Prognoze 2012 despre criza mondiala

Posted: 21 iunie 2011 in criza mondiala, politic, românia
Etichete:, , , , , , ,

Suntem in iunie 2011. Ceea ce am prognozat în octombrie 2008 şi a stat la baza lucrării Manifest Va fi revoluţie, se adevereşte pas cu pas.
Sunt surprins să descopăr că zi de zi apar alţi mitici politici sau analişti care vorbesc despre cum au avertizat ei în 2008 că actuala criză mondială este una extrem de gravă şi va schimba lumea.
Când eu scriam despre criza finală a capitalismului, ei vorbeau în cercuri restrânse despre o criză financiară dar acum îşi arogă alte drepturi. Este o chestiune de caracter iar faptul că am renunţat să mai public date despre noua eră are o astfel de cauză. Veţi vedea că pe zi ce trece vor vorbi tot mai mult despre conceptul de casă comună + piaţă comună + legislaţie comună şi chiar despre Comunionism.
Când în 2009 le-am atras atenţia asupra Greciei, să privească atent spre Grecia, şi-au afişat suficienţa spunându-mi „Grecia nu e o problemă pentru Uniunea Europeană!”. Nu faptul că sunt orbi m-a deranjat ci iresponsabilitatea şi imbecilitatea, pentru că ţin de educaţia unor oameni ajunşi în funcţii de decizie în stat.
Eu scriam despre Maghreb şi necesitatea unei Uniuni Mediteraneene în 2008.
Analizele şi prognozele mele nu au vizat numai criza mondială. În carte am prognozat cutremurul din Marea Neagră cu luni de zile înainte de producerea lui. Nu exista o asemenea temă de discuţii în România dar după ce eu am atras atenţia asupra posibilităţii eliberării masei azotato-carbonice de pe fundul mării şi intoxicării populaţiei, au început să mişte şi istituţiile care mănâncă bani de la buget pentru aşa ceva.
Am publicat acum, pe blogul Manifest Va fi revolutie o Nota asupra ediţiei din iunie 2011. Apusul capitalismului şi naşterea noii ere sunt marcate de o serie de evenimente.

criza mondiala si revolutia
Acolo sunt şi predicţiile pentru 2012 privind criza mondială. E posibil ca unele evenimete să se precipite iar altele să se amâne dar cu o mare probabilitate, evoluţia va fi aceea descrisă de mine.
După Rusia vine pe val China iar India nu e departe! Unii m-au contrazis şi mă contrazic vehement şi acum dar vremurile nu-s aşa departe şi vom vedea!

Minunat ar fi ca schimbarea sa se produca din USA!
Tot acest infern are la bază falsitatea unui sistem numit financiar-bancar.
Capitalismul este distrus de ultima sa invenţie numită Globalizare.

Nota asupra ediţiei din iunie 2011

Comentarii
 1. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

  http://www.adevarul.ro/international/Grecia_moare-dar_nu_se_preda_0_503950090.html

  Oare cat mai trebuie sa indure poporul , pentru ca si glasul sau sa fie auzit , in tara care a inventat democratia !
  Da , capitalismul se autodistruge acum prin aceasta globalizare a celor putini in detrimentul celor multi .
  Imi doresc ca aceasta schimbare de care vorbiti , sa se produca cat mai repede si la noi .

 2. U R A N U S spune:

  „Minunat ar fi ca schimbarea sa se produca din USA!”

  Eu zic (ca in bancul cu ciobanul cu abstinenta sexuala fortata), ori de unde ar incepe, numai sa inceapa !

  „Tot acest infern are la bază falsitatea unui sistem numit financiar-bancar.”

  Cu asta, in mare parte, de acord.(Mare parte= peste 90%)

  „Capitalismul este distrus de ultima sa invenţie numită Globalizare.”

  Capitalismul este forma naturala de organizare si miscare economica a societatii omenesti(vezi si „pilda Lucratorilor de Vie, din Biblie, insa are (ca orice alt lucru) doua capete, aici doua extreme, imperialismul economic(aplicat in Romania nowadays) si capitalismul westeuropean, mai ales al tarilor monarhice, cu o inalta implicare sociala.Iar acesta nu va disparea niciodata.
  GLOBALIZAREA, deasemeni esti naturala, si reprezinta intoarcerea la „ziua cea dintai”, a societatii romanesti, insa datorita conditiilor create de om, -daca nu este facuta atent- poate fi un dezastru.

 3. U R A N U S spune:

  Globalizarea este inca in faza de tatonare, in stagiul neoficial si chiar anarhic, adca exista o globalizare mai ales in miscarea umana(emigratie) si in diverse investitii -chiar mari- din, si in diverse tari, care pana mai ieri, erau izolate.Capitalismul nu poate dispare pentru ca este un sistem natural, care -fara a fi prea metaforic, aici alegoric- se reantalneste si in lumea restului animalelor (concurenta, investitie de inteligenta, etc.) Putin capitalism a fost de notat chiar si in fostele tari comuniste. Cea ce se va intampla insa cu capitalismul, va fi lustruit, adica va fi foarte umanizat, chiar si USA va imbratisa capitalismul Monarhiilor europene, unde latura sociala este puternic accentuata si unde -in continuare- ramane valabil dreptul si oportunitatea de a te imbogati, insa nu prin specula si nu in detrimentul celor care muncesc.

 4. U R A N U S spune:

  Te inseli: exista si se extinde, va intra chiar si in Cuba, chiar daca sub aceiasi forma ca si in Romania, adica , ca si imperialism intern, indreptat impotriva cetatenilor respectivei tari. Tarile ex-comuniste, cu conducatori patrioti si cu IQ pe masura(nu ciurucuri ca cele romanesti), precum Polonia, Cehoslovacia, lucrurile s-au asezat rapid pe fagasul normal, de unde si lipsa extremelor sociale si a repercursiunilor (urmari) violente, care-banuiesc- ca in Ro. nu se vor lasa prea mult asteptate.

  • @Uranus Mecanismul economic a fost capitalist peste tot de la USA la Rusia sovietica si a avut baza in capital (banul plasat) purtator de dobanda! Relatiile sociale si decizia social-economica au diferit intre tarile socialiste si cele capitaliste dar mecanismul a fost al capitalismului!

   • U R A N U S spune:

    Exact. Tocmai din acest motiv , capitalismul nu va disparea (decat intr-o societate utopica -acum-, pentru care nu mai este timpul necesar) pentru ca „omul” este departe de a fi ajuns la un varf al evolutiei, de unde sentimentele primare(lacomie, dorinta de putere, razbunare, etc.) conduc societatile umane nu numai la varf, dar si la nivel de mase. Iar in aceasta schema sociala, nu se poate fara bani si banci.

   • Problema este ca mecanismul a fost distrus de catre Globalizare! Asta e evident!

 5. U R A N U S spune:

  Nu este chiar atat de evident, iar perturbarile sunt si ca urmare a acestei globalizari populare, de acord, insa cele mai mari daune au fost aduse din interior, de indivizi verosi (sustinuti macar prin tacere de guverne), care au delapidat si blocat sute de miliarde (de $) din investitiile internationale, de unde, criza sau recesiunea actuala. Aceast este dovedit-din nou- de Monarhiile europene, care nu au nici miliardari, nici prea multi multimilionari, dar au o populatie realmente bogata, de unde efectele acestei crize, minimale. , in acest club select, din orice perspectiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s