Famine memorial, Dublin, Irealand.

Image via Wikipedia

Alimentele se scumpesc pe zi ce trece iar calitatea lor scade. Acest lucru este vizibil peste tot. Lumea este din ce în ce mai disperată. (in imagine e Monumentul Foametei din Dublin) Anul 2011 se scurge în convulsii permanente. Anul a început cu semn de moarte „moartea inexplicabila a păsărilor în zbor!”. Imediat s-au declanşat revoluţiile din ţările arabe, economiile unor ţări europene au început să se prăbuşească una după alta, bugetele s-au desumflat iar Uniunea Europeană a ajuns să se zbată într-o mlaştină în care de fapt se va afunda tot mai mult!
A urmat dezastrul din Japonia şi ieşirea economiei japoneze, pentru o perioadă semnificativă, din circuitul de susţinere al economiei mondiale.
Europa a pornit un război cu Libia, un război care ar fi trebuit să relanseze parte din economia europeană. Dar Europa este din ce în ce mai blocată iar spiritul Greciei revoltate pe gulerele albe cu găuri în pantofi se propagă în toată Europa.
Administraţia Obama a anunţat scoaterea din joc a lui Osama bin Laden! Bursele s-au mişcat puţin iar apoi au revenit pe trendul descendent dinainte de eveniment! Iar războaiele locale continuă.
Ce sunt toate acestea?
Comparaţi cu evenimentele premergătoare războaielor mondiale şi veţi înţelege! Omenirea se îndreaptă cu paşi fermi spre acest al IV-lea Război Mondial.
De asta se scumpesc alimentele, pentru că se fac stocuri!
Marile agenţii de presă şi instituţii, care sunt Infojointuri finanţate de guverne sau grupuri de interese, anunţă scumpirea alimentelor datorită secetei şi a cererii crescute a Chinei. Statele se pregătesc de război iar cetăţenii lor sunt amăgiţi cu tot felul de informaţii false. Hrana proteică este deja o realitate pe piaţă!

Vezi şi

Ce va fi in 2011 in Romania? Prognoza si predictii Mircea Batranu
Ce va fi in 2011 in lume? Prognoza si predictii Mircea Batranu
Care vor fi noile drepturi si noile reguli ale pietei?

From Sfarsitul presei – power point
Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Pentru crizele alimentare exista si cauze obiective (Irlanda, „Marea Foamete” 1845-1852), cum -la zi- este cresterea numarului de populatie (intr-o oarecare masura) insa cauzele importante cat si declansatoare, raman speculatiile si -referitor la cresterea populatiei- e posibil ca acestea sa tinteasca -nedeclarat- la controlul populatiilor.

  • De acord dar aici e vorba de o crestere cu 40% a preturilor in cateva luni in timp ce paritatea monedelor se mentine! Nu vei gasi insa niciunde o reducere cu 40% a productiei agricole sau o lipsa a produselor din piata! Deocamdata!

   • Paisie spune:

    Dle Bătrânu, chiar şi futurologia necesită o mai mare acurateţe în operarea cifrelor.
    Ultima publicaţie a FAO Food Price Index (FFPI) din 5 mai 2011, semnalează o stagnare a Indexului preţului la alimente în aprilie comparativ cu martie, ba chiar o scădere cu 2% în comparaţie cu februarie 2011.
    O creştere a Indicelui de preţuri de 36% întradevăr a fost semnalată, dar în comparaţie cu luna aprilie 2010 (dar nu în ultimele luni cum afirmaţi Dvs.)
    Pentru o interpretare mai corectă a datele statistice vă sugerez acest tabel FAO cu evoluţia preţurilor la alimente din 2000 până în aprilie 2011 şi diagrama Indexului din 1990 până în prezent.

    Mult succes!

   • @Paisie „Accidentul a avut loc pe autostrada A5 la km 51, 700 si nu 51, 600 cum s-a comunicat initial! Acestea sunt datele reale!” Si astfel se naste o disputa pe locul accidentului si nu pe accident! Cunosc bine genul!

