Razboiul romano-roman si onoarea militara

Posted: 22 ianuarie 2011 in morala, politic, românia
Etichete:, , , , ,

Ref.: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a motivat, vineri 21 ianuarie 2011, decizia din 7 ianuarie şi a suspendat practic „operaţiunile” de recalculare a pensiilor militare.  Pentru guvern, asta nu înseamnă nimic! Iar dimeniunea mafiotă a statului român mai este arătată şi de către ministrul francez al afacerilor europene, Laurent Wauquiez!

„Domnule hoţ, te rog frumos să respecţi legile!”

Inalta Curte de Casatie si Justitie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a motivat decizia din 7 ianuarie şi a suspendat practic „operaţiunile” de recalculare a pensiilor militare.
Şi?
Guvernul a declarat că va continua tăierea pensiilor.
Instituţiile de stat funcţionează normal într-un stat care există! Dar în noaptea de 6 decembrie 2009 (turul doi al alegerilor prezidenţiale) a avut loc o lovitura de stat! De atunci nu mai exită lege şi ordine în statul român.
Furtul din Parlament la Legea Pensiilor şi minciuna permanentă promovată pe toate liniile de stat, de la preşedinte până la ultimul reprezentant al PDL într-o emisiune televizată, au distrus statul şi odată cu el drepturile cetăţenilor.

Domnilor generali şi ofiţeri!
Hoţului nu-i poţi spune „Domnule hoţ te rog frumos să respecţi legile!”. Hoţului trebuie să-i dai una peste bot şi să-l trimiţi unde-i e locul! Roboţii lor, trimişi în emisiunile TV au aceleaşi clişee repetate la nesfârşit! Nu mai încercaţi să le justificaţi unor dobitoci ca Tălmăceanu ce-nseamnă onoare, onoarea militară şi onoarea statului! Nici lui şi nici celorlalţi! Prezenţa unor dobitoci de acest calibru are unicul scop de a vă discredita.

L.Wauquiez

L.Wauquiez - Image via Wikipedia

Dictatura este deja instalată în România iar legăturile ei cu crima organizată au fost exprimate clar de către ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, care a explodat într-un comunicat de presă privind securitatea Spaţiului Schengen declarând „punem în pericol bazele noastre de date privind crima organizată”! Asta se traduce prin „conducerea de stat a României este mână în mână cu crima organizată!”. Niciodată nu a existat un comunicat mai dur la adresa României.

Lege nu mai există, militarii sunt umiliţi, poliţia este desfiinţată! Aşa zisa reformă a statului român este de fapt desfiinţarea statului de drept şi punerea lui la dispoziţia altcuiva! Al cui este acest stat care nu mai reprezintă populaţia? Cui foloseşte războiul româno-român?

Într-o vreme în care exista onoare, aceasta se apăra prin duel.
Onoarea militară înseamnă să arunci mânuşa!
Numai aşa mai poate fi salvată România!

Vezi si:

Pensii militare injumatatite pentru ca asa a vrut borfasul!
Despre statul social si lichelismul romanesc1 Decembrie 2010 Romania razboiului româno-român
Apel către Armată: Faceţi-vă Datoria!

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Cum se spune :CA DOAR MAINE , NU-I POIMAINE, adica 24 ianuarie, ziua care se
  anunta a fi ‘decisiva”!
  Sper ca chiar asa va fi, si sper ca toti romanii vor iesi in strada si vor cere
  nu doar schimbarea guvernului si a presedintelui, ci vor cere schimbarea
  sistemului de republica, care este absolut dovedit a fi dezastruos (macar pentru
  Romania) si inlocuirea acestuia cu sistemul Monarhic, singurul cunoscut istoric,
  ca a fi cadrul optim pentru o prosperitate generala si justitie sociala reala.
  In fond, aceste doua deziderate ar trebui sa fie toata chintesenta unei grupari
  sociale, a unei comunitati de oameni care doresc sa aiba (si sa fie recunoscuti)
  ca/cu o identitate nationala, iar pentru noi, la acest moment, aceasta
  chintesenta este simpla extragere a esentei dintre noi a acesteia si punerea ei-
  in cadrul adecvat, Monarhia-deasupra noastra pentru a ne conduce, lasand la o
  parte toate interesele meschine si cele individuale, lasand la o parte
  proverbiala invidie romaneasca , foarte destructiva, si a accepta fiecare locul
  sau in societate si a recunoaste necesitatea colectiva a sustinerii progresului
  tuturor, care nu poate fi posibila decat punerea la varf, a celor mai buni
  dintre noi!

