E posibil sa-l reevaluez pe Basescu, de data asta favorabil

Posted: 11 aprilie 2012 in morala, politic, românia
Etichete:, , ,

Vă rog să nu-mi luaţi în nume de rău ceea ce scriu acum!
L-am acuzat permanent pe Traian Băsescu de toate relele abătute asupra noastră. Se vrea stăpân şi conduce după ureche. A promovat vuvuzele în cele mai importante funcţii, şi-a subordonat Guvernul şi Parlamentul, a condus şi conduce prin dosare şi serviciile de informaţii.
Cel mai grav aspect însă e legat de faptul că a făcut din minciună politică de stat.
Tocmai asta e posibil să mă facă să-l reevaluez, într-un anumit domeniu. Mă refer la declaraţiile lui cu ocazia investirii noului ministru al mediului.
O analiză simplă îmi arată că el, făcând din minciună politică de stat, e posibil să-i fii minţit şi pe cei de la Roşia Montană Gold Corporation, Roman Copper Corp. şi Chevron. Din decembrie 2004, de când e Preşedinte şi până astăzi, au trecut mai bine de şapte ani. În aceşti şapte ani, RMGC se joacă de-a mineritul iar ceilalţi au rămas cu buza umflată. Pe de o parte, declaraţiile lui sunt pentru aceste corporaţii, pe de altă parte acţiunile oamenilor din subordinea lui ne arată contrariul. Dacă manevra de la Cotroceni e praf în ochii acestor corporaţii, îi reconsider poziţia lui şi a serviciilor.
Dacă însă declaraţiile lui sunt pe bune, rămâne acelaşi, blestemul României!

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  Este de notorietate publica , ca si cei mai mari criminali ai omenirii au facut si lucruri bune, insa nimeni nu este judecat prin aceasta prisma, considerandu-se ca acest lucru trebuie sa faca parte din definitia omului. deci indivizii sunt judecati prin cea ce fac rau sau prim impasibilitatea , neluarea de actiune impotriva celor ce fac rau, mai ales cand au mijloacele sa o faca.In acest caz, crima acestui individ (cat si a celor doi dinainte) si a acolitilor lor (PM, etc.) consta in urmatoarele, la modul cel mai general:
  Romania a pierdut in acesti 20 de ani (si posibil mai intens in ultimii 5-6 ani) peste 4 milioane de cetateni care -deobicei- s-au transmutat in tarile vestice.Din acestia -e probabil- ca intre 5 si 10 la suta traiesc fie in inchisori fie la marginea societati, cel putin 70 de procente traiesc la un nivel aproape comparabil cu al bastinasilor (depinde de mai multe lucruri inclusiv de „vechime”), si abia cel putin 20 la suta traiesc ca si bastinasii vestici, din care 2 sau 3 la UN MILION exced nivelul acestora, unii fiind chiar milionari (chiar daca unii au devenit milionari prin subterfugii sociale).Este clar ca cele 90 de procente, chiar daca putin sub nivelul bastinasilor, traiesc mult mai bine ca in Ro. adica au un nivel de trai decent, chiar daca depun un efort mai mare ca in Romania.Problema este , nu a avut Ro. si inca nu are conditii naturale ca acesti 4 milioane de cetateni sa fi trait la acelasi nivel in Romania? Raspunsul este ca da, a avut si are aceste conditii insa guvernul romanesc (cu varful sau , presedinte si PM) nu au fost si nu sunt decat niste potlogari de cea mai joasa speta, niste indivizi decazuti si de pe scara animalelor inferioare, niste indivizi care nu pot respira decat daca fac pe cei multi sa geama de lipsuri si neajunsuri si sa-i vada cum parasesc tara, cu bocelutza in spinare. Si in acelasi context, ei au inteles ca deobicei cei care parasesc tara sunt mai destepti decat ei insa si critici, de unde un oftat DE USURARE CAND ACESTIA PLEACA, DANDU-LE PRACTIC LOR , MANA LIBERA LA EXPLOATAREA SI OPRIMAREA CELOR RAMASI sa robotesca pentru ei.
  Deci nu poate exista nici o reevaluare a unui asa individ ,doar pentru ca a aparut in mijlocul iernii sociale cu o floare. Aici este vorba de genocid calculat, deliberat, indus prin desnationalizare, sistem de sanatate distrus, conditii de munca teribile, salarii de nimic, iar aceasta in timp ce ei traiesc in imbelsugare regala, fortand 15-16 milioane de romani sa cumpere-cu salarii romanesti- produse occidentale, in timp ce resursele brute sunt vandute de ei- cu toptanul- primului venit care da mai multa spaga. Si -din nou- aceasta in timp ce Romania poate hrani intregul continent si poate asigura usor, cele mai inalte conditii de viata, tuturor cetatenilor sai. La fel este clar ca scazand numarul populatiei cu milioane, imediat parlamentul ar fi trebuit sa se ajusteze, conform principiului de reprezentare, insa nici pomeneala de asa ceva! Pe cine mai reprezinta acesti parlamentari daca 4 milioane au plecat din tara si nu mai sunt interesati sa fie reprezentati?
  Am mai spus, Romania a ajuns de mult la acel punct in care numai un soc puternic o mai poate pune pe linia de plutire, si anume interventia Armatei (&comp.), arestarea acestui guvern si parlament (macar 90% din ei) recuperarea celor cateva sute de milioane de euro furate de acesti cateva mii de indivizi, si inceperea unei noi ere in cursul tarii.

