Rebellionis spiritus: Grecia, Algeria, Tunisia, Egipt

Posted: 28 ianuarie 2011 in criza mondiala, politic
Etichete:, , , , , , , ,

Ref.:În ţările mediteraneene se extind mişcările revoluţionare. După Grecia în 2010, anul acesta a început în forţă în nordul Africii. Tinerii din Algeria, Tunisia şi Egipt s-au revoltat. Se agită spiritele şi în Turcia iar Balcanii, ca în toată istoria, se apropie de fierbere!

 

Rebellionis spiritus. Siritul revoluţiei.

Se trezeşte lumea şi se revoltă. Piesă cu piesă, acest domino mondial se pune-n mişcare şi va da naştere noii lumi. Nu merge nimeni cu scrisori şi manifeste pentru a porni altă ţară, alt neam, pe drumul crezut a fi al dreptăţii.

Algeria, Tunisia, Egipt!

ALGERIA

TUNISIA

EGYPT

Unda nevăzută şi neştiută, aceea care poartă-n ea identitatea, îi atinge pe toţi pentru că omenirea e în criză! Criza mondială răscoleşte statele, măreşte sărăcia şi acutizează conflictele. Dar, pe fondul ei, apare şi se dezvoltă criza de identitate, iar criza de identitate e sâmburele revoluţiei!

În anul 2008 am scris în cartea Manifest-Va fi revoluţie!, în cap.13 Stăpânul şi comunionismul, pag.95:

magreb

Societatea spre care am făcut primii paşi, după al II-lea Razboi Mondial, este una în care ţările se unesc formând uniuni de ţări. Uniunea Europeana este un exemplu semnificativ iar Acordurile Nord Americane (NAFTA) vor forma a doua mare uniune de ţări. Urmează ţări din Asia, America de Sud şi Centrală, Oceania şi apoi Africa (probabil că Maghrebul va forma Uniunea Mediteraneană şi se va lipi Europei) .

Aceste revoluţii locale se vor extinde.

Ele nu rezolvă criza mondială, nu produc saltul spre noua societate mondială, nu aduc bunăstare dar rezolvă probleme locale de dreptate socială şi, nota bene, revoluţiile locale redau demnitatea şi odată cu ea identitatea!

În cele trei filme veţi remarca foarte mulţi tineri şi adolescenţi. Şi Revoluţia din 1989 din România a fost făcută de către tineri şi adolescenţi! Astăzi însă, manifestaţiile împotriva dictaturii  din România sunt făcute de către pensionari, mămici şi copii, handicapaţi şi oameni bolnavi, adică tocmai de cei care trebuie protejaţi! Probabil că „Rebellionis spiritus” n-a pătruns masiv în societatea românească. Dar evenimentele se precipită!

nota: Vezi si articolul urmator:
Mubarak pe drumul lui Ceausescu. Egiptul liber!

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Nu exista spirite bune sau rele, oamenii in cele mai multe cazuri se nasc „neutri” cadrul ii va pune de o parte sau alta: asa si cu acest spirit de rebeliune, este alaptat de sistemul vicios, pentru ca nimeni nu-si taie craca de sub picioare (in general), adica nimeni nu iese in strada sa-si riste viata doar pentru show, sau ca neaparat vrea „to have a life in the fast line”.

  • Spiritul de revolta este cel ce implineste criza de identitate! Pentru mine „spiritele” sunt parte din creatia numita viata; pentru tine nu exita! Odata si eu eram mecanicist si pozitivist! Nu e locul aici!

 2. U R A N U S spune:

  Nu am facut afirmatia ca „nu exista spirite” ci doar ca ele sunt doar induse de mediul in care se dezvolta subiectul, adica intr-un mediu pervers spiritele se impart in doua: cele docile si cele rebele, primele , deobicei, supravietuind.Cat despre a fi pozitivist (chiar daca nu ai citit „Spiritul ateist” al unui pozitivist filozof-Andre Comte) te asigur ca este un fel de ambrozie, iti lungeste si beautifica viata.

  • Ambrozia este un alt nume pentru amagire! Nu am citit Andre Comte si nici nu-mi amintesc sa-i fi auzit numele insa am fost un mecanicit si-un pozitivist convins; poate si dialectica materialista a vremurilor m-au facut asa! Aa a fost!

