The Romanian Flag - "tricolorul"

Image by cod_gabriel via Flickr

Astăzi este Ziua Naţională a României, aniversarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 de la Alba-Iulia. Nu voi scrie astăzi despre Marea Unire ci despre necesitatea renaşterii României.

Să ne aducem aminte. România s-a regăsit şi a fost construită prin acţiunea politică şi jertfa armatei. Secolul luminos al României, de la Revoluţia din 1848 până la Instaurarea republicii populare în 30 decembrie 1947, a fost opera unor minţi luminate şi a unor acţiuni de excepţională însemnătate.

 • Trei războaie mari:
  • Războiul de Independenţă din 1877-1878
  • Primul Război Mondial 1914-1918
  • Al doilea Război Mondial din 1939-1945
 • Tratatele de pace:
  • San Stefano – 1978
  • Convenţia de la Paris din 1858
  • Conferinţa de pace de la Paris din 1919 şi Tratatul de la Versailles, Tratatul de la Saint-Germain-en-Laye 1919,  Tratatul de pace de la Neuilly sur Seine, Tratatul de la Trianon – Versailles 1920,
  • Conferinţa de Pace de la Paris din 1946 şi Tratatele de Pace din 1947
 • Două revoluţii:
 • Două Uniri ale ţărilor române
  • 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române Moldova şi Ţara Românească
  • 1 Decembrie 1918 – Marea Unire a Ţărilor Române
 • Construcţia Ligii Naţiunilor -1919 – Nicolae Titulescu preşedinte 1930-1933

Oameni pentru care DEMNITATEA şi ONOAREA au fost reperele existenţei! Pentru ei, România a fost Patria şi datoria. Întrucât:îmi este imposibil să scriu într-un articol despre cei ce au construit România, voi menţiona că astăzi, spiritul lor ne lipseşte cel mai mult. România a fost construită pe dreptul de neam scris de Mihai Viteazul în 1600, pe spiritul de libertate născut odată cu Revoluţia franceză din 1879 şi pe cel de Independenţă al pandurilor lui Tudor Vladimirescu  (Iancu Jianu, Gheorghe Magheru, Petrache Poenaru – fauritorul steagului national Tricolor, editorul primului ziar romanesc Propaganda si inventator al stiloului, Andri Popa, Popa Sapca – preot, haiduc si revolutionar, unul din initiatorii Proclamatiei de la Islaz (revolutia de la 1848).

Când la Cernauti în 1848 Mihail Kogălniceanu a editat Gazeta Bucovinei publicând „Dorinţele Partidei Nationale” si a scris despre necesitatea  autonomiei Moldovei si Unirea cu Tara Românească, s-a deschis un drum de 100 de ani de construcţie naţională!

Ţara Românească, Moldova şi Transilvania pot fi oglindite în drepturile proclamate în timpul Revoluţiilor din 1848 de către Nicolae Balcescu – Mihail Kogălniceanu – Avram Iancu dar şi Ion Ghica, Nicolae Golescu, C.A.Rosetti, Ion Heliade Radulescu, Dumitru Bratianu, Cezar Bolliac, Ioan Câmpineanu, Christian Tell, N. Plesoianu, Ion Heliade Heliade, Stefan Golescu, Christian Tell, generalul Magheru, C.A. Rosseti, A.G. Golescu, Ion C. Bratianu, Cezar Bolliac, Alexandru Ioan Cuza, Costache Negruzzi, Vasile Alecsandri, Costache Negri, Alecu Russo, fratii Rosetti, fratii Sion, Avram Iancu, Alexandru Papiu Ilarian, Ioan Axente Sever, Simion Balint, Simion Bărnuţiu, Ioan Buteanu, Petru Dobra, Timotei Cipariu, Ioan Dragoş, Ioan Sterca-Şuluţiu, David Urs.

Declaraţia din data de 9 mai 1877 în faţa Parlamentului a lui Mihail Kogălniceanu, ministru de externe, privind Independenţa României, este un exemplu de responsabilitate politică neatins astăzi:

Domnilor deputaţi nu am cea mai mică îndoială şi frică de a declara în faţa reprezentanţei naţionale că noi suntem o naţiune liberă şi independentă…”

Oamenii excepţionali care au făurit România modernă, au avut simţul şi datoria onoarei în a-şi respecta jurământul faţă de Patrie! De la membri Casei Regale a României, regii Carol I, Ferdinand şi Mihai, la generalii (Averescu, Antonescu) ofiţerii şi ostaşii Armatei române, la politicieni ( Brătienii, Maniu, Iorga), oameni de cultură şi artă, funcţionari de stat!
Este ceea ce ne lipseşte azi!
Este Ziua Naţională a României. O Românie vândută şi sărăcită, stăpânită de o caracatiţă uriaşă! Nu le voi menţiona numele pentru că aş murdări simbolul scris în acest articol!
România s-a construit şi ridicat prin cultură, devotament, onoare.
Astăzi suntem la un pas de război civil pentru că incultura a luat locul culturii, valoarea a fost înlocuită cu surogate, demnitatea a fost îngropată undeva pe fronturi străine iar adevărul a fost înlocuit de minciună!
4R – România războiului româno-român este numai consecinţa trădării!

 

Reclame
Comentarii
 1. […] 1 Decembrie 2010 Romania razboiului româno-român Wed Dec 01, 2010 11:38 am Astăzi este Ziua Naţională a României, aniversarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 de la Alba-Iulia. Nu voi scrie astăzi despre Marea Unire ci despre necesitatea renaşterii României. Să ne aducem aminte. România s-a regăsit şi a fost construită prin acţiunea politică şi jertfa armatei. Secolul luminos al României, de la Revoluţia din 1848 […] […]

 2. U R A N U S spune:

  Cam sarac articol , in informatii si importanta, despre „Piatra din Varful Unghiului”, pentru ca orice constructie are o asemenea piatra care incheaga toate fortele si sprijina intreaga cladire impotriva prabusirii.
  Este evident ca referirea este facuta la Casa Regala, la Sistemul Monarhic, care este dovedit -si prin acest articol(prin listarea evenimentelor majore in istoria romana)- ca a fost fauritoarea Romaniei Mari, si sub acest sistem s-au derulat toate aceste evenimente capitale, pentru romani.Pana nu ne vom intoarce la firul istoric al tarii, nu vom avea liniste, nu ne vom astampara nici setea si nici foamea.

