate au dovedit o capacitate de rezistenţă incredibilă. În acest sens, singura schimbare produsă a fost la nivelul formelor de manifestare şi nu a fondului psihologic. S-au schimbat doar ritualurile, dar nu filosofia din spatele lor.

  3. […] romaniei de azi Bacalaureatul va avea locOpoziţia parlamentară nu este solutia! Azi PNLTraian nu mai plimba caruciorul la hypermarketTraian […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s