Nesimtirea la români: Puloverul lui Băsescu, lalelele lui Flutur si milioanele Andreei Vass

Posted: 7 noiembrie 2010 in morala, Neclasificat, românia
Etichete:, , , , , ,

Ce vremuri infecte trăim şi câtă mizerie primim zi de zi din partea celor ce conduc statul.

Iată trei exemple de nesimţire tipică, vizibilă în ultimele zile.

 1. basescu pulovar

  basescu pulovar

  La priveghiul poetului Adrian Păunescu, a apărut un personaj târându-se prin mulţime cu paşi mici, aşa cum păşesc hoţii. A venit îmbrăcat într-un pulovăr albastru şi bine păzit de garda personală! Era ditai preşedintele României, Traian Băsescu. A procedat aşa pentru a victimiza şi a impresiona asistenţa prin adoptarea “poziţiei umilului” sau altfel spus pentru a cere mila populaţiei, îngăduinţa ei! Imaginea cerşetorului în faţa mulţimii prezente şi a trupului neînsufleţit al celui pe care l-a condamnat în farsa numită “procesul comunismului”! S-a prezentat aşa pentru că omul ăsta n-are scrupule iar preferinţa lui permanentă pentru minciună şi înşelătorie ne-au adus în situaţia de dezastru naţional!

 2. oaia si flutur

  oaia si flutur

  Inaugurarea unei renovări la un spital din judeţul Suceava, ni l-a prezentat pe pupincuristul Gheorghe Flutur, care, cu lacrimi în ochi şi limba zăbăloasă, era impresionat de gestul “natural şi instantaneu” al unei asistente care-i oferea ministrului sănătăţii o lalea! Măi nesimţitule, măi dobitocule, ai adus Bucovina de râsul lumii, de ce n-ai scris cu oi pe dealuri “csók a segged”?

 3. andreea vass si neuronul

  vass si neuronul

  În seara asta am văzut-o pe vuvuzela se serviciu a lui Boc, marea expertă în minciuni, Andreea Paul Vass, trântind ceea ce ştie mai bine, o minciună! O mai ţineţi minte când ne-a spus că suntem nişte tâmpiţi dacă nu cceptăm programul guvernului? Acum a trântit o gogoaşă fără să clipească, răţoindu-se la ceilalţi invitaţi din studioul Realitatea, spunând “Frauda din sistemul de sănătate la nivelul ciubucului, reprezintă 278 milioane de euro”. E la fel ca aceea în care hoţul de serviciu al PDL, Videanu, anunţa pensii de 405 euro şi salarii de 705 euro. Adică, dă-i omului nişte cifre nerotunde ca să fii credibil! Dacă marea expertă în economie, aşa cum a tot apărat-o cineva prin commenturi la articolul “Expertele PDL Poza de familie”  ar fi făcut măcar liceul, ar fi întălnit acolo o materie numita Statistică matematică şi ar fi învăţat ce înseamnă statistica si eroarea. Pentru evaluări optimiste pe baze de sondaj, se acceptă, în cel mai bun caz, o eroare de 3%. Andreea? 3% înseamnă 3 milioane la suta de milioane, adică aproximativ 9 milioane la 300 milioane. Asta înseamnă că nu poţi da o sumă punând cifrele unităţilor. Adică poţi spune “aproximativ 270 milioane de euro” sau şi mai correct e să aproximezi “între 250 şi 300 de milioane” dar nu “278 milioane”. Oare pe ce bază ai ajuns consilier pe probleme economice? Adică nu trebuia să ai puţină scoală? Nu era mai bine să faci ceva şcoală înainte de doctorat? Iar dacă ai luat cifra de la cineva e şi mai grav! Se numeşte prostie şi iresponsabilitate!

Nasimţirea celor ce conduc statul român are cauze clare de natură educaţională! Iar la Învăţământ şi Educaţie e alt neavenit! Of Doamne!