  Romani, iesiti in strada si pasnic, inlaturati aceasta tiranie mascata,
  sofisticata si eluziva a neo-post comunismului si sa ne intoarcem la firul
  istoric, care va salva Romania!

 2. U R A N U S spune:

  NU VAD DE CE NEAPARAT ROMANIA TREBUIE SCOASA DIN RAHAT DE STRAINI. ASTA DOVEDESTE (ar dovedi) ca un popor de 20 de milioane nu este in stare sa-si gaseasca singur drumul in istorie, ca de fapt am ramas blocati la anii 1860, si ca nu am evoluat nici macar un metru? Trebuie sa ne indreptam privirea inspre noi insine, sa aducem la lumina eminentele oneste ala natiei si sa-i punem in capul trebii, adica Monarhie cu print total autohton!Altfel vom intra in istoria universala ca un popor de nimic.

 3. U R A N U S spune:

  Cred ca cel mai important este sa intelegem ca nu mai suntem poporul eminamente agrar cu 90% din populatie mujici si iobagi, legati de pamant, ci ca am evoluat si noi, asa ca nu vad de ce nu am scoate dintre noi ce avem mai bun , sa ne conduca, iar despre disputele interne, acestea nu vor disparea niciodata (cum nu au disparut nici dupa intronarea primului print(rege) din istoria moderna a tarii, iar recunoasterea externa va veni automat, daca alegerea acestui rege/regina se vor face in mod democratic, adica la ,si prin vointa populara.Ca acest rege roman (sau regina) ar fi necasatoriti si vor opta sa infaptuiasca o uniune matrimoniala cu o alta fata princiara din Europa sau Japonia, este alta poveste si este binevenita, insa startul trebuie facut cu un cetatean roman, care conoaste la”sange” realitatile romanesti. Iar aceasta persoana sau cupluri, exista in numar de mii, trebuie doar sa li se dea sansa sa iasa in fata; ei pot fi ingineri, medici, profesori, ofiteri de politie sau armata, poate fi chiar un muncitor inca tanar (dar maturizat, adica peste 30 ani) care dupa cele 8 ore de munca zilnica se duce la scoala si este foarte aproape de momentul cand isi va primi diploma de advocat, inginer, etc..Astfel de oameni -la varf- are tara nevoie, oameni care stiu ce inseamna munca, care o respecta si respecta pe cei care o depun, si nu un papitoi care astepta pana la 9 dimineata sa fie servit cu masa la pat, care nu a muncit o ora in viata sa si care crede ca ne face o favoare, daca il alegem conducator.Sper sa se inteleaga bine aceste lucruri, eu nu sunt un ideolog ci doar un pragmatic, iar aceasta este calea sigura de a aduce in Romania prosperitatea si echitatea sociala.

