Despre Euro si Schengen, succesuri multiple

Posted: 26 aprilie 2011 in morala, Neclasificat, politic, românia
Etichete:, , , , , , ,
Money-50-Euro_32705-480x360

Image by Public Domain Photos via Flickr

Faptul că prin intermediul Guvernului BNR se anunţă un nou succes al politicii româneşti actuale, nu trebuie să ne mai surprindă. Succesul se numeşte “Amânarea aderării la moneda euro”. Nu putea să apară iar Băsescu şi să anunţe “Îmi asum răspunderea si pentru acest eşec”.  Nu-l doare gura să mintă permanent şi mai ales să dea vina pe alţii. După ratarea Schengen, deşi a făcut spectacol cu elicoptere, zeci de maşini de poliţie şi jandarmerie, sute de poliţişti şi vameşi arestaţi, circ total pentru o Europă sugrumată de problemele generate de criza mondială, Traian Băsescu nu-şi poate asuma un nou eşec şi atunci transferă comunicatele pe alţii şi înfrângerea în succes. Sau „succesuri”!

Apartenenţa la zona EURO înseamnă intervenţia şi susţinerea Băncii Centrale Europene şi susţinerea implicită a Germaniei şi Franţei. Dar înseamnă şi obligativitatea respectării unei politici fiscale şi monetare, exact aceea de care fug guvernanţii. Traian Băsescu i-a dat afară pe nemţi şi pe francezi din Romania iar nemţii şi francezii ne-au dat afară din Europa!

Out Schengen! Out EURO! sau STOP Schengen! STOP EURO!

România a intrat în Uniunea Europeană prin voinţa Europei, voinţa populaţiei şi politicile duse până în 2006. Astăzi însă, România este un stat fără diplomaţie externă, cu un guvern marionetă şi cu un preşedinte care se visează împărat dar confundă harta ţării cu chiloţii blondei.

Nu va răspunde nimeni nici pentru asta dar vor plăti din plin cetăţenii! România rămâne o ţară condusă la ţambal!

De fapt, ce căutăm noi în Europa?

Vezi si:

Polonicul lui Mihai Tanasescu
Schengen: Trebuie sa recunoastem ca suntem europeni de mana a doua
Bah nesimtitilor, dati si voi mana cu Basescu!
Razbunarea minciunii! Nu intram in Schengen in 2011!
Drumul spre iad e pavat cu intentii bune. Balul Trilateralei de la Bucuresti!
Lectia de seriozitate! Vizita Angelei Merkel in Romania
România, tara cu patru guverne!

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  „Ce-au voit acel Apus?…”
  –––
  Ce vrem noi de la Europa ? Pana la aceasta data, se dovedeste ca vrem doar sa le tragem tepi, ata la nivel de individ cat si ca tara, pentru ca asta este mentalitatea (politica si „diplomatia”) acestor guverne postdecembriste si asta s-a infiltrat si in mase
  –––
  deci ,Basset:” Ce-au voit acel Apus?
  de pe frucea ta fe fier (beton),
  A cheliei sclipiciune,
  Doreste orice Briton!”

 2. Florina spune:

  Interesante punctele de vedere expuse aici asa ca va invit sa mutam discutia luni, 20 iunie, ora 16:00, Sala 111, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Strada Povernei nr. 6 unde va avea loc o dezbatere organizata de Centrul de Cercetare in Comunicare din cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, dezbatere prilejuita de publicarea volumului „Examenul Schengen. In cautarea sferei publice europene” de Alina Bargaoanu.

  Lucrarea de fata analizeaza sfera publica romaneasca intr-un context particular, cel al propunerii de amanare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Volumul a avut in vedere reflectarea si incadrarea subiectului in mass-media romanesti, perceptia publica si pozitia actorilor politici fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, dar si prezenta si abordarea subiectului in mass-media din alte state membre UE. Perioada acoperita de cercetarea noastra este 21 decembrie 2010 – 21 ianuarie 2011.

  Invitati la eveniment: Leonard Orban, Daniel Daianu, Adrian Cioroianu, Paul Dobrescu.

  Alina Bargaoanu este profesor universitar doctor la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA si autoarea mai multor carti de specialitate.

 3. U R A N U S spune:

  Poate ca Mircea isi va face timp sa participe , altfel asteptam concluziile.
  Pana atunci eu raman la parerea mea initiala, ca Romania trebuie sa amane orice incercare de intrare in aceste uniuni, sa-si faca curatenie generala si totala, sa execute tripul salt economic-juridic-social (care poate fi facut simultan si chiar usor, daca exista vointa si Know-How ) si astfel poate intra in orice uniune, pe picior de egalitate si nu ca ultima cenusereasa a Europei

 4. U R A N U S spune:

  care pana la urma se va dovedi ca e membru de onoare! Insa curatenia fizica trebuie precedata de o buna aerisire mentala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s