Care este focarul si sursa bacteriei ucigase E coli

Posted: 11 iunie 2011 in morala, politic, stiinţa
Etichete:, , , , , , , , ,
Escherichia coli, Escherichia coli, environmen...

Autorităţile germane au anunţat identificarea focarului E coli enterohemoragică (ECH) într-o fermă din Uelzen, în seminţele germinate. Ei vorbesc despre focarul de infestare şi nu de sursă. Măsura este mai mult administrativ-economică şi are rolul de a debloca comerţul cu legume. Nu este rezolvarea problemei.
În articolul Nu excludeti prezenta bacteriei ucigase in Romaniadin 30 mai am scris că “Bacteria e produsul unui laborator de genetică şi avea rolul de a distruge celelalte bacterii care ar fi împiedicat creşterea rapidă în greutate a vegetalelor.”
Am vrut să scriu despre modificările genetice care schimbă ereditatea bacteriilor  şi le transformă în ucigaşi bio. Laboratoarele de genetică operează însă într-un sistem strict secret iar armele biologice sunt interzise din 26 martie 1975 ( Convenţia privind interzicerea dezvoltării, producţiei şi stocării armelor bacteriologice ).
Priviţi legumele! Înainte intrau în putrefacţie în câteva zile de la recoltare iar acesta era un proces natural datorat unor bacterii!
În laboratoarele de inginerie genetică au produs modificări unor bacterii şi le-au transformat în bacterii ucigaşe care să distrugă restul bacteriilor.
Nu vedeţi că salata bunăoară seamană mai mult cu hârtia creponată decât cu o legumă? Pe frunza de salată poţi scrie şi peste o lună de la recoltare.
Sursa Escherichia coli enterohemoragică (EHC) trebuie să fie un laborator de inginerie genetică iar din analiza evenimentelor din Germania ultimelor luni, cel mai probabil mediu de propagare îl reprezintă ouăle! În ce mod au ajuns bacteriile în ouăle destinate consumului, numai ei ştiu!

Notă:

E posibil să se plătească poliţe în acest mediu unde se-nvârt miliarde de euro în cercetări. Dar noi, după boala vacii nebune şi pesta porcină, după gripa aviară şi gripa porcină, aşteptam gripa peştelui. Când colo, au dat naştere unei gripe mortale a castravetelui.

Reclame
Comentarii
 1. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

  La adresa de mai jos se poate viziona un documentar subtitrat , realizat in SUA , despre sistemul alimentar industrializat cu repercusiunile sale pentru sanatatea oamenilor si a mediului , intr-o societate de consum in care cateva firme gigant controleaza totul , iar banul este singurul lucru care conteaza pentru ei ! In acest film se vorbeste si despre cazurile de infectare cu bacteria E.Coli, prin consumul de carne de vita , cazuri care s-au inmultit odata cu aparitia unei alimentatii neadecvate pentru vite dar si datorita conditiilor de igiena deplorabile in aceste abatoare uriase.

  http://www.jurnaltv.ro/video/Food_Inc

 2. U R A N U S spune:

  referitor la a doua postare, daca in USA natalitatea a scazut datorita acestui porumb MG, atunci unde este sensul ca USA sa fie cel mai mare stat care adopta copii din alte tari?
  Problema aceasta este ca si cea cu radierea(pentru o sterilizare cat mai sigura) a carnii , pasteurizarea inalta a laptelui, etc., care in Franta(de ex.) nu este acceptata pentru ca dilueaza proprietatile organoleptice ale produsului final.Intrebarea este: vrei sa mori intoxicat cu botulism insa mancand ceva cu aroma naturala, sau vrei sa eviti aceste complicatii serioase, mancand un produs bine conservat chiar cu aroma si gust mai putin natural.Raspunsul este ca in aglomeratii de milioane sau sute de milioane (megalopolisuri ca Boston-Miami via New York, sau toata insula principala japoneza Hiroshima-Aiomi via Tokyo sau mari metropole ca Mexico City, etc.) guvernul nu-si poate permite sub nici o forma sa nu aiba un mare grad de siguranta in alimentatia umana, si nici majoritatea cetatenilor, care sunt educati si inteleg riscurile majore ale unei toxiinfectii alimentare aparuta intr-o asa aglomeratie.

