Primary School in "open air", in Buc...

Image via Wikipedia - Primary School in "open air", in Bucharest, around 1842. Wood engraving, 11x22cm

Bacalaureatul 2011 va rămâne în istoria României ca semn al prostiei, imbecilităţii şi trădării interesului naţional de către administraţia statului. Nu sunt cetegorisiri gratuite şi vă voi explica de ce.
Cui foloseşte o mizerie de genul Bacalaureatului de anul acesta? A cui este responsabilitatea pentru că jumătate din absolvenţii clasei a XII-a nu au luat Bacul?
Ce faci cu o generaţie din care jumătate o arunci în stradă?
Ce responsabilitate au cei ce administrează ţara?
Rămânând la examenul de Bacalaureat, subiectele trebuie făcute strict de către profesorii de liceu, nu de învăţători ajunşi în funcţii de stat şi care n-au format vreodată un adolescent şi nici de către cadre din învăţământul superior care doresc a-şi prezenta valoarea uitând cui se adresează!
În loc să fie o sărbătoare, Bacalaureatul s-a transformat într-o acţiune de supraveghere securistă şi de umilire a tuturor, elevi, părinţi, profesori!
Într-o ţară în care preşedintele minte la posturile TV, demonstrează cum se bea whisky, susţine consumul etnobotanicelor, se urcă băut la volan, promovează vuvuzele blonde în conducerea statului şi declară că nu i-a plăcut cartea dar a ajuns preşedinte, ce putere a exemplului să mai căutăm? Dacă pentru el “învăţământul românesc scoate tâmpiţi!”, atunci rezultate învăţământului se explică foarte simplu. Şi nu e singurul.
Acest sectant care a ajuns prim ministru, minte permanent fără să clipească şi nu-i aruncă nimeni un pantof în cap ca să-l trezească! Dar se pretinde cadru universitar!
Uitaţi-vă cine e ministrul învăţământului! Nu are o zi de muncă în învăţământ şi nu este definit de altceva decât de tupeul de borfaş, bătând permanent câmpii!
E plină lumea din vârful statului român de analfabeţi cu diplomă şi de profesori doctori care nu au bacalaureatul.
Ei transmit tinerei generaţii cheia succesului:
-Nu ai nevoie de carte, nu ai nevoie de studii. Poţi reuşi foarte simplu ca băiat dacă pupi în cur bine de tot şi permanent pe cei aflaţi la conducerea politică a statului. Fetele vor reuşi pe piaţa curviştinelor blonde, lucrând o perioadă sub birouri iar apoi cu siguranţă vor fi promovate.
Acesta e rezultatul politicii duse de către un stat trădător.
Cui foloseşte? Evident celor ce li se predă ţara.
Bacalaureatul 2011 trebuie reluat sau prin balotaj coborâtă ştacheta! Nu puteţi bloca şi arunca pe drumuri jumătate de promoţie petru că vina e a voastră! Ar trebui să răspundeţi pentru asta!
În eseul Educaţia şi Învăţământul publicat în 2009, am arătat că Educaţia este un drept fudamental al omului şi o obligaţie a statului iar această obligaţie se îndeplineşte prin sistemul numit Învăţământ!
De ce statul român (Băsescu + PDL) distruge educaţia?
Educaţia este cheia identităţii iar identitatea este principalul atribut al omului. Politica promovată de conducerea statului român este de distrugere a educaţiei pentru distrugerea identităţii. Nu poate exista ceva mai grav azi ca distrugerea viitorului!

in 4 iulie vezi post:
Bacalaureat 2011 – de ce trebuie rezolvata situatia

Reclame
Comentarii
 1. Izvorul Alb spune:

  Nici mie nu-mi place ce se întâmplă şi cum este condusă ţara. Problema este că ne-am obişnuit să dăm vina pe guvern şi pe Băsescu, pentru tot ceea ce nu merge calumea în România. Fără să fiu pro-PDL sau pro-Băsescu, vreau să vă întreb pe dvs. şi pe cei ce vor binevoi să citească aceste rânduri:

  1. Cine-şi duce câinele să se c@ce pe trotuarele capitalei? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  2. Cine lasă mizerii ca la Glina în spaţiile verzi, după două ore „la iarbă verde”? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  3. Cine-mi zgârie maşina în fiecare săptămână? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  4. Cine bagă capul între umeri dacă un român este atacat în stradă de romi şi trece mai departe, grăbit? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  5. Cine aruncă gunoaie de la balcon, pentru că este greu de mers la ghenă? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  6. Cine revendică clădiri de patrimoniu şi apoi le lasă să cadă, pentru a vinde terenul celor care construiesc birouri? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  7. Cine a uitat să lucreze pământul? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  8. Cine stătea la crâşmă, comentând, în timp ce armata încerca să stăvilească apele? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  9. Cine este de vină că până nu eşti furat măcar de 1 leu, nu se poate? De oricine, pieţar, administrator de bloc, firmă de telefonie mobilă, bancă? Toţi îţi bagă mâna în buzunar şi-ţi iau bani în plus faţă de o marjă normală… Cine este de vină? Băsescu/PDL sau onoraţii concetăţeni?

