În 26 mai 2010 am publicat articolul Criza mondială – Adevăruri nespuse! , articol în care menţionam că:

Se ascunde cu bună ştiinţă un mare adevăr. Sistemul financiar-bancar mondial este în colaps. Iar criza mondială este o criză masivă de sistem, este criza capitalismului!

From Manifest
va fi revolutie

Tema Criza mondială – Adevăruri nespuse am prezentat-o într-o referinţă cadru şi în patru articole!
Referinţa este pe blogul „Manifest-Va fi revoluţie!” sau „Criza mondială, sfârşitul capitalismului şi noua eră”, (de unde puteţi descărca şi cartea (free download) sau puteţi viziona prezentările video şi power point)!

Articolele publicate aici sunt:

 1. Cât va dura criza? (3 iunie 2010)
 2. Când şi cum se pot relua activităţile? (28 iunie 2010)
 3. De ce se schimbă banii şi dispar băncile? (17 septembrie 2010)
 4. Care vor fi noile drepturi şi noile reguli ale pieţei?(17 decembrie 2010)

Criza mondială nu poate fi rezolvată. Nu există soluţii anticriză. Ea va fi tranzitată mai uşor sau dureros.

În primul capitol Cât va dura criza? (3 iunie 2010) reluam tema cărţii Manifest Va fi revoluţie şi arătam că  fiind vorba despre  o criză de sistem, criza capitalismului, actuala criză mondială va dura până când se va schimba sistemul. Aceasta poate însemna câţiva ani până la douăzeci-treizeci de ani (cât estimează Administraţia USA că durează schimbările). Prognoza mea merge până în 2012 când revoluţia socială se va suprapune peste actuala criză!

From Manifest – will be revolution – va fi revolutie

În capitolul 2 – Când şi cum se pot relua activităţile? scris sub titlul „Criza mondială. G8-G20 şi supravieţuirea. Când şi cum se pot relua activităţile?”(28 iunie 2010)  arătam că Summiturile G8 şi G20 din Canada (Muskoka şi Toronto) au avut ca temă “Criza mondială” şi că în 28 iunie 2010 puterile lumii nu aveau soluţie la actuala criză mondială, confirmând ceea ce publicasem în 2008 “ şi anume că aceasta este o criză masivă de sistem, este criza capitalismului!” Lumea nu este pregătită pentru că nu există o viziune coerentă asupra noii economii mondiale iar Noul Sistem Financiar Mondial nu este pus la punct! Măsurile de austeritate nu vor rezolva problema nici măcar parţial. Economia mondială va restarta numai dacă se vor îndeplini două condiţii:

 • Anularea datoriei globale
 • Crearea Noului Sistem Financiar Mondial

Solutiile crizei mondiale

În capitolul 3 – De ce se schimbă banii şi dispar băncile? (17 septembrie 2010) atrăgeam atenţia asupra nodului (miezului) actualului impas mondial, banii plus sistemul financiar-bancar mondial şi asupra paradoxului capitalismului, Globalizarea. ”Paradoxul constă în faptul că Globalizarea, ultima invenţie a capitalismului, a determinat sfârşitului capitalismului! Globalizarea a ucis capitalul şi mecanismul capitalismului, libertatea de plasare a capitalului. De aici a început dezastrul! De la Globalizarea sistemului financiar.

Fără un Nou Sistem Financiar Mondial nu vom putea merge spre noua eră! Iar noile drepturi valorice (banii) vor avea alte calităţi şi vor determina dispariţia băncilor! Până atunci însă intrăm în infern pentru că lumea nu-şi găseşte stabilitatea!

În capitolul 4 –  “Care vor fi noile drepturi şi noile reguli ale pieţei?” mă voi referi la partea economico financiară a noii ere.
E normal să ne-ntrebăm:
Încotro ne îndreptăm? Ce se va întâmpla? Asistăm la Apusul capitalismului. Lumea e blocată, nu mai poate evolua. E nevoie de un salt, o revoluţie, iar asta înseamnă o lume construită pe alte principii!

Dacă pe plan mondial ar exista voinţă politică, probabil că lucrurile s-ar rezolva mai simplu! Dar ca să construieşti un sistem nou, în care să nu se mai regăsească elementele esenţiale ale capitalismului (capitalul şi băncile), e nevoie de timp şi de voinţă! Stăpânii lumii controlează banii lumii iar aceştia se volatilizează, dispar.

