De ce nu pot finantistii sa scoata omenirea din criza

Posted: 5 decembrie 2011 in criza mondiala, morala, Neclasificat, politic
Etichete:, , , , ,

Din ce în ce mai des se încearcă să se acrediteze ideea că finanţiştii vor rezolva grava criză în care a intrat omenirea. Nimic mai fals!

sistemul financiar bancar mondial sistem de informatii

Sistemul financiar-bancar mondial - structura informativa

Pe de o parte, criza mondială este o criză de sistem, este apusul capitalismului  şi nu poate fi rezolvată ci numai tranzitată, mai uşor sau mai greu, în funcţie de deciziile politice, până când se va schimba sistemul social-economic al lumii. Altfel spus, criza mondială va dura până se va trece de la capitalism la comunionism.
Pe de altă parte, criza mondială afectează toate subsistemele care formează lumea de azi. Aceasta înseamnă că schimbarea va fi totală (formă şi fond) şi nu numai de formă.

O calitate intrinsecă a sistemelor este autoconservarea sau altfel spus, fiecare sistem caută să-şi protejeze existenţa. Finanţiştii aparţin sistemului financiar-bancar, care este unul din subsistemele lumii. Niciodată subsistemul, ca parte a sistemului nu se va autodistruge. De aici încep necazurile şi dezastrul lumii de azi!

+++++continuare text+++++++

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  marele impediment in rezolvarea acestei crize rezida in maxima :”Raul este intotdeauna organizat mai bine decat binele”, si oricat de savanti ar fi economistii respectivi si oricat ar fi de buni samariteni, nu se poate rezolva problema decat prin intermediul justitiei, si anume expunerea si condamnarea marilor hoti din sistemul politico-financiar, recuperarea imenselor sume(la nivel global de zeci de trilioane de dolari) detinute de sub 1% din populatia lumii, redirectionarea acestor sume in deschiderea de noi unitati economice, bazate pe reala asigurare a sanatatii lucratorului dublata de grija pentru mediu, cat si salarizarea corecta, echitabila, a celor ce muncesc.

 2. U R A N U S spune:

  Asta este clar ca sistemul trebuie schimbat, problema este insa cea de sus, ca cei putin (raul) excelenti organizati si sustinandu-se unul pe altul, reusesc sa mentina in sclavagism restul, in cifre vorbind, nu mai mult de 2 sute mii persoane , global, exploateaza restul de 7 miliarde de cetateni. Acest rau (diavol) este atat de bine organizat, incat- in realitate- el reprezinta(aparent) binele, adica imensa majoritate a guvernelor sunt doar de tip mafiot, exploatandu-si, oprimandu-si si omarandu-si proprii cetateni, chiar si pentru diverse lucruri de nimic. Evreii au dreptate, si Biblia la fel: Isus, daca a fost o persoana cu descendenta extraterestriala, a devenit un esec, insa daca acesta a fost doar o persoana pamanteana pe care s-a grefat povestea stiuta, evreii au perfecta dreptate: Isus inca nu a venit, pentru ca -practic- de la acest Isus incoace, omenirea a decazut si mai mult, la zi, pe mapamond, zilnic sun ucisi sute de mii, zilnic sunt violate sute de mii de femei, si sute de mii de copii, zilnic mor sute de mii de foame si boli , s.a.m.d. Si aceasta in ciuda faptului ca technologia (stinta) permite ca chiar si acest numar mare de populatie , sa aiba suficienta mancare, acces la ingrijirea sanatatii, un acoperis deasupra capului, in sfarsit exista conditiile ca toate persoanele globului sa traiasca decent, in schimb, sclavia este foarte comuna, insa foarte sofisticata(prin intermediul banului), iar aceast sclavie este aproape quasigenerala, exceptie facand Monarhiile europene si cateva republici, iar la aceasta grupa se observa ca ateismul este preponderent, de unde un serios stalp de sustinere a ideii ca lumea post-Isus a decazut , singurele grupe (tari) care au atins standardul de uman, sunt aceste tari care au abolit religiile, pentru ca , exact cum spune Biblia, „diavolul (raul) se va arata intr-un stalp de lumina”, cea ce s-a si intamplat acest Isus nu este cel asteptat, este unul fals, pentru ca de la venirea sa, omenirea a fost cel mai puternic divizata, cu urmarile vizibile oriunde.
  A schimba acest sistem putred la nivel global, mi se pare imposibil, singura modalitate este ca fiecare tara sa lupte pentru schimbarea intre propriile granite, si apoi , confluand, acest sistem poate fi adnotat ca schimbat la nivel mondial.Specific pentru Romania, stapanii de scalvi sunt triada politic-financiar- religie, acestia tin in bezna milioanele de cetateni onesti (altfel prea naivi), pentru a le putea exploata si manipula dupa interesele lor, care de multe ori sunt doar simple mofturi.

 3. U R A N U S spune:

  Un trilion de dolari dispar anual din economia lumii din cauza furturilor cibernetice

  Un trilion de dolari dispar in fiecare an din economia lumii, ca urmare a furturilor cibernetice, a anuntat marti asistentul Secretarului general al NATO pentru Amenintari Emergente de Securitate,…
  _______________________________
  Exact ce spuneam , ieri, in postul de mai sus, trilioane sunt -practic – furate, cea ce reprezinta subzistenta la cateva miliarde de persoane

 4. U R A N U S spune:

  problema actuala se poate rezolva prin interventii in rata demografica mondiala, (scaderea la max 5 miliarde loc. pana in 2050), reducerea saptamanii de lucru la aprox. 28-30 ore munca, cea ce va scadea rata somajului cu multe procente) introducerea pe scara quasigenerala a tehnologiilor verzi(ecologice), indiferent de costul in bani si deranj(al antrepenorilor), in toate activitatile inclusiv in agricultura, si dezvoltarea unui aparat si (echipamente )urias, care sa permita unor grupe de sute de persoane sa supravietuiasca in spatiu chiar sute de ani. Nu pentru ca „timpul este aproape”( asta nu au stiut-o nici marii profeti), ci just in case!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s