Mircea Batranu – analiza predictiilor pentru anul 2011

Posted: 20 decembrie 2011 in criza mondiala, globalizare, morala, Neclasificat, politic, românia, stiinţa
Etichete:, ,

Acum un an, în 22 decembrie 2010, în seria predicţiilor, am publicat articolul Ce va fi in 2011 in Romania? Prognoza si predictii Mircea BatranuAcum compar predicţiile cu evenimentele. Întrucât evenimentele anului 2011 nu au împlinit în totalitate predicţiile, ele rămân date pentru o perioadă mai mare.

TEXT – Astfel, am prognozat  că Anul 2011 va fi un an care va zdruncina rău de tot România. Suntem într-o criză triplă (morală, economică şi socială) determinată de lichelismul politic şi de ridicarea minciunii la rang de politică de stat. Această criză românească se suprapune crizei mondiale! Prostiile declarate de preşedinte şi primul ministru privind iesirea din criză nu mai sunt crezute de nimeni. Radicalizarea societăţii româneşti va duce la revolte şi apariţia unor acţiuni politice şi individuale extrem de grave dar unele pot duce la schimbarea situaţiei.

ANALIZA – Această radicalizare nu s-a dezvoltat încă până la nivelul la care să producă efectele menţionate, dar este în curs! Statul a dizolvat puterea sindicală şi a redus reacţiile individuale la proteste fără efecte politice (Sobaru-23 dec.2010 care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, Cristiana Anghel-greva foamei,  Petru Mojan – ofiterul care s-a incendiat în faţa palatului Cotroceni).

TEXT- România lui 2011 înseamnă aducerea ţării în prag de război civil, identificarea minciunii drept cauză a tuturor relelor, sărăcie, buget fals, hrană proteică, prăbuşirea pieţei imobiliare, revolte, dreptate personală, incendieri, declararea primului oraş liber după 1989, asasinat politic şi introducerea monitorizării UE.

ANALIZA – Iată analiza sumară a fiecărui punct din predicţii +++continuare Analiza predictiilor pe 2011 – Mircea Batranu +++

Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Da, Romania inca nu a ajuns pe fundul sacului si al prapastiei, dar nici mult nu mai este.Totusi, cea ce este interesant, este faptul ca Ro.inca are resursele (generale) sa faca un reveriment spectaculos, conditia de baza fiind inlaturarea acestui guvern si parlament total incapabil si preluarea puterii de Armata & Comp. si impreuna cu capacitatile profesionale si oneste ale societatii civile, sa porneasca reformele adevarate, in toate planurile.

 2. U R A N U S spune:

  NU IMI ESTE TEAMA DE ACEST GREU, IMI ESTE TEAMA CA-in Romania- este chiar imposibil!

 3. U R A N U S spune:

  Nu vad nici un vant general ( de schimbare)… doar crivatzul social! (care -daca nu ma insel- este numit si „saracila”!)dACA TE REFERI LA „ZEFIRUL” DIN „PRIMAVARA ARABA”, nu cred ca suntem in stare de ce fac doar femeile egiptene, care au inceput sa protesteze numai ele: in Romania poate ca femeile nu gandesc ca ar trebui sa faca la fel pentru ca cel putin doua femei sunt in posturi f. inalte, se inseala, aceste doua nu reprezinta femeile tarii, ci reprezinta interesele oligarhiei.

 4. U R A N U S spune:

  Nu poate exista un val ‘la nivel mondial”, pentru ca omenirea are o mare „calitate” si anume individualismul, fiecare natie, grup sau chiar individ incepe sa tzipe numai cand este el in situatie grea, altfel fiecare trece pe langa celalalt si zice, „treaba lui, sa se descurce”. Si aceasta mai ales cand este vorba de natii. Singura solutie,(de ex. pt. Romania) este sa nu mai astepte sa „inceapa altii”, sau sa astepte ajutor de la altii, ci sa treaca la actiune, sa doboare acest guvern s.a.m.d. Dar, nenorocirea este ca si in Ro. exista grupuri de interese si de individ, si din pacate, acest individualism romanesc este cu mult mai pronuntat decat la alte natii, in general vorbind, si foarte departe de solidaritatea sociala din Monarhii si cateva republici, si as mentiona doar cateva, Izraelul, Finlanda si Uruguay.

 5. U R A N U S spune:

  NU SE SCHIMBA NICI UN SISTEM! CAPITALISMUL AMERICAN RAMANE IN PICIOARE IAR SOCIO-CAPITALISMULCANADO- NORD-EUROPEAN VA CONTINUA SA FUNCTIONEZE CA UN CEAS ELVETIAN.
  Romania -asa cu m am spus un an in urma pe subiectul „Ce va fi in 2011 in lume” (si nu numai)
  abia acum va simti criza din greu, in aceasta iarna (in special daca va fi una aspra) si posibil- in sfarsit!- populatia se va rascula la unison si vor face praf aceasta guvernare si parlament si -sa speram- ca vor copia modelul cel mai bun de pe piatza.