 4. […] U R A N U S on Razboiul romano-roman si onoar…Razboiul romano-roma… on Razboiul romano-roman si onoar…mircea batranu on Razboiul […]

 5. […] spiritus: Grecia, Algeria, Tunisia, Egipt Opozitia de plastic si demnitatea clasei politice Razboiul romano-roman si onoarea militara Ce va fi in 2011 in Romania? Prognoza si predictii Mircea Batranu Ce va fi in 2011 in lume? […]

 6. U R A N U S spune:

  Pentru un moment am avut -mai mult banuiala decat senzatia- ca Armata romana va ‘mima’ pe cea egipteana, chiar daca din alta perspectiva, adica va intelege ca ea , aceasta institutie, trebuie sa fie cu adevarat o forta in slujba poporului si nu in slujba guvernelor opresoare si teribil de incompetente; pentru ca ca aceste guverne nu sufera numai de coruptie si alte asemenea „boli’ ,dar sunt total incompetenti, de vreme ce o tara daruita de la natura cu atatea bogatii, se scalda in mocirla saraciei lucii si a unei injustitii sociale demne de epoca de piatra. Unde esti Armata romana, ce faci, dormi in bocanci?

 7. U R A N U S spune:

  Armata este insa singura institutie perpetue si e -deci- singura care poate renaste prin ea insasi! Trebuie doar ONOARE MILITARA!

 8. U R A N U S spune:

  „Romanii isi pierd increderea si in Biserica si Armata – sondaj IMAS
  Foto: Arhiva

  Biserica si Armata sunt in continuare cele mai de incredere institutii pentru populatie, desi au inceput si ele sa piarda teren in ultimii doi ani (2009-2011).

  Biserica a pierdut peste 7% din increderea populatiei, scazand din ianuarie 2009 de la 89,3% incredere, la 81,9% in ianuarie 2011. Nici armata nu sta mai bine, cota sa de incredere scazand cu aproape 8%, de la 71,1% in ianuarie 2009, la 63,5%, in ianuarie 2011, potrivit unui sondaj IMAS citat de Adevarul…”
  ___________

  Ca populatia si-a pierdut increderea in biserica , macar dovedeste ca tot exista un dumnezeu(!!!), insa Armata ar trebui sa se calce singura pe botul bocancilor, si sa se trezeasca, pana nu este prea tarziu, pana nu se ajunge iarasi la revolta populara.

  • Nu cred in sondajele astea! Sunt manevre si comenzi politice! Daca vrei un sondaj corect atunci definesti termenii! Adica – ce-nseamna incredere? Incredere in ce? Vezi care-i manevra lor?

 9. U R A N U S spune:

  iNCREDEREA CA AR FI DE BUNA CREDINTA SI NU NISTE TALHARI, LA POPI , IAR DESPRE ARMATA, INCREDEREA CA -LA O ADICA- AR FI DE PARTEA POPORULUI.
  cAT DESPRE SONDAJE, ELE AU MAI INTOTDEAUNA O MARGINE DE EROARE MULT MAI MARE DECAT SE SPUNE, INSA CAM ASTEA SUNT STANDARDELE PENTRU A FACE UN SONDAJ, NU POTI SA-L FACI PE TOATA POPULATIA SAU MACAR PE 75% SI APOI POTI ZICE CA DACA 75% SUNT ASA, ORICUM NU MAI CONTEAZA-PREA MULT- CE ZIC „CEILALTIi”
  IAR DACA ESTE COMANDAT, TU CREZI CA DE FAPT INCREDEREA-IN CELE DOUA INSTITUTII- ESTE INCA LA COTE INALTE? Personal, nu vad nici un motiv ca aceasta incredere sa nu se erodeze, ci toate motivele sunt pentru ca perceptia populatieii sa devina mult mai circumspecta, referitor la aceste doua institutii

  • @Uranus Incredere in ce? Te-ntreaba chestionarul daca ai incredere in biserica (slaba -medie-mare-foarte mare – deloc) dar nu-ti spune obiectul increderii! Incredere ca ai ce mancaq maine? ca vor face copiii tai scoala? ca-ti va mari salariul? ca tara o va duce mai bine? ????? vezi Uranus? ce treaba are viata cu biserica? Sunt toate niste falseuri! In armata ce increderesa ai? Economica? Sociala? Politica? Faptul ca vor nimeri tintele? dESPRE cE INcREDERE E VORBA? Deci raman niste vorbe in vant si bani luati de la unii si altii! Usor de tot poate fi numita sarltanie sau chiar escrocherie! Viata noastra depinde poate intr-o masura de unu la mie de biserica si armata! Dar depinde de ticalosii care au puterea politica!