Alte articole despre nesimtire si prosteal:

Despre prostie si prosteala
Prostia la români, azi Bogdan Baltazar
Prostia la români! Bine va face Traian Băsescu!
Nesimţirea ca stare de existenţă

Reclame
Comentarii
 1. […] Nesimtirea la români: Puloverul lui Băsescu, lalelele lui Flutur si milioanele Andreei Va… Sun Nov 07, 2010 23:02 pm Ce vremuri infecte trăim şi câtă mizerie primim zi de zi din partea celor ce conduc statul. Iată trei exemple de nesimţire tipică, vizibilă în ultimele zile. La priveghiul poetului Adrian Păunescu, a apărut un personaj târându-se prin mulţime cu paşi mici, aşa cum păşesc hoţii. A venit îmbrăcat într-un pulovăr albastru şi bine păzit […] […]

 2. Florin spune:

  Ai citit ultima postare a dnei Vass de pe blog? E trasnet! Mai ai pana ajungi sa scrii asa…aseara era ea cu ceilalti, adica 1 la 8…hai sa fim seriosi: s-a descurcat destul de bine si nu au reusit sa o invinga. Si ei mai au de muncit 🙂

  • Eu ma refeream la nesimtirea ei! Daca te pretezi intr-o emisiune TV sa minti si apari apoi razand, inseamna ca ai o doza mare de tupeu! De altfel, toti borfasii PDL sunt in prim plan! Tu iti iei salariul pe astfel de interventii?

 3. alexandru leontescu spune:

  Sunt si eu marcat de despartirea -mult prea timpurie- de cel care a fost Romanul Adrian Paunescu, simt ca s-a pierdut ceva din fiinta noastra, a celor care am fost educati, chiar si sub comunism, in spiritul a ceva ce este cel mai nobil pentru un cetatean: patriotismul si nationalismul!
  Persoana cu aspect de golan care a aruncat niste flori amarate la catafalcul Tribunului este un ratacit, din mai multe puncte de vedere, dar sa nu stie ca trebuia sa vina cu o jerba-daca nu o coroana…- si intr-o tinuta adecvata tristului moment, nu in tinuta de serbare tiganeasca (la propriu!…), arata ce trist accident al istoriei a lovit Romania.
  Mai mult, jalnicul personaj manevrat de aripa necinstita a vechii DIE a si explicat, vezi Doamne, opozitia totala a convingerilor sale politice fata de cele ale regretatului disparut.Oameni buni, plutasul asta a condus PD-ul care lupta pentru integrarea in Internationala Socialista!!!Ca se da acum de dreapta este alta poveste, dar este de remarcat foarte redusa prestanta a celui care ne este presedinte.
  Viitorul inculpat in afacerea combaterii „gripei aviare” (alta denumire a maladiei „aviara gripa…”(descoperita gratie putin distinsei persoane ce se prezinta in aceste vremuri drept premier al Romaniei), vorbim de Gheorghe Flutur,ramane la acelasi nivel de sluga provinciala a arendasului parvenit la Cotroceni si a sinistrei sale amante, nu este o surpriza.
  Cu consiliera blonda ce se chinuie cu tot mai multa vehementa sa ne convinga de marile ispravi ale guvernarii Boc si ale presedintelui Basescu este o alta problema: agresivitatea ei are in spate, ca la toti ceilalti pupincuristi ai actualului regim, o anumita siguranta de sine, care nu este data de valoarea doctrinara a „basescianismului” mieunat de Sever Voinescu-Cotoi, ci de apartenenta la o gasca ce se bucura-TEMPORAR!!!- de un exacerbat sentiment de impunitate si putere absoluta asupra unei tari, din pacate mult slabita din cauza greselilor si tradarilor unei clase politice necompetitive si necinstite.Sentimentul impunitatii o face pe aceasta guraliva functionara publica sa ne sfideze, la fel ca toti guristii PDL care apar pe la televizor (Visan, Liga, Tinel, Toader & comp.), stil imprimat de mincinosul sef de la Cotroceni si de consilieri de imagine veniti de aiurea.Poate va amintiti ca d-na Vass ne prezenta , cu competenta deja dovedita de articolul de fata, oportunitatea adoptarii de catre Romania a modelului statului Israel.Numai ca noi nu avem ce arabi palestinieni sa-i spoliem de pamanturile stramosesti si nici un unchi mai mare, foarte mare, cel mai mare
  si mai puternic, pe nume Sam.Poate se referea la tupeu ca maniera de abordare a oricarei probleme si atunci exista o baza de discutie…
  Multimea celor prezenti la despartirea de Marele Poet Adrian Paunescu imi da speranta ca poate se misca ceva in constiinta noastra colectiva si ne amintim ca nu eram chiar prostii prostilor, chiar si in anii cei mai grei ai perioadei socialiste.Sa-ti iubesti tara si sa o servesti cu toata puterea si competenta nu este o rusine.Sunt prosti si tradatori cei care ne invita sa renuntam la lupta, sa ne dezradacinam si sa inghitim fara sa clipim, fara discernamant, lectii de pe aiurea, cam de cele care au dus si la actuala criza economica mondiala…
  Doamne ajuta!

