Graffiti "Salvaţi Roşia Montană" (cf...

Image via Wikipedia

Când aurul sclipeşte, le ia minţile tuturor. Traian Băsescu a primit un ordin şi a renunţat la concediu, la mare, la blondă, la hăhăiturile de mare expert în ale statului.

A primit ordinul şi s-a pus în fruntea susţinătorilor proiectului Roşia Montană Gold Corporation! Corupţia generată de această afacere depăşeşte tot ceea ce poate fi imaginat iar această corupţie va determina un dezastru în Munţii Apuseni.

+++ continuare pe Mircea Bătrânu Cronică+++

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Daca a intervenit direc si regele neincoronat al tarii(pt. ca asta este, are puteri mai mari chiar decat orice rege actual, insa nu poarta coroana), se pare ca Alea jacta est, ca tara va fi tocata pana la ultima firimitura. Ce Armata ! Ce Armata ! Ce Politie! Ce Politie! Ce servicii Secrete ! Ce servicii Secrtete ! Ce clasa de intelectuali! Ce clasa de intelectuali avem! Sunto toti acestia doar niste catelusi bine dresati?

 2. U R A N U S spune:

  Este evident ca este asa, insa orice natie trebuie sa aiba si ea eroii ei, Romania chiar nici acest lucru nu-l poate avea?

 3. U R A N U S spune:

  PROBLEMA ESENTIALA-IN ENUNTUL TAU- ESTE CA ACEL DUMNEZEU NU EXISTA, salvarea poate veni de la cei care au ajuns prin ei insasi(autoeducatie si autodeterminare) -sau educatia primita- sa fie dumnezei , adica OAMENI si nu doar animale bipede.Cand numarul acestora va trece de un punct critic, atunci si in Romania se va declansa REVOLUTIA UMANISTA, cred ca, incheiata
  deja, in Monarhiile europene. Insa ,am o urata banuiala, ca, cu guverne de criminali psihopati, in Ro.,va mai trece multa vreme, pana la acel punct.

 4. Maria spune:

  Academicianu Theodorescu îmbătrâneşe foarte urât! Să fie oare atitudinea de acum plata pentru titlul de „drept între popoare” ?
  Temerea mea este aceea că după ce vom fi vândut tota ceea se poate vinede(şi nu e departe acel timp) urmează dezmembrarea ţării cu această caricatura de prezident şi premier!
  Doamne ajută-ne,că numai la El este nădejdea.

 5. U R A N U S spune:

  Tarile cu adevarat democrate la toate capitolele(PROSPERITATE GENERALIZATA, JUSTITIE si ECHITATE SOCIALA ,ETC.) sunt tari ATEE, care insa nu au primit aceste daruri de la ” dumnezeul ateilor”, ci muncesc consecvent -pentru ele- de sute de ani! Noi (si altii ca noi) avem sansa sa le copiem modelul si sa scurtcircuitam intreg traseul, insa pur si simplu suntem o natie de catari unde incapatzanarea nu are limite decat cerul! De unde, chiar asa ne „ajuta dumnezeu”!!!

  • Maria spune:

   Până când deviza era „nihil sine deo”,ţara noastră a însemnat ceva pe harta Europei,Când însă ciuma roşie atee” a pus cizma pe noi,deviza a dispărut şi noi am devenit şi am rămas sclavi!Acum „pumnul de oţel” este într-o mănuşă de catifea dar este acelaş lucru!
   Stimate domn,când vei ajunge la ananghie îl vei invoca pe Dumnerzeu sunt sigură!
   Viteji ca dumneta s-au mai văzut nici măcar nu ai exclusivitate în domeniu.Cât despre naţia noastră de „catâri” cum o numeşti, cu ajutorul lui Dumnezeu va mai dăinui cel puţin atât cât a dăinuit! Nu ne lipseşte nici hărnicia ,nici ingeniozitatea doar „NEUNIREA” ne face să acţionămn astfel, atomizarea societăţii este principala cauză!
   Dacă priveşti atent vei putea observa că sunt mai multe Românii paralele!
   Şi totuşi Doamne ajută!