  10. CINE AR TREBUI SĂ AIBĂ GRIJĂ DE PROPRII COPII, SĂ LE VERIFICE LECŢIILE ŞI SĂ NU-I MAI LASE SĂ-ŞI PIARDĂ TIMPUL PRIN BARURI ŞI CLUBURI ŞI LA JOCURI? BĂSESCU/PDL SAU ONORAŢII CONCETĂŢENI?

  Şi lista ar putea continua şi probabil că şi dvs. şi alţii aţi putea pune destule întrebări în acelaşi spirit… Acest bac s-a transformat într-o ruşine naţională pentru elevii nu au mai putut copia!!!

  Eu însumi m-am pregătit să fiu profesor şi am renunţat la această profesie, până la urmă. De ce? Nu neapărat din cauza banilor, pentru că până la urmă îţi mai rotunjeşti veniturile cu ajutorul meditaţiilor, ci din cauza faptului că majoritatea părinţilor renunţă la grija privind nevoile intelectuale ale copiilor, aruncând această responsabilitate în sarcina şcolii şi considerând că hainele curate, potolul şi computerul asigurate copilaşului îi absolvă de alte griji.

  Din această cauză, elevii nu mai au niciun pic de respect pentru profesori şi pentru actul didactic în sine; sunt aroganţi, li se pare că sunt cool dacă sfidează un profesor care la 40 de ani e cu nervii varză din cauza odraslelor pe care noi, şi nu Băsescu/PDL, le-am scăpat de sub control… Iar pe părinţi nu-i interesează. Apar apoi plângând la ştiri, când copilaşul care nu a învăţat ani de zile a picat bacul pentru că nu i-a reuşit faza cu îngrăşatul porcului pe ultima sută de metri…

  Deci, revin cu îndemnul să privim uneori şi bârna din ochiul propriu…

  • Subscriu in mare parte celor spuse de tine dar ori n-ai citit ce-am scris ori din fuga nu ai inteles! Toate astea se intampla pentru ca o sleahta de analfabeti au pus mana pe tara iar in fruntea lor este Basescu! Nu mai trebuie dovedit nimic!

 2. ketsbaia spune:

  daca domnia ta, pe un blog ce se vrea independent si corect, arati ca dezastrul bac-ului este vina exclusiva a lui funeriu si basescu, esti ori in mare eroare, ori intentionat
  cand am dat bacul, in 1994, nu se punea problema sa copiem, in schimb puteam sa ne inspiram, sa vorbim cu colegii. totul in schimbul asa numitului protocol.
  cativa ani mai tarziu, prin 2000, se putea copia cu fituici, iar supraveghetorii inchideau ochii.
  prin 2004 se copia deja cu telefoanele mobile si alte accesorii.
  pana anul acesta s-a copiat intens, devenise ceva normal sa copii si sa nu inveti absolut nimic.
  din 1994 pana in 2011 au fost multe guvernari, multi ministrii, chiar si andronescu sau marga.
  asa incat…

  • @ketsbaia Inseamna ca n-ai inteles ce-am scris desi am boldat unele expresii! Poate ca daca vei citi ceea ce am publicat eu despre Educatie si Invatamant, iti va fi mai usor! Dezastrul actual nu este intamplator! Acum insa problema este foarte grava pentru ca nu poti arunca in strada jumatate din absolventi! Trebuie sa le dai o sansa si sa-i sustii! Nu poti sa le dai minciunile lui Basescu si Boc si imbecilitatile acestui mascarici ajuns ministru! Nu poti arunca o jumatate de promotie pe drumuri facand pupincuristi din baieti si curvistine din fete si furnizandu-le etnobotanicele lui Basescu! E o chestiune de responsabilitate! E o problema a natiei!

 3. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

  Da , este trist unde s-a ajuns ! Ce repere morale si de cultura , au in prezent tinerii ?O clasa politica condusa doar de interese proprii , trandand interesul national , care se afiseaza prin incultura crasa si se mandresc cu ea ! Prin acest experiment cu bac-ul probabil ca vor sa demonstreze ca nu este un sistem care sa merite sa fie finantat suplimentar, pentru ca oricum spun ei , rezultate sunt foarte slabe .De asemenea , cred ca se doreste sa existe cat mai putine facultati de stat , treptat elimandu-le complet din sistem(candidatii admisi la bac fiind mai putini). Si uite asa se joaca cu bietii elevi , pentru ca oricum nu au nevoie de prea multi oameni invatati , pentru ca sunt mai greu de prostit !

 4. UR A N U S spune:

  „Acest sectant care a ajuns prim ministru…”
  ––––
  banuiesc ca te referi la religie, daca da, acesti sectanti sunt cei mai periculosi in functii publice, pentru ca scopul lor nedeclarat este sa faca sa ‘triumfe” religia lor, iar singura cale este cea prin care este dezavuata cea majoritara, deci distrugerea eonomiei si relatiilor sociale (apartinand majoritatii) romanesti, care este majoritara (si prin ortodoxie) in aceasta tara.Boc este sarpele ranit, pus pe umarul omului, si apoi , refacut, il va sugruma pe salvator.Nici ca se putea mai buna echipa, un betivan ordinar si un sectant pervers! Bravo , Romania, alegerea ta e sublima!
  Altfel , Mircea are perfecta dreptate, „pestele de la cap se impute”, cine-l opreste pe presedinte si bondoc sa nu de-a de pamant cu politistii care nu amendeaza pe cei care nu aduna fecalele dupa cainii lor? S.a.m.d. Civilizatia , LA NEVOIE, se impune!

