Cum se fura bugetul prin politica BNR

Posted: 6 mai 2011 in criza mondiala, morala, politic, românia
Etichete:, , , , , ,
Bank Robber

Image via Wikipedia

În data de 2 mai 2011, BNR a comunicat  Rezervele valutare ale BNR care se situau la nivelul de 32,073 miliarde euro. Se specifică operaţiunile lunii aprilie, intrări de 759 milioane de euro şi plăţi de 1,453 miliarde de euro. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. Astfel, rezerva totală a BNR era de 35,513 miliarde euro.
În şedinţa din 3 mai 2011, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei. Mugur Isărescu atrage atenţia dar nu asupra situaţiei disperate a populaţiei ci asupra posibilelor pierderi ale investitorilor străini!
Cui foloseşte menţinerea forţată a cursului LEU – EURO?
Cui foloseşte politica BNR?
Cum să ai un curs stabil leu-euro dacă toate preţurile cresc?

Este cea mai mare inginerie financiară din 89 încoace, sub sigla BNR. Se fură instituţional din dreptul populaţiei în favoarea grupurilor străine de interese. Operatorii străini pe teritoriul României aparţin următoarelor trei mari domenii:

 1. Financiar-bancar. Aici intră băncile, fondurile financiare şi asiguratorii străini!
 2. Economic. Marile firme din industrie, agricultură, transporturi şi comerţ!
 3. Imobiliar. Speculatori individuali şi grupuri de investitori!

BNROperatorul străin îşi transferă profitul în străinătate. Dacă el obţine 100 milioane lei profit net, atunci va transfera 24 milioane de euro la cursul actual leu-euro.
În acelaşi timp, datorită creşterii preţurilor, populaţia care primeşte drepturi salariale şi venituri de 100 milioane de lei, achiziţionează bunuri şi servicii cu 8% mai puţin din aceiaşi bani (aprox 20 milioane de euro).
Adică 24 de milioane euro pentru ei şi 20 de milioane pentru populaţie în loc de 22 milioane pentru fiecare parte! Practic se fură instituţional de la populaţie în favoarea străinilor. Asta înseamnă că 4-5% din Bugetul de Stat al României se fură prin politica oficială BNR-Guvern-Presedinte! Adică întregul buget al învăţământului! Este categoric cel mai mare furt din istoria României!
Se taie pensii şi salarii, se desfiinţează şcoli şi spitale, se risipeşte tot ceea ce s-a construit aici ani de zile.
De ce politica asta?
Vezi în Pastile si tablete şi:

Despre minciunile austeritatii
Un an de recesiune, un an de praduiala

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Asta e „opera” lui M.Isarescu, de care am mai vorbit o data si am zis ca este unul din marii excroci ai acestor guvernari.Tipul insa este si pervers pana in maduva oaselor(cata o mai avea) pentru ca in timp ce caineaza populatia, intotdeauna, a clocit planuri diabolice sa o exploateze si subjuge. La posibilitatile Romaniei, rezerva in valuta ar trebui sa fie de 3-4 sute miliarde euro, asa abia trece de jumatate din cat cheltuiesc americanii pe programele de slabire(60 miliarde , anual, in timp ce doar pe fast food , cheltuiesc 137 miliarde anual !).Noi , romanii ne hranim cu prea multa speranta, in loc sa actionam.iata 2 proverbe englezesti, de referinta:
  Who lives by hope, will die by hungry”
  „Better a egg today, than a hen tomorrow”
  Nu stiu ce tot asteapta romanii, sa vina altii si sa le aresteze excrocii?

 2. U R A N U S spune:

  Doua persoane din Calarasi au murit de foame (Video)

  O femeie in varsta de 69 de ani si fiul acesteia, in varsta de 45 de ani, au fost gasiti morti, vineri dimineata, in propriul apartament. Potrivit rudelor, cei doi au murit de foame…”
  _____________
  „Speranta moare ultima… Odata cu proprietarul!”

  Rezulta ca este adevarat ca: „Foametele lungi si dese,/Ce aduc numai decese !”
  Are dreptate Vadim sa-l dea in judecata pe Boc pentru genocid, insa trebuie extins la tot guvernul si chiar parlamentul tarii, toti sunt doar niste hoti si banditi nenorociti.

 3. U R A N U S spune:

  Si asta intr-o tara care este pe locul 3 in Europa la suprafata de teren arabil, ca sa nu adaugam pasuni si fanete, luciu de apa, totul in corelatie cu o densitate/kmp, mai mult decat buna, aproape perfecta… fara sa mai adaugam ca Romania a fost -ultima data, in perioada interbelica- renumita ca granar european si nu numai, dar si cultura romaneasca patrunsese in civilizatia occidentala, in 1944 se toarna aquamusical-ul Bathing Beauty (cu Easther Williams, de acum mermaid, pentru acest gen de filme), in care in sound-track-ul filmului este inclusa integral (alaturi de o piesa populara a timpului”Bim, Bam ,Bum”!)
  Hora Staccato,(interpretata la trompeta, cu full orchestra) , si explicit spus ca apartine muzicii romanesti( comp.Grigoras Dinicu.)

 4. constantin spune:

  Iti recomand un site bun de rezervari! In Romania se fura pe rupte si cred ca numai bata mai rezolva situatia!

 5. U R A N U S spune:

  Bine zice vechiul proverb „Bata e rupta din Rai”, totusi, ei zic sa-i lasam pe cei indiriguitzi de timpuri, sa o foloseasca, adica Armata, si s-o faca cu nadejde si in numele la toti!

 6. U R A N U S spune:

  PE VREMEA LUI CEAUSESCU SE FURA (LA TOATE NIVELELE) , FURATUL AJUNSESE SPORT NATIONAL, INSA DE CELE MAI MULTE ORI, SE FURA PENTRU SUPRAVIETUIRE.
  ACUM SE FURA SI CE S-A ACUMULAT IN ACEI ANI, ASTA E MAREA PROBLEMA, SI SE FURA DOAR DE GUVERN SI CLIENTELA LOR, SE FURA PENTRU SUPERLUX SI NU PENTRU NECESITATE SI -SE FURA- CU SCOPUL PRECIS SI DETERMINAT DE A DESTRAMA TARA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s