 10. U R A N U S spune:

  Viata noastra depinde poate intr-o masura de unu la mie de biserica si armata! Dar depinde de ticalosii care au puterea politica”
  –––
  De acord, tocmai pentru asta Armata ar trebui sa raspunda aspitatiilor populare, asa cu -se pare- face armata in Egipt, deja a arestat cativa mari ai fostei puteri

 11. U R A N U S spune:

  Minunile Dilmei Rousseff, femeia de fier a Braziliei
  Dilma Rousseff, femeia de fier a Braziliei, a introdus in politica un stil propriu care-si urmeaza cursul normal. In acest fel, ea a respins extrem de repede criticile celor care spuneau ca nu va fi decat o marioneta a predecesorului Lula da Silva.

  Dilma Rousseff a depasit cu succes primele teste in functia de presedinte al Braziliei. Cel mai recent exemplu este de data recenta, si a avut loc cu ocazia Zilei Armatei.

  „Armata este garantul neconditionat al democratiei si al stabilitatii tari, o sursa constanta de mandrie pentru poporul nostru”, au fost cuvintele presedintelui brazilian rostite cu aceasta ocazie, preluate de Deutsche Welle…

  …salariul minim a fost crescut usor, stabilindu-se un plan in care sa fie economisite de la bugetul statului 30 miliarde euro.
  ––––-
  Stie ce face si pentru cine face, pentru ca este o femeie din popor care a muncit si luptat din greu, nu este o persoana care a trait prin cine stie ce excrocherii, numite Fundatii si a.m.d.

 12. U R A N U S spune:

  o lista interesanta:

  Adevărul de Seară“ prezintă cele mai importante nume din dosarele Revoluţiei, foşti militari, securişti, miliţieni şi activişti anchetaţi pentru crimele de acum 20 de ani.

  Majoritatea sunt în viaţă, nu au fost nicioadată condamnaţi, iar după Revoluţia din 1989 s-au transformat în prosperi oameni de afaceri sau politicieni.

  Dosarele Revoluţiei nu au ajuns niciodată în instanţă chiar dacă au fost finalizate în proporţie de 80%. Din cele 245 de persoane trimise în faţa tribunalelor pentru evenimentele din 1989, unele au primit ani grei de închisoare, câteva fiind condamnate pe viaţă.

  Majoritatea însă au fost graţiate sau fapta s-a prescris. „Factorul politic a fost o piedică în derularea cercetărilor, mai ales pe vremea mandatului lui Ion Iliescu. Explicaţia este simplă; cei care au venit la putere după Revoluţie făceau parte din fosta administraţie comunistă şi era interesul lor să se protejeze“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, fostul procuror militar Dan Voinea, cel care s-a ocupat de aceste dosare până când au fost preluate de procurorul general Laura Codruţa Kovesi.

  Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru adjunct al Apărării Naţionale. A fost acuzat că a reprimat manifestaţiile de la Timişoara. Condamnat la 15 ani de închisoare, se află în penitenciarul Jilava.

  Gen. Mihai Chiţac. Acuzat că a reprimat manifestaţiile de la Timişoara, alături de Victor Atanasie Stănculescu. A fost condamnat la 15 ani de închisoare. A fost eliberat pe caz de boală în septembrie 2009. La 18 decembrie s-a întors în penitenciarul Jilava pentru ispăşirea pedepsei.

  Tudor Postelnicu, ultimul ministru de interne comunist, a fost anchetat şi arestat, a stat după gratii cinci ani după care a fost eliberat. Acum trăieşte în Bucureşti.

  Locotenent colonelul Ilie Dicu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru represaliile de la Cluj. În prezent este încarcerat la Penitenciarul Gherla.

