Pentru cine e scutul antiracheta de la Deveselu?

Posted: 3 mai 2011 in criza mondiala, politic, românia
Etichete:, , , , , , , ,

Astăzi, 3 mai 2011, Traian Băsescu a anunţat o dezvoltare în cadrul parteneriatului USA-România. Este vorba despre Scutul Antirachetă pe care americanii îl vor instala la Deveselu, în judeţul Olt, pe amplasamentul fostei unităţi militare. Sistemul antirachetă include un sistem de localizare prin radar a ţintelor aeriene (rachete), un sistem de transmitere date şi comandă, un sistem de rachete sol-aer.
Atât preşedintele cât şi oficiali ai armatei au declarat că sistemul nu este îndreptat împotriva Rusiei şi au menţionat pericolul Iranului.
Pe hartă vedeţi amplasamentul Sistemului de la Deveselu şi Area de supraveghere a radarului.

romania deveselu scut antiracheta

Dacă radarul ar fi fost amplasat la Detristu, adică în Munţii Bucegi, area Varful cu Dor – alt. 2200m –  (numit Detristu), atunci radarul ar acoperi o arie pana in zona Muntilor Urali. Dar un radar de putere nu a putut fi amplasat acolo nici în perioada în care eram în Tratatul de la Varşovia. Imperiul Rus, Uniunea Sovietică sau Rusia, au aceeaşi poziţie militară şi pacea cu Rusia e mai importantă chiar decât Criza Mondială.
Focala e orientată spre Marea Neagră şi în cazul ipotetic al radarului de mare putere la Deveselu dar şi la Detristu.
Două întrebări însă trebuie să îşi găsească răspunsul:

 1. De ce scutul a devenit o operaţiune România-USA şi nu în cadrul NATO? Ce anume a grăbit o asemenea operaţiune? Gogoşile lui Traian Băsescu privind cheltuielile suportate în întregime de către americani, nu le mai crede nimeni!
 2. chinese hat

  chinese hat

  Iranul e o ţintă falsă dar în spiritul politicii americane, vor mai duce un timp acest conflict inventat şi atunci revin la întrebarea de bază: dacă pericolul  arab, musulman dispare în urma revoluţiilor, atunci de cine ne păzim de fapt dacă faci planuri pentru instalare din 2015 încolo? Pălărie-ntr-un picior ghici ciupercă ce-i?

Cu paşi rapizi lumea se îndreaptă spre infern!

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  In primul rand pericolul musulman nu va dispare in urma „revolutiilor” , aceste revolutii sunt facute doar pentru ca „cealalalta” factiune politico-religioasa sa preia puterea sau sa primeasca ceva mai multe drepturi.Deci fanatismul religios nu o sa dispara prea curand. Ce mi se pare f. important este ca acest sistem nu este eficace nici in 90% din situatii, si aceasta teoretic, pentru ca nu a fost testat la scara si situatii reale. Totusi , daca nu e pe banii romanilor merita incercat, desi este acel risc, si mai mare, anume acela de a incorda relatiile cu Rusia, cea ce-cred eu- nu este deloc de dorit.Din pacate la aceasta data, din cauza economiei (desigur, la baza, din cauza politicii antiromanesti a guvernului), Ro, nu-si permite o Armata mai numeroasa si mai tehnicizata, asa cum ar trebui sa fie.

  • Mi-e teama ca aceste declaratii cu „toate cheltuielile le fac americanii” sunt praf in ochi! Basescu se angajase sa ia F16 SH de vreo doua miliarde de dolari iar acum strange cat poate de mult relatia cu USA pentru ca e singura lui sansa sa mai ramana la putere in Romania; Europa nu-l mai vrea!

 2. U R A N U S spune:

  Daca Europa nu-l mai vrea, populatia il huleste, pare mai sigur ca va cadea! Dar nu un singur „om” conteaza, Ro. are nevoie de curatenie generala!

 3. U R A N U S spune:

  Nimeni nu renunta la un catel care face slujul frumos !

 4. U R A N U S spune:

  E cazul sa-i schimbam cu un TIGRU, cei trei catei posdecembrisiti au aratat de ce sunt in stare, doar sa imprastie boala lor, in popor.Cheia ramane Armata sau cresterea nemultumirii populare la cote explozive, cel mai bine ar fi daca Armata ar face acest pas(va fi mai bine chiar si pentru ei), si sa curme aceast a situatie.

 5. ggl spune:

  Asta e explicaţia: http://www.riscograma.ro/4289/banii-de-sub-scut/

  Interesul e Iranul, iar interesul nostru e să atragem investiţii americane, nu ruseşti pentru că cu ruşii ne-am dat deja şi n-a fost ok şi oricum le cumpărăm deja gazul. Pacea cu Rusia va continua din cauză că nu sunt idioţi să-şi dea în cap. Armele nucleare sunt mijloace de de negociere. Când două state au arme nucleare negociază de pe aceeaşi poziţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s