Despre Europa regiunilor si faramitarea Romaniei, Ungariei, Serbiei, Bulgariei

Posted: 9 iunie 2011 in educaţie, Neclasificat, politic, românia
Etichete:, , , , , , , ,

A intrat în valuri, pe agenda publică, o temă care va măcina din plin nervii cetăţenilor. Este vorba despre o aşa numită reorganizare teritorial-administrativă a României.
Tema a fost adusă în prim plan de către această ruşine a istoriei României, numită Traian Băsescu.  Guvernul habar nu avea de noua temă dar pdliştii au ieşit cu toţii să susţină acest “rapt de identitate”.
Neştiind despre ce vorbesc, au marşat cu toţii pe chestiunea absorbirii fondurilor europene.
Despre ceea ce se-ntâmplă acum în România, am scris:

şi în predicţiile:

Cu surprindere am observat că în media dezbaterile sunt dirijate spre condiţionările economice ale reorganizării şi spre pericolul maghiar.
De fapt, Europa ţărilor a dat faliment.Trebuie să privim exact ceea ce s-a întâmplat.
Uniunea Europeană a ţărilor a dat faliment. Runda Portugalia şi paşii care s-au făcut spre federalizarea Europei şi transformarea ei în stat, urmăresc o construcţie de tip nou, o Europă a regiunilor, o Federaţie Europeană a Landurilor.
Este mult mai uşor să coordonezi o federaţie de landuri cu populaţie între unu şi patru milioane de locuitori fiecare, decât o federaţie de ţări în care trebuie să-ţi armonizezi poziţia cu statele respective.
Există mulţi adepţi ai acestei construcţii în Europa, de la provinciile spaniole şi Italia, până la comunităţile risipite prin estul european. În Germania, unde landurile au o mare autonomie, se operează pe două planuri, federal şi local dar neamţul ştie una şi bună, că puterea lor stă în numele Germania! Nu acelaşi lucru se poate spune despre ţările din estul Europei.

macroregiuni romania

macroregiuni romania

regionalizarea romaniei

regiuni

În această construcţie se aruncă pe piaţă orgolii şi se arată cu degetul spre unguri dar Ungaria este în aceeaşi oală cu România. Experimentele se fac aici, cu noi!
Fărâmiţarea estului Europei este în curs de desfăşurare şi se împiedică numai de o singură ţară numită Polonia.
Care e direcţia şi ce se va întâmpla cu România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Cehia şi celelalte ţări?

 1. Una din regiuni va fi Biharia şi se va întinde de la Someş şi Munţii Apuseni până la Tisa iar capitala va fi la Oradea.
 2. Banatul va include parte din Serbia şi Ungaria iar capitala va fi la Timişoara.
 3. Vojvodina, ca regiune autonomă la marginea Banatului, va include şi parte din teritoriul Ungariei.
 4. Dobrogea va include Cadrilaterul (acum în Bulgaria) şi o zonă extinsă de cooperare pe area dintre Dunăre şi Reni – Palanca iar după fărâmiţarea Ucrainei şi includerea ei în Europa, va îngloba acest teritoriu. Capitala va fi la Constanţa.
 5. Bucovina (actualul teritoriu al judeţului Suceava) va avea o perioadă de cooperare transfrontalieră cu area fostei Galiţii iar după fărâmiţarea Ucrainei şi înglobarea ei în Federaţia Europeană, împreună cu o porţiune din Polonia, va deveni parte a provinciei Galiţia cu capitala la Lvov.
 6. Maramureşul se va extinde prin acelaşi procedeu, pe arcul carpatic, cu teritorii existente azi în Ucraina şi probabil Ungaria iar capitala va reveni la Sighet.

Basarabia va veni ca provincie în Federaţia Europeană.

From Imagini din blogurile WordPress Mircea Batranu

Viitoarele landuri ale Federaţiei Europene.

În această ecuaţie unde este România? Ce mai rămâne din ea? Dar din celelalte ţări?
S-a terminat un capitol al istoriei numit „Era Naţiunilor”!
Statele naţionale, apărute odată cu revoluţiile burgheze ca exponent al identităţii culturale, dispar odată cu capitalismul! Este efectul globalizării.
Dacă am fi americani şi n-am avea istorie, ar fi simplu şi am gândi că e posibil să o ducem mai bine. La noi totuşi străzile au nume şi nu numere!
Este însă mult mai grav faptul că se minte la nivel de conducere a statului încă numit România. Iar alţii fac toate experimentele pe România datorită slugărniciei conducerii.

Descarca  Despre Europa regiunilor si faramitarea Romaniei.pdf

Urmează:

Globalizarea, mondializarea si regionalizarea
Raptul de identitate si dezmembrarea Romaniei

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  GLOBALIZAREA ESTE UN FAPT , INCA NEAMPLINIT LA NIVEL ADMINISTRATIV SI JURIDC, INSA FACUT SUB ORICE HEGEMONIE, REPREZINTA UN RISC URIAS, PENTRU REPETAREA REVOLUTIILOR EUROPENE DE LA 1848.
  Ca Ro. va fi una din macroexperiente, este indubitabil, probabil guvernul (cei cativa mari capi, de fapt) au fost asigurati ca daca merg pana la capat, nu vor fi urmariti penal , pentru dezastrul „implementat ” pana acum .Inca o data, Armata , Politia si SS trebuie sa intervina , chiar daca a sunat ceasul al 12-lea.

