Globalizarea, afacerea perfecta si distrugerea capitalismului

Posted: 16 august 2011 in criza mondiala, economie, politic
Etichete:, , , , , ,

Criza masivă de sistem care va provoca prăbuşirea capitalismului şi instaurarea unui alt sistem social-economic, comunionismul, a fost declanşată de deciziile adepţilor globalizării. Printre multele decizii politice, financiare şi economice, în acţiunea evidentă de a controla şi stăpâni lumea, ei au încercat să realizeze afacerea perfectă şi să instituie monopolul asupra ei.
Afacerea înseamnă plasarea capitalului într-o operaţiune care să aducă profit, iar asta presupune o doză de risc… continuare

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Atata timp cat nu exista o armata unica (sub control ONU) nu putem vorbi nici despre globalizare si nici despre mondializare, pentru ca orice stat(oarecare) va actiona in diversele probleme, la voia sa si dupa interesele sale. Iar vorbind strict despre capitalism, acesta nu va disparea vreodata , sau macar previzibil, cel mult natiile vor invata ceva de la actualele Monarhii si vor implementa acest capitalism foarte uman, in care prosperitatea economica este la max. posibil(adica aproape generala) iar justitia sociiala, deasemeni.Capitalismul nu poate sa dispara pentru ca este un sistem natural care se regaseste chiar si in lumea animala si chiar in regnul vegetal, macar prin latura sa numita competivitate

  • @Uranus ce-are a face capitalismul cu monarhia? Monarhie a fost si-n sclavagism si in feudalism si in capitalism asa incat nu e cazul sa amesteci sistemul economic cu forma de organizare statala! In alta ordine de idei exista o armata mondiala care actioneaza uneori sub comanda NATO si care actioneaza sub deciziile Consiliului de Securitate! Dar exista o armata si mai mare, formata din servicii de informatii, agenti, politicieni, bancheri, analisti si consultanti care controleaza deja lumea la ordinele deciziei unice!

 2. U R A N U S spune:

  Desigur ca Monarhie exista de cand lumea, dar si capitalismul la fel(vezi -din nou-” Pilda lucratorilor de vie” din Biblie), insa Monarhiile actuale au reusit (si nu in ultima instanta si prin continuitate: si vei vedea de ce) sa aduca relatiile umane la o optimizare aproape de ideal, iar aceast s-a facut prin „prelucrarea” continua a capitalismului, care nu poate fi scos din discutie (ca sa nu mai vorbim de realitatea practica) pentru ca este natural. Iata cum sunt Monarhiile fata de alte sisteme, adica republicile de tot felul: Monarhia si republica sunt intr-o cursa de 100 de ani.Monarhia merge cu o viteza oarecare insa -din acest mers linistit si continuu- isi rezolva toate problemele.Republica, opreste la fiecare 4-5 sau 8-10 ani pentru a schimba soferul, timp in care de ea se agata toate rudele acestuia.Poti sa calculezi si singur, cu cat ramane in urma acest sistem, desi relatiile de productie-la baza- sunt aceleasi , chiar si in comunism, numai ca in comunism profitul cel mare nu era impartit la indivizi direct implicati in productie (ca directori, etc.) ci la cei care supervizau totul, adica la indivizii politici
  .Armata „mondiala” ! Care?
  Iar lumea nu este nici pe jumatate controlata de a ‘doua armata”, vezi China si America de Sud! E drum lung pana la asa ceva, iar acesta se va infaptui numai cand va exista o adevarata armata (a ONU) iar tarile puternice – cel putin ele- vor renumta la propria armata

  • Faci niste confuzii; capitalismul nu putea exista inaintea capitalului si bineinteles inaintea revolutiei industriale! Monarhiile si republicile exista din antichitate si exprima vointa cetatii sau dreptul comunitatii dar nu au o relatie directa cu sistemul de productie! In privinta independentei Chinei si a Americii de Sud e bine sa te gandesti ca nu ar fi ajuns la nivelul de dezvoltare de azi daca nu ar fi intrat in joc! Nu paria pe asta!

