william and kateNunta Prinţului William al Marii Britanii, viitorul rege, cu Catherine Middleton în 29 Aprilie 2011 va transforma Londra în capitală mondială pentru o zi! Ce anume determină impactul mondial al acestui eveniment? Anglia? Familia regală? Amintirea Dianei?
Aş putea spune că toate au o pondere în impactul mediatic! Ponderea cea mai mare este dată de altceva însă. Omenirea este la o cumpănă a evoluţiei. Un sistem socio-economic mondial se prăbuşeşte, lumea clocoteşte, aria revoluţiilor şi a războaielor se extinde iar statele şi marile instituţii ale lumii sunt conduse de către oameni închistaţi în dogme, formaţi în spiritul postbelic al secolului trecut.Cei mai mulţi dintre ei sunt oameni în afara istoriei!
William aparţine altei generaţii. William nu este Mesia dar, prin această căsătorie şi prin frumuseţea soţiei sale, aduce necesarul de speranţă unui popor care nu şi-a pierdut niciodată demnitatea în istorie.
Priviţi cât de naturali sunt englezii în mândria lor, cum se identifică prin respectul faţă de însemnele şi valorile naţionale! Fiecare are locul lui în societate. Această lume, civilizată, are nevoie de speranţă iar nunta regală e izvorul acestei speranţe. Se schimbă lumea!
Le urez un curcubeu al iubirii!

Aici veţi vedea în direct ceremonia!

http://www.youtube.com/theroyalchannel

bleu ciel

bleu ciel

Notă: Cred că mireasa va domina prin simplitatea rochiei cu inserţii bleu ciel şi a pălăriei în aceeaşi notă!

Reclame
Comentarii
 1. Augustin spune:

  Domnule, aceasta postare e o mare deceptie pentru mine. Intram aici pentru a citi lucruri serioase, lucruri profunde. Ce citesc acum? O rubrica mondena, camuflata nereusit.
  Viitorul monarh al Regatului Unit (daca va ajunge), William, presupunind ca ar avea niste calitati cu totul deosebite (tineretea insasi nu e o garantie) nu va fi decit regele uneia dintre cele mai conservatoare tari, incorsetat de nenumarate norme, dogme, cutume si obligatii mostenite. Il vedeti rasturnindu-le pe toate asa, peste noapte? Sa fim seriosi!
  Asta ca asta, dar care e contributia casatoriei si frumusetii sotiei? Imi dau lacrimile! Casatoria lui si frumusetea sotiei vor schimba lumea? Brrrrrr!
  Cit despre felul in care se identifică englezii cu însemnele şi valorile naţionale, mai bine v-ati interesa citi englezi mai doresc monarhie si citi o accepta numai in virtutea incremenirii lor arhicunoscute.
  Nunta regala e izvorul sperantei? Iertati-ma, suna ca acum 200 de ani!!

 2. silviu totti spune:

  Sa le uram „Casa de piatra” si sa retinem sentimentul cvasi-general, dar nu unanim, de mandrie nationala in fata acestui moment!De aceea au fost ceea ce au fost si au realizari importante, pentru ca si-au respectat valorile, traditiile , principiile, chiar si in detrimentul altora, inclusiv al romanilor.
  Pragmatismul este de admirat si de adoptat, dar in niciun caz cinismul acelora dintre politicienii nostri care isi intemeiaza actiunile pe baza conceptiei „asta este viata acum, trebuie sa ne adaptam, cant in cor cu lupii, Romania nu are viitor, romanii sunt lenesi,patriotismul este desuet, nationalismul este dusmanul integrarii….”
  Totusi, de ce oriunde este de atacat o tara musulmana, englezii sunt printre primii?…

  • Domnule Augustin
   Intotdeauna un eveniment menit a marca viitorul, venit pe vremuri grele de criza, naste speranta! Asa apare intotdeauna speranta! Din cauza asta evenimentul capteaza interesul intregii lumi! Poate ati citit in fuga ceea ce am scris!