 2. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

  Domnule Mircea Batranu , va apreciez si urmaresc activitatea de vreo 2-3 luni ..
  Sunt un tanar din Cisnadie , judetul Sibiu , cu speranta ca intr-un viitor nu prea indepartat , va fi mai bine ! Insa la noi in tara cel putin lucrurile nu numai ca nu merg , dar se afunda tot mai mult . Sunt de acord ca pentru a fi mai bine , trebuie sa vina o perioada cat mai grea, pentru ca intr-un final romanii si lumea intreaga sa reactioneze , sa se mobilizeze, sa schimbe acest sistem national si mondial care nu mai poate continua. E timpul pentru schimbare , dar nu una doar de forma, de astea ne-am saturat, la fiecare 4 ani !
  Citeam ce ati scris despre monarhie si perioada monarhica a Romaniei , care a fost cea mai glorioasa pentru aceasta tara, cu cele mai multe si mari realizari. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra si cu domnul Uranus , atunci cand spuneti ca monarhia asigura continuitatea proiectelor nationale si stabilitatea ( asigurand succesul unor proiecte de mare anvergura) , poate revigora mandria si identitatea nationala care ne lipseste atat de mult , si este si mult mai putin costisitoare pentru popor decat republica , cu alegeri din 4 in 4 ani pentru presedinte .

  Referitor la articolul de fata in care vorbiti de un al patrulea razboi mondial ( daca se pune la socoteala si razboiul rece ) doresc sa va intreb cum vedeti acest razboi , cine cu cine sa va razboi si cui prodest , cum spuneau romanii…
  Il vedeti ca un razboi intre fortele( economice, politice, religioase) care vor sa mentina statu- quo-ul cu orice pret si cei care vor schimbarea sistemului ?

  Cu stima ,
  Codarcea Catalin-Cosmin

  • @Catalin
   1-Al treilea razboi mondial este cel pornit odata cu globalizarea iar parte din el se desfasoara sub ochii nostri! Al patrulea va veni pe fondul declansarii revolutiei ce va schimba lumea; astea sunt predictiile mele si voi posta pe tema asta dar si cartea Manifest Va fi revolutie prezinta schimbarea lumii!
   2-Au scris mai mult altii despre monarhie; cert este ca aceasta carte a republicii prezidentiale este un dezastru si a adus in fruntea ei o gloata de borfasi!

   • Codarcea Catalin-Cosmin spune:

    Va multumesc pentru raspuns , am inteles acum la ce va refereati cand ati vorbit despre al patrulea razboi mondial . O sa va citesc cartea si astept cu interes postarile dumneavoastra !

 3. U R A N U S spune:

  „De acord dar aici e vorba de o crestere cu 40% a preturilor in cateva luni …”
  ______
  Aceasta criza , in proportie de 95% este datorata speculatiilor si lacomiei care stapaneste ‘spiritele” celor care au bani s/sau putere (de obicei pe amndoua).De ex. petrolul, nu s-a prezis si dovedit ca este la „fundul barilului”, iar piata este supraalimentata cu petrol, companiile petroliere au declarat profit istoric, este clar ca totul este o speculatie, desigur sub obladuirea tacita a guvernelor , care au si ele mari profituri, macar prin taxe, daca nu direct in buzunare, prin intermediul a „third part”. Anul trecut (un alt exemplu) , dupa inundatiile din Australia(care livreaza pe piata mondiala, cea mai mare cantitate de lana fina si ultrafina, compatibila cu cel mai fin coton si chiar matase) a inceput sa creasca pretul cotonului, incat la zi, a cresut cu 140% (!), fara ca productiile sau indistria de resort sa fi avut probleme, totul este pur si simplu speculativ.Si este admisibil in mai toate tarile, mai putin in Monarhii unde leaderii inteleg sa-si reprezinte cu adevarat poporul, ca in Japonia, unde PM a renuntat la salariul de PM pana vor rezolva o situatie.
  … „razboie mondiale”, da, insa ele nu sunt in realitate decat acutizari ,intensificari si concentrari multiregionale, a razboaielor perpetue, care bantuie omenirea, inca din fasa sa.Cele mai multe au fost religioase, ,acestea au si in prezent un substrat real, insa la suprafata , razboaiele se duc pe motive politico-economice, si o mai noua gaselnita, pe motive umanitare.(!!!)