 6. U R A N U S spune:

  Criza este un fapt, insa au mai fost si altele, chiar mai grave, cat despre „caderea capitalismului”, cum am mai zis, e aproape imposibil sa distrugi un sistem natural, capitalismul se regaseste chiar si in lumea animala, iar societatea umana a evoluta datorita acestui capitalism, prin concurenta, acumulare si investitie, tocmai de acea cele mai prospere tari sunt cele care au fost precursorul capitalismului oficial, ca Germania, Anglia, USA,

 7. U R A N U S spune:

  Arata-mi o singura tara-mare sau mica- care se indreapta spre acel comunionism, si care sunt semnele acestei schimbari de directie!
  La aceasta data, mai toate tarile foat comuniste se chinuie inca sa devina capitaliste, acel comunionism nu are nici o definitie concreta.

  • La multi ani Uranus! Capitalismul e pe duca pentru ca fundamentul lui e compromis (capitalul, libertatea pietei) si toate acestea, datorita globalizarii. Cand ai inlocuit libertatea cu decizia unica, ai stricat mecanismul! Noua era inseamna alte mecanisme, economice si sociale si bineinteles o alta abordare a problematicii existentei. Comunionismul nu este comunism. Am tot explicat asta si am tot sustinut. Mecanismul de producere a bunurilor, de schimb al valorii drepturilor si de dezvoltare, il voi detalia intr-o carte! Daca dau toate elementele aici, iar se gasesc altii sa si le atribuie! Dar unele elemente le voi da!

 8. U R A N U S spune:

  La multi ani! si chiar (retro) „Craciun fericit!”, pe care l-am observat ca pe o zi normala asa ca ma alatur lui Phil Baron care zicea „I wish it could be Christmas all year long”.
  Cat despre comunionism, nu am zis ca este asijderea cu comunismul, insa nu vad nici urma din ele pe aceasta planeta!

  • Ba vezi foarte bine dar probabil ca nu pui mare pret pentru ca tu vrei sa vezi modul nou de productie si structura „banului nou”. *Casa comuna: *S-a inteles demult ca Pamantul este unul singur pentru toti iar legislatia privind traiul, exploatarea si administrarea habitatului, trebuie armonizata la nivel mondial. Unii pasi s-au facut dar pasii cu adevarat importanti se vor face atunci cand se va intelege Dreptul Pamantului. *Piata comuna:* Deocamdata e la nivel de uniuni zonale sau continentale dar lucrurile merg in directia constructiei unei piete unice, mondiale, in special in privinta resurselor de materii prime si energetice dar si mai important va fi inventarierea bogatiei Pamantului. Economia nu va mai fi libera pentru ca gestiunea va fi comuna iar cineva va decide asupra ei. *Legislatia comuna *va implini drepturile individuale cu casa comuna, planetara. La nivel de state, dupa prabusirea bancilor, trezoreriile de stat vor emite si garanta drepturi valorice (bonuri de consum, bonuri de dezvoltare), nepurtatoare de dobanda. Etc…etc… *ATENTIE: Indiferent ca va fi vorba despre un Comunionism globalist sau un Comunionism umanist, aceasta structura se va forma! Asa am prezentat si in documentarul Manifest, va fi revolutie! *

 9. U R A N U S spune:

  DE FAPT ASTA AM SCRIS IN 1993-1994 IN CELEBRA CARTE („rELIGIILE…”) si anume ca globalizarea este inevitabila, dar va fi prin prisma capitalismului si nu a unui comunionism care -zici tu- va lua anumite libertati ale omului, iar bancile nu vor disparea niciodata , chiar daca banii pesini se vor restrange din circulatie(sau vor disparea) pentru ca va trebui sa fie cineva care se ocupa de sistemul financiar(din ce in ce mai complex si din ce in ce mai usor de fraudat chiar si prin insasi disparitia banilor si folosirea instrumentelor virtuale in tranzactii), insa cu „nepurtand dobanda” sunt de acord, insa doar ca perspectiva, ca dorinta, care -si aceasta – mi se pare cam utopica, insa totusi este posibila, sau este mai degraba posibila (si de dorit) impunerea unei dobanzi modice, care sa asigure salarizarea personalului bancar si platirea diverselor servicii, si sunt de acord ca aceste dobanzi sa nu existe in cazul achizitionarii(pe orice termen) a unei case, care este -trebuie sa fie- leaganul social al individului si familiei si orice persoana sa aiba dreptul la un adapost decent pentru el.

  • Vedem diferit ceea ce se intampla! Ar fi bine totusi, pentru cei ce citesc, sa transformi frazele interminabile in propozitii! Fraza postata ar trebui sa fie de fapt un text de 10 propozitii!

 10. U R A N U S spune:

  Sunt stiluri si stiluri!

  Si stii cum zice o vorba(folosita mai des de DJs si crainici radio)adaptata:” Si cititorii nostri, care sunt chiar mai desptepti decat noi”(deci se vor descurca ei sa „prinda” intelesul!)

  Altfel, intr-adevar vedem anumite lucruri diferit, cea ce:
  1) confirma ca desi toti traim sub acelasi cer, avem insa orizonturi diferite,
  2) vine in sprijinul diversitatii, cea ce este -in final- un lucru foarte bun, lipsa acesteia, in plan social ar duce la cicluri de dicatatura-anarhie, cum este de notat in Romania ultimei sute de ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s