 3. […] mircea batranu on Rebellionis spiritus: Grecia, …U R A N U S on Rebellionis spiritus: Grecia, …U R A N U S on Basescu la Strasbourg: Va […]

 4. U R A N U S spune:

  Ambrozia -se zice- este hrana zeilor! Este deci o amagire, insa spiritul uman are nevoie de asemenea hrana(de calitate) pentru a sta pe linia pozitivismului si rationalismului care sunt singurele parghii ale progresului. iar pozitivismul hranit cu acesta „iluzie’ are reverberatii dovedite ( serioase si pozitive), in metabolismul corpului, de unde prelungirea vietii biologice.

 5. U R A N U S spune:

  Mubarak poate fi comparat cu ceausescu doar partial, aura internationala a lui Mubarak este
  de mii de ori mai stralucitoare ca cea a lui ceausescu.Mubarak , a fost un extraordinar diplomat(si moderat) international dar mai ales regional, el fiind cel care a asigurat fragila stabilitate in aceasta parte a lumii. Din pacate pentru el, a cazut in plasa corifeilor care-l faceau invicibil, a lasat coruptia sa devina statornica peste Egipt, iar urmarile (saracia si cresterea inechitatii sociale in orice domeniu) nu s-au lasat asteptate, acum a venit si nota de plata; nu sunt sigur insa ca acesta va sfarsi ca ceausescu, nu sunt sigur inca nici daca va incerca sa fuga din tara.

 6. gxgxg spune:

  Cred ca ar trebui sa dea de gandit celor care ne-au adus in aceasta situatie insuportabila si fara de iesire sub aceasta conducere.

 7. Stefanescu Constantin spune:

  nu stiu daca revolutia,in cazul romaniei,este sau va fi benefica pt. indreptare situatiei actuale-create de regimul lui basescu si care a devenit monstruos dupa chipul si asemanarea sa,deoarece la saracirea invrajbirea,frica si coruptia inoculata populatiei ,a lucrat metodic si a reusit;stiu ca toate revolutiile genereaza haos in vidul de putere creat,jaf si distrugeri,pierderi de vieti omenesti,discreditari internationale si insecuritate,precum si riscul major ca la conducere sa apara indivizi avizi dupa putere si imbogatire,iar,, apele tulburate sa se retraga incet si necontrolat -ca directie spre mai bine,,;as crede ca o propaganda activa 24 din 24 de ore prin toate mijloacele de informare si de mobilizare generala a populatiei spre sabotarea a tot ce este legat de basaescu,pdl si acoliti,de boicotare a tuturor aparitiei liderilor pdl,a incercarilor de mituire si cumparare a populatie,ridicare populatiei in masa la pichetarea centrelor puterii-sediilevguvern,presedentie,prin greve,proteste permanente si sabotarea masinatiunii electorale,pregatite de basescu si pdl,ar fi DE incercat cat mai repede de o OPOZITIE CAT MAI LARGA SI UNITA POLITIC,care sa STOPEZE calea spre dictatura a lui basescu;DACA NICI ASA NU MERGE-RAMANE ,??!!REVOLUTIA CU ORICE PRET!!?? si JOS cu base,boc pdl unpr si udmr-vesnicul tradator al intereselor romaniei

 8. myky spune:

  NUMELE DE ELENA A FOST PREDESTINAT IN ISTORIE SA ADUCA NENOROCIRI ASUPRA LUMII, PRIN INFLUENTAREA UNOR BARBATI…
  PRIMA A FOST ELENA DIN TROIA = PARIS = RAZBOIUL TROIAN
  ROMANIA A FOST BLESTEMATA SA AIBA PARTE DE 3 ELENE :
  1. ELENA LUPESCU = CAROL AL II-LEA = DICTATURA REGALA
  2.ELENA CEAUSESCU = NICOLAE CEAUSECU = DICTATURA COMUNISTA
  3. ELENA UDREA = TRAIAN BASESCU = DICTATURA PORTOCALIE