 3. U R A N U S spune:

  ADICA „VORBA MULTA, SARACIA OMULUI!”
  Sunt de acord si cu asta , insa a scrie ‘apasat’ numele lui Andri Popa si a lui Popa Sapca, si a minimaliza (prin aceiasi caracteristica tehnica , dublata de informatia in sine)numele fauritorilor Romaniei REALE , pe care o avem azi, parca nu e totuna cu intentia declarata!
  Si pentru ca ne lipsesc aceste personalitati, de ce nu le dam voie sa se desfasoare, celor care exista, totusi, undeva,poate in cel mai umil invatator dintr-un creier de munte? Persoanele respective exista, insa sunt inabusite tocmai pentru a nu deveni personalitati , cu siguranta , unele autentice, nu ca cele de la carma tarii din aceste timpuri, niste farisei si epigoni de cea mai „inalta” spetza!.

 4. U R A N U S spune:

  Nu trebuie facute clasamente, dar trebuie respectata o ierarhie…macar atunci cand se merita! Una este un haiduc local(nici macar regional), care a intrat in istorie prin folclor, si alta este o institutie care a pus laolalta interesele a milioane de oameni si a creat o TARA.

 5. U R A N U S spune:

  E ceva, insa nu se compara cu actul de la 1877 (1878)sau cu cel din 1918(1919), cand Romania a devenit independenta si reantregita, ca sa nu mai adaugam din nou, eludarea reampartirii tarii, daca Romania nu ar fi intors armele impotriva Germaniei, in al DRM.Pana la urma rezultatele sunt cele care conteaza si nu intentiile! Chiar si guvernantii zilei, declara ca au intentii bune )si poate ca si au) insa rezultatele sunt dezastruoase si imputabile,chiar si daca ar fi datorate doar faptului ca sunt incompetenti

 6. U R A N U S spune:

  Oricum, „cine nu-si cunoaste trecutul, il va repeta”(sau cam asa ceva), in situatia aceasta este Romania, nu vrea sa accepte binefacerile sistemului monarhic, va repeta (si tot repeta ) trecutul apropiat, adica pe cel republican!Sincer, daca acest sistem ar merge in Romania, as fi primul care as zice: „OK, Monarhia sa ramana in istorie ca un trecut glorios al tarii, dar daca acest sistem este eficient, hai sa-l dezvoltam si imbunatatim” .Realitatea este insa ca acest sistem (macar in Romania si alte vreo suta de tari!) este doar un sistem monarhic vechi, corupt si opresiv, mascat si fardat cu numele democratiei si egalitatii intre clase, si alte baliverne, pe care -intr-o societate normala- nici handicapatii mentali nu le mai cred!
  Ce este atat de greu sa vezi aceste evidente zdrobitoare, strigatoare la cer? Sau este greu sa „arunci cu calcaiul inapoi, intr-un tzepush?”, adica ar trebui sa recunoastm cat de gresiti am fost si suntem in alegerile noastre, bazate pe aparente fizice si vestimentare, pe promisiuni utopice si alte asemenea?

 7. U R A N U S spune:

  Cea ce nu cred ca se intelege total, este faptul ca intr-o republica, poporul plateste cateva zeci de monarhi, pe ciclu (de 4/5 , 8/10 ani) in timp ce tarile monarhice platesc un pret cu mult , cu mult mai scazut, fara sa mai adaugam imensele cheltuieli pentru repetatele alegeri, la cei 4-5 ani.In republici, deasemeni s-a acredita idea ca oricine poate deveni presedinte, cea ce nu este adevarat, cu o singura exceptie: daca alegerile s-ar face zilnic! Oamenii trebuie sa inteleaga ca stabilitatea unei guvernari este un lucru extrem de important, iar aceasta stabilitate se asigura prin Monarhie, si- din nou- aceasta stabilitate este fundamentul prosperitatii economice si a respectarii drepturilor omului.

 8. U R A N U S spune:

  Daca presedintele este ales de parlament, este clar ca nu mai vorbim de democratie ci de o oligarhie, in care nu va patrunde nimeni din afara, ca doar parlamentarii nu o sa-l aleaga presedinte pe Gheorghe Cotoi de la Poplaca! Vor aleage pe unul dintre ei, altfel ar recunoaste ca ei nu au nici o valoare, si mai mult, alegand pe unul dintre ei, data viitoare va fi un altul, s.a.m.d., adica „rotirea cadrelor” la cel mai inalt nivel.
  Cu presedinti si alte hahalere de acest gen, umblam dupa potcoave de cai morti: avem exemple solide de adevarata prosperitate si echitate sociala , in Monarhii, Romania are traditie monarhica, de ce sa umblam dupa pui de pupaza prin copaci, in timp ce avem tot ce ne trebuie pe pamant, dar ne prefacem ca suntem orbi?!

  • Proiectul era ca Presedintele Primul ministru si ministrii sa fie numiti de Parlament (camera Teritoriala si camera Breslelor) din afara membrilor camerelor! Ei fac propunerile iar validarile vin de la Adunarea Teritoriala si Adunarea Breslelor!

 9. Jan spune:

  @URANUS…vad ca sustineti monarhia. Asta ce inseamna; ca sustineti rudele clanului hohenzollern, masonii-jidani care au bagat Romania in mocirla?

 10. U R A N U S spune:

  Important- dupa mine, si , indraznesc sa cred, ca pentru toti oamenii rationali- important deci, trebuie sa fie rezultatele si la ce procent din populatie se aplica aceste rezultate.Si in Romania sunt milionari si chiar miliardari, dar acestia sunt la un procent de sub 1 sau 2 la suta, cea ce ar fi irelevant daca celelalte 96-98 de procente ar fi ca in Belgia(monarhista) adica ar trai -nu ca niste nababi- intr-o stare peste limita decentei, adica un usor lux popular.Iar acest minilux popular este regasit la 90% din toata populatia ratilor monarhice!
  –––
  Eu nu sustin persoane ci un principiu, un sistem! Exact cum am descris in „Regi si Presedinti”, articol de gasit si pe acest site.