  Despre ” a accepta o situatie mai grea pentru a veni una mai buna”, este o greseala sa acceptam aceasta sintagma, iar Romania are absolut toate conditiile sa mearga din mai bine in mai bine, asa cum fac toate Monarhiile . In Romania (doar pentru a fi specific) s-a practicat si se practica cel mai strict si desavarsit Robinhoodism, insa perfect invers, iar cei doi capi ai tarii (Pres. si PM) sunt comparabili doar cu psihopatii criminai monstruosi, Freddy Krueger si Jasson dar nu „uniti” prin versus, ci uniti prin interese meschine si ticaloase.

 4. U R A N U S spune:

  Guvernele nu mor niciodata de foame, deci nu vad un interes special in a porni un razboi de anvergura, pentru o asa motivatie.

 5. U R A N U S spune:

  De obicei(zicea cineva) guvernele mor prin indigestie!
  Iar Aristotel spunea:”Atunci cand nu exista o clasa de mijloc si numarul saracilor creste,incep necazurile si statul se apropie de sfarsit!”
  Cam asta se petrece in Romania!
  Si(cum spunea maresalul Antonescu)” Armata este ultima carte pe care o natie o joaca!”, suntem la conditiile cand Armata trebuie sa intervina, desi sunt unii generali care vor sa se infrateasca cu popimea, cea ce ma duce cu gandul la sofisticarea si intensificarea opresiunii si exploatarii.Mai jos, repostez un vechi comentariu, pe care l-am facut la adresa unui asa „general”!

  „Nu are nici o relevanta ce a zis un general rezervist, in contextul
  cu biserica, adica, ca Armata ar trebui sa se ralieze cu biserica!
  Asta ar insemna ca de fapt guvernul actual ar fi inlocuit cu un altul
  la fel de incapabil care are nevoie de o diversiune prin care sa
  exploateze si manipuleze populatia.Adevarata Armata nu este
  facuta din babe plangacioase care pupa mana popii ca sa le
  ajute D-zeu, armata trebuie sa fie constituita din barbati adevarati
  care au curajul sa accepte ca nu exista divinitati si ca soarta lor
  si a poporului se croieste printr-o lupta permanenta intre bine si
  rau, Armata avand de ales, de partea cui va fi:a raului, adica a
  guvernului criminal, sau de partea binelui, adica de partea
  poporului exploatat , dar care este singurul care munceste si
  produce bunuri si plateste taxe din care este intretinuta si Armata.

  Armata trebuie sa inteleaga ca biserica consuma peste 100
  milioane euro/an, unul din marile motive pentru care Armata
  romana nu are decat un buget de supravietuire, comparat (de ex.)
  cu Suedia, care are aprox. 20 mii militari (cu 10 mii mai putin
  decat Romania) insa bugetul armatei este de peste 4 miliarde
  euro (adica de 4 ori mai mare ca cel al Armatei romane),insa
  in Suedia, nu exista decat aprox. o mie de preoti, nu 30 de mii
  ca in Romania, adica o puzderie de lipitori si capuse, care practic
  anemiaza bugetul tarii, iar Armata, prin gura acestui „militar” de
  cariera vrea sa faca corp comun cu biserica? Chiar daca ar fi
  „sa te faci frate cu dracu’, pana treci doar puntea” si tot nu ar fi
  de acceptat, Armata trebuie sa fie o institutie a cuvantului, nu a
  deceptiei, Armata nu are nevoie de biserica sub nici o forma,
  biserica romana este o adunatura de indivizi rapace care pupa
  in koorr pe oricine e la putere si-i vand cu prima ocazie, cum au
  facut pe vremea turcilor, si odata cu venirea comunismului in Ro.,
  care nu ar fi fost posibil fara masivul ajutor al bisericii ortodoxe,
  care a fost rasplatita cu averile si posesiunile celorlalte biserici
  (in special cea catolica).Iar la aceasta data, biserica este
  partenerul in crima , nr.1, cu guvernul, impreuna fura si talharesc
  tara si o vor faramita si vinde bucata cu bucata.Cu asa institutie
  vrea acest general sa fie partener? Atunci mai bine lipsa de
  schimbare, pentru ca ar fi ca saritul din lac in put! Ba si mai rau!
  Adica singura institutie de care nici o societate normala nu are
  nevoie, o institutie milenar parazitara, sa ajunga copartener intr-
  o noua formula politica? Refuz sa cred ca adevaratii militari ai
  Armatei romane gandesc la o asa alianta, si refuz sa cred ca
  poporul va accepta o asa alianta. Singura alianta de care are
  nevoie Armata (ca Armata, Servicii Secrete, Politie) este
  cea a societatii civile cu care trebuie sa conlucreze pentru un
  timp, apoi toata puterea si autoritatea trebuie depusa in mainile
  noilor conducatori politici.

