Scrisoare catre cei din Rosia Montana

Posted: 19 octombrie 2011 in criza mondiala, morala, Neclasificat, politic, românia
Etichete:, , , , , , , , , , ,
Avram Iancu - portrait by Barbu Iscovescu

Image via Wikipedia

Dragii mei moţi şi mocani, români din Munţii Apuseni, de pe valea Abrudului, a Arieşului şi a Ampoiului. Ca unul ce-mi trag rădăcinile din Alba-Iulia, ca român ce iubesc ţinutul Albei în mod special, pentru că el este nascător de românism şi Românie, vă scriu aceste rânduri pentru a vă da de ştire că nori negri s-au abătut asupra noastră ca neam şi ţară iar datoria voastră este de a urma calea deschisă de către Horea şi Avram Iancu şi de a apăra partea de ţară ce vă revine, Apusenii.

Vă rog să trimiteţi acest mesaj şi celor ştiuţi de voi. Este o misiune mai grea ca a oricăror alţi români, pentru că aveţi de apărat şi ţara şi neamul dar şi bogăţia, aurul.  ***continuare***

Reclame
Comentarii
 1. d.mihaela spune:

  Pentru ca vietile a sute de oameni sa se imbunatateasca pentru o scurta perioada de timp prin implementarea proiectului Rosia Montana vor plati un pret pre mare generatii intregi care vor avea apa, aerul, intregul mediu distrus de efctele acestui proiect nenorocit prin deversarea deseurilor radioactive, prin noxele si subsatantel toxice care vor distruge intreaga zona pentru sute de ani. Oare pretul platit astfel de romani nu este prea mare ca sa se imbogateasca strainii?
  Este o campanie mizerabila de publicitate pentru acest proiect care dublata fiind de coruptia din Romania la nivel inalt mi-e teama ca ne vor rapune si proiectul va deveni realitate!
  Cu o floare nu se face primavara, dar haideti sa ne opunem cu totii, sa dovedim ca nu suntem asa de prosti pentru straini si pentru guvernantii nostri!

  • @d.mihaela,
   cred ca voi, avocatii, trebuie sa initiati permanent actiuni de natura juridica prin care sa sanctionati acest stat, corupt si iresponsabil. Voi puteti specula viciile legislative. Uite, prima initiativa referitoare la Rosia Montana, ar putea fi un memoriu adresat Senatului, prin care sa solicitam Lege pentru ca exploatarile de suprafata sa nu se mai numeasca „minerit”. Mineritul este legat de mina care inseamna galerie subterana. Redacteaza in termeni juridici aceasta initiativa si apoi o promovam.

  • roger watter spune:

   dragi mei moti motuci si motucasi cat de batuti in cap credeti ca suntem ca sa acceptam un asemenea proiect ?Aveti voi oare habar ce sunt aia cianati? habar nu aveti ;credeti voi oare ca pentru bunastarea voastra temporara ne-om pune noi capul pe butuc ?
   nu acest proiect sub aceasta forma inseamna dezvoltare durabila

 2. Alex spune:

  Fw: Trimiteti altora, sa stie toti ROMANII !

  TO: 1 recipient

  CC: You + 32 More

  Show Details

  Message body

  –– Forwarded Message ––
  From: Adina Manta
  To:
  Sent: Friday, October 28, 2011 7:56 PM
  Subject: Trimiteti altora, sa stie toti ROMANII !

  Subject: Fw: Trimiteti altora, sa stie toti ROMANII !j

  ––

  Ce parere aveti?

  De la KHANDAHAR la ROSIA MONTANA, intre SUA si RUSIA

  Intre CRIZA SI TERORISM, ROMANIA si AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii in domeniul materialelor strategice !

  AMERICA nu are zacaminte de URANIU.

  Tot asa cum RUSIA nu detine zacaminte de WOLFRAM.

  Fara aceste doua elemente, SUA si RUSIA sunt ZERO ! Sunt niste neica-nimeni in materie de suprematie MILITARA.

  Wolframul, un metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar in industria militara si spatiala, iar uraniul in industria nucleara.

  Primul se afla, in cantitati INEPUIZABILE si in starea cea mai pura (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar in ROMANIA. La ROSIA MONTANA !

  Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Rosia Montana are acum o miza periculoasa, cu atat mai mult cu cat Exploziv-News si GIS-SSR o dezvaluie in premiera:

  Zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc insa, in cantitati uriase, si in muntii Retezat (zona Gugu-Sureanu, axa care le uneste trecand prin Varful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona in care a cazut, in urma cu cateva luni, avionul militar israelian; posibil neintimplator in misiune in acea zona !) si, inainte de 1989, au fost pazite cu strasnicie, de catre DEPARTAMENTUL ZERO…

  Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era sa plateasca cu viata, in urma unui atentat psihotronic al rusilor, curajul de a dezvalui adevarul, in cadrul unor cursuri speciale, destinate profesionistilor din serviciile secrete militare ale Romaniei. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este si parintele legendarului Departament.

  In aceeasi zi in care profesorul RUDAN era gasit aproape mort in apartamentul sau din Bucuresti (cu cateva zile inainte, el dezvaluise unor apropiati din SRI si DGIA ca fusese de doua ori amenintat cu moartea de un anume rus FONAREFF, fost ofiter KGB), generalul David H. Petraeus, comandantul fortelor americane din Afganistan, avea aproape aceeasi soarta cu a profesorului roman.

  Generalului american i se intimpla asta deoarece, intr-o conferinta de presa, scapase un alt adevar: motivul prezentei NATO in AFGANISTAN nu erau teroristii ?!!! ci uriasele zacaminte de URANIU pur !
  In Muntii Khwaja Rawash, situati la nord de Kabul, dar si in Koh Mir Daoud, langa Herat si Kharkiz, in provincia Khandahar, exista cele mai mari zacaminte de uraniu din lume, la fel cum, in materie de wolfram, Romania detine suprematia mondiala.

  Va urma !

  Send

 3. U R A N U S spune:

  1)Uranium mining in the United States is the extraction of uranium-bearing ore from the earth. While uranium is used primarily for nuclear power, uranium mining had its roots in the production of uranium-bearing ore in 1898 with the mining of carnotite-bearing sandstones of the Colorado Plateau in Colorado and Utah, for their vanadium content. The late 1940s and early 1950s saw a boom in uranium mining in the western U.S., spurred by the fortunes made by prospectors such as Charlie Steen. The United States was the world’s leading producer of uranium from 1953 until 1980, when annual U.S. production peaked at 16,810 metric tons U3O8.[1] Until the early 1980s, there were active uranium mines in Arizona, Colorado, New Mexico, South Dakota, Texas, Utah, Washington, and Wyoming.[2]

  Price declines in the late 1970s and early 1980s forced the closure of numerous mines. Most uranium ore in the United States comes from deposits in sandstone, which tend to be of lower grade than those of Australia and Canada…”
  _______________
  LA CARE TREBUIE ADUGAT CA, CANADA ESTE CEL MAI MARE STAT DIN USA (vezi si situatia exploatarilor de petrol din campuri nisipoase)
  _______________

  2)
  Mining industry of Russia

  The mineral industry of Russia is one of the world’s leading mineral industries and accounts for a large percentage of the Commonwealth of Independent States’ production of a range of mineral products, including metals, industrial minerals, and mineral fuels. In 2005, Russia ranked among the leading world producers or was a significant producer of such mineral commodities as aluminum; arsenic; asbestos; bauxite; boron; cadmium; cement; coal; cobalt; copper; diamond; fluorspar; gold; iron ore; lime; lithium; magnesium compounds and metals; mica, sheet, and flake; natural gas; nickel; nitrogen; oil shale; palladium; peat; petroleum; phosphate; potash; rhenium; silicon, sulfur; titanium sponge; tin; tungsten; and vanadium.[1]…

  Uranium

  Uranium mining in Russia was conducted entirely by the corporation JSC TVELs ore mining enterprises, and in particular by open pit mining at its subsidiary JSC Priargunsky Industrial Mining & Chemical Union and also by in situ underground leaching at its subsidiaries СJSC Dalur in the Kurgan region and JSC Khiagda in Buryatia. Annual uranium production was about 3,400 t, of which more than 90% was produced by Priargunsky. Uranium-bearing ores and solutions were processed to generate uranium concentrates, which were shipped for further reprocessing at the JSC Chepetsky Mechanical Plant.[1]