  • @Uranus, m-am referit strict la episodul de ieri, cand Basescu dadea sarcini importante pentru corporatiile care sa exploateze subsolul. Totusi, sapte ani de tergiversari reprezinta o anumita atitudine. Pentru asta am notat la sfarsit, ori/ori!

 2. U R A N U S spune:

  Pentru indivizi ca acesta nu poate exista decat o singura evaluare: in fata justitiei sau a tribunalului poporului. peste 60% din populatie il regreta pe ceausescu, pe care -l-au impuscat, atunci ce merita acest individ si cei ca el?

 3. panaite spune:

  Totusi, neoliberalismul, distrugerea statului sub acoperirea modernizarii, furtul extrem la interior…toate astea converg spre tradare. Ma mir ca inca mai exista Romania……..aderarea la UE neoliberala, la NATO criminala………nu cred ca este poza, dealtfel cred ca in curand va fugi din tara in urma tulburarilor sociale care vor urma.

  • Ceea ce se intampla azi in lume nu are nicio legatura cu liberalismul, indiferent de forma lui. Este Globalizare, adica decizia unica!

   • panaite spune:

    Aristotel ne invata ca in oligarhie, conform principiului oligarhic, intotdeauna un oligarh e mai bogat decat ceilalti : atunci el devine tiran ! Neoliberalismul, neoconservatorismul reprezinta instigarea la viciu uman, inseamna legalizarea si instigarea la pacat !

   • Ce are a face neoliberalismul si neoconservatorismul (de care n-am auzit) cu intigarea la viciu? Consumisnul, societatea de consum a determinat asta dar nu a instigat. Iar despre „pacat”, cred ca trebuie reevaluat termenul! Chiar trebuie reevaluat!

   • panaite spune:

    Neoconservatorismul este cel al lui Reagan si Thetcher, darwinistii sociali care au adoptat neoliberalismul economic si l-au exportat cu forta militara alaturi de dispretul fata de statul social si dreptul international, neoconservatorii sunt cei care au pervertit institutiile Bretton Woods din rolul lor de frana impotriva exceselor lacome ale liberalismului, asa cum au fost ele concepute dupa Marea Depredie si Razboiul II…..Iar gena umana este rea, animalul din om, lacom si egoist poate exista in colectivitate doar daca i se creaza conditiile primordiale, adica alaturi de instinctul de conservare, adica de frica ! E drept ca omul e inzestrat si cu o mare capacitate de a urma un ideal, din dragoste, insa fara frica nu poate iesi din „pacat” !

 4. panaite spune:

  Si cum ramane cu neoliberalismul, distrugerea statului sub acoperirea modernizarii, distrugerea culturii nationale in sens de paradigma patriotica, aderarea la UE neoliberal si la NATO criminala……..

 5. U R A N U S spune:

  „Monarhia parlamentară îndeplineşte un rol pe care niciun preşedinte ales nu-l poate îndeplini niciodată. Ea limitează formal setea de putere a politicienilor, deoarece prin ea funcţia supremă în stat este ocupată odată pentru totdeauna.”
  (Max Weber, economist si sociolog german)
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  iar setea de putere cuprinde orice altceva, dorinta de preamarire, de bani, de razbunare,etc.etc.
  acesti indivizi se regasesc peste tot si in orice societate, important este formarea cadrului care limiteaza transpunerea in fapte a acestor dorinte, iar sistemul republican (cu mici exceptii) este solarul bine incalzit si cel mai bun gunoi, pentru aceasta samanta. Ieri aratam care sunt cele 10 tari care sunt f.aproape de a intra in capacitate de plata, 9 sunt republici, iar 6 din total sunt europene.iar singura Monarhie -in acest top- Spania, are un indice de schimbare 15% (dar pozitiv) spre deosebire de Egipt cu un indice de schimbare de -9% (absolut negativ) desi amandoua tarile fac-sau faceau- bani seriosi prin turism

 6. U R A N U S spune:

  Cred ca M.Weber a avut dreptate si cand a ales si sortul de Monarhie si anume cea parlamentara, pentru ca prin aceasta se lasa libera oportunitatea celor cu adevarata chemare sa acceada in ierarhia statului, iar cei care sunt doar oportunisti vor fi usor expusi si scosi din acest circuit, politic(desigur) insa acest tip de Monarhie permite cel mai mult si mai usor oamenilor de valoare sa obtina functii majore in stat.

  • panaite spune:

   Nu pricep, de ce si prin ce mecanism sunt scosi derbedeii din viata politica in monarhia parlamentara si nu se intampla asa si in republica parlamentara ???? Nu e acelasi vot „democratic ” al aceleiasi populatii vicioase si viciate ?

