Exista pericole mult mai mari decat cutremurul

Posted: 14 aprilie 2011 in criza mondiala, educaţie, politic, românia, stiinţa
Etichete:, , , , , , , ,

stop nuclear area

stop nuclear area

O serie de evenimente petrecute în acest an, 2011, din ianuarie până în martie, ne-au atras atenţia asupra unor pericole ce planează asupra României. În principal două evenimente externe au creat conexiuni cu riscurile României dar amândouă au alunecat în direcţii greşite.

  1. Japonia – Primul eveniment este cutremurul catastrofal din 11 martie din Japonia şi catastrofa de la Fukushima.Toată discuţia ulterioară privind riscurile României, atât pe canalele oficiale cât şi ale mediei, a alunecat pe panta riscului seismic al reactoarelor de la Cernavodă! Nu numai un seism major, în Vrancea sau Marea Neagră, poate provoca un dezastru. Există un eveniment care ne poate arunca în infern şi în primul articol mă voi referi la acest risc. Am certitudinea că japonezii au înţeles şi vor decide închiderea tuturor reactoarelor.
  2. Libia – Revoluţiile arabe au dat naştere unui război declarat între o comunitate de mai multe state europene şi Libia. Suntem în război chiar dacă am declarat că fregata noastră „Regele Ferdinand”a plecat în marş în Mediterana pentru a „planta flori în Piaţa Universităţii”. Suntem în război iar războiul aduce cu sine riscuri mari în ţară.

Până atunci vă reamintesc ceea ce am scris în predicţii pentru 2011:

  • Pe glob – Anul 2011 va fi un an care va amplifica fenomenele sociale şi naturale existente deja pe plan mondial. Dacă anul 2010 a marcat pe plan social adâncirea crizei mondiale iar pe plan ştiinţific apariţia unor găuri în pământ (Guatemala şi Germania), anul care vine, 2011, va amplifica aceste fenomene! Pe lângă acestea, în 2011 vom face paşi mari în ştiinţă în privinţa cunoaşterii Pământului!
  • În România – Anul 2011 va fi un an care va zdruncina rău de tot România. Suntem într-o criză triplă (morală, economică şi socială) determinată de lichelismul politic şi de ridicarea minciunii la rang de politică de stat. Această criză românească se suprapune crizei mondiale! Prostiile declarate de preşedinte şi primul ministru privind iesirea din criză nu mai sunt crezute de nimeni.Radicalizarea societăţii româneşti va duce la revolte şi apariţia unor acţiuni politice şi individuale extrem de grave dar unele pot duce la schimbarea situaţiei.

vezi si

Pericolul din Honshu. Semnul dezastrului.
Nu exista gauri in stratul de ozon
Pericolele tectonice in Romania
Se rastoarna pamantul Japoniei?

Comentarii
  1. U R A N U S spune:

    „…certitudinea că japonezii au înţeles şi vor decide închiderea tuturor reactoarelor. ..”
    ____
    Daca te referi la cele avariate, este foarte probabil, daca te referi la faptul ca vor renunta la energia atomica, cred ca mai degraba vor muta capitalaTokyo , intr-o zona mai linistita.
    Oras (cu suburbii) care numara peste 20 mil. de suflete (cel mai mare din lume, urmat de Ciudad de Mexico), o capitala trebuie sa fie un orasel mic, exclusiv pentru administratie si turism, exact cum preconizam eu -pentru Romania- in articolul Terra Nova.

  2. U R A N U S spune:

    E adevarat ca nu prea au unde sa se extinda, insa nici nu prea au optiuni in privinta energiei, sa nu uitam , ca, ca resurse, este la fel de saraca (aproape) ca tarile africane din deserturi. A fost o manifestatie de cateva zeci de mii de protestatari, insa Japonia numara cam 130 mil. loc., care au nevoi energetice foarte mari, intr-o societate postindustriala, nu cred ca, vreodata, vor renunta la o asa sursa, decat daca se va descoperi o alta surrsa energetica miraculoasa.

