Bookfest 2010 are loc în pavilioanele Romexpo. În drum spre Bookfest treci pe lângă Pavilionul Central unde e găzduit TIBCO 2010. Acolo este o pustietate, un faliment total, sunt poate douăzeci de firme care nu realizează încă faptul că e criză peste tot!
Târgul de carte Bookfest 2010 atrage cu atât mai mult cu cât lumea o duce mai greu. Pe vremea lui Ceauşescu refugiul era în cultură, în literatură şi teatru, în expoziţii de artă, muzică şi cinematografie. Acum trebuie să ne recâştigăm identitatea iar ancora de care ne agăţăm este cultura.
Voi aminti trei lansări:

  1. Grigore Cartianu a lansat „Sfârşitul Ceauşeştilor” sau, aşa cum spune, despre contrarevoluţie sau lovitura de stat din Decembrie 89. Prezentarea i-a fost susţinută de către Florin Iaru în stilu-i caracteristic de joc de glezne pe muzică simfonică şi de militari cu arme pentru autenticitatea momentului! Când a anunţat însă că va prezenta ultimul glonţ care l-a ucis pe Ceauşescu, am plecat (auzisem că sunt cam două mii de ultime gloanţe…). Salut iniţiativa şi munca lui Cartianu. L-am întrebat dacă ştie ce s-a-ntâmplat cu creierul lui Ceauşescu! Unii au râs neînţelegând întrebarea. Cartianu, vizibil surprins, a recunoscut că nu are un asemenea răspuns! După douăzeci de ani!
  2. Ion Iliescu a lansat „După douăzeci de ani. 1989 – an de cotitură în istoria naţională şi în viaţa internaţională”. Era vizibil iritat de manifestările unui grup de „noi golani”. Cu greu am înţeles de fapt cu cine se ceartă Ion Iliescu. A povestit cum a picat în dizgraţia lui Ceauşescu şi cum a fost deportat în Bărăgan iar apoi întemniţat cincisprezece ani. Scuzaţi-mă, cred că am încurcat cazurile, l-am confundat cu cei care s-au opus comunismului! De fapt Ion Iliescu se certa singur! A spus însă un mare adevăr „Toate ţările din jurul nostru şi-au schimbat conducerea comunistă prin plenare sau alte întruniri. Numai în România a trebuit să curgă sânge, numai la noi trebuie ÎNTOTDEAUNA SĂ FIE CONFLICT SĂNGEROS
  3. La a treia lansare n-am asistat încă dar am auzit că şi Traian Băsescu îşi va lansa  cartea intitulată „România kako rabia în deşert”, o carte cu o prefaţă scrisă de Sebastian Lăzăroiu, cu o copertă violet, în seria găndirii prezidenţiale numită „Băşianism”. Sub copertă descoperim o nişă în corpul cărţii iar acolo zace o corabie de sticlă plină cu whisky. Să mai zică cineva că Traian Băsescu nu a citit decât o carte! La prezentare se vor servi prăjituri blonde şi cuburi de gheaţă.

Acum înţeleg supărarea lui Ion Iliescu.
La Bookfest nu veţi găsi PDLişti. Ar fi un efort prea mare să citească şi le-ar mai trebui şi curaj să se arate-n lume după ce-au furat pensiile.
Voi incerca să revin cu photo!
Alte articole in legătura cu tema:
Eroilor revoluţiei române
Dupa douazeci de ani!
Societatea civilă din România

Comentarii
  1. sandy spune:

    PDListi erau impreuna cu seful lor la o prezentare de moda,o noutate in materie, la palatul Cotroceni.O mo(n)stra o gasiti pe blogul lui MOS TEACA.

  2. […] blestemul pus pe Ceauşescu! La Bookfest 2010 Traian Băsescu va lansa o carte 0.000000 […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s