rosia montanaScriam anul trecut, după dezastrul din 4 octombrie, de la Kolontar, Ungaria (Catastrofa ecologica din Ungaria si Rosia Montana! Ce ascund vinovaţii?), că ruperea batardoului de vest al iazului de steril şi deversarea a 600,000 mc de namol peste localităţile din zonă, nu a fost întâmplătoare ci rodul unor nerespectări de tehologie. Goana după bani i-a determinat pe proprietarii industriei de aluminiu sa neglijeze cele mai elementare norme de protecţie a zonei, norme care prevedeau impermeabilizarea iazului şi neutralizarea sterilului. Probabil că astăzi, activitatea continua, deşi au poluat 10% din suprafaţa Ungariei, au omorât oameni şi distrus habitatul multor vietăţi. Dar banii şi interesele globaliste au o importanţă mai mare.

La Roşia Montană, catastrofa se va declanşa altfel dar cauza este aceeaşi, dată de interesele globaliste.

Iată ce ascunde contractul cu Roşia Montană Gold Corporation şi de ce aproape toată discuţia este deturnată spre partea financiară şi spre procentele ce revin României.+++continuare Mircea Bătrânu Cronica +++

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  „…Dar banii şi interesele globaliste au o importanţă mai mare…”
  _
  Doar partial, iar restul, plus vina morala apartine guvernului ungar si (aici) al Romaniei, care pentru un comision si previzibilul furt en gross. acepta aceste actiuni.Rosia Montana trebuie in continuare exploatata, prin mineritul clasic, nu e nici o graba, aurul -deocamdata- nu are importanta decat speculativa, tocmai de aceasta mai-marii tarii vor sa-l exploateze, pentru a se superimbogati tot ei,pentru ca planurile de furt sunt trasate la mimlimetru, deja. Deci un NU hotarat exploatarii de acest fel si in aceste conditii, este clar ca orice companie straina va lua caimacul, deci care ar fi -pana la urma- avantajul Romaniei? Niciunul, fara sa mai adaugam distrugerile cu impact ecologic.

 2. U R A N U S spune:

  Ticalosie inceputa pe vremea lui berceanu, care a dat dreptul (si va fi primit „dreptul”) unor firme straine sa exploateze aceste zacaminte, astfel de zacaminte ar trebui sa fie secret national, exploatate numai de firme romanesti, sau chiar numai de Armata.

 3. U R A N U S spune:

  Acest isarescu a fost intotdeauna omul lor, chiar daca „omul din umbra” cu aparente maniere propopulare, aparent distantat de politica, etc. in realitate el a fost si este un criminal cinic, cu sange rece, care se crede parte a unei aristocratii care nu poate fi trasa niciodata la raspundere. Si din pacate, pana la acest punct in timp, chiar are dreptate!

 4. U R A N U S spune:

  Isarescu: Cu bani multi oricine poate sa faca, treaba e sa faci cu bani putiNI.

  Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca o crestere economica nu se poate realiza doar daca „dai mai multi bani in economie”..
  _________
  Tipic excrocului „soft”, aparent el are dreptate, insa aceasta se poate aplica secoluli 19 in Romania, sau anterioare, in Europa de vest.Suntem la acel moment economic, cand banii de hartie (in general cu sensul de fara acoperire) salveaza economiile(le degripeaza),adevarul fiind ca, cu bani multi poti aVEA REZULTATE EXCELENTE, IMPORTANT ESTE CUM FOLOSESTE ACESTI BANI.dE EX. OBAMA, IN DOUA ZILE, VA VENI CU un nou program care -sunt convins- se va baza pe un nou stimulus , de cel putin cinci sute miliarde $ , daca nu cumva chiar cu o suma mamut, peste un trilion.
  Asta trebuie sa faca si Romania, si nu sa imprumute, numai o tara(de dimensiunea economica a Romaniei) condusa de cretini si criminali, o tine imprumutand, cei destepti isi tiparesc banii, si-si rezolva problemele. Romania are nevoie de 0,5 trilon lei(500 miliarde) din care 10% trebuie folositi pentru cresterea salariuluii si pensiilor minime, asistarea somerilor si alte programe sociale, iar 90% trebuie investiti in locuri de munca, cel putin 75% din acestea trebuin sa fie in sectoare cheie (agricultura si energie verde) si in alte sectoare direct productive.

 5. U R A N U S spune:

  Si cel mai important, Romania nici nu trebuie sa tipareasca acesti bani, trebuie sa-i recupereze de la cei care i-au furat, acesti bani exista, insa sunt dositi de mafia politica din ultimii 20 de ani, prin intermediul clientelei dispersate in toata tara si chiar in alte tari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s