  Ion Iliescu, fost preşedinte al României după 1990, dosar în lucru.

  Gen. Corneliu Pârcălăbescu, secretar al Consiliului Politic şi locţiitor al comandantului Armatei (ianuarie – decembrie 1989), şef al Statului Major al Gărzilor Patriotice din C.C. al P.C.R. din decembrie 1989. Între iulie 1990 şi octombrie 1995 a fost şeful Comisiei Superioare de Regulamente din MApN, dosarul lui se află în lucru. Este pensionar şi trăieşte în Capitală.

  Contra-amiral Emil „Cico” Dumitrescu a fost cel care în timpul Revoluţiei a chemat şefii unităţilor militare din judeţele limitrofe Bucureştiului ca să apere Capitala. Dosar în lucru. În prezent trăieşte în Bucureşti.

  Gen. Marin Oană, dosar în lucru pentru implicarea în represaliile de la Universitate, locuieşte în Bucureşti.

  Gen. Gheorghe Carp, dosar în lucru pentru implicarea în represaliile de la Universitate, trăieşte în Capitală.

  Ionel Marin, fost general SRI, anchetat şi în prezent pentru implicarea în represaliile de la Universitate, trăieşte în Capitală.

  Col. Dorel Amăriucăi, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

  Col. Gheorghe Suman, a fost implicat direct în represiunea din Piaţa Universităţii, dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

  Gen. Mircea Mureşan, a fost implicat direct în represiunea din Piaţa Universităţii, a tras cu tunul în biblioteca Universităţii, după Revoluţie a fost şeful Direcţiei de Cultură din MApN şi rector la Colegiul Naţional, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

  Gen. Ioan Geoană, tatăl lui Mircea Geoană, fost sef al Comandamentului Apararii Civile, cunostea subteranele Capitalei, locatii importante in diversiunea care a inceput pe 22 decembrie 1989, acestea fiind locurile din care ar fi actionat asa-zisii teroristi. A decedat la 2 iunie 2009.

  Teodor Brateş, fostul şef al emisiei TVR, ginerele torţionarului Alexandru Nicolschi a difuzat, din studioul 4 al Televiziunii informaţii false şi contradictorii, menite să neliniştească populaţia. Dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

  Victor Ionescu, crainic al TVR, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

  Dumitru Iliescu, fost şef SPP, dosar în lucru, în prezent om de afaceri prosper, trăieşte în Capitală.

  Gen. Dumitru Penciuc, dosar în lucru, militar în rezervă, locuieşte în Capitală.

  Gen. Gheorghe Vasile, dosar în lucru, decedat.

  Gen. Giani Bucurescu, dosar în lucru, i s-a pierdut urma.

  Gen. Dumitru Goran, fostul şef al Securităţii Municipiului Bucureşti, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

  Col.Toma Zaharia. Fost comandant al unei sectii de Militie din Bucuresti, sectie mentionată printre cele în care demonstrantii aduşi au fost batuţi şi maltrataţi. Dosar în lucru

  Gen. Aurelian Mortoiu, fostul şef al Direcţiei a 3-a a Securităţii, dosar în lucru, trăieşte în Timişoara.

  Gen. Iulian Vlad, fostul şef al Departamentului Securităţii Statului. Dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

  Gen. Vasile Constantin, dosar în lucru, i s-a pierdut urma.

  Gen. Ion Moţ, cercetat şi reţinut dar eliberat la începutul anului 1990. I s-a pierdut urma.

  Gen. Nicolae Militaru, fost ministru al Apărării Naţionale după 1990, cercetat, decedat.

  Gen. maior Marin Neagoe a condus Direcţia a V-a a Securităţii, până la 22 decembrie 1989. A fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru că a reprimat demonstraţiile anticomuniste. Dosar în lucru, trăieşte în Bucureşti.