  The country’s annual natural uranium consumption amounted to approximately 9,000 t. According to projections, the demands for uranium by the nuclear industry in Russia will grow by 1.7 times. The “TVEL Uranium” program was launched by TVEL Corporation to further develop uranium production up to 2010; an increase in ore mining to 4,300 t of uranium in 2010 was envisioned. Mining was being developed at the JSC Dalur enterprise in the Kurgan region, which produced about 200 t of uranium in 2005. The enterprise planned to increase production by 15% to 20% annually to produce 1,000 t by 2010. The construction of mine No. 6 at the Priargunsky deposit had been started to increase ore production.[1]

  The JSC Khiagda enterprise was developing a pilot mining operation to mine the Khiagdinskoye deposit in Buryatiya using underground well leaching. Khiagda commenced commercial operations in 2005 and Khiagda planned to have the capacity to produce 1,000 t/yr of uranium by 2012. Total reserves at the JSC Khiagda site reportedly amount to 100,000 t of uranium.[1]

  –––––––––––––
  „Stirile” astea cum ca noi am fi buricul pamantului, sunt exact ca cele de pe vremea lui ceausescu, cand se lansau zvonuri ca armata romana are cea mai puternica arma posibila , doboara avioane si topeste tancuri la distante de kilometri! Sa fim odata seriosi, si sa spunem lucrurilor pe nume: avem resurse potrivite pentru noi, insa niciodata nu le-am exploatat judicios, iar cea mai mare resursa a tarii este la suprafta, aurul verde, care -deasemeni, intotdeauna- nu a fost exploatat corect.
  Cat despre situatia internationala, cele mai strategice elemente posibile (sunt 17 la numar si se folosesc in industria armamentului cu inalta tehnologizare, televizoare cu flat-screen, celulare ,etc., etc.) sunt detinute de China, de unde si preturile de cost reduse la majoritatea produselor, cat si marea putere de export a Chinei, mai ales pe piata americana, unde un TV (flat-screen) de 50 cm diag. se vinde cu salariul mediu pe sub o zi de munca ($ 98.00 plus tax)

 4. Paula G. spune:

  Cand vo inceta aceste measaje sub forma de reclame, difuzate atat la radio, dar si la tv. Nu ne mai stresati pentru ca nu de noi depinde. Nu mai putem de ani si ani sa va ascultam lamentarile pentru care sunteti platiti sa le spuneti peste tot. Mare parte dintre ai vostri au acceptat plata Gold corporation pentru vile in Alba Iulia pe care, muncesc de 25 de ani, dar nu mi-o permit. Ati ridicat toate preturile la imobile in Alba Iulia si imprejurimi si acum nu mai incetati cu lamentarile? trimiteti mesajele voastre la autoritatile indriduite sa aprobe si nu ne mai intoxicati cu lamentarile voastre jalnice. Noi credeti ca o ducem mai bine?

 5. eugen serban(cheudeanu) spune:

  Va intreb pe toti cei ce sunte-ti in bucuresti,cate farfurii puneti pe masa in fiecare zi,cati copii trimite-ti la scoala,ce alternativa aveti in afara de minerit in acea zona,face-ti cearta,scandalu ca si proectul vostru sa se vada,datorita faptului ca a-ti luat niste bani de la stat,nu a-ti venit cu cea mai mica alternativa pt. acei oameni,SA VA FIE RUSINE NENOROCITILOR,a-ti vazut ca e un mare meci de fotbal care putea aduce un scandal de proportii,voi a-ti continuat sa face-ti acea greva in continuare,nu va-ti gandit ce greutati aduce-ti org,de ordine,cand voi a-ti adus in plus o cearta care trebuia supravegheata de catre jandarmi,voi nu sunte-ti romani.
  RUSINE SA VA FIE,NU-I LUATI IN CONSIDERARE DRAGI OAMENI DE OMENIE,lasa-tii pe cei din apuseni sa-si poata castiga painea copiilor lor prin munca cinstita pe care ei stiu so faca,voi ar trebui sa dati socoteala cu bani primiti din administratie ce a-ti facut si face-ti cu ei.
  Nu mai spune-ti ca sunte-ti ROMANI,cand voi a-ti ajutat unguri sa faca ce au facut,asa pot afirma,stiti bine la ce au venit unguri la bucuresti,eu va-s scoate in afara legi

