Română: Stema unei unitati a Jandarmeriei Romane

Image via Wikipedia

Am primit o serie de mesaje în care sunt acuzat că atacurile mele împotriva jandarmilor sunt nejustificate (am folosit un termen decent). Cine face o asemenea acuzaţie ori este neştiutor (ca să nu spun prost), ori este rău intenţionat.  Vă rog să revedeţi articolele mele referitoare la jandarmi:

Jandarmii au ajuns astăzi să fie bătaia de joc a statului. Există legi dar nu sunt aplicate. Jandarmii sunt la dispoziţia bunului plac al unor comandanţi obedienţi puterii. Poziţia lor este aceea de gunoieri, de bătăuşi, de sperietori, de forţă militară care NU ESTE PUSĂ ÎN SLUJBA ŢĂRII CI A ACESTUI STAT COMPLET CORUPT ŞI TRĂDĂTOR.

Jandarmii bat galeriile de fotbal dar şi manifestanţii din Piaţa Universităţii, intră în forţă prin case şi grupuri de oameni, gazează, supraveghează şi informează, reţin oameni şi-i arestează! Apoi sunt puşi să scoată oameni din casă la inundaţii, să deszăpezească la lopată autostrăzi pentru care clienţii celor din fruntea statului au încasat sute de milioane de euro, să dea de mâncare şi să-i care în spate pe oamenii găsiţi izolaţi în nămeţi. Ei au ajuns astăzi forţa militară dar şi vidanjorii statului băsist!

Un grup corupt şi trădător care a pus mâna pe statul român, împreună cu o serie de comandanţi numiţi politic, ÎŞI FAC NEVOILE PE CAPETELE VOASTRE DE JANDARMI iar voi staţi şi inghiţiţi!

Ei sunt cei care işi bat joc de voi! Aţi ajuns să aveţi un ministru analfabet, să protejaţi bişniţari, cămătari şi tâlhari, să escortaţi curve de partid. Onoarea militară a rămas undeva, scrisă prin istorie! N-am văzut o demisie a unui ofiţer de jandarmi, justificată prin umilinţa la care e supus!

Nu uitaţi că jurământul vostru, ca şi al meu, este „Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii!„. Forţa militară, uniforma şi gradul militar trebuie să reintre în drepturi cât mai repede şi nu după un război româno-român. Noi avem cuvântul spus şi scris, avem atitudinea, voi aveţi puterea! Împreună trebuie să apărăm ceea ce avem de preţ, România. Nu uitaţi că România este Datorie şi Onoare, nu o afacere!

Reclame
Comentarii
 1. ketsbaia spune:

  Din cititior al scrierilor dvs. tind sa devin un contestatar al celor scrise pe acest blog.
  Constat, cu surprindere, sau poate ca nu, cateva neadvertente.
  Din principiile de baza ale structurilor de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cel mai important este neimplicarea in activitatile politice. A spune in acest moment ca actiunea stradala este pura, fara nici un fel de imlplicare politica a opozitiei, este echivalentul cu a spune ca actiunea este comandata, cumparata, mijloc de presiune. Miscarea este in parte curata si legitima, dar intotdeauna vor exista oportunisti care vor dori sa devieze, chiar in parte, actiunea in interes public.
  Stabilind acest lucru, vom spune ca si o minima implicare, in afara atributiilor de serviciu, a jandarmeriei reprezinta o implicare politica.
  Al doua idee. Umilirea jandarmilor. Ei au fost umiliti, chiar adanc, dar in 1999 de Miron Cosma si conducatorii politici de atunci, nu prin apararea ordinii publice, ci prin slaba coordonare si dotare. Atunci si-au facut datoria, si acum fac acelasi lucru.
  A spune ca ei sunt forta coercitiva a unui regim, forta care apara un regim, creaza o delimitare intre fortele politice. Una, ce a alui Basescu, nelegitima si dictatoriala, a doua cea democratica, ce a USL-ului. Insa legitimitatea USL-ului este cea care ofera legitimitate lui Basescu prin simplul fapt ca si Basescu, si USL au fost alesi prin alegeri libere. Daca Basescu nu este legitim, atunci nici USL-ul nu este. Cum legitimatea ambelor tabere nu poate fi contestata, atunci jandarmeria apara ordinea publica legitima.
  Jurisprudenta drepturilor omului confera dreptul popoarelor de a se rascula impotriva opresorilor aflati vremelnic la conducerea statului, atunci cand interesele lor nu mai sunt aparate. Este un drept natural si neprescriptibil. Poporul se poate rascula/revolta, iar regimul poate sa cada. Se pot naste convulsii, naturale si legitime. Dar din aceasta ecuatie a revoltelor lipseste cu desavarsire forta militara. Poate exista, juridic vorbind, actiunea din 89 cand „armata s-a alaturat poporului”, deci nu a generat revolta, ci doar a acceptat legitimitatea revoltei.
  A cere, precum ciudatelul acela de locotenent, „Noi avem cuvântul spus şi scris, avem atitudinea, voi aveţi puterea!”, miroase a lovitura de stat. Si niciodata, nicaieri in lumea asta, o lovitura de stat nu inseamna democratie.

  • Unde am scris eu sau am justificat actiunile USL? Ce treaba am eu cu USL atata timp cat contest statul corupt si tradator? Si despre ce democratie se poate vorbi la noi? Democratia este un sistem statal acceptat si protejat de societate prin dreptul legii dar la noi legea a fost incalcata de bunul plac al grupului reprezentat de basescu! Care democratie? Nu pune in gura locotenentului ceea ce am scris eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s