Razboiul din Libia si riscurile Romaniei

Posted: 19 martie 2011 in criza mondiala, politic, românia
Etichete:, , , , , , , ,
Libya map by US GOV

Libya map by US Gov

În 17 martie am scris în Fax Romania: Romania, Franta, chiloţi, Schengen, anchete printre altele „Gaddafi ameninţă şi ucide● Se pregăteşte intervenţie militară sub egida ONU, pentru pace● Întotdeauna, pentru pace au murit mai mulţi oameni decât pentru război● Vor fi şi forţe militare egiptene?● Focul din ţările arabe nu se va stinge până nu va schimba lumea lor● Lumea fierbe din ce în ce mai mult●

18 martie 2011 – Rezolutia 1973 a ONU
Astăzi, 19 martie, au început oficial raidurile aeriene asupra Libiei. Sarkozy a ieşit şi a comunicat publicului prin intermediul posturilor TV şi a agenţiilor de presă, că Franţa a început acţiunile aeriene asupra Libiei.
Pe fondul a ceea ce există azi în lume, revoluţii în ţările arabe, instabilitate economică generală şi dezastrul din Japonia, un conflict în plus nu poate crea decât o tensiune în plus! Dar Gaddafi este nu numai un om în afara istoriei ci şi un stăpân care nu mai are ce pierde. Ăsta e marele pericol pentru Europa. Se poate întâmpla orice.
Este război! Oficial!
Veţi spune că România nu riscă nimic pentru că libienii s-au pregătit la noi!
Există un pericol mult mai mare!
Este deja un război declarat într-o zonă conflictuală aflată sub semnul revoluţiei. Intervenţia militară va fi un semnal de susţinere pentru celelalte ţări arabe şi există deja un precedent al Rezoluţiei ONU. Conflictul va antrena şi alte ţări!
România este membru NATO şi UE.
Am ajuns în război într-o situaţie de risc major pentru ţară. Noi nu avem diplomaţie, nu există ministru de externe şi atunci e clar că nu are cine ne reprezenta.
Faptul cel mai grav însă, este că intrăm în război având un comandant suprem care a distrus ţara în timp de pace. În istoria noastră, în momentele foarte grele pentru ţară, au apărut oameni care au corespuns momentului. Acum însă, ţara e condusă în război, de un om care a distrus-o pe timp de pace. Acesta e marele risc al României. Nu putem intra într-un război, ar fi un dezastru!

vezi şi

Va fugi Gaddafi in Romania?
Renault nu se va muta de la Mioveni la Tanger
Revolutiile arabe vor amana prabusirea capitalismului?
Oameni in afara istoriei, Hosni Mubarak
Mubarak pe drumul lui Ceausescu. Egiptul liber!
Rebellionis spiritus: Grecia, Algeria, Tunisia, Egipt

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  De acord, Roamnia , asa cum a declarat si face Germania, trebuie sa stea neimplicata in acest conflict si in oricare altul, atata timp cat nu este indreptat direct impotriva Romaniei sau al unui aliat oficial.

 2. U R A N U S spune:

  Cred ca exista niste clauze, care spun ca orice tara isi rezerva dreptul de a „nu intra in razboi” daca actiunea nu este indreptata impotriva unui stat membru(aliat, deci) al organizatiei”.Iar acesta este cazul aici, tocmai de acea Germania a refuzat sa intre „in joc”

 3. hidroizolatii spune:

  Nustiu daca reusesc sa-l faca pe Gaddafi sa renunte la putere doar amenintandu-l din aer, probabil aviatia Franceza va ataca armata incercand sa-l indeparteze ca pe Sadam, insa e clar ca interesele cred ca-s destul de mari altfel nu inteleg decizia inversunata a Frantei de a ataca din aer Libia!

 4. U R A N U S spune:

  „Daca va fi un atentat la Lyon sau Milano atunci toate tarile membre NATO vor reactiona!”
  __________
  de acord, cu conditia sa se demonstreze ca este comandat, sustinut, etc. de guvernul unei tari, si nu este un grup terorist, cum este Al-Qaeda, altfel de cate ori acestia fac un atentat, Arabia Saudita ar trebui pedepsita?!

 5. U R A N U S spune:

  cred ca aici este problema si cu Franta-Libya, a scos prezidentul porumbelul pe gura, nu se mai poate da inapoi!

 6. Mircea Dodaru spune:

  Orice militar diponibilizat este o tinta sigura a saraciei.
  Noi cu sindicatul nostru am militat pentru caderea guvernului si reconcilierea nationala.
  dar de geaba, fortele intunericului au invins plaiesii care au venit sa ceara paine si sare.

  • Sindicatul militarilor in rezerva este singurul care mai mentine treaz spiritul de demnitate! Sunteti in eroare insa cand sperati la reconciliere la nivel national! Nu poti face reconciliere cu hotii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s