 4. U R A N U S spune:

  Am citit 2 lucruri, in presa romaneasca, unul se refera la distrugerea a o mie de sate si o suta de orasele , iar al doilea se refera la Adrian Paunescu.

  Se pare ca cea ce nu a reusit ceausescu , va reusi acest regim? Desigur , daca o va face prin aceiasi „metodologie” adica prin forta, cea ce ar crea un paralelism perfect intre eugenismul nazist si indian si acest eugenism de propietati. In principiu, Romania are nevoie stringenta de o sistematizare (spre urbanizare) insa aceasta trebuie facuta prin oferte si nu prin forta. Adica mai intai trebuie construite noile orasele, si „din mers” mutati in aceste noi case , cei care doresc, iar statul trebuie sa ofere un 2-3% peste pretul pietii, in cumpararea acestor (vechi) propietati (gospodarii si pamant) in cazul ca propietarul nu a reusit el insusi sa-si vanda la pret rezonabil propietatea.( Chiar si pentru aceasta mare intrepindere, eu personal, am un proiect realistic si futuristic, la acelasi pret de piata, pentru ca solutii exista intotdeauna, ele plutesc in aer, precum Love is in the air)

  Deasemeni-cum am zis- am citit (cred ca pe un link de pe aceasta pagina) cum un ziarist roman, striga tare „de ce nu il iarta el pe Paunescu” si anume pentru ca el, ca adolescent s-a dus la cenaclul Flacara, nu sa strige lozinci, ci sa agate fete!
  Desigur , in fiecare persoana dezvoltata sexula (nu neaparat la maturitate) , salasuieste un vanator, insa , pana la urma , succesul este conditionat de multe circumstante, inclusiv de cea ce , generic, numim noroc(intamplare). Si sunt convins ca la celebrele cenacluri, muti baieti si multe fete care s-au dus pe stadion, au avut ce au dorit (adica si all the way), iar daca a doua zi de pe stadion nu erau adunati prea multi saci de chiloti de fete, asta nu inseamna ca nu si-i dadeau jos in numar mare, ci ca eram atat de saraci incat nu prea multe fete isi permiteau sa arunce chiar si o pereche de chiloti. Asta una. Mai important mi se pare insa tendinta romanilor (si se vede ca a celor cat de cat titrati) de a blama pe altii, sau a concentra acest blam(la ocazii ca aceasta) asupra unei persoane.Nu am gasit nici urma de blam asupra propiilor sai parinti (ca si ai mei , ca si mine ca adult) , care pana la urma erau adevaratii sustinatori ai regimului si ai lui Ceusescu, iesind in calea sa , ca oile, si aratandu-i solidaritate in ce facea, si tremarand de frica regimului, fara nici o intentie serioasa, reala de a ne rascula, asa cum a demonstrat din plin „revolutia” din decembrie „89, care a fost inceputa , nu in capitala, si nici macar de un roman! Iar daca cei de atunci au fost , am fost lasi, ce-i impiedica pe cei de azi sa se rascoale impotriva acestui regim, care practic este mai distrugator decat cel ceausist, chiar daca intr-un mod foarte sofisticat?
  Al blama pe Paunescu despre atrocitatile acelui regim este practic o prostie, intr-adevar A.Paunescu a scris si „ode si imnuri” (osanale) insa nu a fost singurul, dar datorita lui, cultura romaneasca nu a murit definitiv, el promovand talente care altfel ar fi fost niciodata descoperite. Si la fel de revelant este faptul ca noi toti ne-am fi dorit sa fim in locul sau (adica sa avem geniul sau) insa neavandu-l , incercam sa ne apropiem de degetul sau mic, tragandu-l pe el in jos, la „inaltimea” noroiului nostru.

