Banca nu împrumută! Banca face o afacere.

Eşti dator la bancă? Ai credite restante? Ai ajuns în imposibilitate de plată? Te simţi sufocat?

Te rog să citeşti cu atenţie această analiză, să transpui propria ta experienţă peste ceea ce prezint aici şi vei realiza că drama pe care o trăieşti nu este un rezultat al alegerii tale în cunoştinţă de cauză! Şi nu este nici un efect al crizei mondiale! Iar apoi vom vedea împreună ce e de făcut!
Această analiză a situaţiei dezastruoase în care se află marea majoritate a oamenilor, datorită imposibilităţii rambursării creditelor bancare, este prezentată în patru capitole, patru articole separate:

 1. Despre creditul tău restant
 2. Băncile, hypermarketurile şi globalizarea
 3. Creditul este afacerea  şi nu ajutorul băncii
 4. S-a sinucis vreun angajat al firmelor de recuperare?

Acesta este capitolul 3 al prezentării. În capitolul unu „Despre creditul tau restant si mafia sistemului bancar” am prezentat o situaţie generală legată de creditele bancare şi imposibilitatea celor mai mulţi de a le plăti iar în capitolul 2 am văzut ce-nseamnă o politică globalistă şi cum au apărut hypermarketurile cu sprijinul sistemului bancar!

L-am auzit pe preşedintele în exerciţiu al României declarând o prostie fără margini auzită probabil pe la discuţiile cu FMI sau cu vreun consilier şcolit la fară frecvenţă! O placă învechită care spune „Trebuie rambursate creditele indiferent de situaţia oamenilor pentru că în bănci sunt banii deponenţilor”!

Este un fals grosolan şi o minciună fără margini!

 1. În primul rând că nu există niciunde specificat, în condiţii sau contract, că atunci când depui banii în bancă, ea, banca, poate să facă plasamente cu banii tăi, ca să obţină profit! Niciunde nu vei găsi asta la vreo bancă dar vei găsi la fondurile financiare, vezi şi cazul FNI – Fondul Naţional de Investiţii! Nici macar faptul că banca va acorda credite din banii tăi nu vei găsi! Cereţi băncii să vă arate aceste clauze contractuale! Nu au ce să vă arate!
 2. Împrumuturi acordă Casele de Ajutor Reciproc, acolo unde sunt îndeplinite trei condiţii:
  1. Acţionează în sistem închis, între membri casei
  2. Fondurile provin din depunerile membrilor (depozite şi cotizaţii)
  3. Rambursarea se face la valoarea împrumutului plus comision de administrare şi o dobândă care să acopere inflaţia
 3. Banca este o organizaţie care face afaceri prin acordarea unor credite. Banca nu te ajută, nu te împrumută! Afacerea băncii este simplă: pe baza unui contract de credit, banca îţi pune la dispoziţie o sumă de bani pe o perioadă de timp iar tu vei returna suma plus dobânda prevăzută în contract! Băncile îşi acoperă cheltuielile prin comisioane bancare iar din dobândă acoperă inflaţia şi realizează profitul. Banca plasează nişte bani printr-un credit către tine, nu pentru a te ajuta ci pentru a realiza profit! Banca face o afacere când acordă credite! Împrumutul între oameni este un ajutor pentru că restitui aceiaşi bani! Împrumutul bancar este o afacere pentru că se plasează nişte bani pentru a realiza profit! Dobânda este profitul băncii!
 4. Afacerile au întotdeauna o doză de risc. Pentru a-şi limita riscurile, băncile îşi asigură riscul de neplată la un asigurator. Pentru creditul tău de 5000 euro se plătesc 100-400 euro la asigurator (societate de asigurări) sub forma unei poliţe de asigurări, iar în cazul în care tu nu mai poţi plăti, asiguratorul despăgubeşte banca! Deci banca oricum iese în câştig!
 5. Creditele se acordă pe un anumit termen, de la un an la treizeci de ani sau mai mult! Fiind o afacere, ea trebuie să înceteze de drept la sfărşitul perioadei contractuale. De aici încep problemele tale, pentru că băncile au creat un sistem de control suprastatal iar justiţia nu dispune de toate pârghiile pentru a-ţi reda libertatea faţă de acesta.
  1. Biroul de Credit – Sistemul bancar şi-a luat măsuri înfiinţând un Birou de Credit, care gestionează o bază de date cu toţi cei ce au contractate credite bancare. Această măsură este luată, declarativ, pentru a împiedica un rău platnic să contracteze credite cu alte bănci. În realitate este o bază de date la care are oricine acces şi cu atât mai mult instituţiile guvernamentale şi globaliste. Nu există secret bancar.
  2. Asiguratorul – A doua măsură de protecţie a sistemului bancar este dată de asigurarea creditelor pentru riscul de neplată. Un asigurator, care are în spate un fond financiar, pe baza unui comision, asigură riscul de neplată al creditului către bancă printr-o poliţă de asigurare! Dacă tu nu respecţi perioada de rambursare, banca îl consideră scadent anticipat şi îşi acoperă pierderea prin încasarea poliţei de asigurare!
  3. Recuperatorul – Mai este banca în drept să exercite presiuni asupra ta? NU. Are asiguratorul dreptul să exercite presiuni asupra ta? NU. Pentru că nu e parte din contract. Dar, în loc să închidă contractul şi să-şi vadă fiecare de ale lui, aşa cum e normal, se procedează la cesiunea creanţei. Adică dreptul băncii de a încasa ratele creditului de la tine, le cedează  unei firme numite „de recuperare pe cale amiabilă”. Deşi banca şi-a încasat drepturile din asigurare!

