Deşi Armata şi Jandarmeria sunt structuri militare şi reprezintă forţa brută a statului, rolul lor este mult diferit.
Armata trebuie să apere ŢARA.
Jandarmeria apără STATUL.

diagrama conflictelor - conflictul tara stat
Diagrama conflictelor – conflictul tara stat sau armata jandarmerie

Gravele încălcări ale Constituţiei trebuiau sancţionate de către armată şi de aceea am lansat în 9 mai 2010 Apel către Armată, faceţi-vă datoria!

Din păcate, Armata a devenit o structură care acţionează numai în cadrul NATO, reprezentând România. Armata română nu mai are greutate în statul român, generalii sunt milionari şi afacerişti iar trupa se face pe bază de voluntariat. Braţul înarmat al poporului, Armata ţării, nu mai apără poporul şi ţara. Se poate vedea lesne că nu a existat nicio atitudine a Statului Major General cu privire la fărâmiţarea ţării, la regionalizare! Înainte vreme, o astfel de atitudine se numea şi se sancţiona ca trădare. Acum se tace şi se numără banii.

Jandarmeria, provenită din trupele de securitate, apără statul. Ar trebui să apere şi ţara, din interior, dar atribuţiile acestei armate din interior sunt numai de apărare a statului. Statul condus de Băsescu este antinaţional, antisocial, antiuman, trădător şi corupt. Iar Jandarmeria apără aşa ceva. Priviţi cât de bine sunt înzestraţi. Au echipamente, mijloace de transport şi intervenţie, informaţii şi instrucţie modernă. Jandarmii trupelor de intervenţie mai au ceva, de mare preţ pentru statul băsescian. Jandarmii trupelor de intervenţie sunt mercenari. Nu au niciun Dumnezeu, nicio demnitate, nicio datorie faţă de ţară. Pe banii noştri ei ne ciomăgesc.  Dacă ordinul le cere să-i omoare pe jandarmii din cordoanele de protecţie sau câţiva poliţişti, ca pretext pentru represiune, o vor face. Această structură nu serveşte niciunui interes legitim al poporului român. Această structură acţionează împotriva cetăţenilor. Abuzurile lor sunt scandaloase.

ATENŢIE: Dacă o forţă străină invadează România şi le cere jandarmilor să ne tăbăcească spatele în bătaie, o vor face fără să clipească. Acesta nu este, din păcate, un scenariu. Este ceea ce trăim acum. Jandarmeria este o forţă militară privată a statului pusă în slujba desfiinţării ţării. Astăzi ei snopesc în bătaie protestatarii din Piaţa Universităţii, mâine îi vor snopi în bătaie pe protestatarii care se vor opune regionalizării, care se vor opune proiectului de la Roşia Montană sau altor interese străine.

Jandarmeria de azi este o ruşine pe uniforma militară română. Aşa cum a renăscut demnitatea civilă în această iarnă, îmi doresc din suflet să renască spiritul de demnitate al Armatei, să intervină Armata în forţă, scoţând din luptă aceste trupe. Ţara nu se poate salva numai prin lupta civililor. Rog ofiţerii în rezervă să transmită acest mesaj prin canalele lor de comunicare.

Reclame
Comentarii
 1. Marius spune:

  Mda…
  Va respect opinia insa trebuie sa va contrazic. Motivele sunt simple. Legea este una, opinia alta. A protesta tipand este una, a arunca cu borduri este alta (va sfatuiesc sa cautati ce inseamna ACAB, inscriptionata pe hainele celor care aruncau). Jandarmeria, din umbra, e adevarat, face multe alte lucruri. Exista posibilitatea sa fiti salvati de unul din ei in caz de nevoie.

  • @Marius
   Exista posibilitatea ca un jandarm sa ma salveze dar si sa salvez eu jandarmeria, reinstaland drepturile conform legii si nu dispozitiei comandantului! Manifestantii sunt conationalii vostri si nu dusmanii vostri.
   Eu m-am referit la doua aspecte extrem de grave:
   1-Jandarmii au ripostat aruncand cu pietre inapoi in multime. Este o rusine pentru uniforma pe care o poarta si pe care se afla insemnele statului. STATUL NU ARE DREPTUL SA DEA CU PIETRE IN OAMENI.
   2-Agresivitatea trupelor de interventie. Ei au ajuns sa faca legea dupa bunul lor plac. Nu au dreptul sa intervina in forta dand in stanga si in dreapta. Asa se gestioneaza o situatie?
   Eu am fost martor la agresivitatea lor iar cameramani din tara si din strainatate au filmat aceste actiuni.
   Si-a dat vreun comandant din jandarmerie demisia?
   A fost vreun comandant arestat pentru abuz?
   Pe cine aparati voi?
   S-a gandit vreunul sa scoata femeile jandarm din trupele de interventie in situatia asta?
   Toti jandarmii au depus un JURAMANT PENTRU APARAREA TARII. Voi uitati ca Protestatarii sunt parte din tara. Cata carte iti trebuie ca sa intelegi asa ceva?
   Purtatorul de cuvant al jandarmeriei afisa o supersuficienta declarand ca trupele erau pregatite pentru orice scenariu! Cat de imbecili pot sa fie sa creada asa ceva? Eu va dau cinci scenarii la care nici nu va ganditi!
   Respectati poporul Marius, ca el va e mama si tata si ati jurat sa-l aparati!

 2. silviu totti spune:

  Deocamdata, pentru dl. GOGU de la Jandarmerie:

  N-AI CARTE , NICI MESERIE?
  ESTI BUN LA JANDARMERIE!

  Rusine celor care au lovit cu salbaticie protestatari , huligani sau trecatori, aflati la pamant.”Profesionalismul” s-a vazut cand patru sau cinci jandarmi NU au putut urca in duba un protestatar si au trebui sa-l insoteasca, ilegal, in autospeciala SMURD!!!

  Este de retinut si de discutat observatia ca”jandarmeria apara statul”, pentru ca armata nationala, oaste a tarii in sensul istoric NU mai exista…

  • @Silviu Asta am subliniat si eu, ar trebui ca Jandarmeria sa apere si Statul si Tara iar Armata sa apere TARA. Politica de tradare a actualei conduceri de stat a facut ca Armata sa fie quasidesfiintata iar Jandarmeria sa fie transformata in trupe de asalt formate din mercenari! Sub insemnele statului, ei ciomagesc pe oricine! Cu siguranta, dupa schimbarea statului se vor institui tribunale militare iar sefii lor vor fi judecati! Nu poti judeca soldatul care executa un ordin decat daca incalca disciplina militara. Nu ai voie sa lovesti un om cazut sau care se preda.Ghici ghicitoarea mea, cine e vinovatul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s