  • @eugen,
   Mai dobitocule, invata sa scrii corect romaneste si sa gandesti!
   Iti spun, asa cum le-am spus si altora, nu e dreptul vostru sa decideti distrugerea a patru munti! Stati si-i pupati in cur pe talharii care arata in spoturi video, mineri care intra in mina, cand de fapt stiti bine ca e o exploatare de suprafata!
   Pentru bani, tu ai accepta sa-ti bagi in casa cate o galeata cu cacat in fiecare zi?
   Sa-ti fie rusine tie, pentru ceea ce ai scris, pentru modul cum ai scris si pentru lipsa elementara de educatie. Unul care vrea sa fie luat in considerare cand spune ceva, se prezinta si-si alege cuvintele. Daca erai barbat, aveai macar putina onoare si spuneai „sunt X, din orasul Y, am Z ani si cred ca…”.
   Cred ca esti din Apuseni asa cum curge Muresul prin Moldova!
   Sa-ti fie rusine!

 6. stancu ioan nicolaie spune:

  ROSIA MONTANA si AURUL

  Intodeauna cand nu ai solutii pentru probleme aparent imposibile, trebuie sa cauti solutii atipice dar posibile.
  Astfel, nu se tine cont de patru probleme;
  1. Practicarea mineritului din vechime cu mijloace rudimentare, minerii castigandu-si traiul din valorificarea aurului pe care-l obtineau prin spalarea acestuia din minereul extras din galerii ce urmareau filonul de aur.
  2. Implicarea Statului Roman in exploatarea aurului in interesul statului si al cetatenilor dispusi sa lucreze in minerit si nu sa slugareasca interese straine pe mai nimic.
  3. Protejarea mediului ca mostenire ce o vom lasa urmasilor.
  4. Protejarea resurselor minerale pentru prezent si viitor.

  Astfel, se poate realiza un parteneriat intre Statul Roman si cetatenii romani in vederea extragerii aurului, situatie in care;

  1. Statul Roman va prospecta si deschide mine care vor avea cel putin o galerie principala dotata cu cale de acces si mijloace de transport, energie electrica, aer comprimat, ventilatii, dotari conexe si comune cum sunt instalatii de spalare a minereului de aur, halde de stocare a sterilului, cladiri administrative si alte cladiri ce sunt legate de activitate.
  2. Cetatenii romani ce doresc sa traiasca din minerit vor prelua in exploatare galerii ce vor urmarii filoanele de aur, minereul il vor prelucra in instalatii comune de mici si medie capacitate prin tehnica spalarii cu apa, folosirea substantelor toxice (cianuri) fiind interzisa. Pentru a se organiza, minerii se vor putea constitui in asociatii de mai multe persoane sau profesionale.
  Minerii se vor folosi de dotarile comune, putand utiliza toate dotarile minei si utilaje mecanice care sa le usureze si rentabiliza munca.

  Consecinte

  Pentru a reglementa activitatea se va legifera o lege organica privind mineritul in parteneriat exclusiv cu Statul Roman.

  Dupa deschiderea minei, se vor realiza contracte intre stat si mineri in care statul pune la dispozitie spre exploatare a zacamantului si dotarile de baza in conditii de protectie maxima a muncii, va incasa redeventa in aur raportata la cantitatea rezultata din extractie.

  Statul va trebui sa investeasca in cercetarea privind valorificarea sterilului rezultat din activitatea minerilor pentru extractia tuturor metalelor si substantelor utile ce se pot extrage in conditii de inalta tehnologie si siguranta a mediului, rezultatele cercetarii se vor incredinta in exclusivitate firmelor cu capital romanesc care vor valorifica in procesul de productie substantele din steril.

  Toate obiectivele de patrimoniu istoric si cultural vor ramane si vor putea fi conservate si valorificate.
  Mediul va ramane practic neatins prin exploatarea propusa, singurele perimetre vor fi cele construite la intrarea in mina, perimetre care vor putea fi controlate in conditii de siguranta deplina a mediului.

  Intocmit,
  arh. Stancu Ioan Nicolaie
  0723.382979

  Sursa; http://romaniafaracoruptie.blogspot.com/ citeste si da mai departe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s