Criza mondiala. Despre anularea datoriei globale si disparitia bancilor.

Posted: 26 septembrie 2011 in criza mondiala, economie, Neclasificat, politic
Etichete:, , , , ,

Citiţi cu atenţie!

Autor Mircea Bătrânu/ Editat 2009
ISBN 978-973-0-06927-3
manifest revolutie
From Google Books / „Manifest, Va fi revolutie!”
Citeste integral pe Google Books!

Observaţi că în fiecare zi apar noi declaraţii ale specialiştilor şi ale instituţiilor din domeniul financiar-economic. Declaraţiile lor de astăzi, le găsiţi în cartea mea Manifest-Vă fi revoluţie! scrisă în 2008 şi publicată în mai 2009, precum şi în articolele mele referitoare la Criza mondială, publicate din 2008 încoace.
Am spus mereu că actuala criză mondială este o criză de sistem, o criză masivă de sistem pentru că reprezintă APUSUL CAPITALISMULUI. Cei ce conduc lumea, nu numai ca nu sunt pregatiti pentru noua era dar incearca prin toate mijloacele salvarea sistemului financiar-bancar, cel ce a generat infernul lumii de azi! +++continuare+++

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  „…Cei ce conduc lumea, nu numai ca nu sunt pregatiti pentru noua era dar incearca prin toate mijloacele salvarea sistemului financiar-bancar, cel…”
  ______________
  Din pacate , te inseli, ei sunt cei mai pregatiti pentru asa ceva, numai ca nu se grabesc sa schimbe lumea, lor le este bine oricum! Bancile nu vor disparea niciodata, se pot transforma, pot fi transformate in simple automate de imprumutat bani, adica banii sa fie distribuiti doar de stat (in functie de credit) , iar aceste banci sa aiba ca functionari, doar personal tehnic si economisti, care sa intretina instalatiile si sa verifice corectitudinea tranzactiilor.Aceasta ar fi banca ideala, insa nu o vad curand , „pe piatza”!

 2. U R A N U S spune:

  Asta spuneam si eu, insa numai ca idee cum ar trebui sa fie , insa de intamplat nu se va intampla.Nationalizarea bancilor este cea mai buna mutare posibila, sau macar tinerea lor sub control strict, insa nu vad generalizarea acestui proces, bancile din monarhiile europene sunt pe aproape (conceptul general al societatii le mentine intr-o stare de bun-simt); cele mai mari banci sunt cele japoneze , americane si germane iar conectiile si interferentele lor cu „tot ce misca sub soare” face imposibila nationalizarea lor.
  CAT DESPRE DOBANDA, EU AM AJUNS LA CONCLUZIA CA PENTRU IMPRUMUTURI PE TERMEN SCURT, DOBANDA CORECTA(SI PENTRU BANCA SI PENTRU CONSUMATOR) POATE FI INTRE 7 SI 11 LA SUTA, iar pe termen lung , ar trebui sa fie sub 3% (pt.case, business-uri, etc, adica unde sumele sunt mari , si nu pot fi rambursate in termen de sub 15 ani)

 3. U R A N U S spune:

  Asta e adevarat si asta am spus-o chiar eu, numai ca acest capitalism are nuante duse-in multe cazuri- la extrem: in timp ca in Ro.(ca sa nu numesc si alte tari) capitalismul este in faza de imperialism intern, in Monarhiile europene acest capitalism este cea ce -aici pe real- se numeste cu „fata umana”, adica are o puternica inclinare sociala, altfel, relatiile de productie si -in general- relatiile economice, sunt de tip capitalist, in mana indivizilor, statul intervine doar in arbitraj, si cu cat acesta este mai corect, cu atat pofta aventurierilor de imbogatire rapida e taiata din fasa, iar populatia care munceste, isi primeste dreptul in mod echitabil si este multumita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s