  Armata activa nu este formata din mosi cu ifose de Napoleoni,
  ci este formata din barbati care au curajul si demnitatea
  adevaratei onori militare, care au vointa si puterea sa schimbe
  lucrurile prin ei insasi si ajutati de popor, ai carui fii sunt in
  aceasta Armata, si nu prin apelul la incantatii si rugaciuni idioate*,
  din nou Suedia care este cea mai ateista tara din lume (aprox.
  80% ateisti) are un venit per capita de 46 mii dolari, in timp ce
  Romania abia trece de 8 mii oficial( si aparent pentru ca in
  Romania aceasta distributie este teribila pentru populatie).Iar
  economia Suediei produce avioane de lupta competitive pe
  intreg mapamond, si cel mai sarac cetatean traieste de cateva
  ori mai bine decat „clasa medie” din Romania , insa aceasta
  situatie nu este parasutata din cer, ci este ca atare pentru ca
  Suedia nu intretine in lux 30 de mii de popi cum face Romania,
  tara in care un general in rezerva, vrea sa sa se alieze cu
  aceasta catastrofa a societatii romanesti! Iar daca acestui
  general tot ii place sa „spuna lucrurilor pe nume” ar fi trebuit sa
  fie explicit cand a zis ca este nevoie de o”noua oranduire”; e
  nevoie de aceasta noua oranduire, dar care, cea socialista?

  Biserica nu are nici un loc in nici o coalitie politica, statul are
  obligatia sa mentina dreptul confesiunilor, insa pe banii si la
  vointa populara, asa cum este bine stabilit in toate tarile cu
  adevarat democratice si care sunt si prospere, in acelasi timp.

  Fara sa mai detaliem ca daca acest „guru” cu epoleti de general,
  ar fi fost atat de determinat sa spuna lucrurilor pe nume (nu numai
  acum), este clar ca nu ar fi ajuns el si altii (cat si intreaga
  Armata romana) in aceasta situatie penibila, daca ar fi luat
  masurile cuvenite,daca ar fi spus lucrurilor pe nume, la timpul
  potrivit (mai ales ca unii ca el au avut
  functii foarte inalte si au vazut ca corabia se indreapta cu toate
  panzele in vant, spre stancile ascutite!), dar multi dintre acesti
  generali acum pensionati (si care striga ca lise taie din drepturi)
  5-10-15 ani in urma erau marii lingusitori ai stapanirii** cretine si
  nebune de care a avut parte Romania de 74 de ani incoace. Iar
  acum cand suntem chiar pe marginea prapastiei, in loc sa facem
  ce trebuie, noi vrem sa savarsim aceiasi teribila greseala, sa ne
  aliem cu vanzatorii natiei, cu biserica, cea mai perversa si
  vicioasa institutie posibil vreodata in istoria omenirii. Ar mai
  trebuie doar ca Armata sa scoata -in contul bisericii- paparudele,
  cand nu ploua!
  Unde sunt cei mai multi pedofili si homosexuali (daca ne raportam
  la „morala” crestina la care se face aluzie)?
  In biserici!Cine a comis cele mai multe si mai intinse genocide
  din intreaga istorie a omenirii? Bisericile! Cine a comis si comite
  cele mai multe abuzuri ? Bisericile! Cine invrajbeste grupurile de
  oameni, unii impotriva altora ? Bisericile! Cine comite cele mai
  multe acte de terorism planificat? Bisericile! Care sunt institutiile
  care doar consuma fara sa produca absolut nimic? Bisericile!

