The Hadrian Library in Athen.

Image via Wikipedia

Asistăm la o dezinformare de proporţii cu privire la ceea ce se-ntâmplă în Grecia. Agenţii de presă, posturi de TV şi radio, presa scrisă şi presa online, agenţii de rating, guverne şi autorităţi ne aruncă în trei direcţii false:

 1. că manifestaţiile de protest sunt ale naţionaliştilor greci!
 2. că eforturile care se depun pentru noi împrumuturi sunt pentru evitarea falimentului ţării!
 3. că ieşirea de sub euro înseamnă dezastrul Greciei

FALS – FALS – FALS

De fapt:

 1. Grecii s-au săturat de gogoşi politice şi de scumpirea continuă a vieţii. Ei nu sunt singurii din lume în situaţia asta iar mişcările de protest sunt antisărăcie şi nu naţionaliste. Pentru că atitudinea oficială europeană este împotriva naţionalismului, se aruncă o perdea de fum asupra situaţiei reale.
 2. Împrumuturile guverului elen sunt destinate în primul rând pentru repatrierea capitalului firmelor străine şi a plăţilor externe ale guvernului de la Athena, aşa cum s-a întâmplat şi în România. Ţările nu dau faliment! Priviţi spre Islanda!
 3. Ieşirea din zona euro va salva Grecia, va clătina Europa Unită şi va trezi lumea. Celor care prin emisiuni TV sau presă anunţă falimentul şi dispariţia Greciei, le doresc nişte datorii de zece ori mai mari decât pot duce. Atunci vor înţelege că salvarea vine din ieşirea de sub potop!

Renaşterea nu poate veni prin măsuri guvernamentale de reglare a bugetului. S-a terminat cu economia de tip keynesian aşa cum am prezentat în articolul de ieri. A fost o etapă de excepţională evoluţie în istoria omenirii dar acum suntem în tranziţia spre o nouă eră.
Previziuni?
Acum, toată conducerea politică din Europa şi din lume stă cu ochii pe Grecia şi îi condamnă pe greci, văzându-şi propriile interese prăbuşite. Când Franţa îşi va anunţa incapacitatea iar Parisul, Londra şi Berlinul vor lua foc, vor accepta situaţia şi responsabilitatea pentru a fi ascuns atât de mult timp bomba financiară. Da, aceste hărtii numite euro, dolar, yen, yuan, rubla sau liră, nu au valoare reală!
Ca să aibă şansa reluării activităţilor, mai marii lumii ar trebui să ardă optzeci la sută din banii de pe piaţă! Dacă-i arzi înseamnă că asta e valoarea lor!
Nota bene: De aici vin toate nenorocirile, de la falsitatea banilor!


Vezi si:

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  „…că manifestaţiile de protest sunt ale naţionaliştilor greci!
  că eforturile care se depun pentru noi împrumuturi sunt pentru evitarea falimentului ţării!
  că ieşirea de sub euro înseamnă dezastrul Greciei
  FALS – FALS – FALS…”
  –––––
  Eu cred ca nu este chiar atat de fals, exista o doza (poate chiar mare) si de nationalism(unde nu exista?) iar despre punctul 2, odata ce ai intrat in joc, numai cu cei care „dansezi” te mai poti salva, de unde si iesirea de sub euro, poate fi o mare greseala, chiar si prin simplul fapt ca o mare parte din PIB-ul(si GDP-ul) Greciei, provine din turismul facut de europeni. Spre deosebire de Grecia, Romania inca nu este „sub euro” si ar trebui sa-si faca intai temele si apoi sa intre in asa organizatie.

  • Ba chiar e fals; ei urla si fac presiuni asupra Greciei nu pentru dragostea fata de greci sau din considerente europene sau umanitare! Ii intereseaza sa-si repatrieze investitiile! E dreptul lor dar atunci nu dezinforma in halul asta! Toate institutiile de imprumut si de rating urla de fapt pt ca rolul lor in istorie se apropie de sfarsit! Asta e!

 2. U R A N U S spune:

  „Interesul poarta fesul !” (si Mecedesul!) Asta a fost dintotdeauna, asa este si asa va fi, societate umana perfecta nu exista decat in teoriile idealistilor, care insa imping societatile inainte, indivizii politici fura idei de la cei amintiti si -dupa interes- le aplica in anumite conjuncturi, le ciuntesc sau le distorsioneaza.Nu exista considerente umanitare decat in teorie, deasemeni, regasite la un numar redus de indivizi umani.Iar rolul respectivelor agentii, ideal, ar trebui sa diminueze sau sa dispara, insa noi nu vom prinde acele timpuri.Si nu cred cineva le va prinde.Societatile umane si umanitare sunt in acest fel datorita cadrului si nu datorita maselor, oamenii fara cadrul bine definit si conducatorii adecvati, decad.Avem exemple numeroase, chiar Romania, tara interbelica respectata si bogata (raportat la alte tari acum bogate, cam la aceiasi linie , atunci) a ajuns un ciuruc in care se ingramadesc doar excrocii locali si internationali, iar romanii fac si pe dracu’ in patru, numai sa poata fugi din Romania.