   • Augustin spune:

    Domnule Batranu,
    Incercati o explicatie comitind, voit sau nu, o greseala elementara de logica. Explicatia pe care mi-o dati se bazeaza pe o ipoteza fundamental gresita, pe care dumneavoastra o considerati axiomatic corecta: „evenimentul e menit a marca viitorul”. Ei bine, NU! Nu va schimba decit, eventual, viitorul celor 2 insuratei.
    Dar poate sinteti un vizionar … Sau macar monarhist!

   • @Augustin Logica opereaza cu niste valori numite „fals” si „adevarat” si cu niste operatori! Printul William e „urmasul” iar urmas inseamna cineva care vine dupa „prezent” adica „viitorul”! qed

  • @Silviu Ma gandeam la *Lawrence al Arabiei * dar amestecul lor imediat in treburile arabe cred ca vine din perioada cruciadelor! Despre educatie, merita sa remarc o institutie cu un rol exceptional: clubul! Acolo se intalnesc tinerii cu politicienii in varsta, cu oameni de cultura si stiinta, cu ofiterii trecuti prin razboaie, cu cei ce au decizia! Acest mediu ii formeaza in cultul respectului pentru Regatul Unit si coroana! Noi va trebui sa cladim aceasta institutie!

 3. U R A N U S spune:

  Anglia este de foarte mult timp in axa acestei lumi (Tel-A-Viv -sau Ierusalim- Londra- New York , adica Washington) iar aceasta se datoreaza continuitatii istorice si stabilitatii sistemului.Nu a fost Portugalia, in paralele cu Anglia „mare putere” a lumii? A fost, insa a ajuns sa milogeasca de la Europa, precum Romania si alte tari care nu si-au respectat firul istoric, ci l-au contorsionat dupa interesele unor excroci prolicsi. Nu se poate spune ca un anume lucru este baza acestei impresionante audiente (2, 6 bilioane telespectatori) , insa putem vorbi de cultura, chiar daca si aceasta nu s-ar fi format la adapostul unei armate determinate si chiar determinante.Pentru ca mai mult decat razboaiele si alte asemenea, in constinta internationala a penetrat adanc cultura(si civilizatia) englezilor, asa cu aminteam pe blogul „adriane, spune-i…” Anglia a dat umanitatii cel mai controversat personaj, C.Darwin, cel mai important A. Fleming ,cei mai jeliti, cei mai plansi, J. Lennon si Printesa Diana, iar in extensie, literatura engleza este aproape egala cu cea ruseasca, depasind pe oricare cand este vorba de romane politiste care-ti „blocheaza mintea” prin complexitatea gandirii, a creerii situatiilor (Sir A.C. Doyle cu S.Holmes si Agatha Christie cu H. Poirot), cel putin o duzina de scriitori de valoare universala, cel mai bun regizor de filme horror si suspans A. Hitchcock), cel mai complet si complex actor de comedie-drama, Ch.Chaplin, cativa dintre cei mai buni actori ai tuturor timpurilor (ca Peter O’Toole) si -opinie personala- cel mai mare regizor de filme David Lean, (Laurence of Arabia, Podul de peste raul Kwai si cel mai bun film al tuturor timpurilor, Doctor Zivago).Nu trebuie sa detaliem, insa multe din marile cuceriri ale stintei vin din Anglia, ca motorul cu ardere externa, primul tren si primul metrou, s.a.m.d., iar la aceste timpuri, referindu-ne la muzica moderna(cea mai populara forma de arta) ar fi discriminatoriu daca am aminti doar de primele 5-6 trupe celebre (Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Queen, Deep Purple , Led Zeppelin) pentru ca mai sunt cel putin 10 de mare valoareasa cum sunt si voci individuale ca Paul Rodgers, Rod Stewart, Elton John, Tom Jones, etc.)
  Toate acestea , si multe altele de adaugat, au facut ca Anglia, desi nu este o suprematie militara sau economica , sa fie cea mai respectata tara din lume, in toate timpurile, si cred ca si india regreta ca nu a ramas dominion englezesc, cu siguranta insa, Zimbabwe, care a iesit din Commonwealth.

  Anglia va ramane si in continuare punct de referinta pentru cultura si economia mondiala, pentru ca englezul are respect pentru el , acesta este un lucru extrem de important, iar englezul, dintotdeauna, a stiut si stie de ce scrie intotdeauna, persoana intai singular, cu LITERA MARE.