  3. silviu totti spune:

    In ce priveste catastrofa din Japonia, datorita situatiei create am aflat ca la CNCAN avem la conducere o „gospodina” unguroaica, rezultata din algoritm, care ne vorbea de „incizii”in reactorul avariat si de caratul „manual” al apei de mare, pentru racirea acestuia.Plus ca am aflat si de „smenul” cu amortizoarele pentru conducte, adjudecate prin falsiificarea documentatiei de licitatie, tocmai cand concura o serioasa firma germana.Halal imagine pe piata !…
    Libia si evolutia situatiei de acolo arata cu claritate ce se intampla cand principiile dreptului international sunt incalcate sau interpretate conform noilor curente din politica mondiala, unde au disparut termenii de independenta, neamestec, nealiniere, egalitate in drepturi.De ce nu este bombardata Siria (Doamne fereste, sa ma ierte prietenii Romaniei din aceasta tara cu atat de frumoasa istorie…)?Pentru ca nu are petrol si este prea aproape de Israel? Dar de ce nu se rezolva problema pirateriei din Somalia si regiunea adiacenta? Este o RUSINE sa se solutioneza un razboi civil, unde fortele guvernamentale lupta cu civili inarmati si foarte preocupati sa semneze contracte de livrare a petrolului cu Franta si Italia, prin livrari de arme.Cine le transporta, cine le face instruirea aferenta , cine da munitia etc, etc!?De retinut pozitia cumpatata a fostului ministru libian de externe, „scapat” la Londra, care a facut apel la oprirea razboiului civil.Dar cine sa-l auda, cand firmele producatoare de echipament militar din Franta sunt intr-o grava situatie economica si trebuie salvate, inclusiv forta de munca.
    Si mie mi-e teama de o evolutie necontrolata a starii de spirit a maselor saracite si insultate de actuala guvernare.Sa luam aminte ca „Piratul” (?!!, asa i se mai spune printre acoliti…) nu a comentat extrem de gravele consecinte ale inchiderii unor spitale.Adica nu putem indrepta eroarea comunistilor de a construi spitale cat mai aproae de romani prin dotarea lor mai buna si asigurarea cu personal si materiale adecvate?Asa de rau stam la puterea de asigurare a dreptului la asistenta medicala?
    Fiind prea saraci pentru a ne permite distrugerile posibil a fi antrenate de izbucnirile de violenta, trebuie intensificata lupta sindicala si miscarile cetatenesti de amploare, dar bine pregatite, organizatoric si „ideologic”, adica sa fie clar obiectivul vizat, sa nu plece lumea din piata cand se plictiseste de vreun solist de muzica folk sau de un discurs anost!
    Oricum , incompetenta actualei puteri este depasita doar de tupeul suspect de bine sincronizat al tuturor celor trimisi pe televiziunile „mogulilor”…De unde acest evident sentiment al impunitatii, ca orice ar spune sau ar face nu se tem de consecinte, de pierderea puterii, de judecata istoriei nici nu mai amintesc…?!

    • 1-Libia -Ei puteau rezolva criza libiana intr-o saptamana dar trebuie sa produca distrugeri maxime astfel incat costurile refacerii sa dubleze cel putin costul razboiului! Iar opozitia va semna angajamente de 300-500 miliarde de dolari! 2-problema nucleara – Tipa care face sarmale la cncan este emblematica pentru profesionalismul actualei coalitii de la putere; niste borfasi pe care nu numai ceausescu i-ar fi impuscat pentru iresponsabilitatea de care dau dovada! Ar trebui postati pe-un tabel sa-i vada lumea! In afara de bani nu-i intereseaza nimic! 3-Basescu are un singur scop – mentinerea la putere pt ca altfel toti din PDL si ai lui se duc pe apa sambetei!

  4. U R A N U S spune:

    este destul de credibil ca in urma unei explozii intr-o biblioteca, cu combinarile si recombinarile inerente, deci este clar ca nu va aparea un dictionar in multiple limbi straine, dar situatia din Romania, accepta sintagma „mai bine orice, decat ce este acum”, si desi nu sunt -deloc- partizanul miscarilor populare, daca Armata nu-si intelege datoria si obligatia, acest „ultim resort’ , va intra in functiune, insa consecintele pot fi chiar mai dezastruoase… sau pot fi bune… cine poate garantauna sau alta?