Vom vedea în partea a patra ce trebuie făcut cu ei! Pentru ca ai de dus o luptă cu un sistem! Un sistem ticălos care nu este interesat de faptul că tu ai rămas fără venituri şi nu mai poţi plăti! Moartea ta poate fi una din clauzele prin care asiguratorul despăgubeşte sau recuperatorul încasează asigurarea! Ai de dus o luptă! Fă de bine şi nu te da bătut!

 

Reclame
Comentarii
 1. […] Creditul este afacerea si nu ajutorul bancii Thu Nov 25, 2010 12:36 pm Banca nu împrumută! Banca face o afacere. “Eşti dator la bancă? Ai credite restante? Ai ajuns în imposibilitate de plată? Te simţi sufocat? Te rog să citeşti cu atenţie această analiză, să transpui propria ta experienţă peste ceea ce prezint aici şi vei realiza că drama pe care o trăieşti nu este un rezultat al […] […]

 2. Anca spune:

  Bun, excelent articolul !
  Dar, cum Dumnezeu să te lupți de unul singur, cu un întreg sistem ?
  Ar fi nevoie de milioane de indivizi, cu milioane cash disponibili pentru a te înhăma la o luptă de durată, cu mai puțin de 40% sorți de izbândă !
  Nu ne rămâne decât, să ieșim cu parul împotriva tuturor javrelor, dar și pentru asta nu-i de ajuns un individ sau câteva zeci !
  Să nu mai vorbim de faptul, că sunt nu numai bine ascunși, dar și apărați !
  Pe de altă parte, populația globului, în afară de câteva izbucniri ici-colo, e parcă prostită, în transă, imbecilizată și divizată !

  • @Anca Lumea a inceput sa ia atitudine peste tot in lume si se va ajunge si in situatia revoltelor! Pana atunci insa, e bine sa tinem cont ca un FRONT de 1 milion de oameni in Romania, cu restante la banci si ajunsi in imposibilitate de plata, reprezinta o forta uriasa. Voi dezvolta in capitolul 4! Iar cateva firme numite de „recuperare pe cale amiabila” au produs suiciduri fara a fi trase la raspundere! Adica? Ei de ce nu?

   • Anca spune:

    Doamne ! Ai rămas la stadiul, în care crezi că bunul simț, revolta, manifestațiile sau tragerea la răspundere în justiție,
    va duce la un rezultat !
    Pe asta și-au construit toate măgăriile, sărăcirea populației,
    îndatorarea indivizilor și a țărilor ! Cât timp răspunsul nostru va fi de bun simț, sau cel mult niște revolte în urma cărora, să
    sufere doar câțiva comercianți, cu vitrine și magazine vandalizate, câțiva polițiști, jandarmi și revoltați, care se vor alege cu capetele sparte, ei vor fi liniștiți și nimic nu se va schimba !
    Ce răspundere au avut , cei care-au provocat zeci de acte suicidare în alte părți ale lumii ????
    Ce s-a schimbat și cât de neliniștiți, sunt cei ce le-au provocat ? Și-au pierdut somnul cumva, le-au scăzut conturile
    și averile ?