  Gen. Gheorghe Florea, anchetat pentru crimele de la Braşov, trăieşte la Braşov.

  Gen. Aurel Dragomir, dosar în lucru, trăieşte la Sibiu.

  Maior Francisc Tobă, cercetat pentru crimele de la Sibiu, în prezent este om de afaceri în Bucureşti.

  Vice-amiral Gheorghe Dinu, fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, dosar în lucru, trăieşte în Capitală.

  Gen. Eugen Bădălan, fost comandant al unităţii militare din Arad, a fost implicat în represaliile din Arad şi Timişoara, dosar în lucru şi în prezent. După Revoluţie a fost şef al Armatei a II-a, apoi deputat PDL de Brăila, trăieşte în Brăila.
  Ştefan Guşă, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Române, a fost urmărit penal pentru implicarea în represiunea de la Timişoara. A încercat să intervină şi împotriva maiorului timişorean Viorel Oancea, primul militar român care a refuzat să tragă. După revoluţie a fost numit în funcţia de comandant al Armatei a II-a. A decedat în 1994.

  Traian Sima, fostul şef al Securităţii Timiş, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990.

  Maior Radu Tinu, fost adjunct al şefului Securităţii Timiş, condamnat, a executat aproape 2 ani, în prezent director la Asirom Timişoara.

  Filip Teodorescu, unul dintre şefii contraspionajului din Securitate, condamnat la închisoare în dosarul Timişoara, graţiat de Iliescu în 1990. I s-a pierdut urma.

  Nicolae Ghircoiaş, colonel de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

  Valentin Ciucă, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

  Gheorghe Avram, maior de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

  Laurenţiu Preda, locotenent-major de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

  Eugen Mişca, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990.

  Tiberiu Grui, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

  Eugen Peptan, căpitan de Miliţie, condamnat la închisoare, graţiat de Iliescu în 1990, i s-a pierdut urma.

  Cpt. Constantin Gheorghe, a ordonat deschiderea focului împotriva manifestanţilor la Timişoara la data de 17 decembrie, condamnat, graţiat de Iliescu în anul 2003. I s-a pierdut urma

  Lt.col. Ion Păun a ordonat deschiderea focului împotriva manifestanţilor la Timişoara la data de 17 decembrie, condamnat, graţiat de Iliescu în anul 2003. I s-a pierdut urma.

  Ion Coman, membru în C.C. al PCR, condamnat la 20 de ani de închisoare, a făcut recurs şi a primit jumătate din pedeapsă. A stat după gratii 3 ani după care a fost graţiat, în anul 2000, de preşedintele Emil Constantinescu.

  Radu Bălan, prim secretar PCR al judeţului Timiş, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru omor şi tentativă de omor. A murit înainte de judecarea recursului.

  Cornel Pacoste, viceprim-ministru, condamnat la 20 ani inchisoare pentru complicitate la omor în anul 1991. Pedeapsa i-a fost redusă la jumătate în 1997. I s-a pierdut urma.

  Ion Popescu, colonel de Miliţie, şef al Inspectoratului M.I. Timiş, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. Pedeapsă redusă la 15 ani de închisoare. I s-a pierdut urma.

  Ion Deheleanu, fost colonel de Miliţie, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor în 1991. Eliberat pe caz de boală. I s-a pierdut urma.

  Ioan Corpodeanu, fost locotenent-colonel de Militie, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor. Pedeapsă redusă la 15 ani de închisoare în 1997. Eliberat, înainte de termen, alături de Miron Cozma, în septembrie 2004, printr-un decret de graţiere.

  Iosif Veverca, fost şef al Serviciului Judiciar Timiş, singurul inculpat în „Lotul Timişoara“ care a fost învinuit pentru uciderea concretă a unuia dintre revoluţionari. A fost condamnat la 15 ani de închisoare în 1991. În anul 2003 a fost graţiat de Iliescu.

  Emil Macri, general de Securitate, anchetat, decedat.

