A toilet paper roll

Image via Wikipedia

Ţările Uniunii Europene se pregătesc de alegeri. Anul 2012 este an electoral aproape în toate ţările membre. Reuniunea de la Bruxelles, din 1 şi 2 martie, a Consiliului European nu a făcut nimic altceva decât să distribuie căteva pastile de calmare şi speranţă, prin ţările membre. Pastilele se numesc:

 1. continuarea consolidării fiscale
 2. reluarea creditării economiei
 3. crearea locurilor de muncă
 4. eficientizarea administrației publice

Au mai discutat despre Mecanismul de alertă şi susţinere financiară, despre conferirea statutului de ţară candidată Serbiei, realegerea lui Herman van Rompuy ca preşedinte al Consiliului, despre amânarea aderării la Schengen a României şi Bulgariei, despre viitorul Mediteranei după revoluţiile din anul 2011.
Altfel spus, totul este sub control, mergem mai departe.
În declaraţiile de presă de după reuniune, printre zâmbete, strângeri de mână şi felicitări, doamna Merkel ne-a anunţat că de fapt este foarte greu şi nu sunt şanse ca anul 2012 să rezolve problemele.
De fapt, Uniunea Europeană nu va ieşi din situaţia de blocaj economico-financiar şi instituţional, fără o schimbare masivă de structură, fără un concept nou de cooperare instituţională. Aceasta e realitatea cunoscută de toţi dar s-a evitat o dezbatere pe această temă şi pisica a fost aruncată în grădina Summitului G20, programat în iunie la Los Cabos, în Mexic.
Gogoşile servite de Consiliul European au fost pudrate cu zahăr şi ornate cu peltea de ştevie de către Traian Băsescu, pentru a fi servite naţiei noastre. Folosind pentru a mia oară prefăcătoria şi minciuna, el s-a adresat posturilor TV afişând o suficienţă de mare învingător şi cunoscător, suficienţă garnisită şi ea de hă-hă-ituri. Datoria lui faţă de ţară se traduce prin aceste hă-hă-ituri şi minciuni. Adică, vezi Doamne, ce mari succesuri (sic!) a obţinut el la Bruxelles.
Imediat a fost urmat de gaşca de propagandişti PDL mâncători de rahat, care lăudau, nici mai mult nici mai puţin, modelul Boc privind recesiunea, model slăvit prin Europa. Boc este la un pas de sinucidere, de el nu-şi mai aminteşte nimeni şi din visurile lui de alternanţă la putere cu Băsescu s-a ales praful. Boc dă şi acum la lopată prin Modrogan şi nu înţelege de ce nu-l mai observă nimeni. Câţiva ani a tot încercat să mintă mai mult ca Băsescu, şi-a făcut datoria iar acum l-au aruncat la ghenă.
Băsescu minte, gaşca profitorilor şi clienţilor PDL mint şi ei cu aceeaşi neruşinare, banii de sănătate sunt furaţi iar administratorii lor mint, primul ministru Ungureanu minte şi el. Toată conducerea statului e clădită şi se hrăneşte din minciună. Când minciuna e procedura uzuală, înseamnă că neruşinarea e stăpână!
Nicio procedură politică nu a produs atâta rău României cât a produs minciuna! Nu v-aţi săturat de minciună? Nu credeţi că a sosit vremea ca minciuna politică să fie considerată ca infracţiune foarte gravă la adresa statului şi a ţării, să fie asimilată trădării de ţară şi să fie condamnată penal? Ce pedeapsă aţi da pentru asta?