 3. U R A N U S spune:

  E un proverb englez care zice (cam asa): „Pe greci sa nu-i crezi nici cand aduc daruri” S-ar putea , ca pana la urma, ei sa faca acest intins circ, in mod organizat, doar pentru a fi expulzati din UE si in acest fel scapa de datorii.

  • Nu-i asta Uranus! Nu e o actiune orchestrata! S-au trezit ca nu-si mai apartin! S-a tot pompat in Grecia si la un momentdat s-a oprit acest flux financiar si atunci guvernul a vrut sa ia toate drepturile!

 4. U R A N U S spune:

  Dupa cum ziceam cu o alta ocazie, diferenta dintre Ro. si Gr. se va vedea „la intinsul mainii”, se pare ca UE este gata sa mai sara cu o transa de miliarde , din nou, pentru Grecia.

 5. U R A N U S spune:

  Cred ca „inima (creierul)” Euro are deja planurile facute pentru multi ani inainte: vor ramane in aceasta uniune, Germania , Franta, Olanda si alte 6-7 tari.Romania , daca vrea sa fie parte din aceasta organizatie, trebui sa-si ia un ragaz de 2-3 ani, sa-si puna tote problemele la punct si apoi poate intra in uniune, cu capul sus.

  • Euro ca si internationalizarea yuanului a fost o inventie a dolarului pt a reduce presiunea asupra sa! Eu m-am gandit la asta din momentul in care UK nu a renuntat la Lira Sterlina!

 6. U R A N U S spune:

  DACA A FOST PLANUL DOLARULUI SAU NU , E GREU DE SPUS, INSA IN PARACTICA ASA S-A SI INTAMPLAT, CUM SPUNEAM SI ALTADATA, FIE CA CRESTE SAU SCADE, TOT IN AVNTAJUL DOLARULUI ESTE. Iar aceasta este dat de ce se ascunde in spatele banului si anume o economie de mare eficienta si o armata pe masura. EXACT CE-I LIPSESTE ROMANIEI.

 7. U R A N U S spune:

  U R A N U S spune:
  20 iunie 2011 la 19:26
  Dupa cum ziceam cu o alta ocazie, diferenta dintre Ro. si Gr. se va vedea “la intinsul mainii”, se pare ca UE este gata sa mai sara cu o transa de miliarde , din nou, pentru Grecia
  ––––––––
  „Bancile franceze sunt de acord sa preia din povara salvarii Greciei (presa romaneasca) .

  Foto: Daylife
  Bancile franceze sunt de acord cu „rostogolirea” datoriilor Greciei, …”
  __________
  Exact ce am spus de cateva ori, Ue le ofera 110 miliarde euro iar Franta-separat- vrea sa le preia din datorii, pe termen f. lung.

 8. U R A N U S spune:

  Francezii? Nu cred! Nu sunt ei disciplinati si meticulosi ca anglo-saxonii, insa economic o duc foarte bine, avand un potential natural excelent dar si prin „man-made” , de ex. 80% din energia electrica o obtin din nuclear, de unde preturile la energie foarte mici.
  Daca te referi la UE, si aici este cam la fel, corifeii europei nu vor „sa cada” din orgoliu(de inteles) si nu ca ar muri de foame fara Grecia; de fapt , dimpotriva, le-ar fi mai usor fara tari ca Grecia, insa cum ar arata in fata lumii, si mai ales a USA?

 9. U R A N U S spune:

  Italia nu poate cadea sub nici o forma!

 10. U R A N U S spune:

  Italia si orice tara din initialul G7 nu pot colapsa economic, chiar daca au imprumuturi mari, chiar daca au cheltuieli exagerate.Iar aceasta este data de status quo-ul lor economic care este de facto, adica au deja ‘pe rod’, de zeci si sute de ani(chiar) conglomerate economice in toate ramurile posibile, aceste unitati fiind aduse la zi(tehnologic) dupa cele mai inalte standarde, iar aceasta situatie impune idea ca o asa tara, o asa economie, nu poate colapsa, nici chiar lovite de catastrofe naturale, de proportii nemaintalnite(vezi recentul caz al Japoniei, care deja s-a reabilitat economic, in cateva luni, si actualul caz al USA unde -datorita focului sute de mii de ha. au devenit desertice, amenintand chiar centralele atomice).

 11. U R A N U S spune:

  Perturbatii financiare pot apare in orice tara, in special in sistemul republican, unde furtul este politica de stat, insa pana la a colapsa economic, o tara ca Italia, este long way.Si -despre Italia- am mai vorbit, Italia a avut si are inca o economie subterana care va functiona in orice circumstante, si care tine pe rol (pe state de plata) sute de mii, daca nu milioane de persoane.

