Intelegerea lui Obama si amagirea americana

Posted: 1 august 2011 in criza mondiala, politic
Etichete:, , , ,

Pentru că nu înţelegea nimeni ce înseamnă intrarea USA în incapacitate de plată şi pentru că toată lumea politico-financiară cerea timp pentru găsirea unor soluţii actualului dezastru mondial, republicanii şi democraţii au căzut de acord în privinţa majorării plafonului de îndatorare al Guvernului USA.

white house barack obama

barack obama - white house

Aseară, preşedintele Obama a anunţat că republicanii şi democraţii au căzut de acord asupra măririi plafonului de îndatorare a Guvernului US şi instituirea unor măsuri privind reducerea cheltuielilor bugetare (respectând drepturile câştigate de categorii de cetăţeni + veteranii de război, drepturile de sănătate, etc…)!!!
Nu este o soluţie ci o amăgire care va acutiza criza. +++detalii si video – continuare+++

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  R A N U S spune:
  8 iulie 2010 la 0:39
  oricum ai intoarce-o pana la urma tot la Darwin ajungem: da, a avut dreptate, pentru simplul motiv ca foarte multi oameni (chiar frumosi, destepti si puternici fizic) inca nu sunt animale superioare, ci au ramas (emotional, spiritual) la nivel de animal inferior;cea ce este teribil, este ca unele dintre aceste exemplare ajung sa conduca natii! Motoarele lumii au la baza supravietuirea, sexul, dorinta de putere,de bani si dorinta de razbunare.Adevaratii umanisti recunosc acest lucru , insa au puterea sa “tina in frau”, adica intre limitele decentei, rezonabilului comun, aceste porniri, altfel naturale.Tocmai de aceasta natiile cele mai prospere si echilibrate(la cele mai multe capitole)au conducatori de exceptie, care insa nu se bat toata ziua cu chirpiciul in piept!

  U RA N U S spune:
  19 august 2010 la 19:51
  Iti spun un lucru pe scurt:Presedintii vin si se duc! Raman marile corpotarii!
  ––––––––
  Iar marile corporatii sunt republicane, si de cand Obama a ajuns milionar nu prea ii mai arde sa suprataxeze pe cei bogati.
  Cat despre acest deal(nevotat la aceasta ora) hai sa facem o abstractie de nume si tari:
  Sa zicem, A, se imprumuta continua de la B, C, Ce,Che ,Chi, D,F….J…T s.a.m.d.,iar la un moment dat, aceasta datorie depaseste intreaga putere economica a lui Chi si J, care insa, il roaga pe A sa promita ca va plati si astfel, in continuare, va primi si alte imprumuturi! Prost sa fi sa nu zici da!Iar faptul ca a show-ul a durat pana „in zori de zi” , face parte din political show, si da bine la ambele parti.Diferenta intre A si restul lumii este ca aceasta isi permite, avand-orice ai zice- o economie puternica si o armata asisderea.

 2. U R A N U S spune:

  CNN-UL RELATEAZA CA IN SPATELE USILOR INCHISE SAU ADUS IN DISCUTIE SI INTERESE TEOLOGICE… SI UNDE ISI BAGA DRACUL COADA, E -BAY MARE!!!

 3. U R A N U S spune:

  2 MILIARDE USD= 2BILLIOANE USD, TRILIOANE ESTE ALTCEVA, DE EX. 14 TRILIOANE INSEAMNA 14 GRUPE , FIECARE CU CATE 999+1 BILLIOANE(MILIARDE).Practic suma este atat de mare incat nu este inteligibila.Totusi, tarile in probleme(Grecia, etc.) au o datorie chiar de 200% din PIB, SUA, abia 27% , desi investeste in armata 47% din totalul investitiilor- in armata- planetare!
  Problema deci rezida nu neaparat in sume abstracte ci in procente, si este cu atat mai rau cu cat te apropii- si apoi treci- cu imprumuturile, de 100% din PIB, Romania avand deja un deficit (minus) de peste 2%, spre deosebire de Norvegia care este -probabil- singura tara cu surplus in balanta, desi are peste 30% din populatie(!!!) pe sistem social (inclusiv disabilitate) insa toti acestia , traiesc mult mai bine ca un medic, inginer, etc., din Romania, pentru ca aceasta societate se bazeaza pe valoarea (si egalitatea) omului in societate, care altfel, este o imbinare de capitalism , in relatiile de productie, imbinata cu social puternic, in relatiile umane, iar statul detine procente mari in sectoare cheie, cea ce asigura o distributie echitabila a profiturilor, catre toti membrii societatii

