Povestea celor douazeci de miliarde

Posted: 10 martie 2011 in morala, politic, românia
Etichete:, , , , , ,

Un guvern care s-a declarat în slujba propriului popor, a împrumutat douăzeci de miliarde de euro de la FMI pentru dezvoltarea ţării. Apoi a emis bonuri numite „drepturi de investiţie” către toţi cetăţenii, iar pentru copii, aceste drepturi reveneau părinţilor.
Valoarea drepturilor era de o mie de euro! 1000 euro/cetăţean!
Pentru că oamenii nu aveau dreptul să cheltuie pentru consumul propriu, s-au înţeles să investească în interesul comun. Şi astfel:

 1. 20% din bucureşteni, adică 600,000 + 20% din ploieşteni, adică 50,000 + 20% din braşoveni, adică 60,000, în total  710,000 de cetăţeni şi-au depus mia de euro şi au creat un fond de 710,000,000 euro. Adică şapte sute zece milioane de euro! Cu aceste fonduri s-a construit Autostrada Bucureşti – Ploieşti – Braşov.
 2. Încă 20% din bucureşteni au depus drepturile de 600,000,000 euro ca parte din fondurile necesare autostrăzilor Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Giurgiu şi refacerea autotrăzii Bucureşti-Piteşti.
 3. Tot în Bucureşti:
  1. 10% au investit în sitemul de sănătate finanţând cu 300,000,000 euro, adică trei sute de milioane de euro, spitale, clinici de specialitate şi servicii de urgenţă.
  2. 10%, adică alţi 300,000,000 euro au fost dirijaţi spre învăţământ şi cultură, modernizând şcolile, dezvoltând un sistem de muzee şi construind primul Mall Cultural din Europa (vezi documentarul Sfârşitul presei)
  3. 10%, adică alţi 300,000,000 euro au avut destinaţie spre un sistem de energie fotovoltaic destinat alimentării sistemului de iluminare.
  4. 10%, adică alţi 300,000,000 euro au fost destinaţi construirii a 15,000 locuinţe sociale
  5. 20%, adică 600,000,000 euro au fost destinate mai multor programe sectoriale.

 

cota bucurestiului furata de pdl

cota bucurestiului furata de pdl

Extindeţi aceste operaţiuni la nivelul întregii ţări şi veţi vedea cât de uşor, de demn şi util, ar fi fost o astfel de abordare. A fost şansa României.
Din păcate, un marinar ajuns în fruntea ţării împreună cu o caracatiţă de borfaşi, ne-a spus tuturor:
Muje măh, aici fac ce vrea muşchii mei!
Şi-au furat banii iar pentru că nu le-au ajuns, au furat şi pensii, salarii, alocaţiile copiilor şi banii de sănătate.
Acum povestea are acţiunea întoarsă. Astfel, în loc să primim fiecare cetăţean căte o mie de euro (1000 euro) pentru investit în dezvoltarea ţării, suntem în situaţia în care va trebui să plătim câte o mie de euro plus dobânzile aferente.

Unde sunt banii? În aşa zisa rezervă a BNR de 35 miliarde de euro? În rezervele PDL? În birul plătit unor forţe externe?

 

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Acesti bani imprumutati si cheltuiti aiurea de acesti guvernati, inseamna munca a trei generatii la rand, dar pentru ca guvernul va gasi motive sa mai imprumute altii, putem „dormi” linistiti, Romania va fi vanduta pana la sfarsitul timpurilor. de acea este din ce in ce mai stringenta trezirea si interventia Armatei, pentru a distruge aceasta imensa caracatita turbata, numita guvenul Romaniei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s