  • @Uranus In Anglia a inceput Revolutia industriala, in sec al XVIII-lea; Daca ar fi sa mentionam oamenii si domeniile pe care le-au determinat sau dezvoltat, am umple pagini intregi! Eu ma refeream acum la situatia mondiala extrem de grava si la faptul ca in situatii grave, orice eveniment care aduce „noul” aduce si doza de speranta de care oamenii au nevoie! Evenimentul in sine si nu persoanele determina impactul mediatic atat de puternic!

   • Augustin spune:

    Din postura de fost olimpic de matematica, pot spune doar: luati-o mai usor cu pianul logicii pe scari. Cu deductii de tip „nuca-n perete” nu ajungem nicaieri. Doar daca veti accepta ca puiul de gaina care tocmai a iesit din ou, la Adincata, va schimba soarta lui Obama. Fiindca e un urmas, si reprezinta viitorul. La modul asta o tinem pina miine, si nu ajungem nicaieri. Dar daca tineti cu tot dinadinsul sa aveti dreptate, eu cedez. Ati biruit!

   • Am lasat commentul (complet pe langa subject) si am sters linkul pt ca il transmite la spam si il baneaza google!

 4. Andreea spune:

  🙂 Augustin ai perfecta dreptate! Oricum nu ai scoate-o la capat cu d.nul care se apuca de „rubrici mondene”………….

 5. U R A N U S spune:

  @Mircea,
  Nu te-am contrazis chiar de loc, doar am punctat cate ceva din acel ocean de inventii , descoperiri si inovatii facute de acest popor care astfel a patruns in constinta universala ca fiind facute -cele mai multe- nu la intamplare ci prin mentinerea unei linii peste secole, adica prin disciplina (care la adulti se numeste Lege) si prin conceptul (care cuprinde si disciplina) de educatie, care nu se sfarseste niciodata.Cat despre impact, evenimentul in sine este cel care duce la impactul initial, insa pe termen lung oamenii sunt cei care produc schimbarile, nu stiu cum vor proceda acesti tineri(sau daca) insa ei au sansa sa modifice anumite lucruri, mai ales ca, Kate este o profesionala provenita dintr-o famile medie care au ajuns milionari prin munca si igeniozitatea lor, si nu ca cei din Romania , prin furt. Aceasta este una dintre diferentele dintre o tara ca Romania si o Monarhie cu adevarat democratica, omul de rand are oportunitati pe care le poate fructifica fara a se inchina regilor, pe cand in sistemul republican (mai ales romanesc) trebuie sa te inchini la fiecare nou „rege” care va veni dupa 4-8 ani, pentru a nu te mazili.
  cat despre eveniment, a fost the best show in the morning, Kate e foarte draguta, sora ei la fel , iar Regina mama, la 87 de ani arata ca la sub 60.Am observat ca unii nu inteleg lucruri esentiale, Casa Regala a Angliei este piatra unghiulara care tine inchegate 16 natii(absolut dintre cele mai bune din lume), iar specific pentru Anglia, aceasta aduce sute de milioane de euro/anual, prin turism, Londra fiind cea mai mare atractie turistica around the year, exceptie, vara cand probabil, locul este luat de Niagara canadiana, care este -totusi, parte a acestei monarhii. Si aceasta pentru ca populatia globului are o fascinatie pentru „vestigiile” sociale engleze, iar tot ce este legat de Monarhie (inclusiv schimbarea garzii, la Palatul Buckingam) este un spectacol pentru care multi asteapta ore in sir, sa-l savureze.

  • @Uranus Subscriu in totalitate la cele spuse cu o bila alba in plus pe *”Am observat ca unii nu inteleg lucruri esentiale, Casa Regala a Angliei este piatra unghiulara care tine inchegate 16 natii (absolut dintre cele mai bune din lume)”* A fost un exemplu de civilitate si civilizatie! *Ex**ceptional!* Eu nu atribui noii perechi regale sarcina schimbarii lumii ci simbolului lor; in lumea asta inchistata trebuie sa apara speranta, altfel ne ducem de rapa cu totii!