 3. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

  Nu sunt specialist in problema , insa un organism modificat genetic , indiferent ca este planta sau altceva(si pe care il consumam) are o noua structura genetica fata de original , nefiind vorba de o simpla selectie cum s-a facut pana acum . Spre exemplu s-a intervenit in structura genetica a cartofului pentru a-l face rezistent la gandacul de Colorado – dar pentru acest lucru s-a luat material genetic de la o bacterie , nu de la o planta , cum sunt convins ca ar trebui sa fie ! Legile biologice in acest caz sunt incalcate , speciile nu pot fi amestecate asa cum vrem , doar pentru ca avem capacitatea tehnologica , insa nu avem cunoasterea suficienta a biologicului si a posibilelor consecinte nefaste pentru om si mediu. Ne jucam cu viul dar inca nu stim destule despre el … si intr-adevar omul trebuie sa fie in armonie cu natura , fiind parte integranta a acesteia, iar atunci cand se intervine prin modificari genetice , intreg sistemul biologic este perturbat . Mai jos va trimit adresa cu opinia unui medic cunoscator al acestei chestiuni – Gheorghe Mencinicopschi .

  http://codexalimentarius.info/?p=667

 4. U R A N U S spune:

  Omul insasi este -la multe capitole- o modificatie genetica, datorat interventiei necontrolate a factorilor naturali, ca radiatii si chimicale cu efecte asupra ADN-ului, iar bacteriile sunt un lant in evolutie , deci nu este nimic impotriva naturii, desigur ca pot fi si cazuri in care se pot crea monstri sau microorganisme letale, dar asta inseamna mai mult a incalca normele primare etice, altfel omul are dreptul-si o va face- sa modifice orice, in functie de cerintele sale (respecatand legalul si moralul).pe de alta parte, in modificarile genetice se urmareste cresterea cantitativa si rezistenta la boli si daunatori, cea ce nu contravine niciunei legitati , inclusiv morala, insasi selectia (si cea naturala si cea artificiala, mai ales) s-au bazat pe izolarea modificatiilor genetice (mai productive, de ex.) aparute fie (cum am zis mai sus0 prin interventia factorilor din fenotip, sau prin recombinari genetice intamplatoare. Cred ca teama noastra ar trebui sa vizeze alte aspecte ale folosirii acestor tehnologi, precum mentinerea -inca- in arsenale a diverselor „arme biologice” la care se lucreaza pentru a deveni imbatabile la orice medicatie cunoscuta .daca ar fi sa stam doar dupa mofturile naturii, la populatia existenta, ar trebui legiferat canibalismul.

  • @Uranus Orice „crestere a rezistentei la daunatori sau boli” inseamna o schimbare a lantului trofic! O bacterie care distruge o alta bacterie va provoca o schimbare a mediului si pe cale de consecinta o reactie a mediului! De aici incep necazurile; Tie nu-ti spune nimic faptul ca dupa 30-50 de ani toate medicamentele alopate sunt considerate cancerigene si se renunta la ele?

 5. U R A N U S spune:

  Schimbari in lantul trofic se produc in fiecare secunda, insa la o scara greu sesizabila, deobicei noi vizualizam sfarsitul, pe care-l comprimam momentului, cea ce nu este corect(ca interpretare) , iar la nivel biologic(pe pamant) domina aceleasi relatii universale: ciocniri, urmate de combinari, recombinari, distrugeri si apoi reaparitii de noi forme. Diferenta este ca -pe pamant( si celelalte planete locuite de entitati bio si inteligente)- omul „regele tuturor dobitoacelor’ are capacitatea de a schimba mai rapid, mai intens, aceste relatii, si o face, -cum am zis- conform cu cerintele sale.Cat despre medicamente, TOATE sunt un rau necesar, fiecare medicament este un cub in care una sau doua fatete vindeca, iar restul produc agresiuni, deasemeni, multe, nedetectabile imediat sau in saptamani. Si insasi faptul ca „se renunta la ele” este fals, da , se renunta, insa se aduc pe piata altele si mai toxice si bineinteles…mai scumpe!Parintele medicinei spunea „medicamentele voastre sa fie hrana voastra iar hrana sa va fie medicament”.Concluzia: cel mai bine este sa previi, iar aceasta o faci prin general life style in care cel mai important este ce, cat si cum mananci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s