În articolul Exceptional – Obama face primul pas spre noua eră! din 22 martie 2010 arătam că unul dintre cele mai importante evenimente, în 2009, a fost “Reforma din SUA, iniţiată de Preşedintele Obama cu Guvernul SUA”. Statele Unite au făcut acest prim pas spre noua era, reforma Sistemului de Sanatate American printr-un program de peste 900 miliarde usd timp de 10-12 ani!. Ceea ce au început americanii este parte dintr-un process de tip “revoluţie de catifea” sau “revoluţie de birou”, o serie de reforme care vor schimba statul, relaţiile sociale şi economia mondială!

Societatea umană are o dinamică prea puţin explicitată ştiinţific dar această dinamică pornită din codul nostru uman, are o direcţie clară numită evoluţie. Orice fragmentare a acestei direcţii, în sensul blocării sau al involuţiei, produce convulsii sociale şi reintrarea pe direcţia evoluţiei. Acum suntem într-o perioadă de blocaj, premergatore revoluţiei! Reformele se fac întotdeauna pentru a împiedica revoluţia. Dacă lucrurile ar fi ok atunci nu ar mai fi nevoie de nicio reformă iar dacă societatea se blochează şi se renunţă la efortul reformator, atunci se ajunge la revoluţie!

Pentru că voi dezvolta o teorie social-economică a noii ere, pe blogul Comunionismului, voi menţiona aici  numai elementele privind Drepturile valorice (voi folosi acelaşi termen de Financiar) si noile reguli ale pieţei! Comunionismul, globalist sau umanist, va produce schimbări radicale în dezvoltarea societăţii:

 • Va înlocui banii existenţi cu alte Drepturi valorice. Banii actuali au o valoare scalară, fixă, extrem de mică. Aceasta este garantată prin tezaur. Restul valorii este vectorial şi se numeşte interest (dobândă) nefiind garantat! Da, banul este o valoare falsă, conjuncturală. Dacă n-ar fi aşa, nu ar exista nici inflaţie şi nici deflaţie! 100 usd are valoarea de fapt a unui 1 usd garantat de trezorerie iar restul de 99 usd reprezintă joc şi speculaţie! În loc de usd puteţi citi euro, yen, liră sterlină, franc elveţian, rublă, yuan sau oricare altă monedă! Noul Sistem Financiar Mondial va statua alte drepturi valorice în locul banilor actuali şi va scoate dobânda din valoarea lor! Drept urmare:
  • Băncile vor dispărea şi în schimb vor apărea servicii suplimentare de trezorerie!
  • Piaţa imobiliară se va reduce şi apoi va dispărea!
 • Piaţa liberă va fi înlocuită cu decizia unică. Acest fenomen s-a produs déjà datorită globalizării iar interesele particulare în piaţa liberă au fost în multe cazuri înlocuite de către interesul grupului dominant politico-economic, adept al globalizării! Decizia unică va produce schimbarea masivă a pieţei, reducerea drastică a diversităţii produselor şi serviciilor şi modificarea axei generatoare de venituri (agricultură – industrie – servicii – tranzacţii financiare – comerţ – creaţie – cercetare) cu ponderea pe comert industrie si finanţe  în favoarea creaţiei şi a cercetării!
From Imagini din blogurile WordPress Mircea Batranu

Se vor dezvolta cu predilecţie ÎNVĂŢĂMÂNTUL şi CERCETAREA şi se va pune un accent din ce în ce mai mare pe CREAŢIE! (cu actuala administraţie de imbecili şi lichele, România nu are nicio şansă!)

Am menţionat aceste aspecte pentru a vă atenţiona asupra INSTABILITĂŢII TOTALE a pieţei în toată perioada care urmează până când se va schimba sistemul!

Dispariţia banilor şi a băncilor, dispariţia capitalului şi a libertăţii de plasare, adică a pieţei libere, sunt semnele dispariţiei capitalismului! Dispariţia doctrinelor politice clasice a început de prin anii 70!

Până atunci însă, urmează un infern nedorit!

Urmăriţi articolele mele referitoare la criza mondială şi noua eră!

Mircea Batranu-17 dec 2010

Comentarii
 1. […] Care vor fi noile drepturi şi noile reguli ale pieţei? […]

 2. […] Care vor fi noile drepturi si noile reguli ale pietei? « Cronica – România de azi Trackback pe 17 decembrie 2010 la […]

 3. […] Care vor fi noile drepturi si noile reguli ale pietei? « Cronica – România de azi Trackback pe 17 decembrie 2010 la […]

 4. U R A N U S spune:

  Timpul ne va spune daca „vor disparea bancile” sau nu, si daca va disparea si capitalismul, care in principiu, se bazeaza pe legile naturale, de unde nu cred ca va disparea vreodata, in opinia mea va ramane la baza relatiilor de productie eficiente, insa va fi dublat de partea sociala,(ca in Monarhii) adica o redistribuire a profitului mult mai echitabila.