 6. U R A N U S spune:

  nICI EU NU MA ASTEPT CA CEI DOI SA PORNEASCA CINE STIE CE REVOLUTIE, INSA PRIN INSASI FAPTUL CA ACEASTA TANARA PROVINE „din popor”, dovedeste ca Monarhia engleza este flexibila si intelege schimbarile care au avut si au loc in lume, in ideologii, mod de perceptie a claselor de sus, etc, si prin acest fel de ajustari (inclusiv acceptarea functiei de decor si atractie turistica) nu fac altceva decat sa intareasca sistemul , pentru ca snt sigur ca, dupa aceasta casatorie, cativa(daca nu multi) englezi care pana ieri nu erau pentru monarhie, si-au schimbat parerile. Si -vorbind concret, la substanta- de ce ar schimba omul de rand englez un sistem dovedit bun, cu unul care poate fi bun 4-8 ani si apoi nu stii ce nebun vine la carma tarii? de ce ar da linistea pe saracie, cand acum are asigurare medicala universala, servicii (ajutor financiar, in speta) oferite celor care au ajuns la ananghie, in sfarsit, chiar daca nu sunt No. One economic, nu sunt nici pe departe paria nici macar la mijlocul scalei, iar altfel, sunt nr 1 cand este vorba de respectul castigat in fata mapamondului.

 7. U R A N U S spune:

  Manifestatie anti-monarhie in fata palatului din Scotia al reginei Elisabeta a II-a (presa romaneasca)

  Peste 100 de persoane s-au strans vineri in fata resedintei din Scotia a reginei Marii Britanii, scandand lozinci impotriva monarhiei.

  Protestul a avut loc in fata Palatului Holyroodhouse din Edinburgh, in acelasi timp in care mii de oameni ii ovationau pe tineri casatoriti William si Kate pe strazile din Londra, informeaza AP.

  „Al cui palat? Al nostru!” si „O singura solutie – executie”, au scandat protestatarii, in timp ce agitau pancarte pe care scria „Sa manance tort!”.

  Cativa politisti au stat langa protestatari pentru a avea grija ca lucrurile sa nu degenereze.

  Gerry Corbett, un membru al Partidului Socialist scotian, care tinea in mana un banner, a declarat: „Nu-mi pasa de Familia Regala. Noi credem intr-o republica unde oamenii sunt alesi, nu intr-una unde exista monarhie”.
  ––––-

  Deci , sa zicem, 200 de manifestanti antimonarhie , dintr-un total de peste 50 milioane, sau peste 150 milioane daca adaugam tot Commonwealth-ul, adica un procentaj infim, iar respectivul „membru” ar face bine sa se mute cateva luni intr-o republica gen Romania (care a avut Monarhie si a „pierdut-o”) si apoi va va intelege si el in ce „rai” vrea sa transforme tara. Indivizi ca asta, acre pun intrebarea „Al cui palat?” sunt din cei care la schimbare se muta in acel palat! este dovedit de mii de ori!

 8. U R A N U S spune:

  De ce?
  Pana si revolta lui Spartacus s-a produs impotriva Republicii Romane(Republica de la Roma).Sistemul republican, plateste cel putin o duzina de „regi” neincoronati, per ciclu, de unde devine normal ca poporul sa fie sarac.Plus, o gramada dintre acesti „alesi” pe 4 ani, fac si pe dracu’ in patru sa ramana in functii, pe viata, precum regii.Nu e mai simplu, mai cinstit si mult mai ieftin sa ai o Casa Regala, decat sa ai cateva sute de intretinut, la fiecare suta de ani?

 9. U R A N U S spune:

  Asta este esenta lucrurilor in materie de social -uman: poporul trebuie sa munceasca, dar sa plateasca(sa intretina) cat mai putini indivizi care sunt necesari (in diverse posturi neproductive direct), si nu indivizi care dau impresia ca ar fi necesari in posturile respective, indivizi care (cu minime exceptii) se dovedesc a fi doar niste pradatori sociali, care in 90% din republicile din toate timpurile se comporta ca aniamlele primitive (fura de la altii, ii distrug pe acestia cand se opun, etc.), insa cu o oarecare sofisticare, care le permite ca sa-i insele pemulti, dandu-le impresia falsa, ca ei, pradatorii, ar fi paznicii bunastarii si sigurantei intregii tari.