 4. U R A N U S spune:

  TOTUSI, S&P AU RETROGRADAT USA, INSA ESTE UN GAND ASCUNS, O REMINISCENTA DE CAND LUMEA, CARE-MI SOPTESTE CA „NICI O MINUNE NU TINE MAI MULT DE 3 ZILE!” Asa ca, la prima ocazie, S& P isi vor schimba parerea!

 5. U R A N U S spune:

  Nu poti zice ca nu au o oarecare experiza in analizele economice, insa in acest caz, decizia lor a fost facuta NU economic si NU politic ci pe situatia politica si anume ca cele doua partide nu pot sa ajunga rapid la un consens, intr-o situatie atat de importanta si stresanta.
  oricum, cred ca S&P’s nu mai dorm linistiti, de acum incolo!

 6. U R A N U S spune:

  Intotdeauna a fost vorba de prezervarea averilor, insa „sistemul” nu se va parabusi,pentru motivul ca este bine ‘infipt’ in tarile capitaliste „clasice” si se alearga dupa el, in cele nou devenite.Oricum s-ar intitula o tara, daca are un guvern antiumanist, discrepantele dintre bogati si saraci nu se vor aplana ci vor creste. In acest sistem planetar de aprox. 190 tari, numai monarhiile europene (si Japonia) si cateva republici(max.6, la numar) indeplinesc acest deziderat.In general, putem spune ca peste 75% din populatia lumii este inca in epoca sclavagista, insa modernizata, mai ales tehnologic.Intre acestea se inscrie Romania si chiar intre locurile de frunte.

 7. U R A N U S spune:

  Fiecare crede ce vrea, insa aceste convulsii s-au mai petrecut, se produc anumite reasezari, insa sistemul capitalist nu va colapsa niciodata, sau nu va colapsa macar in urmatorii 50 de ani.

 8. U R A N U S spune:

  Exact!Insa sa nu uitam ca omul este nascut in inegalitate si traieste in aceasta inegalitate, adica este un cadru natural, iar capitalismul nu este decat forma organizata la nivel uman al acestei situatii, si -dovedit pana acum- ca fiind cea mai buna forma de organizare si dezvoltare economica. Capitalismul ‘cu fata umana” (ca in Monarhii) are cele mai bune rezultate, socialismul, comunismul, cu cat a fost(si este) aplicat mai bine, cu atat este mai dezastruos.Solutia: un capitalism moderat, in care statul sa detina actiuni in sectoarele cheie ale economiei, prin care sa tempereze capitalismul care are-intotdeauna- tendinta de salbaticire deci de dezumanizare, cum este perfect dovedit in Romania.

 9. U R A N U S spune:

  CAPITALISMUL ESTE BINE-MERCI, INSA GLOBALIZAREA (CARE ESTE ABIA LA INCEPUT) A PORNIT CU STANGUL, ADICA FARA UN PLAN BINE INCHEGAT, A FOST LASATA LA VOIA MASELOR( ADICA REZULTATUL CELOR MAI CONCENTRATE INTAMPLARI), DE UNDE SUCCESIUNEA DE CRIZE DE TOT FELUL. DIN PACATE IN ROMANIA FORMA DE CAPITALISM APLICATA ESTE DE FAPT UN IMPERIALISM INTERN, INDREPTAT SUTA LA SUTA, IMPOTRIVA PROPRIILOR CETATENI.De aici viziunea sumbra a celor din Romania asupra unei situatii nicidecum generale(planetare) si marile si multele exceptii sunt -din nou- aceleasi:Monarhiile.

 10. U R A N U S spune:

  CNN news:Credit rating agency Standard & Poor’s is being investigated by the US Justice … ”
  –––––

  U R A N U S spune:

  8 august 2011 la 18:02

  „……………………
  oricum, cred ca S&P’s nu mai dorm linistiti, de acum incolo!’
  ––––-
  Buna „ghiceala”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s