 11. U R A N U S spune:

  Am verificat si eu numarul de „intrari” pe acest site(s-a dublat in ultimele 3 luni), cineva mi-a ‘spus” ca exista un flux foarte mare, pe aceasta pagina, banuieste, din cauza, polemicii Monarhie vs. republica, cred ca acesta este adevarul, este destul de probabil ca populatia din tara a inteles esenta lucrurilor, adica , ca stabilitatea politica este cea ce sta la baza oricarui progres (inclusiv in antichitate, a fost la fel) si probabil, s-a inteles ca masurile, directivele propuse de mine, sunt simple si usor de aplicat, atata timp cat exista onestitate, pentru ca aceste guverne postecembriste, in mod total rau intentionat, complica lucrurile , pentru a confuza populatia si a o diviza(divide si conduce, zicea Machiavelli,de unde in Discourses on Livy, el facea lobby pentru republica)si pentru a da impresia ca lucreaza! Cel mai graitor exemplu este pretul la painea cea de toate zilele (care este de baza pentru romani; traditie, necesitate?)care ar trebui sa fie de 2-3 ori mai ieftina daca graul nu ar fi exportat si apoi importat,iar aceasta pentru ca „nasii’ (direct din guvern sau acolitii lor) au partea leului, sub forma de comisioane, spagi, smecherii la cantar (perisabilitati, de 0,1 la suta, care pentru omul de rand nu reprezinta nimic, insa ratortat la o suta mii de tone, fac sume serioase, etc.), furturi locale si ineficienta in procesul general de productie.
  Da, Romania poate avea un standard foarte inalt de trai, doar in cateva luni de la schimbarea acestui sistem, pentru ca in Romania exista toate premisele si resursele naturale si umane pentru un asa standard, care este insa sabotat de guvern, care promite marea cu sare si apoi nu este in stare nici din imprumuturi sa-si hraneasca populatia. Probabil ca multi citesc aceasta pagina pentru ca au sesizat ca propunerile mele nu se bazeaza pe utopii (demagogie ieftina) ca in cateva luni fiecare cetatean va primi o suma de nu stiu cate zeci de mii de euro, etc., ci se bazeaza pe faptul ca oamenii pot castiga decent din prima luna de noua guvernare, prin masuri, care toate, conduc la redistribuirea cinstita a profitului, la aceasta data (si de pra mult timp) , aceasta distributie este cu mult, cu extraordinar de mult in favoare varfului, si masiv, in defavoarea masei si bazei piramidei, de unde saracia a devenit generala.

 12. U R A N U S spune:

  Total de acord! Insa cu cat se asteapta mai mult cu atat gunoiul se inmulteste si intareste si devine posibil ca, „curatenia generala” sa nu mai poata fi efectuata de loc: sunt destule tari care au decazut teribil, tocmai pentru ca nu au facut curatenia la timpul potrivit, pentru ca aceasta curatenie politica, este ca un medicament, pe care degeaba il torni in gura celui mort, chiar si cu un minut in urma.iar timpul romanilor se apropie de xpirare, deci Armata trebuie sa intervina cat mai avem acest timp de gratie!

 13. U R A N U S spune:

  Iata cum „lucreaza’ razhoiul romano-roman:
  Ieri , luni 20 dec. 2010, am citit (pe un blog promonarhist, „Romania, altfel”) ) un articol, „Scrisoare in prag de Craciun” ca nu m-a interesat decat sub aspectul ca face o legatura intima intre biserica ortodoxa romana si Casa Regala, fara a indrazni sa faca , macar o aluzie, la faptul ca biserica ortodoxa romana a fost parte la inlaturarea Monarhiei din Romania, ca acum este in proportie de 95% pentru republica basasciana(unde mai vad ei asa gros si zemos ciolan?! ) si chiar daca (la nevoie) ar deveni monarhisti, cand li se va oferi 31 de arginti, o vor vinde din nou.In acest post, preluasem (de pe aceasta pagina) un post mai vechi, al meu, si il completasem („la zi”) , oricum concluzia era ca Monarhia ar trebui sa nu faca nici o alianta cu acesti impostori, si ca „biserica ortodoxa romana este superlativul tradarii.” Mai jos, postul meu, din aceasta seara (21 dec. 2010) , pe respectiva pagina. Ieri, acelasi post, printr-o conectie dintre acea pagina si o alta, a fost postat si pe pagina lui Madalin Focsa, si a fost sters si de pe aceasta pagina, iar link-ul dintre cele doua pagini, deasemeni a disparut de pe pagina promonarhista.
  ––––-

  „Ieri, luni 20 Dec., 2010, am postat un raspuns la art. „Scrisoare in prag de Craciun” , insa observ, ca ( desi a fost postat) azi, este de negasit, adica a fost sters, probabil, pentru ca era o atentionare transanta la alianta dintre Monarhia romana si biserica ortodoxa romana, care de fapt a vandut Monarhia romana, nu este decat in proportie de sub 5% pentru Monarhie, insa daca lucrurile s-ar schimba, imediat toata biserica ar deveni promonarhista, si ar vinde Monarhia a doua zi, daca asa le-ar pica bine. Rog administratorul acestei pagini sa repuna textul integral al postarii de ieri, altfel ma vad silit sa denunt acest act total nedemocratic, opresiv si totalitarist, pe alte pagini romanesti si chiar sa depun o plangere la Uniunea Europeana si ONU pentru obstructie la libera exprimare.”

 14. U R A N U S spune:

  “Ieri, luni 20 Dec., 2010, am postat un raspuns la art. “Scrisoare in prag de Craciun” , insa observ, ca ( desi a fost postat) azi, este de negasit, adica a fost sters, probabil, pentru ca era o atentionare transanta la alianta dintre Monarhia romana si biserica ortodoxa romana, care de fapt a vandut Monarhia romana, nu este decat in proportie de sub 5% pentru Monarhie, insa daca lucrurile s-ar schimba, imediat toata biserica ar deveni promonarhista, si ar vinde Monarhia a doua zi, daca asa le-ar pica bine. Rog administratorul acestei pagini sa repuna textul integral al postarii de ieri, altfel ma vad silit sa denunt acest act total nedemocratic, opresiv si totalitarist, pe alte pagini romanesti si chiar sa depun o plangere la Uniunea Europeana si ONU pentru obstructie la libera exprimare’
  –––––
  Cum era de banuit, si acesta postare a fost stearsa, cea ce dovedeste ca Pagina „altetei aale, printul …” este o pagina care vrea sa induca in eroare populatia tarii, ei vor doar ciolanul, se asociaza cu tradatorii (biserica) pentru a exploata aceasta natie, in continuare, ca si acest guvern.Sunt sigur ca nu acest lucru vrea poporul roman.

