Cu ochii pe Chile! Salvarea minerilor blocati în subteran!

Posted: 11 octombrie 2010 in educaţie, morala, Neclasificat, politic, stiinţa
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Exemplul chilian şi minciuna românească! Aşa am vrut să intitulez articolul. Dar aş fi redus din valoarea deosebită a unei acţiuni de salvare şi a unei atitudini deosebite!

trapped miners - cbc image

Minerii blocati in subteran - mina San Jose din Chile

View Larger Map

Surparea unei galerii a minei de cupru şi aur San Jose de lângă Copiapo (700km nord de Santiago de Chile) din Chile, în data de 5 august, a blocat în subteran 33 mineri, la o adâncime de 700m! După două luni de muncă non-stop, echipele de salvatori au reuşit să ajungă cu unul din foraje în zona galeriei unde se află minerii! Urmează cimentarea pereţilor puţului de forare iar apoi o capsulă proiectată de inginerii specialişti în operaţiuni navale de mare adancime, îi va ridica pe mineri, unul câte unul, la suprafaţă!

salvarea minerilor

Planul operatiunii de salvare (preluare BBC)

Sus, la suprafaţă, în tabăra speranţei „Hope Camp”, minerii sunt aşteptaţi de către familiile lor! Operaţiunea de evacuare a minerilor, unul câte unul, cu capsula Phoenix, va dura aproximativ 10 ore!

capsula de salvare - preluare Telegraph.co.uk

capsula de salvare - preluare Telegraph.co.uk

capsula de salvare Phoenix

capsula de salvare Phoenix - preluare BBC

Minerii sunt muncitori care lucrează în condiţii extrem de grele, în subteran. Ei nu au pregătire de cosmonauţi, de piloţi de avioane sau de marinari pe submarine. Ei nu fac pregătire psihologică specială şi nici pregătire fizică deosebită! Sunt oameni simpli care lucrează în condiţii foarte grele!
Cu atât mai mult îi asigur de întreaga apreciere pe oamenii din umbra acestei operaţiuni extraordinare: salvatori, psihologi, medici, sociologi, ingineri, proiectanţi, militari, pompieri, tehnologi, preoţi şi chiar politicieni! Profesionalismul lor împreună cu suportul familiilor vor duce la succesul acestei operaţiuni!
Un efort extraordinar, o colaborare între cei responsabili, un exemplu de urmat. Aceşti oameni şi-au făcut şi îşi fac datoria. Ei merită respectul tuturor. Gândurile noastre bune şi admiraţia îi vor însoţi în operaţiunile lor!

Tot în Chile, în timpul cutremurului  de 8,8 grade Richter din 27 februarie 2010, s-au înregistrat pierderi umane minime pentru că alţi oameni, care răspundeau de disciplina în construcţii, şi-au făcut datoria, iar clădirile de locuinţe s-au rupt dar nu s-au prăbuşit!

cutremur chile 27 februarie 2010

cutremur chile 27 februarie 2010

Vedeţi imaginile cutremurului pe

http://www.boston.com/bigpicture/2010/02/earthquake_in_chile.html

Iată exemple de oameni care-şi fac datoria iar datoria celui ce decide este de a promova valorile şi reglementările date de specialişti!
Este ceea ce lipseşte unei ţări ca România, condusă după ureche şi prin minciună! Ne vor lovi dezastrele iar noi ne vom număra victimele dând mereu vina pe alţii!
În aceste zile o lume întreagă e cu ochii pe Chile! Acolo, pe o scenă cumplit de reală, 33 (treizeci şi trei) de mineri blocaţi în subteran, aşteaptă de două luni de zile să fie salvaţi de către cei căteva sute de specialişti angrenaţi în această peraţiune! Acolo vedem datorie, profesionalism, decizie corectă şi solidaritate! Un exemplu pentru toată lumea! Cele zece ore ale extragerii minerilor din subteran, programate miercuri, vor fi cu siguranţă orele evenimentului numărul unu al anului 2010!

Reclame
Comentarii
  1. […] Cu ochii pe Chile! Salvarea minerilor blocati în subteran! Mon Oct 11, 2010 11:12 am Exemplul chilian şi minciuna românească! Aşa am vrut să intitulez articolul. Dar aş fi redus din valoarea deosebită a unei acţiuni de salvare şi a unei atitudini deosebite! View Larger Map Surparea unei galerii a minei de cupru şi aur San Jose de lângă Copiapo (700km nord de Santiago de Chile) din Chile, în data de […] […]

  2. […] art. Cu ochii pe Chile! Salvarea minerilor blocati în subteran! Salvarea minerilor in Chile […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s