Varujan PambuccianVarujan Pambuccian, liderul Grupului Minorităţilor din Parlament, a propus o variantă cu aplicabilitate rapidă şi cu mari şanse de reuşită. Nu-mi place Pambuccian pentru că în criza politică din 2009 a devenit un personaj alunecos dar îi apreciez şi susţin in totalitate varianta.

El propune un TVA de 25% şi o cotă unică de impozitare de 4%. Aceasta ar mări preţurile cu aproximativ 5%, ar aduce (eventual) investiţii străine şi ar mări consumul. Detaliile le veţi găsi pe blogul său http://varujan.rol.ro .
Este o reglare a bugetului prin două măsuri simple şi cu efect imediat. Susţin acest demers şi sper ca întreg grupul minorităţilor să susţină moţiunea de cenzură dacă acest guvern nu va accepta varianta lor.
Măsurile propuse sunt binevenite şi cred că ar avea mare success dacă statul nostru (segmentul Preşedinte+Guvern) ar fi credibil. Însă cum politica statului este axată pe minciună, nu va crede nici un investitor străin în astfel de măsuri.
Disertaţia sa însă pe tema necesităţii dispariţiei statului social şi retragerea completă din economie, ne reîntoarce la anii mari recesiuni economice din 1929-1933 şi la presiunile de tip liberal pentru restartarea economiei prin minimizarea rolului statului.
Acum sunt alte vremuri!
Lumea va înţelege că marile schimbări promovate de Administraţia Obama sunt destinate unui sistem social-politic de tip nou, comunionismul, care se fundamentează pe casă comună, piaţă comună şi legislaţie comună. Aceasta presupune un stat responsabil şi nu un stat minimalist, nereprezentativ. Altfel spus, pentru ca tu să ai siguranţa existenţei şi evoluţiei, trebuie ca vecinul tău să fie sănătos, să aibe aceleaşi drepturi şi să respecte aceleaşi reguli. Sau altfel spus, degeaba te-ntorci cu spatele, nepăsător, când strănută un eschimos sau când, în cealaltă parte a lumii, pe coastele Antarctidei, mor câţiva pinguini. Toate acestea te vor afecta şi pe tine. Suntem cu toţii legaţi de habitatul numit Pământ.
Vrem sau nu vrem, civilizaţia se-ndreaptă spre un sistem de acest tip în care va trebui, spre binele nostru, să ţinem cont de ceilalţi! Nu performanţa economică ne determină un trai mai bun ci necesitatea ca economicul să satisfacă socialul.
Aşa va fi lumea de mâine!
Vezi si:
Căt va dura criza mondială?
Relansarea economică, o gogoaşă politică generală!
Criza mondială – Adevăruri nespuse!
Frontul balcanic e o necesitate. Va fi revoluţie!
Prabusirea EURO! Revine Germania la marca?
Putem ieşi din situaţia gravă! Dar fără el!
De ce nu v-aţi împrumutat de la populaţie?
România şi criza mondială – Ce urmează?
De ce se prabuseste Romania?
Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră!
Exceptional – Obama face primul pas spre noua eră!
2009-remember-IN LUME

Vezi documentarul :

Si descarcă (free download) cartea Manifest, Va fi revoluţie!

Comentarii
  1. Azi 15 iunie 2009 a fost ziua „Motiunii de cenzura” iar Pambuccian a lipsit! De-asta am spus ca „Nu-mi place Pambuccian pentru că în criza politică din 2009 a devenit un personaj alunecos”!
    Este alunecos! QED

  2. […] şi chiar de către unii reprezentanţi ai minorităţilor (apropo de caracterul alunecos al lui Pambuccian)! Ei numesc asta, la fel ca şi Băsescu şi Boc, atitudine politică! De fapt, pe româneşte […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s