 15. U R A N U S spune:

  Acest articol este scris cu o tinta foarte precisa, iar motivatia scrierii sta
  in faptul ca acest individ cu ifose prea mari pentru el, este total opresiv cand
  vine vorba de dreptul la exprimare, al altora, desigur, care nu-i canta lui , in
  struna! Cei care au citit articolele scrise de mine , articole intens
  promonarhiste (pe care pagina s-a le-a sters), au remarcat ca niciodata
  (aproape) nu am facut referiri la nume, la persoane, pentru ca in viziunea mea,
  institutia este cu mult mai importanta ca omul, institutia este un cadru in care
  omul este obligat sa se acomodeze, iar omul onest ii va respecta principiile si
  normele, si astfel natia va prospera economic si se va ridica spiritual, iar
  despre acest individ , cu apucaturi de dictator psihopat (inclusiv anxios) , nu
  l-am luat niciodata in considerare , in seama, pentru ca odata cu jalnica
  prostituare, prin candidatura prezidentiala, am inteles cate parale face, de
  unde s-a coagulat puternic varianta Monarhiei Romanesti, cu „Print
  Autohton”.Este clar ca acest individ , daca ar ajunge intr-o pozitie inalta, ar
  fi primul care ar restrictiona dreptul la opinie si exprimare(si alte drepturi,
  putem fi siguri de acest lucru), desigur daca respectivele „cuvantari’ nu vor fi
  linguseli si temeneli , la adresa sa, a „atletei „sale !
  Mai jos, a doua postare stearsa de pe pagina sa „Romania , altfel”(care comprima
  idea din prima), si articolul:
  –––––––-
  U R A N U S
  23 decembrie 2010 la 3:18
  “Ieri, luni 20 Dec., 2010, am postat un raspuns la art. “Scrisoare in prag de
  Craciun” , insa observ, ca ( desi a fost postat) azi, este de negasit, adica a
  fost sters, probabil, pentru ca era o atentionare transanta la alianta dintre
  Monarhia romana si biserica ortodoxa romana, care de fapt a vandut Monarhia
  romana, nu este decat in proportie de sub 5% pentru Monarhie, insa daca
  lucrurile s-ar schimba, imediat toata biserica ar deveni promonarhista, si ar
  vinde Monarhia a doua zi, daca asa le-ar pica bine. Rog administratorul acestei
  pagini sa repuna textul integral al postarii de ieri, altfel ma vad silit sa
  denunt acest act total nedemocratic, opresiv si totalitarist, pe alte pagini
  romanesti si chiar sa depun o plangere la Uniunea Europeana si ONU pentru
  obstructie la libera exprimare’
  ————–
  Cum era de banuit, si acesta postare a fost stearsa, cea ce dovedeste ca Pagina
  “altetei aale, printul …” este o pagina care vrea sa induca in eroare populatia
  tarii, ei vor doar ciolanul, se asociaza cu tradatorii (biserica) pentru a
  exploata aceasta natie, in continuare, ca si acest guvern.Sunt sigur ca nu acest
  lucru vrea poporul roman.
  –––––––––-

  KING COBRA sau SARPE DE DUDAU ?
  (ori PRINT sau MILOG NATIONAL?)

