Ce nu spune Nouriel Roubini. Sfarsitul economiei keynesiene.

Posted: 16 iunie 2011 in criza mondiala, economie, Neclasificat, politic
Etichete:, , , , , , ,
Nouriel Roubini, Turkish economist, professor ...

Image via Wikipedia

Reputatul economist Nouriel Roubini, cel care în 2006 a prevăzut posibilitatea blocajului financiar generator al crizei mondiale, a avertizat, în cadrul unui interviu în 11 iunie în Singapore, că în 2013 s-ar putea realiza o adevărată furtună economică, o criză majoră, pentru că:
+USA sunt blocate economico+bugetar
+Japonia este blocată după tsunami
+China îşi diminuează ritmul de creştere
+ Europa nu-şi rezolvă problemele bugetare.
June 13 (Bloomberg) – A “perfect storm” of fiscal woe in the U.S., a slowdown in China, European debt restructuring and stagnation in Japan may converge on the global economy, New York University professor Nouriel Roubini said.

Este mai interesant însă ce nu spune Roubini şi veţi vedea, pe cale de consecinţă, unde ajungem. Statele nu pot rezolva situaţia pentru că economia keynesiană nu mai operează. Aceste fapte sunt evidente!

capitalism death
From Manifest – will be revolution – power point

Iată ce nu spune Roubini:

 1. Asistăm la apusul capitalismului „the twilight of capitalism
 2. Globalizarea, prin decizia unică, a grăbit prăbuşirea capitalismului, distrugându-i mecanismul de piaţă liberă (decizie şi capital).
 3. Noua societate, născută pe blocajul social-economic al crizei mondiale, nu mai funcţionează pe legile economiei capitaliste.
 4. Economia keynesiană nu poate rezolva situaţiile crizei mondiale! Este şi apusul ei odată cu apusul capitalismului.
 5. E nevoie de o economie de tip nou iar noua societate cere asta.
 6. Omenirea nu va ieşi din criză fără a realiza două condiţii
  • Anularea datoriei globale
  • Schimbarea Sistemului Financiar Mondial

Toate acestea le veţi găsi însă în volumul „Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră!”. Îmi pot permite să spun toate acestea pentru că spaţiul minţii este „out of financial interest” iar actuala criză mondială este o criză de sistem şi nu una economică!

Comentarii
 1. ROBERT HORVATH spune:

  DUPA DECLARATIA GUVERNULUI SUA :

  TRAIAN BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT

  Prietenul serviciilor romanesti si al lui Basescu, seful Al Queda Ben Laden a fost nu demult lichidat
  in Pakistan. CIA a reusit sa dea de mesagerul lui si prin el sa descopere unde se ascundea Ben Laden.
  Ceace nu se stie la Bucuresti si se ascunde cu indemanara prin filtrul tacerii totale…. este faptul ca americanii au fost in urmarirea unui alt mesager care a condus CENTRUL FINANCIAR AL QUEDA cu sediul in Romania . Banii proveniti din contrabanda de tigari si cafea.. au fost baza financiara a actiunilor Al Queda . Aceasta contrabanda sa facut sub ochiul atent si griluliu al serviciilor romanestti conform directivelor unui presedinte de tara nebun ….
  DOCUMENTUL GUVERNULUI SUA
  Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey:
  Iata un fragment senzational :
  In addition to providing financial, material, or technological support to AQI and al-Qai’da, al-Dulaymi provides services to Usama bin Laden. As of late January 2007, al-Dulaymi allegedly carried a letter from bin Ladin to AQI leader Abu Ayyub al Masri, and in 2006, acted as an intermediary between AQI and al-Qai’da members surrounding bin Laden.
  SI ACUM ATENTIE
  As of mid-2007, al-Dulaymi was in charge of an al-Qai’da network in Europe comprised of two cells, including one in BUCHAREST, ROMANIA that financed al-Qai’da in Europe by smuggling cigarettes and coffee.

  http://www.implu.com/government_news/498/134975

  Va veti intreba cum este posibil ca CENTRUL Al QUEDA SA FUNCTIONEZE LA BUCURESTI nestingherit . Raspunsul este simplu. Al Queda a cumparat cu bani grei umbrela si sprijinul logistic al servicilor iar actiunea de filare a devenit o actiune de acoperire. Va asigur ca autoritatiile americane cunosc perfect contributia lui Basescu la aceasta actiune. Nu-mi fac iluzii ca se va intampla ceva care sa pericliteze libertatea Presedintelui. Dar nu pentru multa vreme, Exista un tratat de extradare romano-american. DOCTRINA SUA ESTE CLARA ; CEI CARE ASCUND SAU SPRIJINA TERORISMUL SUNT TERORISTI. GARANTEZ CU TOATA RASPUNDEREA CA PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC ASIGURAT.
  Robert Horvath DEVA Nipon PRESS
  DESCHIDETI
  http://devanewyork.blogspot.com/2011/02/guvernul-sua-bucurestiul-centru-europan.html
  COMPLET : ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/

 2. U R A N U S spune:

  „Ce-i lipseste chelului?” …Scaunul electric! Nu ca chiar cred ca presedintele este candidat pentru un asa „gratar” , insa nici nu neg ca ar fi mai mult decat posibil- adica probabil, chiar foarte probabil- ca individul sa fi facut si el partea lui (de bani) din aceasta contrabanda, care -pare-se- a ajutat financiar , respectiva organizatie. Si acest scenariu mi se pare plauzibil pentru ca asta este „natura” politicienilor romani: duplicitatea.

 3. U R A N U S spune:

  SA PRESUPUNEM CA -PANA LA URMA- CHIAR SE VA DOVEDI -la modul suta la suta- ca Romania a fost angrenata in aceasta schema, inclusiv la nivel de varf, presedintie: putem sa ne imaginam cat de mult ne va cobora pe scara umanitatii nu numai a democratiei ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s