  Asa ca „atentie la morala crestina „***, este doar o lozinca
  searbada, falsa, adevarata morala este una singura , aceasta
  se numeste umanism, adica respect pentru orice fiinta umana,
  iar aceasta morala lipseste cu desavarsire in Romania, o
  intalnim insa in tarile unde guvernele s-au debarasat de mult de
  religii, tari care in cea mai mare proportie posibila, coincid cu
  monarhiile, unde si soldatii negradati au propia masina in
  parcare, sunt imbracati de lux si mananca ca si acasa, unde
  se manaca mult mai bine decat acasa, in Romania. In plus, au
  solde grase si beneficii extraordinare (vacante, asigurari
  maxime de sanatate si de accidente, etc.), iar respectul
  populatiei pentru aceste armate este unul autentic, nesimulat,
  si aceasta pentru ca la modul cum este tratata Armata (lor) ,
  da dreptul societatii sa aiba (si sa ceara) o expectatie de
  exceptie, atunci cand este cazul. Singura „morala”
  propavaduita de biserica nationala a fost si este de
  obedienta fata de putere si fata de ea insasi, adica de a
  mentine populatia in sclavie, pentru a satisface capriciile
  celor de la putere si implicit ale lor, a preotilor ! Aceasta a
  fost si este singura „morala” a bisericii in general, in special
  a celei romane!

  In concluzie daca Armata romana vrea sa ajunga la acelasi
  nivel cu armatele citate, trebuie sa puna piciorul in prag prin
  propiile forte si nu cautand aliati de teapa bisericii, fapt
  mai mult decat reprobabil, fapt prin care Armata romana
  se insulta si degradeaza singura, si decade in ochii
  populatiei.

  *Dar vorba ceea :”Cum e turcul, si pistolul!” Daca mai marii
  guvernului se duc la vrajitoare si sa ataca cu spiritisti intre ei,
  hop si Armata trebuie sa se dea bine pe langa o „autoritate”
  superomeneasca! Pai daca ar exista un D-zeu atotputernic,
  este foarte clar ca nu ar mai fi nevoie de nici o armata in
  aceasta lume; tocmai ,insa, de aceasta este nevoie de
  armate, pentru a proteja natiile, impotriva atacului altora

  **Romanii inca nu inteleg (si de fapt acest nu inteleg se
  aplica elitelor intelectuale civile sau militare) ca a-ti sacrifica
  macar o singura data oportunitatile individuale, in folosul
  comunitatii, pana la urma se va rasfrange si asupra ta, chiar
  inzecit sau insutit, pe cand alergatul doar dupa micile
  interese personale sau de grup, distrug spiritul social si
  distrug sansele de prosperitate a natiei

  *** Religia crestina (si nu e singura) este foarte discriminativa
  si explicita in acest sens, undeva in Biblie se spune :”Si nu
  uitati sa faceti bine, dar mai ales fratilor in credinta…”.Nu
  mai comentem disputele, dispretul si ura dintre cele 2 mari
  biserici crestine si zecile de culte si secte din aceiasi religie,
  iar statul roman, vadit, este in parteneriat cu biserica
  ortodoxa, de unde cresterea logaritmica a numarului
  popilor ortodocsi, extrem de bugetofagi.

 6. U R A N U S spune:

  Mai jos, un poem cu „atitudine sociala”, explicativ pentru insuccesul societatii romanesti, unde inca bantuie(din greu) „sindromul romanesc” adica sindromul „drobului de sare” care ne „invata” sa ne acceptam soarta (de sclavi), exact ca in parabola respectiva, desi drobul de sare(guvenul) care cade peste copil(poporul) si-l stiveste, poate fi sfaramat in milioane de bucatele si imprastiat in vant, iar poporul trebuie sa lupte pentru a crea valori (mai ales materiale) si nu sa se posterneze la piciorele si mila nalucilor!

  SPLENDIDA IZOLARE

  Fii binevenit in turnul meu de fildes,cu infatisare calpa,
  Priveste in zare, priveste cum tarana se plange sub talpa,
  Asculta universul, dar nu uita greierul ce canta in glod,
  Cuibareste-te la sanul lui Solomon si fugi de regele Irod.

  Binecuvantat esti doar pentru ca ai gasit acest locas,
  Si ai scapat de prigoana pusa pe tine de mandrul sutas.
  De azi inainte umbra vei avea chiar si in preajma focului,
  Si odihna ta nu va mai fi doar buna nimereala a norocului.

  Lupta ta pentru un blid de supa s-a sfarsit si liber esti,
  Aici e hrana cea adevarata si nu doar paine si doi pesti,
  Aici e locul unde inima este supusa ghetii albastre si reci,
  Iar judecata tine mania legata’n lanturi,pe lespezile de la beci.