  • Subscriu celor scrise de Uranus! 1-Sistematizarea Romaniei nu este o activitate ce are la baza un proiect national ci dispozitiile externe si prostia si jaful clasei politice din Romania! 2-Istoria va alege si culege din cultura! Adrian Paunescu va ramane pe o pozitie de referinta in cultura iar cei ce-l blameaza vor disparea! Asa alege istoria graul de neghina!

 5. U R A N U S spune:

  Peste 30 sau 50 de ani(dar si in urmatorii ani), cand cei ce-l blameaza azi, vor plati si ei ultimul tribut , prin cartile de istorie si literatura numele lui A.Paunescu va fi scris repetat pe multe pagini, iar despre cei care azi il blameaza se va adauga (ca un fel de erata): ” au fost insa si unele persoane care l-au blamat , pentru… etc. etc.” insa acestia vor ramane la fel de nesemnificativi, incat nici numele nu li se va pomeni!

  Despre sistematizarea si urbanizarea tarii, lucrul principal din proiectul meu consta in faptul de a avea precis o harta a viitoarelor autostrazi si sosele nationale, a intregii tari(aviz topagrafii si cartografii tarii) pentru ca noile orasele nu trebuie construite in vechiul stil (ciorchine) ci dea lungul autostrazilor, de o parte si de alta, sau de o parte a soselelor nationale, in acest fel eficienta economica va fi maxima si va fi imbinata automat cu dorinta cetatenilor de a ajunge intr-un anumit punct (indepartat) cat mai repede posibil, iar locuind la 2-3 minute de accesul pe autostrada , acest deziderat este implicit rezolvat. In cea ce priveste dezvoltarea site-urilor de locuit (sau de alta natura) numai de o parte a soselelor nationale, inseamna ca traficul rutier nu mai este obligat sa opreasca la fiecare stop, la fiecare trecere de pietoni, sau (in comune) la trecerea turmelor care „se intorc seara de la pasune”, avand, astfel, un impact extrem de pozitiv asupra consumului de carburanti, asupra timpului si stress-ului.

 6. U R A N U S spune:

  iata ce am gasit, foarte recent:
  –––
  „Vânzări record la cărţile lui Adrian Păunescu, după decesul poetului

  Marti, 09 noiembrie 2010 Sursa: Cotidianul Autor: Cotidianul

  La câteva zile după moartea lui Adrian Păunescu, rafturile librăriilor în care se vindeau cărţile sale au rămas goale. De altfel, chiar poetul, de pe patul de spital, se gândea la isteria vânzărilor de după dispariţia lui.

  „Oricum, cărţile mele devin – prin suferinţa mea – tot mai valoroase şi mai căutate. Editorii au suficiente motive extraestetice să potenţeze textele. Iar eu sunt liniştit că mi-am văzut poporul sărind de partea mea şi iubindu-mă mai mult ca niciodată”, a scris Păunescu în epistola scrisă pe 31 octombrie.

  În urmă cu doar câteva zile, pe rafturile librăriilor puteau fi găsite zeci de cărţi semnate Adrian Păunescu. După moartea poetului, însă, stocurile acestei librării s-au epuizat.