  Ioan Baciu, fost colonel de miliţie, condamnat, fapte amnistiate prin decretul FSN din 1990, i s-a pierdut urma.

  Gheorghe Ganciu, angajat al crematoriului „Cenuşa“ unde au fost incinerate cadavrele de la Timişoara, condamnat, fapte amnistiate prin decretul FSN din 1990, i s-a pierdut urma.

  Emilian Zamfir Iozef, angajat al crematoriului „Cenuşa“, condamnat, fapte amnistiate prin decretul FSN din 1990, decedat.

  Ilie Matei, secretar PCR, condamnat la 15 ani de închisoare (1997), achitat (1991), i s-a pierdut urma.

  Gabriel Anastasiu, colonel de Securitate, condamnat, achitat, i s-a pierdut urma.

  Gheorghe Atudoroaie, maior de Securitate, condamnat, achitat, în prezent director la Iulius Mall Timişoara.

  Viorel Bucur, capitan Miliţie, condamnat şi apoi achitat.

  Locotenent de Securitate Florin Dragomir, condamnat de Tribunalul Timişoara la 4 ani şi 6 luni de închisoare, va fi eliberat în urma recursului judecat la Tribunalul Militar Bucureşti.

  Plutonier de Miliţie Dumitru Asaftei, condamnat, achitat la scurt timp, i s-a pierdut urma.

  Căpitan de Miliţie Traian Cozma, condamnat şi graţiat în 1990. I s-a pierdut urma.

  Plutonier major de Miliţie Vasile Bandula, condamnat la 6 ani de închisoare, i s-a pierdut urma.

  Locotenent major miliţie Petru Voican, condamnat şi achitat. I s-a pierdut urma.

  Gen.col. Iulian Topliceanu, fost comandant al Armatei a IV-a Transilvania, a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav în 2006.

  Colonelul Valeriu Burtea, condamnat în anul 2006 la o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani. În prezent este încarcerat la Penitenciarul Jilava.

  Ioachim Moga, fostul prim-secretar al PCR Cluj, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, pentru instigare la omor deosebit de grav. Moga a fugit de justiţie şi a decedat în urmă cu doi ani la un spital din Cluj.

  Lt. Col. Laurenţiu Cocan a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav. După 3 ani de detenţie, Cocan a fost eliberat condiţionat. Acesta locuieşte în Cluj.

  Florian Caba (colonel în 1989), însărcinat cu coordonarea trupelor militare din unităţile militare din Someşeni. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis achitarea sa. Caba a promovat după Revoluţie până la gradul de comandant de unitate militară NATO, iar de la pensionare a intrat în afaceri, în Dej.

  Plutonier major Miliţie Constantin Teghiu, condamnat şi achitat la scurt timp.

  Capitan contrainformaţii Vasile Joiţoiu, condamnat la 18 ani de închisoare de Tribunalul Militar Timiş, achitat de Tribunalul Militar Bucureşti.
  –––
  Iliescu nu numai ca a instigat la genocid, dar a si gratiat pe multi din cei care l-au savarsit.

  „CINSTE” JUSTITIEI ROMANESTI!!!

 13. U R A N U S spune:

  Iliescu, revoltat că Europa îl caută la Revoluţie

  Iritat, Ion Iliescu pune la îndoială autoritatea Curţii Europene a Drepturilor Omului
  Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de condamnare a României în procesul intentat de Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie“, deschide drumul dreptăţii pentru victimele Revoluţiei. CEDO recomandă României să scoată de la naftalină „Dosarele Revoluţiei“ şi avertizează că va sancţiona tergiversarea proceselor. Vehement, Iliescu, primul „emanat“ al ţării, contraatacă.

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) cere explicit României să soluţioneze rapid dosarele penale care privesc victimele din decembrie 1989, conexate în „Dosarul Revoluţiei”, şi să elimine obstacolele legislative care ar putea bloca derularea anchetelor. Dreptul la justiţie în cazul morţilor şi al victimelor Revoluţiei nu mai poate fi astfel anulat de prescripţia răspunderii penale, potrivit îndrumărilor Curţii.

