Zăpada, gerul şi viscolul au blocat activitatea unei zone care reprezintă o cincime din teritoriul României, de la Marea Neagră până la Jiu. Oamenii sunt neajutoraţi, izolaţi în case care sunt în pericol de-a se prăbuşi.
Comanda multiplă a operaţiunilor, cu militari supuşi ordinelor unor prefecţi care nu au nici măcar o minimă pregătire militară, măreşte haosul din ţară.
În acest timp, prin ministere se dansează într-un festivism găunos prin care se face schimb de buchete de flori, se aruncă felicitări în stânga şi-n dreapta, se rânjeşte şi se promite. Ruşinea a rămas un capitol din vremurile în care exista demnitate şi mai ales responsabilitate.
Am înţeles că s-a dat un ordin ca să plece un regiment de tancuri spre zonele calamitate din Buzău, dar destinatarul fusese desfiinţat odată cu restructurarea armatei.
Responsabilitatea factorilor de decizie în statul român este ZERO.
De ce nu se solicită ajutorul Uniunii Europene? Suntem membri ai Uniunii Europene şi atunci trebuie să solicităm acest ajutor pentru că nu facem faţă.
De ce nu se aduc urgent în ţară două dintre regimentele aflate în Afganistan?
De ce nu se trece întreaga zonă sub control militar?
E posibil să ne lovim de un dezastru cumplit după 20 februarie.
Eu atrag atenţia că bazinul Ialomiţei nu poate prelua echivalentul a 400 litri/mp apă din dezgheţ. Asta înseamnă ca vor trebui evacuate localităţi întregi, câteva zeci de mii de oameni. O operaţiune pe care prefecţii şi alţi trombonişti locali, nu o pot efectua nici măcar pe hârtie.
Bărăganul sub apă, Banatul sub apă, Dobrogea izolată. Cine răspunde?

Comentarii
  1. sandu spune:

    Visul lui Basinescu sa se plimbe cu vaporul pe Ialomita cu coana Nuti mancand carnati de Plescoi.Prin inundatiile care vor veni vor fi multe victime din randul batranilor ,bucuria Piratului ca va face economi la fondul de pensii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s