    • @Uranus Este o lege a fizicii care spune ca numai haosul creeaza! Haosul inseamna dezordinea maxima iar entropia din fizica masoara si dezordinea sociala! Ordinea nu poate crea! O lume noua inseamna creatie!

  5. U R A N U S spune:

    Chiar eu am definit acea lege, si pe aceste pagini, insa referinta este la mivel macro si spune ca dezordinea, distrugerea, recombinarea si recreerea sunt constante universale, precum timpul si spatiul. Totusi, in acest infinit univers, in diferite locuri(ca pe pamant) a aparut aceasta forma extraordinara de manifestare a naturalului si anume viata inteligenta, la care nu se mai poate aplica in totalitate legitate mai sus amintita.Si aceasta-este deja dovedit- pentru ca omul poate evolua planificat, gandit si nu trebuie sa distruga mereu, pentru a porni de la zero (chiar si numai sub aspect social).Acolo unde insa resetarea societatii se face prin violenta si distrugere, lucrurile sunt clare, o parte ( o mare parte, sau partea conducatoare) a societatii, este neevoluta, este ramasa la stadiul (mental si spiritual) de animal, chiar daca fizic si fizionomic(mai ales) arata om, si chiar mai bine decat multi dintre ceilalti membri ai societatii. E clar ca Romania se inscrie in aceasta ultima categorie, in care clasa conducatoare sunt animale conduse de instincte primitive(acumulare, razbunare, etc.) in timp ce si in restul societatii, multi membri sunt inca dominati de instincte primare, precum frica, de unde teama de a se revolta impotriva opresiunii creata de ruling class.

    • @Uranus Tine cont ca toate salturile istoriei au fost determinate de negarea situatiei existente! Situatia existenta inseamna o anumita structura! Negarea structurii determina asa numitul haos social dar el este cel ce va naste noi structuri! Mintea nu poate asta pentru ca este ancorata in sistem!

  6. U R A N U S spune:

    Si apropos de „acumulare”, prin 2008 (cand criza devenise inevitabila)am trimis o gramada de scrisori la casa Alba si posturi TV prin care sugeram formarea unui fond special, sustinut de cei mai bogati oameni, de miliardari si milionari, rationamentul era ca nu are sens sa acumulezi prea mult si doi, daca ajuti la moment de criza economia in care ti-ai creat averea, ai sanse sa castigi si mai mult, dupa iesirea din criza.In sfarsit, nu am primit nici un raspuns, insa iata ca acea idee(poate venita si de la alte persoane) a prins contur, in USA s-a infintat asociatia „Milionarilor Patrioti” care au inceput sa doneze sume impresionante pentru a reduce debitul guvernului, si care declara ca accepta o crestere discriminatorie a taxelor, pentru patura sociala a lor. De mai mult timp, chiar si pe aceste pagini, am sugerat acelasi lucru despre Romania, si anume, emiterea unei AMNISTII GENERALA prin care cei bogati sa fie impinsi sa doneze o mare parte din averea lor, inapoi, societatii(printr-un fond social), mai ales ca in Ro. marile averi s-au facut prin frauda*. Cei care nu vor intelege de buna voie , vor fi cercetati, si daca vor fi gasiti vinovati , vor intra in categoria criminala si-si vor urma soarta.

    * trebuie sa fii ori complet idiot ori extrem de partinic sa nu obserivi ca aceste mari averi s-au facut prin frauda(cu micile exceptii: loterie, sport, arte, etc., sau bani adusi din afara)
    pentru ca numai asa se explica ca economia nationala(o mostenire nu prea stralucitoare) a ajuns falimentara, in timp record, si in paralel, 30% din populatia tarii este „asistata social” de Europa, iar intreaga patura generala a saracilor este peste 50 %, in timp ce „clasa medie” (cata o fi) strange bani doar cu scopul de A CUMPARA UN BILET DE TREN, AUTOBUS, AVION, spre tarile vestice, numai dus, in timp ce sub 1% din intreaga populatie a acumulat(extrem de miraculos!) sute de miliarde, adica intreaga avutie nationala mostenita, plus munca celor 10 milioane de romani, pe ultimii 20 de ani.
    Banuiesc ca la statiile radio, romanesti, este foarte popular un duet muzical, „Go West”(Pet Shop Boys) urmat imediat de Eruption cu „One Way Ticket”!