   • cred ca n-ai citit cu atentie ce-am scris!
    dar voi reveni in cap4

 3. Anca spune:

  Am recitit ! Nu rezultă , că s-ar întâmpla și altceva decât revolta mută a multora, răzmerițele altora, sau zbaterea unor copii care-și iau cafteală-n stradă !
  Dar, cum zici tu, aștept, poate continuarea mă va mai însenina !
  Din partea mea, aș avea o soluție sigură, dar ”nu-i de bun-simț și democratică și în limitele legii” !!!!!
  Cu toate astea, aș aplica-o ”ieri”, dac-aș avea logistica necesară !

 4. one can argue that it can go both ways

 5. U R A N U S spune:

  un mos se duce la doctor si ii zice:
  Transpir ca un cal cand trag al doilea numar!(se referea la sex)
  Doctorul(in gand) zice: uite, al dracului mos, trage doua la rand !Cum o face? Si il intreaba, la care mosul raspunde:
  Pai, primul este la revelion si al doilea , de 23 August !!!( de unde transpiratia!)
  ––
  cam asta este si cu revoltele romanesti: una vara, una iarna, iar daca una mai este si comandata, intelegem de ce nu se schimba nimic!
  Pentru ca nu exista solidaritate, exista doar un imens interes personal, si nici macar unul de valoare, ci pentru orice firfiric aruncat de guvern!

 6. U R A N U S spune:

  „Irlandezii cred ca ajutorul financiar este pentru elita .(din presa romaneasca)

  Ajutorul financiar, promis luni de catre UE si FMI, a linistit investitorii, dar a creat mari nemultumiri in randul populatiei care este de parere ca atacarea fondurilor asigurarilor sociale pentru a proteja creditorii straini, nu este corecta pentru ca pune contribuabilii sa plateasca pentru greselile elitelor…”
  –––
  Daca si irlandezii cred asta, despre guvernul lor,inseamna ca -intr-adevar- nu este vorba doar de „calitatea umana” ci de cadrul (sistemul) care conditioneaza aceasta calitate.Pentru ca irlandezii au trait intotdeauna intr-o lume libera (raportat la Romania & comp) ,iar aceasta neancredere in propiul guvern , acum explicita, facuta auzita si public, este urmarea unui intins sir de frustrari sociale, intinse in timp, care -inca o data- dovedesc ca sunt specifice( cu exceptiile de rigoare) sistemului republica, si daca acest lucru se intampla in Irlanda (tara cu un nivel de trai si libertati , ridicat) intelegem cat de jos am fost noi , romanii, si inca ne complacem in aceasta situatie.

 7. U R A N U S spune:

  Desigur, pentru ca cei de la aceste agentii nu sunt veniti de pe luna ci sunt fosti ministri ai finantelor, sau alt fel de „experti” in diversele tari, care, fie ca acorda , fie ca primesc imprumuturi, ei intotdeauna au partea leului.
  Romania ar face bine sa se trezesca la realitate si sa porneasca reformele singura, prin tiparire de bani si infuzarea acestora exact unde trebuie; tot imprumutand, cersind si milogind, tara o sa ajunga un pustiu, si la propriu si la figurat! Cei 2-3 tampiti care de fapt conduc tara ar trebui urgent arestati si condamnati la munca silnica pentru macar 20 de ani!

 8. U R A N U S spune:

  „De ce duduie industria germana (I)(din presa romaneasca)

  Unul din motoarele care fac ca economia germana, in momentul de fata, sa functioneze din plin sunt investitiile inteligente, facute din timp, in industria energiilor regenerative.Economia…”
  –––
  Daca in Germania agricultura este doar un hobby(pentru ca este compensata de o industrie superproductiva si ultracalitativa), totusi ei au stiut ca energia este unul din cele 2 sectoare de importanta capitala in economie.Cum am mai scris de zeci de ori despre acest lucru, Romania trebuie sa faca investititii masive in aceste 2 sectoare(agric. si energie verde) si odata avand aceste 2 produse la un pret de vanzare foarte scazut, se poate trece(continua) retehnologizarea la ultimele standarduri, a tuturor celorlalte sectoare
  Romania are resurse materiale si umane, insa the ruling class este o mafie care si-a jurat sa distruga aceasta tara!
  Aviz!