 12. U R A N U S spune:

  As putea sa enumar nu mai mult de 3 sau 4 republici in care sistemul nu e gaunos, bazat pe frauda de toate felurile,insa „gardul putred cu proptele se tine”, asta este, proptelele sunt economiile si armata.Nu poti zice ca -in general- economia Italiei este necompetitiva sau in declin, iar vorbind despre Italia, trebuie sa privim contextul general al tarilor riverane marii Mediterane, mai toate inclusv nord Africa, au economii bune, pentru ca s-au dezvoltat in secole, datorita agriculturii si comertului ieftin.De peste un secol, una dintre impedimentele comerciale(recte cresterea preturilor) este data de costul transportului. Romania trebuie sa inteleaga ca (si) acest factor major, conduce la cresterea preturilor.

 13. U R A N U S spune:

  Se stie de acest lucru de zeci de ani, deci nu conteaza expunerea oficiala, dar oricum acest lucru nu va produce nici o schimbare majora, societatea va ramane la fel, divizata, iar exploatarea va capata doar alte forme (LA FORME PARTICULARE, DEJA, UNII SI-AU ‘DAT IN PETIC”!). Exceptii, Monarhiile, unde umanismul este baza de functionare a societatii.

  • @Uranus Eu fac distinctia intre sistemul social-economic si cel politic; capitalismul este un sistem social-economic care functiona pe anumite principii dar aceleasi in toata lumea (si in sua si in cuba si in china si in anglia) cu diferente privind raportul fata de proprietate si decizia; capitalismul a fost acelasi si in republici si in monarhii; relatia social-politica difera!

 14. U R A N U S spune:

  Capitalismul nu a fost chiar la fel si in Monarhii si in republici, mai ales in republicile comuniste, sau neo-comuniste ca Romania, unde se aplica capitalism de aceiasi oameni care au condus Romania (la diverse nivele) in comunism.Apa nu se amesteca cu uleiul:e o lege naturala!

 15. U R A N U S spune:

  E vorba de intelesul metaforic, prin prisma zicalei populare, iar aici , este vorba de faptul ca nu poti pune paznici la oi, lupii, decat daca vrei sa ai rezultatul numit macel! Asta s-a „intamplat” in Romania, toti cei care au condus si conduc tara sunt filtrari neocomuniste, fie pe linie genetica fie ideologica. Simplu!

 16. U R A N U S spune:

  „Grecia, salvata pe moment – va primi transa de 8 miliarde de dolari (PRESA ROM.)

  Inspectorii financiari ai UE, FMI si ai Bancii Mondiale au dat „unda verde” pentru acordarea transei de imprumut de 8 miliarde de dolari pentru Grecia, de care aceasta are nevoie pentru a evita intrarea in faliment…”
  ––––––––––––––––––––
  IATA CE SPUNEAM EU IN IUNIE, SI DE ATUNCI AU TOT PRIMIT AJUTOARE!!!

  U R A N U S spune:

  20 iunie 2011 la 19:26

  Dupa cum ziceam cu o alta ocazie, diferenta dintre Ro. si Gr. se va vedea “la intinsul mainii”, se pare ca UE este gata sa mai sara cu o transa de miliarde , din nou, pentru Grecia.
  –––––––––––––––––––––

  GERMANIA SI FRANTA -DIN MOTIVE DE ORGOLIU * nu-si permit sa dea chix cu UE !Simplu!
  * Germania vrea sa arate ca este o putere economica prin ea insasi si astfel sa diminueze-istoric- importanta planului Marshall
  Iar intre Franta si USA exista un rift istoric imemorial (daca e permis!)

  • Am mai scris: Grecia nu are nevoie de ajutor, Grecia trebuie lasata in pace si va iesi bine de tot! Germania si Franta se ajuta de fapt pe ele. Acum ii vor da Greciei 8 miliarde de euro ca aceasta sa-si plateasca ratele catre ei!

 17. U R A N U S spune:

  Summit de criza al UE: datoria Greciei, redusa cu 50% – vezi ce decizii s-au mai luat

  Summit-ul de criza al Uniunii Europene, care s-a prelungit pana miercuri noaptea la Bruxelles, s-a incheiat cu decizii cruciale pentru combaterea crizei din zona euro…”
  _______________________________________________________
  exact ce spuneam mai sus (reluat mai jos), grecii au jucat tare si au scapat macar de jumate din datorii; si cand te gandesti ca grecii au trait excelent, pentru ca in orice tara turistica, evaziunea fiscala are cele mai mari proportii.
  ––
  U R A N U S spune:

  20 iunie 2011 la 19:13

  E un proverb englez care zice (cam asa): “Pe greci sa nu-i crezi nici cand aduc daruri” S-ar putea , ca pana la urma, ei sa faca acest intins circ, in mod organizat, doar pentru a fi expulzati din UE si in acest fel scapa de datorii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s