  Acest articol nu face parte din ciclul Animal Planet, nu este nici macar o
  lectie de zoologie, cu referinta la taratoare si nu face nici cea mai sumara
  referire la arhicunoscuta poveste „print si Cersetor”in care intamplarea duce la
  schimbarea rolurilor intre cei doi protagonisti , total opusi social,.in acest
  actual caz este vorba despre „printzul” din ecosistemul deja amintit (Srek,
  capcaunul, era macar printul luncilor!) si am pus in ghilimele cuvantul
  print,(pe care am sa-l folosesc si pe „stil vechi” , ca princiu!) pentru ca
  acest print este- si nu este nimic discutabil in aceasta afirmatie- un fals
  print , dea dreptul un impostor si parvenit cu ifose, pentru cei care inca mai
  cred in veridictatea pozitiei sale, acesta a devenit princiu (la apelul de
  seara asa cum a devenit si colonel! ), prin mezalianta cu o doamna ( o mare
  doamna) care sub unele aspecte istorice poarta acest titlu , in mod natural,
  insa (si ) oarecum discutabil, pentru ca ea este fiica unui rege detronat
  (abuziv, prin forta, de acord), este nascuta dupa aceasta detronare, intr-o tara
  straina, si avand o mama total straina natiei romanesti. Aceasta referitor la
  latura juridica a cazului, pentru ca in raportul moral, el insusi- princiu’- a
  dovedit cu varf si indesat ca el nu poate avea acest titlu, aceasta calitate,
  sub nici o forma, pe simplul fapt, pe simplul si de netagaduit motiv ca el a
  avut si a derulat intentia de a deveni presedinte al Romaniei (la fel, daca ar
  fi candidtat pentru o functie politica inalta in oricare alta tara republicana),
  adica a vrut sa fie varful unui sistem total si irevocabil opus sistemului
  Monarhic.Daca el sau advocatii sai vor zice ca acest act a fost doar de
  „fatzada”, chiar un „sacrificiu” (spre binele poporului, se subantelege!!!) ,
  adica odata ajuns presedinte ar fi intors fata medaliei, inrautateste situatia,
  si o clarifica la extrem in acelasi timp, pentru ca dovedeste ca individul are
  un caracter de excroc, el
  -voind sa insele masele, macar o parte, insa cea mai mare parte, pentru ca la
  acea data (probabil inca) cea mai mare parte a populatiei era antimonarhista,
  -voia sa intre intr-o Casa Regala pe usa din dos, cea ce nu se cade nici celui
  mai parlit print,
  – si ca nu a avut curajul (care se zice este caracteristica de baza si constanta
  a unui real print) de a lupta cu armele adevarului pentru crezul sau, el alegand
  deceptia, inselaciunea, care trebuie sa-i fie in caracter, pentru ca mai
  degraba, individul pare a fi un agent al fostului sistem, al fostei nomenclaturi
  comuniste, un agent cu bataie lunga si cu multe meandre, agent care s-a
  casatorit cu printesa doar pentru a se infiltra in Casa Regala si pentru a-i
  sabota intentiile legitime , sau , in caz de restauratie, pionul (sau nebunul)
  s-ar fi transformat in rege, si de aici ar fi nivelat toate pacatele regimului
  comunist, iar la un moment dat ar fi dat un nou si final coup de grace,
  Monarhiei romane , iesind la rampa si aruncand dezastrul atins pe sistemul
  monarhic, si, raspopit din nou, ar fi declarat ca „Monarhia este demodata si
  decadenta, etc.”(vechile clisee).Trecand la oful sau major, din punct de vedere
  profesional, tehnic, adica ce calificare are sa conduca o tara (cu mari
  probleme) el insusi a dovedit ca este un zero taiat in cuburi mici, mici, si a
  dovedit-o personal, prin platforma electorala(in 2008) anuntata , insa total
  rupta de realitate, char batatoare de campuri.De unde si celebrul procentaj
  (adica priza la public) care l-a fortat sa iasa din lupta( din cursa de 20 mii
  leghe) la prima jumatate de metru, dupa start.Probabil ca cineva l-a tras de
  maneca „princiara” si i-a spus ca daca mai continua inca 0,5 metri, va sfarsi
  prin KO.
  Daca prin abstract(prin absurd) am accepta ca Printesa poate prelua
  prerogativele regale ale tatalui sau, ale ultimului Rege al Romaniei, totusi
  Legea Salica(derivata din codul de legi al lui Salic Franks) , nu-i permite, ca
  parte femeiasca, sa obtina aceasta pozitie.Solutia ar fi fost (si a fost timp
  berechet pentru acest demers) ca in timp util, aceasta lege sa fi fost abrogata,
  sau Printesa sa fi infiat pe nepotul ei de sora, care ar fi satisfacut
  respectiva lege si poate -ar fi satisfacut-chiar si o mai mare parte din
  electoratul roman.In aceste doua variante, era posibil ca lucrurile sa fi avut
  un deznodamant pozitiv, insa din motive necunoscute nu s-a procedat in acest
  fel, iar consecintele s-au impus.
  Reantorcandu-ne la „marele princiu’, el a dovedit aceiasi constanta incapacitate
  de clarvazator al destinelor natiei, singura sa ocupatie prolifica a fost si
  este participarea la receptii regale, sau la acte de caritate facute de sotie,
  de a carei trena se tine ca un tzanc care vrea si el sa fie in centrul atentiei
  (cu siguranta ca rolul carierei sale la Holydood, a fost in rolul lui „Domnul
  Goe” de unde se pare ca i s-a aprins dorinta de a perfora bilete, adica de a
  deveni conductor!) sau -macar- sa primeasca o noua acadea colorata!
  Candidatura la presedintia tarii, a fost o mare greseala strategica si – in
  acelasi timp-un predictibil esec de proportii, aceasta predictie probabil ca a
  fost facuta si de un elev , inca in gimnaziu! Aceasta , in cazul ca actiunea a
  fost -macar- de buna credinta, altfel, daca individul este agentul descris mai
  sus, operatiunea sa a fost un mare succes, reinstaurarea Monarhiei suferind o
  amanare de cel putin 3-5 ani, in cel mai fericit caz, iar agentul ar trebui
  imortalizat in galeria marilor spioni (nume conspirativ Matu Haru!);Sa gandim
  putin la rece, daca Iliescu ar fi cerut sa fie rege, ce ar fi inteles populatia?
  Este absolut insultator ca un membru al unei Case Regale sa incerce a deveni
  presedinte, un minim de bun simt ar trebui sa te opreasca chiar sa gandesti la
  aceasta varianta, este un non-sens! Restauratia a fost posibila imediat dupa „89
  si chiar cand Regele atinsese venerabila varsta de 80 de ani, dupa care-trebuie
  spus- natura nu iarta nici regii, iar daca Regele l-a incitat sau a aprobat
  aceasta actiune electorala, o aventura groteasca, a fost o mare eroare, insa
  suntem obligati de circumstantele naturale sa nu i-o punem in seama, datorita
  varstei sale inaintate(In noaptea cand partidul lui Hitler a preluat puterea,
  presedintele Germaniei, f. batran, vazand cum defileaza membrii partidului
  respectiv , a exclamat:”Nu stiam ca am luat atatia prizonieri rusi!).Iar aceasta
  venerabila varsta, practic, l-a facut pe Rege neeligibil pentru reluarea
  aceastei pozitii supreme. Cu tot respectul pentru cele doua Printese, pentru
  Rege si pentru inaintasii sai care au faurit Romania Mare, trebuie sa
  recunoastem ca Monarhia Romaneasca cu „Print strain” s-a terminat odata cu
  detronarea Regelui, a mai avut totusi o sansa in „89 si a fost complet
  pulverizata de acest „ultim” princiu !De acea, Noua Monarhie Romaneasca –
  singura speranta dovedita a stabilitatii politice si a prosperitatii economice
  pentru tot poporul- va fi cu rege sau regina , un cuplu de romani neosi, un
  cuplu care va trebui sa indeplineasca si cele mai exigente cereri, pentru a fi
  intronati ca Monarhi ai Romaniei, functie, pozitie, la care poate candida si
  acest princiu( o noua raspopire ?Totusi si el este cetatean roman) desi este cam
  batraior!.Si a dovedit clar ca cristalul ca habar nu are de politica si
  economie, si sunt -la fel- sigur ca romanii se vor orienta spre un cuplu de
  30-35 de ani, cu copii, cu educatia completa si care vor raspunde pozitiv la
  exigentele enumerate in articolul „Regi si Presedinti”, la care orice cetatean
  roman, poate face adausurile gasite necesare. Tot in acest context, nu stiu ca