 9. U R A N U S spune:

  Iar dupa cum mentioneaza un document diplomatic”scurs” din arhiva lui Julien Assagne, un diplomat occidental numea Romania „o tara de salbatici”, si oricat ar fi de inexata aceasta apreciere, deci oricat ar fi de mic adevarul, aceste este in totalitae datorat acesteor guvernari, de departe iresponsabile, niste invizi (cu aparenta de uman) care nu numai ca sunt tembeli, dar sunt si criminali prin nastere.

 10. U R A N U S spune:

  Orice popor sau tara poate deveni mai buna decat Germania, cu o singura conditie:sa vrea! Iar noi, romanii, nu vrem, dovada sta in alegerea (conducerii) pe care o facem , macar de 20 de ani incoace!

 11. U R A N U S spune:

  Asta are un oarecare temei, insa (doar ca un exemplu) japonezii nu fac parte din ginta latina si au aceleasi „caracteristici’, cred ca chiar mai bine inradacinate decat la germani…De unde , probabil, „cine se aseamana se aduna”! CEL MAI IMPORTANT INSA, este ca nemtii nu au fost blagosloviti cu aceste trasaturi de nici o zeitate, ci s-au format , deci au inceput undeva, asa si la noi, daca nu incepem odata, nu o sa ajungem la nici un nivel superior.Iar inceputul trebuie sa fie pornit de la clasa conducatoare, trebuie infuzat in jos, si chiar impus.Problema este ca , clasele noastre conducatoare nu sunt decat niste paparude viclene, care au marea „calitate’ de a insela la nesfarsit(macar pana acum).

  • In Japonia se-ncepe scoala prin cuvintele: Japonia este o tara saraca in care trebuie sa muncesti mult va sa ai ce-ti trebuie! La noi se-ncepe cu Romania este o tara bogata cu rauri si munti si paduri si ogoare si Dunare si mare si etc De-aici pleaca necazul! Din scoala primara si din familie se inoculeaza ca suntem buricul pamantului!

 12. U R A N U S spune:

  Asta e o hiba intalnita la mai toate natiile cu resurse insa (paradoxal?) sarace,dar- in cazul nostru- doar trebuie sa intindem mana si sa culegem fructul, adica sa urmam exemplul celor care o duc bine, chiar fara eforturi deosebite, insa munca facuta bine de la A la Z, iar aceste exemple de urmat, sunt monarhiile europene si Japonia.

 13. […] Creditul este afacerea si nu ajutorul bancii « Cronica – România de azi Trackback pe 25 noiembrie 2010 la […]

 14. U R A N U S spune:

  ieri am citit undeva ca Ro. va plati -pentru sumele imprumutate- o dobanda de 30 milioane euro! Adica fiecare milon de cetateni romani(fie ca e pensionar sau nou nascut) vor plati, peste suma imprumutata (100 miliarde) inca 1, 5 milioane, ca dobanda, adica doar pentru ca guvernul a imprumutat acesti bani ca sa-si reianoiasca parcul de masini germane si sa-si plateasca chirile la apartamentele de lux ale hotelurilor internationale, adica acest bani (per total) se intorc pana la urma la cei care i-au imprumutat, plus dobanda aferenta! Dragut, nu? Pentru ca dupa cele mai sumare calcule regii neancoronati ai Roamniei(de la centru si provincie) cheltuiesc , pentru ei, personal, o suta milioane de euro/anual, adica o mie de mari ‘stabi” cheltiuesc cate o suta mii de euro /an, in timp ce salariul mediu nu depaseste 3 mii euro/an!
  Apelul meu se adreseaza tinerilor inca la 17-18 ani, care, inteleg ca viitorul lor este sub mare semn de intrebare, deci trebuie sa intelegeti ca acesti bani, oricum se „fac” in Romania, insa sunt afluiti spre cateva mii de persoane, daca -dupa modelul meu economic- cei care muncesc ar fi corect platiti, tinerii care vor incepe sa munceasca la 18 ani, -in acest nou sistem- inainte de a implini 30 de ani vor avea primul lor milion !GARANTAT!

 15. […] Creditul este afacerea  şi nu ajutorul băncii […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s