  Goana ta dupa desertaciuni e acum ramasa departe in urma,
  Niciodata nu-ti va mai fi frica ca te-ai ratacit de marea turma.
  Eu insumi tremuram de frig,mai ales de teama,afara in sloata
  Si in intuneric, la gandul ca ma-am pierdut de imensa gloata.

  Alergatura ta pentru saci de margaritare si onoruri lumesti,
  Inima si spiritul iti imbolnavise, departe de cea ce tu esti:
  Erai gras si punga plina, bineprimit la orice sindrofie si conclav,
  Dar totusi era ceva ce nu puteai vedea:erai ca multi altii, SCLAV!!!

  Cu lanturi grele,nevazute,inima iti era legata de aur,de bani,
  Si mintea iti ardea doar cum sa-i inseli pe prieteni si dusmani.
  Mai tot timpul gandeai doar la rasarit si amiaza nu si la apus,
  Erai gata sa calci pe cadavre s’ajungi cat mai sus si mai sus.

  Acum, fii fericit pe aceasta insula pustie ,dar plina de verdeata,
  In acest turn ,pe afara,cu zidarie ruinata, dar altfel,plin de viata.
  Aici,lumina se joaca si luceste vie,chiar si in colturi, zi si noapte,
  Iar fructele perene ale gandirii desi tari la coaja, sunt bine coapte.

  Aici e scoala unde inveti sa iti reprimi pornirile instinctuale,
  Dovada ca -evolutiv vorbind- esti mai presus de alte animale.
  Sau -daca crezi in Dumnezeu – si tu ai credinta,chiar cat un bob,
  Aduci dovada lamurita – prin toate ce le faci- ca ai fi al Sau rob.

  Aici inveti sa recunosti ca bunul simt e mai presus de orice scoala,
  Si ca, ce rapune omenirea cel mai des, nu este gripa ,sau o alta boala,
  Ci ingamfarea ce te face sa nu recunosti ca ai gresit,nici bine urzicat,
  Si ura ca altu’ar fi mai credincios, mai norocos,mai bun,sau mai bogat.

  Mandria fara sens,fara suport, ca tu esti cel mai bun si chiar perfect,
  Ca n-ai avea nici in vorbire,nici in purtare, macar un cat de mic defect;
  Ca apartii la cei stravechi religiosi,dar nu obicinuiti,ci d’un anume fel,
  Si nimeni,de acum incolo,nu are’n fata ta, un cat de mic drept la apel.

  Nu mai vorbim de celelalte sute de religii,sunt doar zerouri si nimicuri,
  Iar dogma lor,pura perversiune,otrava ce cu rabdare in urechi o picuri!
  Adica chiar daca e camuflata in mii de ritualuri exotice,ramane totusi fiere,
  Pe cand a noastra-asa zic toate-e sfant ulei de pus pe rana,e dulcea miere!

  Ca Dumnezeu ar fi propietate la biserica unde -in genunchi-te rogi,
  Desi ca toate celelalte,e plina de bolnavi la minte iara la inima ologi,
  Si crezi ca daniile trambitate,facute din an in an, sau pe la sarbatori,
  Te vor trimite’n rai,in cornul abundentei,pe frunte cu cununi de flori.

  Si desigur,in fapte rele,bine dosite si-n gand ascuns,trufas si ipocrit,
  Singur te’nbarbatezi si te apreciezi,desi -tu stii-esti fals si necinstit,
  Si chiar daca moarte de om ai savarsi ai arata c’ai fi cu tine impacat:
  Asa te’a invatat biserica: desi nevazator si gol, sa te arati impaunat!

  Asa cum preotzimea lacoma, in fir de de purpura si aur imbracata,
  Te dojeneste,ca pe un copil,ca ai avea gand si purtare necurata.
  Cu cat mai multe si mai mari pacate,inchipuite,ei arata catre tine,
  Cu’atat le este mai usor sa le ascunda pe ale lor,ca-n fund de mine.

  Fii deci binevenit in turnul meu de fildes cladit pe stanca de granat,
  Si gandu-ti fie clar precum clestarul,iar cugetul,ca si zapada de curat;
  Si niciodata sa nu uiti ca daca nu exista Dumnezeu si drac si iad si paradis,
  Este o singura porunca,naturala sau divina:dreptatea’nfaptuita,sublimul vis!