  princiu’ sa fi condus vreodata un grup de oameni mai mare decat un pluton de
  soldati (instruiti de altii), chiar daca a ajuns colonel, foarte stranie viteza
  gradarii sale, fapt ce obliga a ne gandi la varianta agentului infiltrat. Si
  aceasta in timp ce sute de ofiteri inferiori , insa activi, au ramas blocati la
  acelasi grad, de ani si ani! Oricum, aceasta este „experienta” sa, nicidecum ca
  inginer sau tehnician care a supervizat muncitori intr-o fabrica sau tarani , la
  munca campului, ori elevi , in cadrul scolii, ca dascal.Singura sa ocupatie
  verificabila, a fost actoria, in care nu a avut nici cea mai usoara stralucire,
  cea ce nici nu-l califica si nici descalifica pentru pozitia suprema, ca rege
  sau presedinte, trecere de o parte sau alta a baricadei, este pentru el, doar un
  pas la dreapta sau la „stanga”! Mai degraba putem spune ca adevarata sa profesie
  de credinta a fost de saltinbanc, avand in vedere dorinta sa impetuaoasa de a
  conduce tara ca presedinte, o tara ajunsa circ datorita acestor presedinti,
  datorita sistemului republican!
  Inca o data, populatia tarii nu trebuie sa caute un carmuitor pe care nu poate
  conta, pe un individ care a trait toata viata sa in huzur si lux, un ins care nu
  a muncit nici macar o ora, macar la practicile scolare, un individ care
  niciodata nu va intelege aspiratiile si nevoile omului de rand, omului obisnuit;
  iar acest individ, princiu’, a dovedit si dovedeste zilnic, ca „respectul”
  pentru populatie, ramane inchistat in a trai regeste (el) , in lux si huzur, pe
  munca insa a lor, a taranilor si muncitorilor, a tuturor oamenilor din popor.
  Iar vorbind despre „diletantism” si „divizare” cine poate fi mai diletant decat
  un individ care se arunca in lupta politica , despre care care nu stie nimic, si
  in general, nu stie nimic?`Cu siguranta ca in acest demers, el a scontat pe
  titlul sotiei sale, uitand ca omul isi poate pune pene de paun, insa nu poate si
  zbura cu ele!Rezultatul a fost cel stiut, dar mai grav a fost si este ca el a
  adancit diviziunea dintre pro- si antimonarhisit , si chiar din sanul
  monarhistilor, si ca a amanat cu ani, restauratia Monarhiei! O alta trasatura ”
  de caracter” a princiu-lui este faptul ca este ahtiat dupa temenele si
  ploconeli, de unde interdictia de a scrie pe pagina sa a celor care nu se gudura
  la piciorele sale! Pagina, unde el troneaza scriind „articole” total insipide
  si lipsite de orice consistenta socio-politico- economica, articole lipsite de
  orice aplecare practica spre situatia dezastruoasa a tarii, dovedind ca -in
  principiu- tipul este rupt de orice realitate , si facand la randul sau bezele
  celor care-l lingusesc, probabil alte minti scapate de sub controlul realitatii,
  care spera la cine stie ce onoruri, ciolane si favoruri, odata cu instalarea
  princi-ului, ca rege!
  Nu acest soi de conducatori vrea poporul roman, si nici de asa sfesnici, tara
  are nevoie de oameni cu curaj, care spun verde-in-fata, despre problemele tarii,
  iar regele(regina) trebuie sa fie nu numai inteligenti, dar -poate chiar mai
  mult- onest si cu oarece experienta de viata, adica un tehnician, un inginer sau
  un dascal sau medic, care au condus si instruit alti oameni si care- in
  ascensiunea lor- au si muncit , ajutandu-si macar parintii sau bunicii la
  strangerea fanului sau alte munci fizice, care iti dau un sens real ce inseamna
  valoarea muncii. Pentru ca ramane inevitabila intrebarea: cum poti sa respecti
  munca si valoarea ei, cum poti sa respecti pe cei care muncesc si cum poti sa-i
  apreciezi , daca tu nu ai muncit niciodata?
  Raspuns si concluzie majora, este ca nu putem alege un conducator total
  neinstruit in problemele reale, care se desconspira si dovedeste ca „noua
  metoda” de a accede la putere, este alianta si ploconeala fata de biserica, care
  -la aceasta data- nici nu-l baga in seama! Si -tot el- dovedeste ca frica sa cea
  mare nu este inrautatirea starii natiunii (daca chiar mai este loc!) ci frica sa
  cea mare consta in a pierde mult ravnitul si visatul ciolan (pe care l-ar apuca
  si ca rege si ca presedinte, de ce nu si ca Fuhrer?), frica lui vine din faptul
  ca in jurul persoanelor care gandesc ca mine, se vor aduna prea multi si-i vor
  zadarnici planurile de preamarire si inavutire.Totusi, din punct de vedere
  psiho-social situatia sa are o explicatie rationala, chiar de inteles, insa nu
  si de acceptat, anume, ca mentalitatea inradacinata a trantorului nu se mai
  poate schimba, mai ales la batranete!
  De acea, indraznesc sa cer acestei tari preaincercate, sa se imbrace in straie
  de sarbatoare si sa fie pregatita pentru Marea Schimbare: in fiecare judet,
  televiziunile locale si orice alta forma de media, sa pregateasca acest mare
  examen al natiunii, si al fiecarui individ al natiei, luat aparte,
  deopotriva.Acest examen consta in „inceperea preliminariilor” concursului, la
  care poate participa (candida) oricare persoana eligibila, iar populatia va fi
  cea care va propulsa in sus, spre „jiltul domnesc” , spre etapa finala,
  nationala, pe cele mai calificate cupluri ale tarii, iar de la acest punct
  inainte, numai asa trebuie ocupate toate functiile si pozitiile in statul roman,
  la toate nivelele.Romania are nevoie urgenta de o schimbare, de o schimbare
  dramatica, o schimbare de sistem, in care cuplul conducator sa fie un model si
  un ideal si nu un „conducator” a carui minte pluteste in aburii etanolului de
  import, visand la cadane locale, sau turiste in trecere.Tara are nevoie-mai ales
  la varf- de o institutie stabila pentru macar35-40 de ani, timp in care ranile
  natiei se vor vindeca complet , iar un nou suflu va cuprinde intreaga tara.
  Pericolul cel mare rezida insa in faptul ca actuala putere , speriata si ea
  insasi de propia incapacitate de guvernare , va accepta in schema lor de
  supravietuire (pactul cu diavolul) ca acest „printz” sa fie intronat ca si
  conducator al tarii, urmand ca prin acest om de paie, ei sa fie exonerati de
  orice responsabilitate pentru dezastrul produs, si in continuare, indirect, sa
  conduca si sa exploateze milioanele de romani.
  Inca o data, Romania are nevoie de stabilitate politica, iar aceasta poate fi
  obtinuta doar prin restauratia Monarhiei, iar Noua Monarhie Romaneasca va avea
  la varf romani care nu sunt vanduti si nu se vor vinde niciunui interes, local
  sau international.
  Sarpele veninos vrea sa se cuibareasca chiar la sanul natiei si sa-i suga
  sangele: aruncati-l la pamant, pana nu este prea tarziu, si Omul -cu calcaiul-
  ii va zdrobi capul , asa cum este si blestemat!
  Asigur pe toti romanii cu speranta si de buna credinta, toti romanii decenti,
  din tara sau din strainataturi, ca acest Rege si aceasta Regina EXISTA, au
  nevoie doar de invitatia noastra , a poporului, de a se cobora dintr-un sat de
  munte, sau a iesi, dintr-un cartier saracit complet de aceste regimuri
  republicane, apartinand oricarui oras mare sau mic.Si sa nu uitam ca, chiar si
  in aceste guvernari exista oameni cu aspiratii promonarhiste(Crin Antonescu si
  altii) iar unii au si bani (Dinu Patriciu si altii) care vor depune eforturi in
  toate directiile, pentru aceasta cauza, salvatoarea poporului din catastrofa
  indusa de ultimii 4 presedinti(republicani, desigur) care au domnit nu 20 de ani
  ci apropape 70 de ani, adica desi se numesc presedinti, de fapt ei au carmuit
  tara ca vechii regi, despotici si totalitari. De acea trebuie sa ne raliem -ca
  natie- tarilor Monarhiste moderne, europene si Japoniei, care sunt spuma, sunt
  superlativul prosperitatii intregului popor si garantul dovedit al drepturilor
  cetatenesti.

