Globalizarea, mondializarea si regionalizarea

Posted: 15 iunie 2011 in Neclasificat, politic, românia, stiinţa
Etichete:, , , , , , , , ,

Prin definiţie, mondializarea şi globalizarea reprezintă acelaşi fenomen şi anume extinderea la scară mondială. Dar definiţiile nu fac referire la esenţa fenomenului, la dinamica lui.
In lucrările mele, mondializarea şi globalizarea reprezintă trasee diferite ale evoluţiei social-economice.
Detaliile le găsiţi în lucrarea Manifest, Va fi revoluţie!

Mondializarea este evoluţia normală a societăţii spre extinderea intereselor social -economice la nivel mondial. Evoluţia normală înseamnă voinţa părţilor.
Globalizarea este procedura decizională prin care interesul local este extins pe întregul glob. Globalizarea este un dictat!

Procedură

MONDIALIZARE

GLOBALIZARE

Evoluţie Normală Forţată
Decident Voinţa părţilor Decizia unică
Realizare Acorduri Dictat, procedura invazivă
Casă comună comună
-mod formare -legislativ, acord -legislativ, impus
Piaţă comună comună
-mod formare -diversă, libertatea pieţei, reguli unice -piaţă impusă de materii prime şi produse
Legislaţie -comună -comună
-mod formare -prin acord -impusă
Identitate -păstrarea identităţii individuale şi de neam -distrugerea identităţii, robotizare umană
Sistem Comunionism Umanist (valorile umanismului şi legile armoniei, parlament mondial) Comunionism Globalist (decizie unică, neosclavagism, guvern mondial)
Despre comunionismul umanist si globalist vezi documentarele video

Voi trata un exemplu care este de actualitate şi edificator: REGIONALIZAREA

East Europe Regions
Regionalizarea Romaniei si a unei parti din estul Europei – frontiere orientative 

Regionalizarea înseamnă organizarea unor teritorii după criterii politice, economice sau sociale. Am separat politicul de social pentru că interesele nu sunt neapărat aceleaşi.

REGIONALIZARE

MONDIALIZARE

GLOBALIZARE

Regionalizarea prin mondializare.
Diviziunile administrative ale ţărilor (înglobate sau nu într-o uniune) dezvoltă cooperări transfrontaliere în domenii diverse, de la cultură la economie. Pasul următor este libera circulaţie şi dezvoltarea unei pieţe regionale. Regiunea astfel formată, păstrează identitatea participanţilor şi diversitatea culturală. Deciziile de dezvoltare şi cooperare se iau prin acordul părţilor, cu respectarea legilor ţărilor căreia le aparţin dar aceste legislaţii se vor armoniza cu timpul pentru că acesta este cursul normal al evoluţiei, al mondializării. Regiunile nu au personalitate juridică statală dar după unificarea statelor, ele vor căpăta parte din aceste drepturi! Mondializarea distruge frontierele (natural) pentru dezvoltarea intereselor comune ale comunităţilor regionale iar interesele pot fi pe multiple planuri;
Regionalizarea prin globalizare.
Globalizarea aparţine unei structuri politico-finaciare mondiale. E mai uşor să conduci provincii decât ţări. Atunci trebuie fărâmiţate ţările. Acţiunea este dublă, politică şi financiară. Se ia o decizie pentru dezvoltarea unui interes într-o anumită zonă care aparţine de două sau mai multe ţări dar are o istorie proprie sau a unei zone distincte dintr-o ţară. Se impune statelor o nouă organizare teritorială şi formarea unor provincii cu numele istoric în ţările în care trebuie dezvoltat interesul. Se finanţează activităţi economice diverse şi activităţi culturale .care să dezvolte spiritul comun zonal. Ţările vor fi înglobate într-o aceeaşi uniune iar asta înseamnă dispariţia frontierelor. Zona ţintă este finanţată prioritar, mişcările de secesiune se înteţesc iar apoi se organizează referendumuri pentru o nouă cale statală.

Toate mişcările globaliştilor nu ar fi posibile fără existenţa unor conducători de state care trădează interesul naţional.
Acum este mai uşor de înţeles mecanismul descris în articolele anterioare. Dacă veţi urmări cu atenţie evenimentele, veţi vedea că ele se înscriu în aceste scenarii. Voi reveni cu exemplificări privind planul globalist al regionalizării României şi al sud-estului Europei!
vezi si:
Raptul de identitate si dezmembrarea Romaniei
Despre Europa regiunilor si faramitarea Romaniei, Ungariei, Serbiei, Bulgariei

 

Comentarii
 1. Alin spune:

  Interesant articolul, la acest lucru tot din cauza noastra s-a ajuns ca multi dintre noi ne-am cam lepadat de Dumnezeu, am facut posibila imultirea faradelegilor. Vom trece si peste asta daca ne intoarcem la Dumnezeu si avem credinta in el, caci Dumnezeu nu va lasa sa se intample ceva rau copiilor lui

 2. Altfel foarte frumos, ai dat-o in bara: Globalizarea nu este impusa, mondializarea da: mondializarea este guvernul mondial si stat totalitar fascist pe-o parte si stat totalitar neo-comunist pe cealalta parte ! Ati facut o confuzie importanta : Noi spunem Globalizarea Democratica, pentru ca este democratica…Mondializarea nu !

  • Ma rog, fiecare dupa cum intelege. Nu stiu cine sunteti voi si de ce spuneti asa.
   Eu argumentez iar aici fac distinctie intre termeni. A spune ca „noi utilizam termenul de X” nu e o argumentatie.

 3. termenul de X este painea ta, ba. Daca nu stii ce-i termenul de X insemna ca nu este o argumentatie, pentru ca tu nu intelegi ?

 4. Atat pricepi, atat spui… De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

 5. Se pare ca n-am fost clar, ati ramas la cele inscrise mai demult… Se pare ca Masoneria Romana tine la dumneavoastra. Stiti adresa mea de site…

 6. 1.Didactic:
  a.exista un fenomen social natural numit progres sau evolutie!
  b.acelasi fenomen social poate fi facut prin decizie, daca factorii de decizie se unesc intre ei
  c.daca uzitam acelasi termen, nu vom intelege ca e vorba de doua mecanisme diferite
  d.pe cale de consecinta, trebuie sa facem diferenta dintre o evolutie normala a societatii prin extinderea intereselor locale pe plan mondial, pas cu pas si extinderea fortata a acestor interese, prin decizia unui grup.
  e.mondializarea e o extindere naturala a intereselor
  f.globalizarea e o extindere fortata, prin decizia unui grup
  qed
  2.Nu apartin niciunui grup de tip fratie. Am colaborari numai pe teme stiintifice. Pe multi ii incanta masoneria. Odata era un fratie bazata pe cunostinte si onoare. Astazi, pot sa afirm ca peste 95% dintre ei, nu cunosc originile masoneriei, nu cunosc dreptul Pamantului, nu se intreaba macar de ce sanctuarele erau amplasate numai in anumite zone.
  Stimabile, sunt un om liber in gandire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s