Furtul amortizoarelor de la Cernavoda

Posted: 21 martie 2011 in morala, politic, românia
Etichete:, , , , , , ,

Într-o emisiune excepţională realizată de Carmen Avram la Antena 3, ne-a fost prezentat un caz de atentat la siguranţa naţională prin furt calificat! Amortizoarele de şoc de la intalaţiile nucleare, prevăzute în documentaţia proiectantului canadian, au fost înlocuite cu telescoape artizanale NEAGREATE pentru sitemele nucleare.

Amortizor de soc Gaşca infectă şi iresponsabilă de borfaşi ai PDL, au modificat condiţiile tehnice şi economice ale licitaţiilor, având drept unic scop furtul fondurilor de investiţii.
Am văzut că borfaşul de Videanu dă declaraţii şi nu are nicio teamă de consecinţele furtului făcut la cererea şi cu girul lui.
Priviţi în documentarul Antenei3 cât tupeu zace în directorul de la Cernavodă, Ionel Bucur! Acelaşi borfaş bătea câmpii, prin emisiuni TV, despre siguranţa Centralei Nucleare de la Cernavodă. Atât Videanu cât şi el sunt liberi iar Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, în loc să dispună ancheta, caută să muşamalizeze cazul pentru că “sunt bani pentru partidul stat, pentru PDL”!
În anii 80, în acord cu furnizorul canadian al reactoarelor CANDU, s-a lansat în România un program complex la nivel de economie, numit G. Scopul declarat era integrarea producţiei româneşti în proiectul canadian, urmărindu-se două obiective clare, creşterea calităţii produselor industriei româneşti şi reducerea importurilor.
Au venit canadienii şi au impus normele. Primele acreditate au fost laboratoarele de măsurători. Apoi au urmat calitatea materialelor, proiectarea, tehnologia şi producţia.
Prima “victorie” românească a fost acordul pentru poarta metalică de acces în incintă. Poate că pare un fapt minor dar tot ceea ce ţinea de proiect şi realizare avea OK-ul canadian.
Asta însemna că puteam livra oriunde în lume produsul!
Nu a existat vreun proiectant, tehnolog sau muncitor, care să se abată de la normele de securitate impuse.

 

antena 3 cernavoda

Antena3 emisiune Carmen Avram

Astăzi însă, singura regulă a statului PDList este banul!
Dacă Videanu, Bucur şi ceilalţi din Ministerul Economiei şi NuclearElectrica, implicaţi în acest furt calificat, ar fi îndrăznit să facă asta în anii 80, ar fi fost executaţi.
Gândiţi-vă că e foarte probabil ca alţi borfaşi, din motive de furt de fonduri, să înlocuiască tabla de pe TABuri cu una mai subţire, neinteresându-i câţi soldaţi mor, să înlocuiască medicamentele, filtrele pentru puritatea apei, normele de calitate pentru alimente, sistemele de securitate ale barajelor şi termocentralelor, structura podurilor, normele de siguranţă ale clădirilor. Toate acestea cu unicul scop de a produce bani pentru partid! Borfaşii visează la Schengen furând pe toată lumea!

Dezastrul din Japonia si vulnerabilitatile Romaniei
Lectia de seriozitate! Vizita Angelei Merkel in Romania

Reclame
Comentarii
 1. silviu totti spune:

  Este neaparat nevoie ca DNA sa se autosesizeze iar noi sa urmarim aceasta!
  Daca dl. Daniel Morar a „palmat” dosarul „Flota”, acum si familia sa poate fi in pericol, urmare smenurilor facute de iresponsabilii mai mult sau mai putin colorati politic.
  Oricum, sunt sigur ca nemtii, de fapt toata Comunitatea Europeana va prelucra informatia si va trage concluzii defavorabile Romaniei.Cine va raspunde?

  • @Silviu Degeaba se autosesizeaza DNA pentru ca tot ei blocheaza dosarul! Mai degraba de la Viena sa vina ancheta pe plan de siguranta nucleara sau de la canadieni! Apoi sa se ajunga la Bruxelles! Lumina nu se va face pana nu se scapa de Basescu si toti ai lui!

 2. U R A N U S spune:

  „Degeaba se autosesizeaza DNA pentru ca tot ei blocheaza dosarul!”
  ––-
  Asta e o alta mare nenorocire a Romaniei, nu exista institutii independente si niciunul (din cei mari) nu pot fi trasi la raspundere.Poate ca Agentia Internationala sa intervina(daca este sesizata) insa ei vor amenda statul roman si nu persoane, iar statul va plati fara sa clipeasca, doar din munca poporului plateste!Inca un motiv sa invocam interventia Armatei si schimbarea radicala a sistemului.

 3. U R A N U S spune:

  Totusi, pana la urma, cred ca isi vor fura si caciula de sub picioare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s