  Si chiar daca simtirea te face sigur ca sa fii, ca nu vei da la nimeni socoteala,
  Singur inaltza-te si lupta cu cel trufas,bogat si rau,nu ai cu el nici o tocmeala!
  Iar daca cugetul te-mpinge sa crezi ca ziua judecatii nu este departe si vine,
  Atunci cu cei din jur te poarta de parca-i sora ta sau frate,si fa-le numai bine!

  De la cei vechi, batrani, noi stim, ca iubirea de moshie ar fi cea mai mareata lege,
  Si ca trebuie sa ne’aparam, pamantul, neamul si nimeni nu are drept sa o deslege.
  Insa pamantul a fost facut fara de frontiere si’ngradiri si peste toti cade aceiasi roua,
  Si,lasati de Dumnezeu sau de natura, noi toti ne bucuram de curcubeu, dupa ce ploua.

  Daca -noi toti- suntem copii lui Adam sau din cuacervate,la intamplare fiinta am luat,
  E o retorica problema,atata timp cat adevarul ramane’ascuns,desi de mii de ani e cautat,
  Si este foarte probabil,ca toti,nu vom avea in veci raspuns la aceasta simpla intrebare,
  Si mult mai intelept ar fi sa acceptam ca toate raurile vin si apoi se revarsa iar in mare.

  (Si totusi ar fi o posibilitate sa avem raspuns la aceasta simpla intrebare,si anume,
  In circumstanta ca Dumnezeu cu’adevarat exista si nu doar o imagine cu nume:
  C-o sa avem acest raspuns doar cu clipa inainte de a muri sau oricand dupa moarte,
  Si astfel ni s-ar dovedi-chiar prea tarziu-ca adevarul ne-a fost dat, prin Sfanta Carte)

  Ca nu face nici un sens sa ne sfadim ca suntem de naturi divine, sau doara purul pamant,
  Ca dupa moarte vom zbura in ceruri,versus ca vom fi mancati de viermi,in recele mormant!
  Ori sa ne macelarim unii pe altii,pentru ca unii facem matanii, iar altii, suntem neamul sfant,
  In timp ce milioane de copii se sting de boala,de foame,ca o subtire lumanare,in rece vant.

  Binevenit esti in turnul meu de fildes, pierdut pentru cei multi in deasa ceatza,
  Un far cu foc albastru zarit din departari,o stea care rasare’n fiecare dimineatza!
  Binecuvantat vei fi de Dumnezeu sau de natura,prin eternele si asprele legi ale ei,
  Atata timp cat spiritul ‘ti va fi ca diamantul , iara simtirile, precum de porumbei.
  Ian 2006

 7. Paisie spune:

  Şi de ce vă alarmaţi aşa? Chiar nu ştiaţi cum funcţionează lumea aceasta?

  Vă asigur, nu e nimic nou sub soare: cei familiarizaţi cu teoria malthusiană, ştiu foarte bine că astăzi ne aflăm la finele Fazei de Comprimare a Ciclului Demografic început după terminarea celui de-al doilea război mondial.

  Iar în 5-15 ani începe Faza Crizei economico-sociale, caracterizată prin:
  Foamete, epidemii, rescoale şi războaie civile, războaie externe, moartea unor mase mari de populaţie, de proporţiile unor catastrofe demografice, distrugerea/pustiirea oraşelor, declinul industriei şi comerţului, redistribuirea proprietăţii, reforme sociale însoţite adesea de revoluţii.
  Cred că următorul Ciclu Demografic va începe în a doua jumătate a sec. XXI, imediat după încetarea războaielor şi refacerea stabilităţii sociale şi istituţionale.

  Aşa că fiţi pe pace, totul e sub contolul bătrânului Malthus.
  Vom renaşte ca pasărea Phoenix – din propria cenuşă şi excremente.
  Vezi: http://postmioritix.blogspot.com/2011/05/risipa-alimentara-si-capcana.html

 8. U R A N U S spune:

  fecaloizii opizati cu ce spunea Lenin, dau in balbaieli , cand li se spune un „alt” adevar,
  imbatabil care nu are nimic in comun cu psihoza lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s