  • MINONA spune:

   De regula adevarul e undeva pe la mijloc. Pe de o parte, cei care conduc au partea lor de vina expusa de Mircea mai sus, iar pe de alta parte o au si elevii care nu au invatat. De ani de zile bacul a devenit pt. profesori si pt. elevi (privind din cealalta parte) o afacere. O afacere care trebuia intr-un fel sau altul starpita. Desigur microbul a cuprins chiar si universitatile sau poate de acolo a pornit vorba aia: „pestele de la cap se impute”… Intregul sistem de invatamant are nevoie de reforme. Exista multe chestii inutile in actuala programa scolara. Eu sunt de parere ca in aceasta vreme (generatie) in care trebuie sa recunoastem nu se mai pune accentul pe cultura generala ci pe specializarea fiecaruia, ar trebui introduse niste optiuni (nicidecum obligatii) din care un elev va da examenul de bacalaureat. Un fel de probe de admitere. Desigur daca ne asezam carn ca sa putem cugeta drept ajungem la concluzia ca bacalaureatul e inutil. Domle’ am trecut cu bine 12 clase, am o diploma care atesta acest lucru…foarte bine. Cine doreste sa isi continue studiile va da admitere si in functie de medie se va stabili daca intra la bugetar la taxa sau daca va taia frunza la caini. Scurt! Si astfel vom putea eradica frauda de acest tip. Totodata consider ca al cincelea ochi este mai mult decat salutar si nu doar la bacalaureat ci la toate examenele (scoala de soferi, titularizare, admitere la facultate). Multi invoca faptul ca s-ar simti stanjeniti de prezenta camerei susotind printre dintii „Si ochiul tau ma-ngheata”. Acei indivizi au invatat (?) la lumina lumanarii, n-au vizitat niciodata un mall sau magazin sau poate pur si simplu nu stiu ca aceste incaperi sunt dotate la randul lor cu cel putin o camera de supraveghere. Ciudat, majoritatea isi petrec timpul prin baruri dar acolo nu dau nici un semn ca prezenta unei camere i-ar indispune… Din cate se pare, cei picati beneficiaza la cerere si de un ajutor de somaj in valoare de (250 RON)/month. Insa nimeni nu se incumeta sa vada partea plina a paharului respectiv cei 100.000 de martieni care nici nu s-au sinchisit de noua gaselnita a ministrului.
   In alta ordine de idei, cred ca in final vom ajunge cu totii la un punct comun (macar verbal) repetand mecanic precum renumitul englez Goethe „C’est la vie!”

   • @MINONA
    Adevarul nu e niciodata la mijloc; prin esenta lui Adevarul este o extremitate iar Neadevarul alta! astazi Bacalaureatul nu reprezinta mai nimic pentru ca nu ti se ofera nimic!
    Bacul trebuie sa fie o testare notata si atat!

 5. MINONA spune:

  asa cum zici Mircea, vesti proaste pt. cei care si-au dat cat de cat silinta, vor lua cu asalt cele 300.000 de locuri disponibile doar la universitatile de stat si 3-4 ani mai tarziu vor ingrosa randurile somerilor majoritatea ajungand la cules de capsuni. Ce sa faci, salarii mici, pretentii mari…asta e.

 6. U R A N U S spune:

  Romania este in situatia deplorabila actuala in foarte mare parte- cauza majora- falsilor intelectuali care trancanesc fara sa stie ce spun si altora , in paralel, carora le place sa fie traducatorii „fetitelor”, mai mult ca sigur autodenumiri instinctive , dublate de experienta in germania.

  • MINONA spune:

   Dintre cei respinsi, sunt unii elevi care blameaza profesorii pt. proasta pregatire. Initial i-am bagat pe toti cei respinsi in aceasi oala dar dupa examenele de titularizare/suplinire de anul acesta m-am gandit sa le ofer bine meritatul drept de apel in urma caruia am constatat ca trebuie sa facem o categorisire intre ei:

   -Cei care au cazut pe merit (nu si-au manifestat deloc interesul pt. invatatura)
   -Cei care au cazut pe nemerit (in special datorita nivelului scazut de pregatire si/sau interes al cadrelor didactice)

   La fel cum doctorul dupa ce pune diagnosticul isi respecta juramantul lui Hipocrate sugerand si tratamentul, le recomand si celor care poseda 27 de sateliti ca dupa ce pun diagnosticul (chiar si aluziv) sa sugereze si o alternativa de „recuperare” ca de un raspuns pe puncte nici nu cred ca poate fi vorba.

   Prima conditie care se impune daca doresc ca cineva sa adere la parerea mea este ca eu sa o fac cunoscuta mai intai…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s