  Pe Aceeaşi Temă
  Impostorii Revoluţiei faţă cu martirii comunismului
  Securiştii nu mai ştiu ce au făcut la Revoluţie
  Acţiunile diversioniste ale Securităţii la Braşov
  Influenţa sovietică în Revoluţia de la BraşovCitiţi şi:

  „Oamenii e fiare, scapă cine moare!“

  Impostorii Revoluţiei faţă cu martirii comunismului

  Acest apel al instituţiei europene se regăseşte în decizia din procesul intentat de Doru Mărieş şi soţii Elena şi Nicolae Vlase (părinţii unui erou-martir) împotriva României, în urma căruia statul român este obligat să le acorde acestora despăgubiri în valoare de 6.000, respectiv 15.000 de euro. „Curtea nu poate accepta că o anchetă este efectivă dacă se încheie având ca efect prescrierea responsabilităţii penale, în timp ce autorităţile au fost inactive. Amnistia este incompatibilă cu datoria pe care o are statul”, se arată în decizia Curţii de la Strasbourg, dată acum două zile.

  CEDO a explicat că va continua să judece şi, deci, să acorde sancţiuni statului român în cazul fiecaruia dintre dosarele similare intentate de victimele Revoluţiei, pentru a „aminti permanent României obligaţiile ei, care derivă din această decizie”.

  Adevărul, tot mai scump

  „Procurorii trebuie să rezolve cazurile, iar românii trebuie să afle adevărul. Altfel, fiecare contribuabil va plăti pentru ineficienţa sistemului român de justiţie”, avertizează Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”.„Decizia CEDO scoate la iveală încă o situaţie în care România dovedeşte că nu poate să facă dreptate în ţară şi este extrem de grav că românii trebuie să plătească pentru greşelile judiciare intenţionate ale unor oameni. Acum, cele peste 8.500 de victime ale Revoluţiei au drum liber către dreptate”, explică Antonie Popescu, avocatul care a reprezentat Asociaţia „21 Decembrie” la Strasbourg.

  „Mulţi spun că această decizie este un succes. Eu aş spune că e un eşec al sistemului judiciar românesc. Fac apel către toţi cei care se numără printre victimele Revoluţiei să uite de prietenia lui Ion Iliescu, cel despre care credeau că e omul providenţial. Altfel, dosarele vor sta în sertarele Parchetelor pentru totdeauna, pentru că Ion Iliescu a strangulat justiţia românească”, a declarat, pentru „Adevărul”, Doru Mărieş.

  Iliescu: „Provocări şi diversiune”

  Pus la curent cu decizia CEDO, chiar de către „Adevărul”, Ion Iliescu diminuează autoritatea instituţiei europene, demonizând pe oricine încearcă să dea o altă formă concepţiei sale despre Revoluţia română din decembrie 1989. „Autorităţile europene nu ar trebui să ia în seamă obrăzniciile lui Doru Mărieş şi ale celor ca el. Orice puşlama poate să iasă în stradă şi să facă scandal, dar asta nu înseamnă că are şi dreptate. Eu nu vreau să mă cobor la nivelul lui Mărieş”, a explicat, profund iritat, Ion Iliescu.

  Întrebat dacă îl afectează decizia Curţii, fostul preşedinte al României a slalomat dincolo de meandrele concretului: „Din ce trăieşte Mărieş? Din provocări şi diversiuni. Pe mine, denigrarea din partea unor impostori mă lasă rece”. Ion Iliescu nu-i acordă Curţii Europene a Drepturilor Omului niciun fel de autoritate în cercetarea Revoluţiei române. „CEDO este o instanţă care e în afara realităţilor istorice!”, a „explicat” fostul preşedinte, după care a trânit, nervos, telefonul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s