 3. U R A N U S spune:

  capitalismul a existat dintotdeauna, de cand oamenii s-au organizat in triburi, chiar daca nu a existat capitalul clasic (banii) a existat sub alte forme, iar exploatarea si acumularea au fost insotitoare ale societatii umane(carcteristici specifice- explicit- capitalismului), din aceleasi timpuri, sefii de trib fiind regii(sau presedintii) comunitatilor respective, care intotdeauna au luat partea leului, de unde s-a ajuns la acumularea puterii din ce in ce mai mare si mai intinsa (geografic).Iar pentru cei care cred ca banul este singurlul capital , inca mai au de invatat, forta bratelor, inteligenta si altele, sunt considerate tot capital de investitie. Sistemele de productie sunt aceleasi in orice societate, adica capitaliste, mai pronuntate sau mai sterse, insa la baza sta acelasi lucru, investitia (de bani, munca, imaginatie, etc.) in speranta obtinerii profitului, oricum delimitarea este destul de stearsa (in practica) asa cum este fada (tot in practica) si delimitarea dintre Globalizare si Mondializare.In teorie se pot construi definitii foarte diferite, in realitate , cele mai multe caracterisitici se suprapun.
  China si America de sud sunt in joc, dar au propria muzica, vezi de ex.Venezuela a retas miliarde de (dolari cat si in aur)) din Europa si le-a plasat in China , etc. pentru ca ei(sud americanii) nu in mult timp vor avea propria uniune.

  • @Uranus: Din pacate se pare ca esti complet pe langa „capitalism” daca nu vezi modurile de productie diferite intre sclavagism (sclavie)/ feudalism (feuda) si capitalism (capital)!

 4. U R A N U S spune:

  Personal, sunt, intr-adevar „pe langa capitalism”! Problema este ca tu nu intelegi ca , capitalul nu este doar banul cash, si ca acest capital a existat dintotdeauna, de la aparitia omului, initial prin forta pumnului si a batei, apoi inteligenta, si in continuare forta bratelor, care a inceput sa fie exploatata de cei cu IQ mai ridicat Sclavagismul a fost si ramane forma de capitalism, chiar si in comertul cu oameni, era investit (platit) mai mult pentru un sclav sanatos cu muschi tari si dinti pe masura, pentru ca se banuia-corect- ca profitul va fi mai mare de pe urma muncii acestuia.Aceasta este caracteristica istorica de baza a capitalismului, capitalul lui Marx, este o notiune noua (sub 300 de ani) raportat la existenta capitalismului in relatiile sociale.

 5. U R A N U S spune:

  In primul rand, ca de la un timp, chiar si in acea perioada au existat banii (cu valoare reala prin ei insasi, fiind batuti in argint si aur) , iar pentru faptul ca nu existau bancile asta nu insemna ca nu se lua dobanda, vezi -din nou biblia- poveste investirii talantilor si a camatarului, acestia sunt precursorii institutiilor bancare(principiul este neschimbat), insa -in cele mai multe cazuri- dobanda era incorporata in profit, care era f. inalt, sclavul fiind exploatat pana in ceasul mortii, si -desigur- pe nimic.Si un alt „amanunt” , de la infintarea (prin despartire) a bisericii catolice, pana la anul 1300(aprox.) , acestia angajau ca contabili(la dioceze si manastiri) evrei specializati, singurii din lume care stiau sa lucreze cu banii (mai ales in calcularea dobanzilor) si sa evalueze si prelucreze(„taie”) pietrele pretioase.Cam dupa 2 sute de ani(1492) cand catolicii au prins „spilul” , au inceput prigoana impotriva evreilor, cum este „Marea Expulzare” din Spania.

 6. U R A N U S spune:

  Banul scalar evalua „piata”, pentru ca piata la acele timpuri era f. redusa si deobicei, se efectua in troc.Notiunea de capital a aparut ca urmare a inmultirii populatiei, cresterea complexitatii intre relatiile umane, si diversificarii produselor (cat si crestere in volum) cea ce a impus aparitia banilor nescalari(de hartie) cu valoare simbolica, si in acelasi timp, a unei institutii care sa „aiba grija” de miscarea acestor noi bani si f. multi, si anume bancile. Aparitia bancilor, am putea spune, au fost marul lui Adam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s