 10. U R A N U S spune:

  O lectie britanica de inalta clasa (Opinii) (presa romana)

  …Marea Brtianie, nu doar Casa Regala, au a facut o noua demonstratie stralucitoare de eleganta, civilizatie si inalta clasa. O demonstatie care, indraznesc sa spun, nu va fi niciodata la-ndemnana unei republici, oricare ar fi ea. ”
  __________________
  Nici nu am fost interesat de cine a fost scris articulul, al carui concluzii sunt definitorii, cu privire la paralela de sisteme.

 11. U R A N U S spune:

  „Sunt mandru ca ne reprezentati la nunta printului William al Marii Britanii…imaginea Romaniei este altfel reprezentata de Casa Regala…mai DEMNA…”

  „Alteta Voastra Regala de ce nu participa la ceremonia de la Westminster Abbey si la receptia de la Buckingham Palace?”
  ––––––
  Acestea sunt doua comentarii postate pe un site romanesc promonarhie, din care(din primul ) se poate trage concluzia ca multi inca nu inteleg ca Romania nu este nici a cinsprezecea roata la caruta ( si ca prestanta tarii nu a crescut cu nici macar un mm prin aceasta participare), fapt relevat prin al doilea comentariu-intrebare, adevarul este ca cei doi miri habar nu au de personajul „… de Romania”, cu siguranta ca Regele Mihai va fi avut un schimb de politeturi cu Regina Mama si Printul Philips, insa la receptia intima au fost prezenti doar cei cu adevarat apropiati de Casa Regala Britanica, sau personaje importante din aceasta lume
  Trebuie sa intelegem un lucru foarte clar: ROMANIA ISI POATE RECASTIGA PRESTANTA IN LUME DOAR PRIN EA INSASI, ADICA PRIN TERMINAREA CORUPTIEI SI A BALCANISMULUI CRONIC SI ADUCEREA INTREGII POPULATII LA UN NIVEL DE TRAI EGAL CU AL CELORLALTE MONARHII DIN EUROPA !

 12. U R A N U S spune:

  Da Londra este capitala lumii si nu doar pentru o zi!
  Nu este Germania cea mai mare putere economica a Europei, si nu a fost? A fost si este, insa nu Berlinul a fost si nici nu cred ca va deveni o capitala a lumii, pentru ca -desi munca si inovativitatea germana sunt la cote f. inalte- Anglia a aratat de multi, multi ani, reala democratie care este vizibila prin prosperitate generala si justitie egala.Azi de 1Mai, in Germania si Indonezia(!) oamenii protesteaza pentru „conditii mai bune de lucru”, iar in Germania acestea exista(orice s-ar spune) insa exploatarea este mult mai mare, prin impunerea unei viteze la locul de munca, care -practic- imbolnaveste fizic sau psihic pe multi nemti. Si aceasta doar in numele cresterii economice, si -bineinteles- pentru profituri marite, in schimb englezii sunt mai calmi, se gandesc inainte de toate la sanatatea lor si apoi la profit. Este simptomatic faptul , cand 40-50 de ani in urma o firma din Anglia a semnat un contract cu o tara(bogata) araba, sa le construiasca autostrazi si astia se intrebau de ce nu apar inginerii, etc. pe”teren” in prima saptamana: pentru ca englezii si-au construit in prima saptamana o piscina pentru ei !

 13. U R A N U S spune:

  „…aratat de multi, multi ani, reala democratie care este vizibila prin prosperitate generala si justitie egala…”
  –––
  Asta m-a dus cu gandul la ceva f. interesant: noi , romanii avem dovezi arheologice ca suntem pe acelasi loc de peste 2 mii de ani, insa pana pe la anul o mie si ceva istoria noastra este ca o pata neagra, adica nedocumentata (sunt cauze obiective) in schimb, in Anglia, la anul 1215 s-a scris unul dintre cele mai importante acte legale ale tuturor timpurilor(revizuti apoi) MAGNA CARTA, care stipula ca „vointa regelui nu mai poate fi arbitrara”, care a reprezentat inceputul adevaratei democratii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s