 7. U R A N U S spune:

  „O tara penibila, condusa de niste penibili.(din presa romana)

  Potrivit dictionarului explicativ al limbii romane, „penibil” inseamna acel ceva care „provoaca o impresie neplacuta, suparatoare; greu de suportat, apasator, jenant”. Cuvantul provine din francezul „penible”. Presedintele Traian Basescu considera Curtea Constitutionale o institutie penibila.

  Avand in vedere ca CCR a devenit in ultimii ani o institutie centrala, cu rol de arbitraj in conflicte tot mai dese intre diversele puteri ale statului, aprecierea presedintelui submineaza autoritatea institutiei centrale a Justitiei. Remarca lui Traian Basescu va avea un traseu sinuos, incognoscibil, dar care, cu siguranta, in final va conduce catre subrezirea autoritatii statului insusi. Caci, ce alt efect ar putea avea o astfel de declaratie a celui mai important om in stat despre o institutie capitala, reprezentanta unei alte puteri, independente, numita Justitie?

  Care este pasul de la a numi CCR „penibila” pana la a te gandi ca mai bine ii limitezi drepturile sau, si mai rau, o desfiintezi cu totul, pentru a scapa de penibil definitiv….”
  Sunt convins ca Romania si guvernul ei sunt percepute ca , cel putin, penibile, in afara tarii, insa acest presedinte (reprezentantul suprem al Romaniei si romanilor?) isi da arama pe fata prea des, ca sa nu pricepem o data pentru totdeauna ca alcolistiilor nu trebuie sa li se incredinteze decat joburi marunte.Pentru ca manifestarile sale nu sunt altceva decat simptome ale unui alcolism cronic, forma nervoasa.

 8. erica spune:

  Nu mi-a placut niciodata Adrian Paunescu omul, dar nu as putea niciodata sa-i contest valoarea ca om de cultura, poet, patriot.

 9. U R A N U S spune:

  @Erica,
  Din postarea ta reiese ca nu ti-a placut omul Paunescu ca fizic?! Pentru ca altfel, moral, daca il numesti patriot, inseamna ca-l apreciezi! Cea ce este foarte corect, cum am scris si pe pagina „inchinata” lui, este bine sa disociem omul (cu greselile sale inerente) de poet (in acest caz) si in general de opera sa, asa cum la alt nivel, trebuie sa disociem(unde este cazul), omul de institutie sau sistem.

 10. Anca spune:

  Corect ! Subscriu și eu, ca în vechile sedințe, la tot ceea ce s-a spus aici, cu un amendament:

  ”Sunt prosti si tradatori cei care ne invita sa renuntam la lupta, sa ne dezradacinam si sa inghitim fara sa clipim, fara discernamant, lectii de pe aiurea, cam de cele care au dus si la actuala criza economica mondiala…”

  Trădătorii ăștia numai proști nu sunt ! Sunt javre, șmecheri, oportuniști, perverși, sadici, avortoni înfometați de putere, recunoaștere și stăpânirea, mai ales, a celor superiori lor !
  De acord, nu sunt inteligenți, dar proști nu sunt, știu exact ce-și doresc și ce fac ! Au șmecheria și perversiunea demenților criminali !

 11. U R A N U S spune:

  Intr-adevar, prosti (in sensul cel mai real al notiunii), nu sunt, sunt (ca si ceausescu) vicleni, insa intr-un cadru si mai mare, putem spune ca sunt tembeli, pentru ca ei nu inteleg ca le-ar merge chiar si lor mai bine (cu mult mai bine0)daca ar face bine pentru tara (cea ce este usor), si nu vor sfarsi ca si ceausescu.Acesta din urma, macar a avut ‘onoarea” sa fie impuscat de un escadron militar, insa acesti guvernanti vor sfarsi(daca „citirile’ mele nu sunt eronate) ucisi cu salbaticie, aruncati de la etaj si rupti cu unghiile, pentru ca in Romania, ura (mai ales im-potriva guvernului) a devenit fundamentala, singura care mai da putere in supravietuire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s