educatie

dreptul la educatie

Indiferent de vremuri, reînceperea şcolii în 15 septembrie a fost un semn de speranţă, de renaştere. Astăzi însă parcă e mai multă tristeţe ca oricând!
Înainte vreme, copiii îşi luau modelele de „reuşită în viaţă”din familie, şcoală, cărţi şi filme! Astăzi, s-ar putea crede că televiziunea şi internetul fac legea şi dau modelele!
Dar televiziunea prezintă „modelele de succes”  din nevoia menţinerii audienţei la cote ridicate (curiozitatea publicului) şi nu din motive de educaţie, atitudine socială şi cultură.
Învăţătorul şi profesorul nu mai pot fi modele de urmat pentru că sunt săraci şi umiliţi de cei ce conduc ţara. Părinţii o duc greu dacă nu sunt angajaţi politic. Cărţile nu se mai citesc, lumea e grăbită iar informaţia se culege în fugă de pe internet!

invatamant

dreptul la invatamant

În şcoală s-a renunţat la umanism, la ştiinţele sociale. Ce să mai formezi? Cum să-l mai formezi pe copil? Ce model îi oferi?
Tot acest segment, al modelelor de reuşită în viaţă, este luat de televiziuni care prezintă ce e mai spectaculos: politică, prostituţie, sex, sfidare, dispreţ! Acolo sunt modelele!
Vrei să reuşeşti în viaţă? Nu ai nevoie de şcoală într-o ţară în care preşedintele declară că nu i-a plăcut cartea, primul ministru se declară profesor de drept constitutional semnând legi care încalcă tocmai Constituţia iar ministrul învăţământului n-a fost nici măcar o oră la catedră şi nu ştie ce-nseamnă ciclurile de formare educaţională!

Politicul furnizează modelul şi căile de urmat, fără carte, fără şcoală, fără educaţie, fără respect, fără demnitate şi fără onoare! O ecuaţie simplă e cheia succesului în România de azi. Se numeşte minciună! Minciuna e cheia succesului! Prin minciună poţi să dai vina pe alţii pentru tot ce se-ntâmplă! Poţi să minţi din postura de om politic oricât de mult, nu te va pedepsi nimeni!
Eşti cumva fată şi doreşti să reuşeşti în viaţă? Aţi văzut vreun model de succes profesional prezentat? Nu! Şi atunci îţi rămâne şansa să ai grijă de corpul şi de zâmbetul tău şi, ori te ocupi declarat de prostituţie ori devii „vuvuzelă” şi intri câţiva ani sub biroul unui politician! Colcăie lumea politică de fetiţe pe sub birouri iar unele ajung să dea lecţii de viaţă prin emisiuni TV! Cheia reuşitei în viaţă!
Aţi mai auzit de copii care să-şi dorească să devină profesori, medici, ingineri, oameni de cultură? A cui e vina?Unde am ajuns?

dreptul copilului

Educatia - Dreptul copilului

Dreptul copilului, cel pe care-l promovez în tot ceea ce public, este un drept fundamental al omului dar şi o obligaţie a societăţii! Copilul trebuie pregătit să înţeleagă viaţa şi nu să slujească societatea! Cine are nevoie de chelneri şi mecanici auto, să-i facă pe hărtie pentru că nici măcar pe membri propriei familii nu ai dreptul să-i formezi după bunul tău plac! Dar ca să înţelegi asta îti trebuie ceva carte, ceva şcoală! Şi tot acolo ne întoarcem!

Educatia-un drept fundamental!

vezi si:
Minciuna austerităţii până la 31 decembrie 2010
România condusă la ţambal. Răzbunarea minciunii
Ce înseamnă tupeu de borfaş?
Expertele României. Poza de familie.
Relansarea economică, o gogoaşă politică generală!
Bacalaureatul va avea loc
De ce minte Traian Basescu?
Educaţia şi învăţământul
Medici prosti, profesori prosti, militari prosti!
Educaţia şi Învăţământul – structură
Educaţia şi Globalizarea
apel pentru educaţie
Apel pentru Educaţie!

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  “Rolul scolii este de a fauri CARACTERE.Caracterele determina soarta natiunilor.”(CAROL I).

  Articolul tau pune punctul pe i, si vine sa demonstreze inca o data ca fara elite nu se poate avansa, dovedeste ca lipsa modelului civic, de urmat, este cea mai periculoasa boala in timp, a unei natii, pentru ca este ascunsa, sau neexpusa iar atunci cand va aparea pe „piele” inima este pe moarte! Intotdeauna am cerut profesorilor romani sa ia atitudine impotriva politizarii si indoctrinarii religioase in scoli, amandoua au dus in scurt termen, la cea ce avem acum, descris de tien: copii care nu au nici un reper moral in drumul lor si care maine vor umple puscariile nationale sau din alte tari!