 5. U R A N U S spune:

  „Schimbarea nu poate fi decat la scara planetara…”
  –––
  Nu cred ca cetatenii monarhiilor europene si Japoniei (cat si cei ai Finlandei, Germaniei, Islandei, Uruguay, etc.) doresc (nici nu se gandesc la asa ceva!) o asa mare schimbare, iar toti acestia reprezinta mai bine de 1/2 miliard, la care trebuie sa mai adugam inca alte cateva tari (Argentina, Brazilia, etc.) care merg spre bine in aceasta structura, si -deasemeni- nu cred ca se gandesc la o schimbare radicala. Si, oricum, la „scara planetara” aceasta revolutie nu poate avea loc, mai degraba din aproape in aproape, de ex. cele 3 tari baltice se vor „contamina” de la vecinii de peste ape , si nu de la Polonia, vecinii din S-E sau est, si trendul se va cobora , pana ce toata europa va fi impinzita. Sau, vor apare focare regionale, de ex. Romania isi va schimba sistemul republica in Monarhie si va inspira si vecinii din toate punctele cardinale!Sau daca Rusia va face acest mare pas, lucrurile se vor derula si mai repede!(reflexul de imitatie al celor mari si tari)

 6. U R A N U S spune:

  „Islandezii au respins prin vot plata datoriilor catre Marea Britanie si Olanda”(din presa romaneasca)
  ––-
  Oameni care inteleg lucrurile corect si au atitudinea si determinarea potrivita

 7. U R A N U S spune:

  Din punct de vedere legal, este foarte posibil ca Islanda sa fie obligata sa plateasca aceste datorii, insa aici este vorba de interesul comun, la nivel maxim, cel national , versus interesul unor banci (straine) care au impus o dobanda nejustificata, iar alaturi de ei, cativa (un grup, o duzina sau mai multi indivizi) islandezi smecheri, care au „perfectat” imprumuturile si care -desigur- si-au tras partea leului. Deci din punct de vedere moral nu vad de ce un popor intreg trebuie sa plateasca ticalosiile a o suta de excroci, acesta este mesajul transmis de populatia Islandei. Din acest punct de vedere(solidaritate si compactitate sociala) nu suntem nici in epoca de piatra ! Din pacate! Altfel, o tara trebuie sa-si respecte obligatiile internationale, insa inainte de toate indivizii care au cauzat problemele (intotdeuna acestia sunt parte din guvern sau „inalta clasa”, oricum , direct sau indirect, the ruling class) trebuie trasi la raspundere finaciar cat si legal, altfel putem vorbi de o reala conspiratie internationala, impotriva unui popor.

  • Globalistii nu puteau altfel sa controleze tarile decat prin bani! BANI – BANI – BANI! Si atunci corup politicieni iar politicienii ii apara pe bancheri! Peste tot in lume exista cozi de topor! TRADATORI! Asa au fost supuse tarile!

 8. U R A N U S spune:

  Asta am mai discutat-o, este foarte exact, relatia speciala dintre politicieni si banci este cel mai mare dusman al unui popor, de acea bancile ar trebui tinute sub control, in primul rand prin salarizare, nu vad de ce un economist ajuns director de banca trebuie sa ia un bonus cat o suta de salarii ale unui economist de la o fabrica ( care este ocupat din greu cu fisele a sute sau mii de oameni, plus afacerile tehnico-financiare ale unitatii), doar pentru ca atre tupeul sa impuna dobanzi nerusinate, asupra unor oameni care se imprumuta doar pentru a-si cumpara un obiect de stricta necesitate si nu pentru a se duce intr-o vacanta exotica.

 9. U R A N U S spune:

  Tocmai de aceasta, daca se va produce MAREA SCHIMBARE , bancile vor fi purificate la sange si vor fi reasezate pe modele noi de functionare, de servant public si nu de satrap si dealer de casino, care amesteca cartile incat in 99,99 %,numai „casa” castiga!