 16. U R A N U S spune:

  Iata o alta fateta a razboiului romano-roman, si anume fateta mediaticia. Multi romani din tara sau din afara au pagini pe internet unde, de la intrare, te imbie cu declaratia a toate perceptele democratiei, adica libera exprimare, etc., insa daca li se ordona sa „taie’ ceva, uita de propiile declaratii si fara nici o explicatie scot de pe pagina articolele , sau comentariile incomode (de cele mai multe ori nu pentru ei).In aceasta categorie , intra (pana acum) Romanian Portal, Altermedia, Gazieta de perete din Texas, Hanul Ancutei, Stela Popa blog, iar mai nou acest site
  (http://hiroblog.ro/multe-dar-marunte/ziua-armatei-romane/) unde la articolul „Ziua Armatei” am postat un comentariu,si anume articolul ARMATA (de gasit si pe acest site) si inca un alt articol, care „n-au cantat decat o… zi”, au fost scoase de pe pagina in mai putin de 24 ore.Siogur ca cei care administreaza paginle respective au dreptul sa faca ce vor cu paginile lor, insa , ar trebui sa fie mai rezervati in a se bate cu pumnul in piept in acordarea „libertatilor” (dreptul la opinie), pentru ca dupa ce-si dau in stamba, arata, demonstreaza ca sunt mai lasi decat isi imagineaza chiar ei insasi, sau conduc la idea ca de fapt ei au deschis aceasta pagina ca agent al unei ideologii sau grupari de orice factura, care este intoleranta cu cei care nu au crezul lor.

 17. U R A N U S spune:

  ETICHETE MADE IN ROUMANIA.
  (tiparite pe hartie reciclata, cu cerneala ecologica, de soia)
  Recent, am citit cateva „pagini de calatorie” ale unui traveler incognito, cat si reporter de razboi pe timp de pace, de fapt un detectiv sadea-fara- de- luluea, dar in travesti, care -precum fabulosul erou- reteaza nodul gordian dintr-o singura lovitura, si asta chiar cu o secera stirbita prin taierea a mii de alte noduri (gasite) in papura, o secera nici macar „slefuita”-de curand- pe tocila internationala. Astfel aflam – cu un oarece tremor al tuturor senzorilor din dotare- ca glorioasa eticheta, distinsul atribut de „mitocan” si ” marlan” ,sunt „la purtator”, ascunse in tocul de piele originala , al binoclului social, aducator (si magnificator) sub lentila microscopica a microscopului cititor al manierelor sociale, desigur, ale individului mioritic , plecat si el in vacanta, prin strainataturi , eticheta care asteapta cu darzenie momentul cand vajnicul reporter o va alivdi pe fruncea -ingusta, desigur- a cuiva, a oricui, si exact deasupra glabelei!.Astfel, aflam cum dintr-o singura privire (si aia piezisa), dintr-un singur gest si dintr-o singura propozitie (principala sau secundara)-de aceasta data- rostita de musca pusa sub lupa, reporterul reuseste lovitura de mare chamberlain de ceremonii, chiar de master, reuseste deci sa catalogheze un trecator drept mitocan, doar pentru ca la ciocanelul vajnicului posesor si de timpan, pe unde de briza adriatica, a ajuns -si inregistrata- cererea expresa a „mitocanului’ de a fi fotografiat pe fundalul- local- care geme de istorie si arta, adica „mitocanul”, insotit de copii, nevasta si prieteni, ar fi zis „prinde-ma si cu asta”, de unde psihoanalistul mobil a si tras concluzia imbatabila , ca respectivul trebuie musai sa fie un mitocan care a cheltuit un eurosnop monetar, doar pentru a se poza la poalele istoriei, si , bineinteles, odata intors in Mioricia din arhicunoscut triunghi, batandu-se pe burta -poate-burghezita, sa zica prietenilor, asa, intr-o doara:”Give me a break!” Cand eu ma racoream la umbra astor statui, tu nu erai nici la a doua prasila a dovecilor!” Si concluzia reporterului, nicidecum ca omul se dusese in vacanta pentru a vedea si el ceva nou, pentru a cunoaste ceva nou , in fine, pentru culturalizare, ci , ca respectivul este un marlan incorigibil.

  Sau, in cazul doi, un alt „psihoanalist”, cam de aceiasi valoare, trage aceiasi concluzie , in acest caz insa doar pentru ca cineva ii facuse , prin posta, o oferta de un produs , la un pret incompatibil pentru el, si de aici catalogarea cu respectiva placarda, desi mai degraba a fost vorba de o tentativa de excrocare , de a trage o tzeapa, mizand fie pe dorinta consumatorului de a avea oricum acel produs, care poate fi si un loc de munca in Austria (ca si cum nu s-ar sti bine ca „pana si Austria isi are falitii sai!”), sau se bazeaza pe faptul ca respectivul nu ar cunoaste preturile in respectiva tranzactie.Oricum, a cataloga un trecator a fi cumva doar pentru ca acesta se uita cu nesat (sau priveste , chiar- stramb) la statuia „Venus din Milet”(doar ca exemplu), este nimic altceva doar blasfemie la adresa celui mai banal bun-simt. Si-indraznesc eu sa cred- ca aceasta este doar o forma de a-ti ascunde propria mitocanie sau marlanie( „atacata” chiar din titluri), prin a o arata cu degetul , pe a altora (mai ales inchipuita), pe care i-ai „analizat” o biata secunda, in trecerea lor , pe acelasi comun trotuar.Procedeul este tipic indivizilor care s-au ridicat ” pe cadavre” adica este tipic pentru cei cu tupeu exacerbat, care imping pe cei din jur in jos, singura modalitate disponibila lor, de a se mentine sus, mai degraba la suprafata. Sa fie si aceasta „trasatura” (dorinta de psihoanalize bazate doar pe un cuvant) o noua „nestemata” intrata in genofondul social ar romanilor cu diplome , plecati in strainatate?