 6. U R A N U S spune:

  Nici cea mai atotcuprinzatoare deviza nu inlocuieste ratiunea, planul si, consecutiv, aplicarea si rezultatele sale. Dovezile palpabile sunt la indemana oricui sa le verifice, insa incapatanarea de catar nu ne da voie sa o facem, preferam sa mergem pe drumul nostru cel mioritic! In rest , elucubratii scriptice, Romania este crestinizata de peste o mie de ani, dar pt. Europa nu a insemnat ceva decat in perioada monarhista (o fractiune din acea perioada)asa ca „nimic fara dumnezeu” nu are nici o revelatie, mai ales ca si in timpul comunismului f. multe persoane erau credincioase, iar dupa „89 , miscarea religioasa a atins cote demne de evul mediu, adica 86% ortodocsi, si restul de 10 -12 procente alte religii(tot crestine, in general) , ateii in Ro. probabil nu trec de 2-3%.Deci-din nou- invocarea a nu stiu ce devize, nu face decat ce face lumanarea la capul mortului(lumineaza dar nu desteapta).cat despre ajunsul la ananghie si invocarea(pentru ajutor) a lui nu stiu ce iluzii desatre, anumite persoane sunt sigure- de acest lucru- fara a face nici o dovada, iar personal am fost de multe ori la ananghie si am reusit sa ies prin mine insumi si nu bolborosind rugaciuni, precum epilepticii. Cea ce este interesant , este faptul ca aici discutam despre lucruri generale,idei, etc., si nu despre persoane, insa este usor de notat ca ,”credinciosii” (neavand argumente cat de cat rationale) vireaza intotdeauna la atacul la persoana, de fapt asta i-a invatat (sau dresat , mai bine zis) biserica, ei nu pot gandi cu propriile minti, executa „invataturile”! Incercarea de insulta a acestor indivizi este deja arhicunoscuta, de acea, deobicei, nici nu le raspund direct , mai ales ca nici nu sunt asa „viteaz”.Cat despre Romaniile „paralele” , la fel, elucubratii verbale, este o singura Romanie care are o clasa de intelectuali de toata jena, de aici toate nenorocirile acestei tari.

 7. U R A N U S spune:

  Cateva zile in urma am citit un articol in care un parlamentar cu nume de branza (sau branzos) spunea ca „Ateii sunt periculosi”! Banuim ca el nu este ateu, dar este arhicunoscut ca guvernarea Ro. este 99,9% credinciosa, practic, in structurile de conducere centrale si locale, ateii nu pot fi cu mai mult de 0,0001 la suta, iar daca iei o statistica a puscariilor, vei vedea-deasemeni- ca peste 99,9% din detinuti, se declara credinciosi, au tatuate pe ei cruci, sau le poarta la gat, sau sunt desenate pe pereti, etc. adica sunt credinciosi activi, participand -fara intrerupere- la actiunile ecumenice din inchisori.
  Intrebarea este : cine sunt pericolul pentru societatea romaneasca?

  • Acest branza este un borffas care are un singur dumnezeu numit BAN! Am fost o perioada intre religiosi si atei si ma injurau si unii si altii; e greu sa-ntelegi spectacolul lumii cand n-ai scoala si minte!

 8. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

  De-alungul istoriei universale, s-a dovedit ca religiile dezbina , produc mai multa ura decat iubire si compasiune fata de semeni .Religiile sunt si au fost un factor major de producere a conflictelor in interiorul statelor si in afara lor ! S-au purtat mereu razboaie , si cruciade in numele credintei ! Religiile, s-au format cu scopul de a domina multimiile, pentru a-si atinge scopul religia s-a folosit de emotiile si sentimentele cele mai profunde ale oamenilor . Religia crestina a denaturat invatatura simpla a lui ISUS care se rezuma la iubirea si compasiunea fata de semeni . Pentru acest lucru insa nu e nevoie de un intermediar , cum este biserica , nu e nevoie de un papa , de un Vatican , de atatea denumiri si confesiuni … In concluzie , sunt convins de existenta unei forte universale primordiale si creatoare in permanenta numita Dumnezeu ! Si afirm Isus DA , biserica NU!

 9. U R A N U S spune:

  „…In concluzie , sunt convins de existenta unei forte universale primordiale si creatoare in permanenta numita Dumnezeu ! Si afirm Isus DA , biserica NU!”
  –––-
  Biserica si teologia (religiile) -printre altele- au deturnat credinta reala, la practici aberante, care au un singur scop;subjugarea individului(si a maselor) si exploatarea acestora, in timpuri bune(de pace) si manipularea acestora, in timpuri tulburi , de razboi sau alte evenimente prin care biserica (deobicei aliata statului) manipuleaza grupurile sociale , unele impotriva altora, ei (biserica) ramanand intotdeauna in castig si -in continuare- conducatori sociali(dezbina si conduce).Deci este clar, ca din punct de vedere istoric-moral, biserica ar trebui sa nu mai existe si in tarile avnsate(real) acesta institutie are „vremuri grele”.
  Referitor la existenta lui dumnezeu, intrebarea este: daca el a fost entitatea primordiala iar timpul este infinit, atunci cum se complementeaza cele doua notiuni? Si -in acelasi context- ce a fost inainte de dumnezeu si cum din nimic (zice Biblia) el a facut aceste imense corpuri ceresti si inca atat de complicate, si care ar fi sensul, daca el , oricum, este atat de MARE, ce i-ar fi trebuit sa creeze toate acestea, inclusiv omu, care este foarte evident ca nu este deloc „facut dupa chipul si asemanarea sa1 Sau este??

