This bubble map shows the global distribution ...

Image via Wikipedia

Ca justificare pentru orice intervenţie a sa în favoarea vreunui proiect economic sau a unei măsuri guvernamentale, Traian Băsescu apare la TVR şi se vaită, aruncând cu nesimţire vina pe pensionari. Că are nevoie de bani pentru pensii, că sunt prea mulţi pensionari, că mai bine le tăia pensiile în 2010, că statul social a dispărut şi alte minciuni! Această cale, a conflictului social permanent şi a minciunii, nu va rezolva problemele. Raportul între numărul salariaţilor şi cel al pensionarilor nu este determinant pentru fondul de pensii. +++ continuare +++

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Raportul angajati/pensionari conteaza, dar nu ar trebui sa conteze intr-o tara ca Romania, unde aceasta problema se poate rezolva prin 2 parghii principale: scaderea masiva a aparatului administrativ (atat la centru cat si in teren), cel mai bugetofag segment din populatie, cea ce de fapt ar insemna normalizare si, 2)
  investitii destepte in agricultura si energie,cea ce obligatoriu va duce la scaderea preturilor alimentelor si energiei, cele 2 necesitati majore ale pensionarilor ( si nu numai) dar -in general- batranii ajung sa se multumeasca cu o masa decenta si o camera calda, de unde sa priveasca , prin geam, cum”a- nceput de ieri sa cada… cate un fulg…”!

 2. U R A N U S spune:

  Si aceasta cu atat mai mult cu cat speranta de viata- in Ro- este mai scazuta decat a multor tari care nu au resursele Romaniei.Daca Ro. s-ar axa pe programele mele, sunt sigur, Romania ar deveni paradisul pe pamant, iar pensionarea se va putea face la 60 de ani, astfel ca omul sa se poata bucura si el de truda mainilor sale. In sistemul actual, paralela este ca cea de pe vremea comunismului, care zicea:”omul vine din armata, face o data puscarie si apoi asteapta sa moara”! (acum e fericit daca dupa pensionare mai traieste 2-3 ani!)
  Rezolvarea problemei romanesti este economica insa nu se poate nici gandi la asa ceva cu acest tip mafiotic de guvernare! Deci trebuie sa pornim de la zero, schimbarea sistemului, si punerea in orice functie nu a indivizilor doar cu diplome de specialitate ci a celor care vin cu idei, modele si propuneri fezabile.

 3. U R A N U S spune:

  Si inca una foarte extinsa! Totusi, trebuie sa recunoastem ca aceasta problema are si un mare grad de relativitate ( „morala” crestina vs.cea islamica, etc. morala comunista vs. cea occidentala)cat si faptul ca -nu de putine ori- cei care o predica, sunt ei sub orice critica(ex. biserica)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s