 2. U R A N U S spune:

  Sa nu uitam ca sunt multi care gandesc (FOARTE SPECIALIZATI IN ACESTE SCENARII PE TERMEN LUNG) chiar mai bine decat B.Fischer, adica cel putin 10 mutari inainte, si dupa ce vor face aceasta reorganizare (care poate merge sau nu), care s-ar putea sa nu mearga de loc, mai marii timpului NU vor zice:”Inapoi, fiecare la locul lui” ci vor zice „Inapoi, fiecare unde crede ca-i este mai bine”, si atunci se va realiza- prin „vox populi” !- cea ce anumite forte vor acum si de zeci de ani, insa stiu ca nu au cadrul legal si chiar social, pentru a-si indeplini acest deziderat al lor.
  Da, acest guvern ar trebui arestat si condamnat pentru tradare nationala, asa cum primele doua ar trebui condamnate pentru pregatirea acestei actiuni.

 3. U R A N U S spune:

  Vezi noile capitale ale judetelor reorganizate

  Capitalele celor opt noi judete, prevazute in proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei, vor fi Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti, a anuntat secretarul general al PDL, Ioan Oltean…”
  __________
  Desi eu am zis zece, sunt total de acord cu 8 judete, este una din parghiile care va scadea masiv cheltuielile guvernamentale si chiar va creste aparitia (sau dezvoltarea) de firme productive, pentru ca toti directorii si mai marii din aceste judete, departamente, etc. au bani, si vor fi astfel obligati sa porneasca o afacere, pentru a supravietui la standardul atins, deja.

  • Pasii sunt spre regiuni transnationale asa cum am prezentat eu! Vei vedea asta! Pe piata a aparut o perdea de fum pentru a acoperi tinta; in situatia actuala o reorganizare nu rezolva nimic!

 4. U R A N U S spune:

  Am inteles ca reorganizarea teritoriala vizeaza toata Europa, insa comentariul meu -ultim- se refera strict la Romania, si cred ca este un start bun, daca va fi urmat de reducerea drastica a nr-lui de parlamentari , a scoaterii clerului de pe statele de plata ale guvernului si alte actiuni care vor scadea cheltuielile guvernamentale, care , la acesta ora (si de mult timp) sunt o piatra de moara la gatul dezvoltarii economice.

 5. U R A N U S spune:

  Am inteles -dintr-un comentariu- ca un parlamentar va introduce un proiect pentru mutarea capitalei la Alba_Iulia
  Interesant, nu? Alba I. nu este un oras tocmai mare, insa este incarcat de o istorie seculara si definitorie pentru existenta Romaniei, mi se pare corect locul ales, pentru ca de fapt aceasta noua capitala va fi doar o extensie (ca cea descrisa de mine in terra Nova) in afara orasului vecchi, dar care va purta acelasi nume , Alba Iulia. si sper ca aceasta extensie se va face spre interior, spre Sibiu si celelalte mai mici orase din zona intracarpatica. Aceasta va rezolva si problema revizionismului minoritatilor.

 6. U R A N U S spune:

  Indeed !!!

 7. U R A N U S spune:

  CRED CA CEA MAI IMPORTANTA PERSOANA- PENTRU CONSTINTA UNIVERSALA- CARE A TRAIT IN ALBA iULIA,
  ESTE „regina” Isabella Jagiellon, care a emis un edict cu privire la toleranta universala(in special a religiilor) , fapt care a precedat celebrul „Edict de la Nantes”, cu foarte multi ani.

 8. U R A N U S spune:

  Si apropos de aceasta regina-guvernator (de origine italo-polona) care a domnit peste acest tinut , cred ca edilii si cetatenii orasului Alba Iulia pot avea un mare folos (sub toate spectele) daca exploateaza corect aceasta fila de istorie, si ar trebui- deci- sa omagieze pe aceasta doamna care la acel timp(inainte de 1600) avea o asa liberala gandire. Astfel, pe cea mai veche strada a urbei, ar trebui ridicata o statuie, o fresca sau o simpla piatra comemorativa, pe care sa fie scris (in stilul vremii) sloganul acestei femei (cel putin asa zice legenda, ca l-ar fi incrustat pe scoarta unui batran stejar) , SIC FATA VOLUNT, adica ” voia sortii” ( si nu a lui Dumnezeu) soarta fiind o intrepatrundere de planuri individuale ajutate sau impiedicate de alte planuri si -nu de putine- ori, de intamplari. Poate ca ultranationalistii nu vor fi de acord cu o asa comemorare ( sa omagiezi o unguroaica?!) , insa atractiile istorice veritabile creaza un vad excelent pentru turism, iar in Transilvania , cu atat mai mult pentru turismul international.Iar dintr-un punct de vedere obiectivizat la max., aceasta persoana nu apartine unei culturi anume ci culturii universale.

  • In Alba Iulia s-a refacut parte din cetatea habsburgica si au amenajat-o frumos pentru turism; au uitat insa ca Apulum, vechea cetate romana care a gazduit Legiunea a XIII-a Gemina, avea apeducte, canalizare acum doua mii de ani!

 9. U R A N U S spune:

  INCA UN LUCRU DE RECONSTITUIT IN ALBA iULIA, CARE POATE DEVENI UN CENTRU TURISTIC DE ANVERGURA, MAI ALES IN PERSPECTIVA TRANSFORMARII IN CAPITALA A TARII: UNDE VOR FI IN CONTINUARE (unul din altul), 2 ORASE ALBA IULIA SI NOVA ALBA!

 10. U R A N U S spune:

  Fiecare tara are o lege cu Eminent Domain, asa ca nu este o problema ca Alba Iulia sa se extinda spre Sibiu sau spre tg.mures, cu 20-30 km si pe o latime de alti cativa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s