 10. U R A N U S spune:

  Normal ca exista o opozitie puternica: practic isi pierd drepturile de stapani de sclavi, drepturi totalitare asupra a milioane de indivizi umani! Totusi, daca vor disparea vreodata(banii si bancile) , este cale lunga, ce se poate face acum, se pot constitui comisii cetatenesti*, care sa verifice averile acestor „bancheri’ care au strans averi seriase, falimentand milioane de cetateni muncitori si harnici, dar care au fost excrocati si furati la lumina zilei de acesti”bancheri” care practic nu aveau de unde sa aiba acesti bani, decat delapidand visteria nationala si imprumutand- mai departe- un bun, un produs: banii- care nici pe departe nu le apartine, acesti banii fiind simbolul si valoarea muncii a milioane de romani, pe zeci si zeci de ani.
  * Este si moral si legal (si este imperios necesar) ca cetatenii sa se organizeze in acest fel de asociatii (in care sa coopteze specialisti financiari, juristi, etc.), si fara permisiunea guvernului sau a altor istitutii, au dreptul sa faca aceste verificari si chiar sa treaca la „arestari cetatenesti”, cand dovezile sunt perfect evidente, desigur cu transferul imediat (inclusiv documentatia aferenta) al acestor borfasi, catre organele judiciare

 11. […] Ce va fi in 2011 in Romania? Prognoza si predictii Mircea Batranu Ce va fi in 2011 in lume? Prognoza si predictii Mircea Batranu Care vor fi noile drepturi si noile reguli ale pietei? […]

 12. U R A N U S spune:

  Dupa cum vad eu lucrurile, Romania a ajuns la o culme nemaiintalnita, a desolidarizarii sociale, de unde cand cineva ia o initiativa justa, foarte multi il dezavueaza direct, sau prin indiferenta.De acea, intotdeauna, am gasit de cuvinta ca acest lucru (adica scoaterea castanelor din foc) trebuie facut de Armata & comp., pentru ca ei sunt platiti (cred ca inca cu mult deasupra mediei) din munca minerilor, muncitorilor si taranilor, ei nu sunt platiti de stat(guvern) care este doar un intermediar, si din pacate, acest guvern(si in general sistemul de dupa „47 incoace) a dijmuit masiv munca claselor muncitoare si a redistribuit profitul, exact „cum au vrut muschii lor”.Cea ce este mai periculos in acesti ultimi 20 de ani, este insidiozitatea, excrocii nu mai sunt grupati(ca in PCR) ci sun infiltrati in intreaga societate, de unde devine mai greu de ai trage la raspundere, mai ales legala, si aceasta din cauza faptului ca -totusi- capul caracatitei ramane guvernul, care-i protejeaza, altfel ar putea sa cada impreuna cu ei. Si cu cat sunt mai multi, cu atat se sprijina unul pe altul mai temeinic si vor rezista mai mult.Calea cea mai corecta, legala si justa,-pentru a curma aceasta coruptie uriasa- este reducerea dramatica a numarului de functionari publici din posturi inalte (care deobicei -in timpul serviciului-reguleaza sectretarele, avand scribi-platiti tot de popor- care le fac munca lor), adica reducerea judetelor la 10, reducerea parlamentului la o singura camera(senat) cu max. 80 membri, comasarea unor ministere si a unor ambasade, scoaterea totala a clerului de pe statele de plata ale guvernului si inceperea urmaririi penale a tuturor marilor imbogatiti peste noapte, care -este mai mult decat evident- nu se putea realiza prin munca sau cai cinstite.

 13. U R A N U S spune:

  Mostra de noi reguli ale pietii:

  „Grecia, scoasa la vanzare (din presa romaneasca)

  La un an dupa ce FMI si UE au incercat sa o salveze, Grecia poate obtine un nou pachet de ajutor financiar european. Insa, pentru a beneficia de ajutor, Atena va fi nevoita, in prima instanta, sa-si scoata la vanzare cele mai importante active ale statului.

  Printre bunurile statului elen se numara stadioane de baseball, cazinouri, avioane, piste de curse de cai si chiar INSULE. Expertii citati de Business Adviser au realizat un top al activelor publice pe care Grecia ar putea sa le scoata la vanzare si au pus etichete de pret pe unele active odata nepretuite ale Greciei…”
  ————-
  cam asa vin “fondurlile ” europene si internationale, cu scadenta, si Grecia are -totusi- si a avut o economie mai buna ca a noastra, societatea civila este destul de alerta (nu amortita ca cea romaneasca), cand va veni randul Romaniei, cu acest guvern sau cel iesit din dudau, va fi floare la ureche sa fie vandute, macar un brat de Dunare, o “mica” iesire la Marea Neagra, cateva mii de ha de Delta, zeci de km. de munti, s.a.m. d., poate se vor vinde -ca pe vremuri- “mosiile” cu sclavi cu tot!

  cei care traiti in Romania si va pasa de tara, trebuie sa contactati orice cadru militar, de politie sau SS, posibil, si sa le explicati ca natia asteapta de la ei sa-si faca datoria fata de popor si tara, ca unitate teritoriala, si nu fata de un guvern corupt si incompetent, care -pana la urma- va trage si aceste institutii in groapa istorica in care se afunda singuri.

 14. […] Care vor fi noile drepturi si noile reguli ale pietei? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s