 9. U R A N U S spune:

  U R A N U S spune:
  28 ianuarie 2011 la 19:58
  Cat despre a fi pozitivist (chiar daca nu ai citit “Spiritul ateist” al unui pozitivist filozof-Andre Comte)
  ––––––
  Mai sus -in citatul adus- am facut o confuzie intre doi filozofi francezi, si anume, este vorba de AUGUSTE COMTE care a trait cam cu o suta de ani inainte de Andre Comte, si acesta este filozoful pozitivist de referinta, in esenta acest curent este reprezentat de studierea societatii umane(organizare, functionare, etc.) prin si cu ajutorul stiintelor existente (adica prin filtre rationale si experimente efectuate repetat, unele chiar istorice, de unde s-au tras deja concluzii ca adevarate pietre de hotar) .Auguste Comte a introdus Legea celor 3 Trepte(sau stagii) si anume stadiul teologic (religia) apoi metafizica (derivata din prima si chiar stadiu tranzitional spre Pozitivism) demonstrand ca primele doua stagii nu au valabilitate pragmatica(decat negativa), bazandu-se pe supranatural (religie= fictiune) sau formulari abstracte(metafizica), in timp ce Pozitivismul se bazeaza pe relatia cauza-efect(regasita si in filozofii mai vechi, buddism, hinduism) adica se bazeaza pe observatia repetata , pe suma concluziilor stiintelor, acest pozitivism nu cere -de fapt- decat regenerarea educatiei la nivelul timpului si a necesitatilor omului la stagiul respectiv. Mai mult, Pozitivismul este nu numai rational, logic dar si onest si nu-si asuma calitati imposibil de dobandit, acest curent anlizeaza si religia si metafizica si nu le gaseste nici un sens in timpul actual, dar in acelasi timp, recunoaste ca universul este atat de complex (si vast, adica infinit) incat ar fi o iluzie desarta sa ne construim idea ca-l vom descifra vreodata (in intregime) asa cum face si declara religia, de mii de ani.

 10. […] Ce va fi in 2011 in … on Prabusirea EURO! Revine German…mircea batranu on Rebellionis spiritus: Grecia, …mircea batranu on Mubarak pe drumul lui Ceausesc…U R A N U S on Rebellionis spiritus: Grecia, […]

 11. U R A N U S spune:

  Nu te contrazic, insa realitatea este ca imensa majoritate (probabil peste 99%) dintre religiosi, sae duc la medic cand sunt bolnavi si ne se rezuma doar la rugaciuni, posturi si danii, si aceiasi, isi trimit copiii la scoli (unele foarte lucrative, adica facatoare de bani seriosi, ca advocatura , medicina) pentru instruire , si nu-i lasa „in seama Domnului” adica acesta le va da mana din cer si „ii va imbraca precum imbraca pasarile cerului si florile campului”(un alt citat din Biblie)

 12. U R A N U S spune:

  mircea batranu spune:
  30 ianuarie 2011 la 20:53
  Exista deja o opozitie neparlamentara care nu este inca formata politic dar se va inchega si declara

  Si cati ani va lua acest demers si ce garantie exista ca si acestia nu sunt tot pentru interesul lor de grup? Iata ce zicea -in aceasta dimineata- un tanar egiptean, pe care reporterul il intreaba cum se simte sa lupte impotriva altor egipteni? Acesta raspunde: nu sunt egipteni, sunt criminali! Aceasta se poate atribui cu mult mai mult conducerii romaniei si tratati ca atare, nu cu opozitie si sedinte si motiuni interminabile…

  • Ecuatia e simpla Uranus: membri de partid in total poate sunt doua milioane si cu inca doua simpatizanti fac patru milioane! Restul de unsprezece milioane sunt fara de partid si fara simpatii politice; ei vor sa traiasca decent si sa aiba o sansa pentru copiii lor!

 13. U R A N U S spune:

  Nu stiu la ce partid te referi si parca si 15 milioane de votanti „e ” cam multi, adica cele 2-3 milioane de plecati din tara ii mai intereseaza sa voteze?

 14. U R A N U S spune:

  Daca si la acest moment sunt indecisi, e un semn rau1 Chiar foarte rau!

 15. U R A N U S spune:

  mircea batranu spune:
  15 februarie 2011 la 7:25
  @gogu
  Ti-am lasat commentul! …”
  –––––
  Poate ca nu era pentru tine sictirul, insa oricum, este bine sa lasi aceste comentarii, pentru ca in acest fel indivizii de o anume factura, se discrediteaza singuri.Totusi, acest comentariu al lui gogu, nu mi se pare prea tare,dar sunt curios de unde a tras el concluzia ca tu (sa zicem) nu ai fi roman, pentru ca ai comentat situatia unui alt stat, conform cu ce crezi tu, asa cum am facut foarte multi?

 16. […] porni altă ţară, alt neam, pe drumul crezut a fi al dreptăţii. Algeria, Tunisia, Egipt! VIDEO AICI ( click link) Unda nevăzută şi neştiută, aceea care poartă-n ea identitatea, îi atinge pe […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s