   • U R A N U S spune:

    Problema este de arbitraj si echidistanta.Un Monarh este inconjurat de un grup de oameni trecuti prin ciur si darmol zeci de ani(consiliul de coroana), cu care ia decizii nepartinice, in caz de nevoie, sau atentioneaza permanent devierile guvernului sau parlamentului.Un presedinte este intotdeauna pionul unui partid si nu poate fi echidistant.Interesul Monarhului este (altfel natural, omenesc) sa acumuleze putin dar constant, stiind ca este in functie pe viata, presedintele (chiar daca nedeclarat) vine cu intentia dovedita prin fapte si urmari, sa acumuleze rapid si mult, stiind ca „domnia” sa e limitata in timp(desi incearca sa o faca si el perpetua), iar pentru ca aceasta ar fi batator la ochi si riscant sa o faca singur, se inconjoara de o camarila sustinatoare si protectoare, astfel se face ca impreuna, grupul respectiv acumuleaza in cativa ani mai mult decat o casa monarhica , in cateva generatii. Iar aceasta in detrimentul intregului popor, este usor de notat ca in republici se regasesc cei mai multi multimilionari si miliardari, insa intr-un procent si contrast izbitor cu restul populatiei (adica 2 mii de miliardari si 1 miliard de -realmente- muritori de foame, cazul Indiei*), in timp ce in Monarhii GDP -ul este foarte comparabil cu al unei republici de aceiasi marime, insa distributia este facuta echitabil, adica exista milioane de semi-milionari, dispersati in intreaga populatie.**Mecanismul are mai multe aspecte, insa daca ne ghidam chiar si numai dupa termenul pragmatism, notam ca -oricare ar fi acest mecanism- rezultatele sunt net superioare in Monarhii, pentru ca sistemul este in asa fel construit sa permita accesul in functii si pozitii politice si de decizie doar a indivizilor integri si paraverificati in ani multi ***.In republica (cel mai elocvent caz este Romania) valurile se succed doar cu scopul pe care il au si lacustele, iar atata timp cat nu exista o reala separatie in stat a putorilor, masele votante vor alege in mod „democratic”, insa -intotdeauna- pe cei care li se transmite direct sau prin biserica, care -se stie- este cea mai de incredere institutie in Ro. Iar la acest capitol trebuie adaugat ca tot in Monarhii, aceasta separatie este unul din factorii care a dus la prosperitate si echilibru social, tocmai pentru ca nu mai exista interferenta bisericii, in afacerile statului, care -daca e de drept- trebuie sa reprezinte si sa protejeze orice cetatean, indiferent de apartenenta la un grup sau altul, rasial, economic, religios, etc.

    *in Ro. lucrurile sunt la fel, insa la proportiile numerice impuse de marimea tarii si a populatiei: adica avem 4-5 miliardari, cateva zeci bune de multi-milionari, cateva mii de semi-milionari si apoi o clasa medie de max. 2-3 milioane, urmata de peste 60% din populatie care este saraca si traieste din expediente pentru a suplimenta ajutorul social oficial, populatie care in continuare saraceste, asa cum cei din varf, in continuare acumuleaza si mai mult, pentru ca (am mai spus) , „banii fac bani” de unde necesitatea de a da o sansa si o oportunitate initiala absolut tuturor tinerilor de 17 ani, prin garantarea unui minim venit, iar Romania are toate conditiile sa intreprinda acest act

    **In Monarhiile europene, majoritatea populatiei traieste in case (si nu apartamente) , mai ales in „mediul rural”, deobicei platite, iar alaturi de cel putin o masina /familie, bijuterii si alte obiecte de valoare, plus contul bancar de minimum 20-30 mii euro, aduc , per total, la o valoare de aprox. 1/2 milion euro/familie

    *** In general, in Monarhii guvernul si politicienii sunt oameni trecuti de 40 de ani, populatia nu se da peste cap sa prinda asa pozitii, ei se multumesc cu modul de viata tihnit si indestulator, cu vacante oriunde in lume, chair daca sunt doar proprietarii unei mici sere, doar de 3-4mii mp, care le aduce insa venit substantial si pentru faptul ca nu sunt furati de guvern.In Romania (doar ca ex.) stim bine cine sunt parlamentarii si guvernul, indivizi prea tineri si fara o reala experienta sociala, un sfert dintre ei au dosare penale(e adevarat bine prafuite), la care trebuie adaugat faptul ca politica republicana -in general- se bazeaza pe dezavuarea adversarilor politici si pe
    scheme de acumulare de valori, dublate de incercari(reusite) de a ramane in politica, inclusiv prin metode tzunami, de fuga in masa,catre partidul care pare a fi noul castigator.

 7. U R A N U S spune:

  iata o mostra din cei 10% descrisi mai sus:

  „Romanii jefuiesc la drumul mare pe o autostrada din Serbia

  Bande organizate de romani sunt responsabile pentru o serie de jafuri pe autostrada E-75 din Serbia, anunta politia din Belgrad…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s