  7. U R A N U S spune:

    Imi amintesc cum prin anii „70(cred) prin presa romaneasca se radea (in batjocura, desigur) de faptul ca ministrul agriculturii olandeze, in fiecare dimineata , isi ajuta familia cu dusul bidoanelor cu lapte , la piata, iar tot prin acelasi segment de timp, cum- tot de olandezi- se radea ca un ministru a fost amendat de un parlit de politist, pentru viteza!
    Desigur ca dupa ADRM (dupa 1945) mai toata Europa a intrat in reconstructie, fiecare tara (republica sau Monarhie) aveau probleme economice, insa este absolut simptomatic modul cum vedeau vesticii(olandezii, in acest exemplu) munca si respectul pentru lege, si cum o percepeam noi, si -in timp- unde au ajuns ei si unde am ajuns noi.
    Romania are nevoie urgenta de cateva batalioane de comisari Corado condusi direct de Vlad Tepes, iar prima actiune care trebuie luata, este vanzarea a 90% din parcul auto al guvernului, catre populatie, prin licitatie, unde nu au voie sa participe „demnitarii” sau orice alta persoana afiliata, in orice fel, cu ei. „Acesti „demnitari ” , daca sunt handicapati , (fizic sau mental si nu pot conduce) trebuie internati la azil, noii guvernanti trebuuie sa-si conduca singuri autoturismele proprii , si sa li se deconteze valoarea combustibulului, doar pentru calatoriile in strict interes de servici, si veti vedea cat de mult se economiseste,fara sa mai vorbim ca „distinsii” nu vor mai conduce motoare V6, V8 sau chiar V12 si vor trece la cele pe 4 sau 3 cilindri,, iar acest parc auto(vandut) cu siguranta ca va aduce la buget o suma impresionanta.Al doilea lucru, care trebuie facut in aceiasi zi, este trecerea a toate proprietatile bisericilor isub controlul Armatei, reducerea numarului de judete la 10, comasarea ministerelor si ambasadelor, aceastea sunt cel ami rationale si eficiente actiuni de a scadea cheltuielile non-sens ale guvernului, iar cu banii obtinuti si economisiti, se vor deschide noi locuri de munca si vor fi crescute salariile(pensii, alte ajutoare) catre cei care nu-si permit sa traiasca, macar decent.

  8. U R A N U S spune:

    Exact ce spuneam mai sus! Multiplicati cifra cu cel putin 3 mii si veti intelege de ce majoritatea romanilor traiesc ca vai de ei, de pe o zi pe alta!
    ––––––––––––
    „Angajatii lui Patriciu l-au filat cateva zile pe Crin, de dimineata pana seara, infierandu-l apoi ca la carte, pentru ca are doua masini BMW, pentru ca foloseste masina Senatului in viata personala si pentru ca soferul de la Senat ii cumpara cartofi.”

  9. U R A N U S spune:

    ADICA, parlamentarii (si oamenii politici si multi altii) nu abuzeaza de functiile pe care le au ?

  10. U R A N U S spune:

    Abuzurile sunt placa turnanta a politicii, statului si chiar a societatii romanesti.Poate ca Antonescu este depictat excesiv, dar pe mine nu ma intereseaza persoana cutare sau cutare, insa este simptomatic pentru „mersul” tarii, faptul ca , cu cat o asemenea persoana are o functie, pozitie mai inalta, cu atat mai intense sunt ravagiile politice si ulterior, economice, care insa se rasfrang doar asupra paturilor de jos si cele care muncesc.Este clar ca Romania este o tara in mare si serioasa suferinta, singura rezolvare nu se mai regaseste- de mult- in schimbari”pe ici pe colo”, nici macar prin ” punctele esentiale”, rezolvarea consta in schimbari radicale si totale, de sistem, care implicit vor schimba guvernul si vor inlocui cel putin 90% din actualii actori ai scenei politice romanesti.

Lasă un comentariu