Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni vorbesc despre revoluţie. O mare parte dintre ei nici nu înţeleg despre ce e vorba. Când am lansat blogul Manifest-Va fi revoluţie şi am prognozat apusul capitalismului, unii mi-au trimis mesaje nu tocmai măgulitoare. În 2008 nu se vorbea despre revoluţie.

apusul capitalismului

aici suntem - apusul capitalismului

Acum toţi vorbesc despre revoluţie dar fiecare în parte înţelege altceva. Se schimbă lumea iar această schimbare radicală are la bază criza de identitate. Anul 2012 este Anul Omului. Oamenii caută să-şi regăsească identitatea şi să se susţină pe drepturile ei.

Prima ţară în care criza de identitate a declanşat o revoltă în masă pentru renaşterea individuală şi de neam, a fost Grecia. Curentul renaşterii s-a răspândit asupra Mediteranei şi Balcanilor. Revoltele din România anului 2012 au la bază tot criza de identitate, tot nevoia renaşterii. De aceea politicienii nu-şi găsesc locul. Renaşterea individuală şi de neam este un proces al dreptului înscris în codul propriu al omului. Revoltele din Grecia şi România au acelaşi fundament, dreptul la identitate. Asemănarea izbitoare a atitudinii, aceeaşi la greci şi la români, este dată de rădăcina comună a celei mai vechi civilizaţii din lume. Nimic nu este întâmplător pe Pământ. Pas cu pas, frontul balcanic se va constitui. Urmează Bulgaria, Macedonia, Albania, Muntenegru, Croaţia, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Turcia. Probabil că acestui puls revoluţionar, i se va adăuga Ungaria. Aşa vom înţelege că pasul necesar spre o Uniune Europeană puternică, este constituirea unei Confederaţii Balcanice.  Uniunea Europeană se va reconstitui pe acordul uniunilor şi a ţărilor: Uniunea Mediteraneană, Confederaţia Balcanică, Uniunea Scandinavă, Grupul Ţărilor de Jos, Uniunea Central Europeană, Uniunea Ţărilor Baltice, Regatul Unit… Pentru că nu există Cetăţeanul European, Limba Europeană, Cultura Europeană ca bază a Spiritului European şi mai ales nu există o identitate europeană care să declanşeze  renaşterea europeană. Dar identităţile existente în Europa poate fi sâmburele renaşterii europene.

De revăzut:

Reclame
Comentarii
  1. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

    Mi-as dori ca schimbarea sistemului sa se produca ca urmare a protestelor populare spontane , ar fi ideal ! Insa ma intreb daca nu cumva , in culise , la nivelul serviciilor secrete in colaborare cu stapanul mondial , se doreste o ”schimbare de fatada ” ( nu ar fi prima data) , pt ca nemultumirea maselor este mare , si au nevoie de un nou lider , o noua conducere care sa linisteasca apele ! Si astfel sa fie indeplinite in continuare ordinele elitei mondiale( de catre noul guvern agreat si de popor) fara tulburari populare , cel putin o vreme …

    • Se schimba un sistem, nu o administrare. Capitalismul nu mai functioneaza! Schimbarea unui sistem inseamna enorm iar lupta adeptilor globalizarii, cu orice pret, impotriva natiunilor, se duce pentru instaurarea unui Comunionism de tip globalist, ceea ce este echivalent cu un neosclavagism. De aici vin toate necazurile!

  2. Codarcea Catalin-Cosmin spune:

    Da , inteleg si sunt de acord cu dumneavoastra ca se schimba un sistem . Ramane de vazut spre ce ne indreptam , un comunionism de tip globalist in care stapanul mondial detine butoanele de manevra sau un comunionism umanist , democratic in care poporul va avea puterea de a-si alege soarta ! Pentru ca , dupa cum spuneti , exista eforturi si interese foarte mari pentru ca in aceasta perioada tulbure , haosul de dinaintea noii ordini mondiale , sa fie deturnata din nou vointa populara. Cred insa , ca eforturile globalistilor nu vor avea succes , fiindca lumea este tot mai informata si participa tot mai activ in apararea drepturilor sale .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s