 2. U R A N U S spune:

  Educatia, ca si alte sectoare sociale, depind in primul rand de cele doua aspecte generale (dar cele mai importante) intr-o societate :(fiind doar doua, ordinea nu conteaza, pot fi chiar egale in valoaree):economia totala(de unde prosperitatea individuala sau familiala) si politica guvernului care impune un trend in societate, in mod automat, cu atat mai mult cu cat interfereaza intentionat cu probleme de democratie universala, aici impunand ore de religie in scoli, deci indoctrinand copiii mici, care vor fi urmariti intreaga lor viata de aceste efecte destabilizatoare psihic, de unde si ineficienta in toate relatiile din societate

 3. U R A N U S spune:

  Asta sa ne faca sa credem ca recunosti ca „primul proiect’ scartzaia?!

 4. U R A N U S spune:

  Tot nu ai ajuns la concluzia ca e mai bine sa alegem drumul verificat, in loc sa facem mereu corecturi???

 5. U R A N U S spune:

  Nu stiu cum vezi tu in Ro un stat laic, intr-o tara in care numarul de popi este egal (daca nu mai mare) cu numarul de militari! la o lupta „la baioneta” armata ar fi invinsa in doi timpi si trei miscari, avand in vedere ca popii sunt instruiti sa loveasca simultan si cu cadelnita si cu copita!
  2) dupa anumite sondaje , inclusiv romanesti, Ro pare a fi (religios) in evul mediu, asa ca nu e departe de a fi in pesteri;
  iar capcanele se pun zilnic, numai ca se numesc gropi comune, si aici imi vine in minte replica col.Trutman (jucat magistral de Richard Crenna) care ii zice serifului (Brian Denehy, serif si in „Silverado” unul dintre cele mai bune western-uri,alaturi epicul Lonesome Dove): ” Nu uita insa unsingur lucru: o rezerva buna de saci de cadavre!” Asa ca statul roman ar trebui sa se ingrijeasca macar de acest lucru, pentru ca mai multe milioane vor baga acestia in groapa (cu timpul nevenit) decat Ceausescu!
  *E vorba de filmul Rambo(First Blood)

  • Romania este declarativ un stat laic dar nu este in fapt; insa va fi si-n fapt! In momentul in care se vor defini „dreptul viitorului” si „dreptul copilului”, cu siguranta va deveni si-n fapt un stat laic!

 6. U R A N U S spune:

  Intrebarea este (in aceste conditii) :In cate sute de ani?

 7. U R A N U S spune:

  In opinia mea, daca Romania s-ar intoarce la punctul de unde a inceput distrugerea, acesti 5 ani ar fi cel mult doi; continuand in acest fel(lumea se schimba, insa nu este obligatoriu , in bine) nici 50 de ani nu vor fi de ajuns, desi poate ca tu stii ceva extrem de important, ce nu stiu eu.

 8. U R A N U S spune:

  „Bomba cu ceas” a Romaniei este insa reprezentata de imbatranirea rapida a fortei de munca, prin imbatranirea naturala, accelerata de plecarea din tara a fortei de munca tinere si chiar f. mature(sub 45 de ani) cea ce va duce in cativa ani la situatia in care numarul pensionarilor sa fie mai mare ca cel din forta activa.O alta „constanta” in aceasta ecuatie, va fi data de costurile exorbitante pe care statul(societatea, in general) le va suporta pentru intretinerea a zeci de mii de tineri in inchisori, care vor deveni infractori, pentru ca intrerup scoala(lipsa oricarei calificari) si pentru ca trebuie sa subziste, iar aceasta va fi posibil doar prin furt, alte infractiuni, etc.Numai un regim cu adevarat sanatos mai poate „intoarce roata” soartei acestei tari.Iar acest regim , e dovedit cu varf si indesat, ca nu poate fi sistemul republica.

 9. U R A N U S spune:

  Referitor la comentariul meu de mai sus, iata un articol (de pe ziare.com) care dovedeste ca violenta tinerilor, in Romania i-a proportii nemaiintalnite, de unde inca o data , nu ne putem ralia la legile EU, care are un alt grad de civilizatie, trebuie sa ne retragem pentru cativa ani, sa facem curatenie in toata societatea si apoi putem adera la standardele lor. Altfel -pentru Europa- vom fi doar cartierul milogilor care se injunghie intre ei!

  „Elevi injunghiati la Craiova: unul dintre ei a fost ucis
  Foto:

  Un elev a murit si altul a fost ranit in urma unei altercatii in apropierea Liceului Tudor Arghezi din Craiova…

  Romania, pe locul doi la violenta in scoli…”

 10. U R A N U S spune:

  In tarile monarhice, mai marii statului , ies pe strada ca orice alta persoana, fara a se teme de acte violente, pentru simplul motiv ca populatia este multumita cu nivelul de trai; acesta este promotorul unei sigurante generale sau a escaladarii violentei, pentru ca populatia este sub un stress continuu, care erupe la persoanele sensibile sau cu risc mare in sensul prezentat, adica persoane care nu mai au nici sperante si care
  explodeaza, deobicei impotriva unor necunoscuti si inocenti, pentru ca practic individul nu poate ajunge la cei care-l exploateaza si-i fura(in Ro. guvernul), care sunt paziti de trupe blindate si sute de „civili” inarmati.In aceasta iarna, daca lucrurile nu se clarifica inainte, violenta va deveni rampanta in Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s