Comentarii
 1. victor spune:

  Se pare ca nu suntem satui de minciuna!Noi speram!
  Speranta nu obliga la nici o actiune concreta si nu costa nimic,astfel ca am ales tactica privitului din spatele perdelei si asteptarea unei noi generatii care sa -si lase viata in lupta pentru schimbare.
  Daca avem sansa sa mai gasim niste „fraieri” ca in dec.1989,vom putea sa iesim iarasi la vot ,si in schimbul unor galeti de plastic,eventual si cu ceva peste congelat inclus,vom vota iarasi pe cel care minte cu talent si vom avea o noua sansa de a duce in derizoriu sacrificiul celor curajosi.Noi atat putem!
  Stiu ca doare,dar suntem cea mai patetica populatie din ultimii 2000 de ani!Se rasucesc in mormant cei cazuti de-a lungul timpului in apararea tarisoarei si a credintei .Noi suntem papagalii care au predat tara fara sa traga un singur foc de arma.
  Dumneavoastra afirmati nu de mult ca nu vom dispare ca popor,ca am rezistat de-a lungul timpului si o vom face in continuare.Dati-mi voie sa nu fiu de acord!Pana si imperiile au avut un sfarsit,in ciuda potentei economice si implicit militare.Acesta este sfarsitul nostru,cand ne conduce coloana a V-a israeliana si se pregateste cu o viteza demna de o cauza mai buna noul stat evreu in Europa.
  Dar noi speram!Daca tot continuam sa speram minuni si sa nu facem nimic(sport national!)chiar ca ne meritam soarta.Cand se strange latul (vezi razboiul economic mondial pt resurse)cei slabi dispar primii .Dezbinati,rai si prosti,duplicitari din educatie(Fa-te frate cu dracul pana treci puntea,etc)nu avem chiar nici o sansa.
  Pacat!
  Victor(unul dintre „fraierii din dec,1989)
  ….si un dezgust profund pentru cei care au jurat si sunt platiti sa apere aceasta tarisoara,buni doar sa-si bata propriul popor

  • @Victor,
   Subscriu in mare celor scrise. Eu am însă credinţa că va veni o zi a deşteptării şi scuturării de mizeria ce a pus stăpânire peste noi. Va veni cu siguranţă.
   Despre planurile marelui Israel, am un material pe care il voi publica in curand.

 2. Asa a patruns pacatul in lumea noastra printr-o minciuna ” nu vei muri,vei fi ca Dumnezeu” a zis sarpele, adica Diavolul Evei…
  Si de aceea oameni inacearca sa imbrace adevarul in cele mai frumoase haine de minciuna pt ca asta tine la oameni si pt ca ei au ca tata spiritual pe diavol, despre diavolul Domnul Iisus a zis ” ca este tatal minciunii” asta inseamna ca are si multi fii si multi dintre ei sunt prin parlament si nu numai!
  Pedeapsa pt ceea ce fac ei acum , o vor primi in „ziua aceea” despre care Scriptura spune ca va veni si nu va zabovi…
  Si pedeapsa pentru minciunile lor, pt orice minciuna si pt orice pacat, inaintea Justitiei Lui Dumnezeu se plateste mai scump decat „10-20 de ani de inchisoare” se plateste cu sufletul so sufletul, care este parte din Dumnezeu, dupa chipul Sau , adica etern, vor fi pt eternitate in iad!
  Exista reabilitate pt orice pacatos, indiferent cat de pacatos ar fii daca isi recunoaste pacatul si refuza sa-L mai faca Dumnezeu i-l iarta.Caci Domnul Iisus a stat la masa cu famesii si pacatosii, cu oameni corupti, ca in zile noastre, unii au promit iertarea, caci au crezut in El , si au renuntat la viata aia corupta de orice forma de pacat, iar altii nu…
  Intrebarea care vreau sa ramana , nu numai pt ei(parlamentarii) ci si pentru noi.Noi pentru ce optam pentru minciuna sau Adevar? Sa ne amintim ca Iisus Hristos s-a numit pe sine ca fiind Adevarul… El a mai spus ca este Viata… Oamenii de alungul veacului au dat doar definiti despre viata , dar nimeni nu a zis despre sine , ca este viata …De aceea trebuie sa ne intoarcem la Viata(Iisus) si sa traim pentru Adevar(Iisus) Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s