 10. U R A N U S spune:

  am citat o parte din comentariul sau, deci nu poate fi confuzie, insa eu gasesc ca este mai bine sa ma adresez in general, pentru ca sunt f. multi si de o parte si de alata , a acestei idei

  • Codarcea Catalin-Cosmin spune:

   Domnule Uranus , am citit intrebarile dumneavoastra , vizavi de comentariul meu . Permiteti-mi sa va ofer un raspuns pe masura intrebarilor adresate . Eu , acum ma pregatesc sa plec din localitate pentru o saptamana . Cand ma intorc la sfarsitul saptamanii viitoare , am sa va raspund ! Va multumesc pentru intelegere !

 11. U R A N U S spune:

  NICI O PROBLEMA! ORICUM TIMPUL ESTE INFINIT IAR ACEASTA DILEMA NU POATE FI REZOLVATA NICIODATA, atata timp cat nu facem abstractie de faptul ca pana acum nici marii filozofi ai lumii nu au reusit sa demonstreze „ca exista”, in fond la o judecata nu este nimeni obligat sa demonstreze ca ceva nu exista, ci ca exista.

 12. time spune:

  Sf. Augustin afirma ca „timpul este si nu este”. Timpul exista „as long as” exista realitati create. Timpul se afla doar in imaginatia noastra. Noi definim timpul ca fiind perioada/intervalul/durata scursa dintre doua evenimente. Augustin face deosebire intre timp si eternitate si anume timpul include schimbarea insa eternitatea o exclude. In concluzie lumea a fost creata nu in timp ci o data cu el.

 13. U R A N U S spune:

  Nastase: Daca eram la putere, autostrada Transilvania ar fi fost gata anul viitor

  Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca, daca PSD era la putere, autostrada Transilvania, de care s-a ocupat compania Bechtel, ar fi fost gata anul viitor.

  Declaratia a fost facuta dupa ce presedintele Traian Basescu a spus ca s-a intrerupt colaborarea cu firma americana pentru ca ambele parti incercau sa fure…”
  __________
  Ca este sau nu koorist, e treaba lui, insa acel contract el l-a semnat, iar respectiva autostrada trebuia data in folosinta de ani de zile. Romania are nevoie de sase mii km.autostrada, ca sa functioneze la parametri excelenti si patru mii pentru a fi acceptabila.La aceasta ora nu cred ca sunt disponibili mai mult de 400km. Si mai este o problema: inginerii romani nu stiu sa construiasca o autostrada ? ma indoiesc… aici e vorba tot de comisioane si spagi, iar preturile piperate pentru toll vor fi suportate de toti romanii!

 14. U R A N U S spune:

  In mare – cat si in detalii- acesta e adevarul! Intrebarea ramane:cine va face justitie in Ro., pentru ca este evident ca prosperitatea economica a celor mai multi romani este indisolubil legata de aceasta justitie, de coruptia quasigenerala care stapaneste Ro. iar marii corupti zburda peste tot, nepasandu-le de lege, iar aceasta pentru ca in Ro. nu exista lege, sau aceasta este doar hartie higienica atat pentru cei care o fac cat si pentru cei care ar trebui s-o aplice.De acea , motto-ul Noii Romanii (daca va mai fi) trebuie sa fie cel pe care l-am mai scris pe aici:”Pentru Popor, Pentru Patrie, Prin Lege.”

 15. U R A N U S spune:

  TIMPUL

  Cine poate tintui timpu’n perete,
  Cine il poate inchide sub dop,
  Cine poate sa-l streaga de pete,
  Si cine il poate intoarce la loc?

  Cum vede noaptea s’o treaca,
  Cum nu adoarme in zori,
  Cand vine si cand pleaca,
  Si cum putrezeste comori?

  Cine’i e tata si cine’i e muma,
  Si cin’ l-a taiat in zile, ani si o luna,
  Cum de se’ntoarce din zori in apus,
  Si cum tot ce are in urma,dar totul,e dus!

  Ce este timpul? Ce ntrebare!
  Are’nceput, are sfarsit oare,
  Cum se invarte, sau cum zboara,
  Cand s-a nascut, cand o sa moara?

  El e o moara ce macina totul,
  El tine si astri’n miscare,
  El lucra mereu, ca robotul,
  Si numara zile, la fiecare.

  E o veche iluzie ce inca persista,
  Ca marea-i mai mare’n maree,
  Iar timpul de fapt nu exista,
  El este doar o eterna si fixa idee.
  –––––––––––––––
  Indeed,Tempus Edax Rerum

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s