Decembrie 89 nu se poate repeta

Posted: 17 decembrie 2011 in morala, Neclasificat, politic, românia
Etichete:, , , ,
Happy National Day, Romania!

Image by CameliaTWU via Flickr

Aud, din ce în ce mai des, reacţiile oamenilor desperaţi de situaţia  dramatică în care au ajuns să trăiască. Îşi pun speranţe într-un nou decembrie 89! Din păcate, astăzi nu mai sunt şanse să repetăm decembrie 1989.

Da, există două tabere, la fel ca în 1989, una a conducătorilor şi cealaltă a populaţiei, dar cu mari diferenţe. Clasa conducătoare sfidează pe oricine etalându-şi bogăţia, făcând showuri media din puterea decizională pe care o au şi, fiind sub protecţia serviciilor de informaţii, neavând teamă de nimic!

Spre deosebire de 1989 însă, au dispărut două elemente cheie ale revoltei populare. Primul este SOLIDARITATEA iar al doilea este ARMATA.

++++continuare+++

Comentarii
 1. Augustin spune:

  Mult mai important este un al treilea element care lipseste: sprijinul extern.

 2. Augustin spune:

  In ’89 a existat acel sprijin extern fiindca Ceausescu nu era de acord sa instraineze avutia nationala pe nimic, sau sa transforme o tara care producea intr-o tara care consuma. Si nu accepta nici indatorarea tarii pina la robie financiara. De aceea, Ceausescu a devenit indezirabil si a fost rasturnat. Acum nu mai exista acest „pericol”!

  • Cat timp tara e bogata si are o pozitie geostrategica buna, va exista un interes extern puternic. Dar in 89, interesul extern a fost si politico-militar si economic. Problema, cred eu, vine din necesitatea unei scuturari totale de interesul strain existent la nivel economic. Pentru ca politic suntem integrati in doua aliante!

 3. U R A N U S spune:

  solidaritate nu prea a existat niciodata la romani: sa nu uitam ca „revolutia” din „89 a fost de fapt o revolta din interiorul sistemului impotriva unui singur om (devenit prea despot), si ca aceasta revolta nu a fost declansata de romani si nici in capitala (sau intr-un alt oras pur romanesc, sa zicem)ci in cel mai cosmopolit oras al tarii, iar evenimentele „cu masele” au fost facute la ordin si cu bilet de voie, in sfarsit, a fost un show politic in care „masele” au fost folosite ca pioni consumabili, si carne de tun.
  Armata nici atunci nu a fost -initial- de partea populatiei, acum are ocazia sa-si spele toate pacatele, si asta o poate face singura sau impreuna cu Politia si SS , arestand acest guvern si 90% din politicienii tarii (total corupti si fraudulosi pana peste poate) si sa se inceapa o noua „epoca” bazata pe principiilesi metodologia de guvernare care domina in Monarhiile nord-europene.

 4. U R A N U S spune:

  Si totusi acesta este adevarul: primii demonstranti din Bucuresti si celelalte orase mai apoi, au iesit in strada pentru ca au fost incitati si incurajati de agentii de securitate , si apoi a venit grosul. Oricum, la o populatie de 20 milioane, participarea la „revolutie” a fost infima, iar cine si unde a inceput revolta , nu poate fi pus sub semnul intrebarii.Problema este depasita , cea actuala este daca Armata & Comp. vor face acea mutare sah-mat, intr-o singura zi, adica preluarea -temporara- a puterii si repunerea tarii pe un fagas obiectiv. Vezi si Portugalia care sa gandeste serios sa NU PLATEASCA DATORIA EXTERNA, ASA CUM AM PROPUS EU PENTRU RO.: idea e simpla: daca majoritatea tarilor au datorii externe, intrebarea se pune Catre cine? Raspunsul este ca nu catre o alta tara ci catre grupuri financiare internationalizate, care si-au ridicat acest imperiu pe munca populatiilor globului, pe care -cu banii lor- le manipuleaza prin intermediul guvernelor „nationale” adunaturi si scursori ale respectivelor natii, asa cum este cel mai reprezentativ caz, Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s