 18. […] militare injumatatite pentru ca asa a vrut borfasul! Despre statul social si lichelismul romanesc1 Decembrie 2010 Romania razboiului româno-român Apel către Armată: Faceţi-vă […]

 19. U R A N U S spune:

  Dupa cu a notat (banuiesc) fiecare cititor de pe acest spatiu,destul de urban, din cand in cand, se mai arata cate o „musca” Archeopterys , care da cu ciocu’ ” mai tare ca fierul”, pe unde poate si apoi, urmarind filiera evolutiei darwiniene, dispare (ca) magarul in ceata.Cel mai interesant (desigur pentru cabinetele de psihiatri) este cand distinsa musca din insectarul istoriei, apare in travesti (precum vocea C.Cardinale), ca dama (de inima neagra!), doamna cu gamalii (de unde primeste maciuci in gura!), sau chiar ca dama de consum, ultima aparitie fiind detectabila dupa modul usor predictibil cum va raposa, adica de oftica (nu neaparat TBC) , pentru ca dupa cum le boscorodeste pare a fi intrat pe ultima …suta de guldeni! Deci, „Mirciu”, daca le mai boctcesc (aproape pe fiecare rand) este doar din cauza faptului ca am plecat (adica , scapat) de mult de „pe un picior de play” , si „o gura de canalizare din rai”, am plecat cam de peste 84(!) de ani, acum, locuind in una din Tarile de (pe) Jos, de fapt un pic mai hacana, in „cetatea de scapare” pentru pralea, ocupatia fiind -for a living- o firma de import, haine,3rd hand (Noi & noi” numele de inregistrare al firmei) adica pufoaice capitaliste , parpalace cu urzeala de nylon cat si paslari, sosoni si galosi numere king size!
  iar aceasta, pentru ca banuiesc foarte puternic ca respectiva „individa” vomitatoare de suc digestiv de sarpe boa imbuibat,nu este altcineva decat „pralea grosso furiosso”
  cu mintea prin „matto grosso”, cu siguranta, exact de cand a suferit o CLAUDICATIE la „artela” de irigatie (sau clisma) a creierasului foarte mititel.Dupa ultimele „investigatii”, se pare ca i-a sucombat si tatal (cateau i-a murit in urma unei complicatii zoofilo-ginecologice) , de unde ca omagiu, aducere -aminte si vesnica pomenire, i-a pus poza pe internet, daca nu cumva este poza antrenorului personal al balenei blonde, care este in permanenta gura de slabire!, desi as merge pe prima supozitie, adica cred ca e un puradel, tocmai de asta a si sarit in sus cat Casa(blanca, din Maroc), sau ca ars cu foc de acetilena, cand o data i-am zis „ba, Praleo!” Sa te tii! Parca i s-a intunecat cerul cu nori Cirus , de unde el arata ca in „vin de’ntuneca pamanul, la Rovine in campii”, si i s-a zburlit parul de pe coada imbarligata, de pe nas (si din) cat si de pe lobii bifurcati ai urechiusilor , mai dihai si mai acatarii ca la lupul cel rau, din fermecatoarea poveste bosforiana,”Tzapul cu 3 iede, duse in fiecare week-end la Istambul” , unde daca „mangialac faceam, valuta tarii, bagam!”
  Are acest individ o obsesie, definitiv, maladiva), semneaza cu nume feminine, si pare ca obsesia i s-a format cand a ineput sa lucreze in occident, pe branci,, din perioada cand a fost violat (a)- dupa cum se confesa singur-, spunand ca el este singurul barbat care „stie cum este sa fii violata”! ( de unde a cazut si in folozofii kantiene!)
  „Printre mii de pasarele’ mai apare insa si Aiurelio Texatul (si la minte tracasatul), care precum Ivan cel Groaznic, si-a schimbat profesia, si acum este antrepenor si importator de oteluri speciale franceze, pentru a construi coverci mioritice, ultraecologice, cu toaleta in spatele surii de „vrejuri” de pistachios!Sunt sigur ca asta e chitit pe bietul croitoras de Cojoace, sa-i ia locul si sa le bage el mana in buzunar romanilor(la iesire, insa), cu 20 de mii de euro ,ori macar sa fie uns ca mana cea dreapta a Cojocarului filantrop (pe banii altora!) , adica mana de referinta a folosirii vrejurilor de pistachios, cea stanga fiind incarligata pe tragaciul coltului, adus tocmai din Chicago ! (Chic a go nit-o de acasa, pe mujera-sa!), si impreuna -cum ziceam- vor sa aduca culmea ecologiei in spatiul danubio-euxino-carpatian, adica hartie de toaleta , la mana a doua!
  Mai sunt si altii, care mormaie si ei 2-3 ‘vorbe’, de zic ca-s ursi polari (grupa mica!), altii se joaca dea statuia, odata ce sunt prinsi ca adormisera in „sala de asteptare” , proptiti cu spranceana, exact pe gaura cheiii! Altii , te contacteaza, pe alte canale, lasa-i in plata argintului, stii cum se zice :cainii latra, caravello trece in ritmuri supersonice!
  PS Poti chema controlul termitelor, sau- ca sa economisesti cativa banuti- poti folosi singur, pompa de flit!

 20. U R A N U S spune:

  Primul citat de mai jos, este luat din postarea mea din ziua de 23 dec. 2010, insa poate fi regasit in multe din postarile mele:

  „De acea trebuie sa ne raliem -ca
  natie- tarilor Monarhiste moderne, europene si Japoniei, care sunt spuma, sunt
  superlativul prosperitatii intregului popor si garantul dovedit al drepturilor
  cetatenesti.”
  ––––-
  Iata o confirmare la zi:

  „Topul celor mai bune orase in care sa locuiesti

  Intr-un clasament al oraselor in care e cel mai bine sa locuiesti, Canada si Australia sunt cel mai des intalnite destinatii, Vancouver fiind desemnat in topul acestei liste.

  Topul, intocmit de The Economist Intelligence Unit, a fost realizat pe baza unor criterii precum siguranta, serviciile medicale, cultura si protectia mediului inconjurator.

  .

  Topul celor mai bune 10 orase este inchis de Auckland, Noua Zeelanda.

  Orasele care ar trebui evitate, potrivit The Economist, sunt Harare (Zimbabwe),Dhaka (Bangladesh), Port Moresby (Papua Noua Guinee), Lagos (Nigeria), Alger (Algeria), Karachi (Pakistan), Doula (Camerun), Teheran (Iran), Dakar (Senegal) si Colombo (Sri Lanka). ”
  ––––-
  trebuie sa recunoastem ca pentru Romania este un plus, nefiind inclusa in „orasele care ar trebui evitate”, diferenta este enorma, toate cele bune sunt „dominioane” monarhice, celelalte… republici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s