Stimaţi lideri europeni,
Prim miniştri, preşedinţi şi şefi de grupuri europene declarate.
Nu mă poate acuza nimeni că sunt partizan politic al cuiva din scena politică românească sau că am o atitudine antieuropeană dar voi, cei ce vă jucaţi acum de-a decizia europeană, aţi reuşit performanţa de-a aduce în derizoriu conceptul de Uniune Europeană şi de-a distruge speranţa şi încrederea oamenilor într-un viitor bun. Principala criză europeană e criza liderilor.
Observ cu uimire că dintr-o dată luaţi poziţie politică faţă de schimbările din România, clamând pericolul destructurării statului de drept. Vorbiţi despre legitate, dreptate, drepturi constituţionale.
România şi-a dat de pomană economia, pentru a deveni membră a Uniunii Europene. Ne-aţi dat în schimb sintagme idioate, de la „sat european” la „dezvoltare durabilă” şi de la „coeziune economico-socială” la mai noul „smart inteligence„. Comisarii Moskovei de acum şaizeci de ani aveau mai multă imaginaţie ca voi deşi nu învârteau fonduri de o asemenea valoare.
Ani de zile, nu v-a durut nici măcar în cur despre viaţa cetăţenilor „europeni” aflaţi pe teritoriul României sau risipiţi prin Europa în căutare de slujbe. Când Băsescu făcea experimente şi tăia salarii, pensii, ajutoarele pentru mămici şi handicapaţi, drepturile copilului, când închidea spitale şi şcoli dar întărea jandarmeria, voi unde eraţi? Ce poziţie aţi luat atunci?
Aţi vrut mereu o slugă pe post de şef de stat în România şi în celelalte ţări gri ale Uniunii Europene.
În România, salariul minim e sub preţul unei nopţi de cazare într-un hotel mediu de la Bruxelles. Nu vă e ruşine cu o astfel de situaţie?
Singurii care au înţeles că Uniunea Europeană s-a transformat dintr-o uniune de ţări într-o afacere a unui grup, au fost grecii! Ei au ştiut clar că o Uniune politico-economică înseamnă drepturi egale pentru membri iar veniturile trebuie să fie aceleaşi. Nu-ţi pui ţara la dispoziţie ca piaţă pentru o Europă Unită, fără să revendici drepturile cetăţenilor tăi.
Clamaţi statul de drept uitând că noi, în România, încă avem o Constituţie cu care, cel care a fost preşedinte, s-a şters la fund. Atunci nu v-aţi revoltat, eraţi la Bunga-bunga.
Pas cu pas, încercând să transformaţi Uniunea Europeană într-un trust economico-financiar cu regiuni numerotate, întinse pe teritoriul ei, veţi reuşi să aruncaţi în haos patru sute de milioane de oameni. Am scris asta acum patru ani în Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră!
Calea greşită pe care a apucat Uniunea Europeană are drept cauză apartenenţa liderilor ei la grupuri de alt tip decât cele de interes social-european.
Dacă aş avea puterea, aş spune STOP, aici e România.
Încercaţi să respectaţi România!
Vremurile ce vin vor fi şi peste voi!

Rugăminte: Cei care subscrieţi mesajului şi aveţi prieteni pe axa România-Bruxelles, daţi mai departe. Mulţumiri!

Reclame
Comentarii
 1. U R A N U S spune:

  „România şi-a dat de pomană economia, pentru a deveni membră a Uniunii Europene…”

  „Când Băsescu făcea experimente şi tăia salarii, pensii, ajutoarele pentru mămici şi handicapaţi, drepturile copilului, când închidea spitale şi şcoli dar întărea jandarmeria, voi unde eraţi? Ce poziţie aţi luat atunci?…”
  Economia Romaniei a foast data de pomana la cateva duzini de indivizi, cetateni romani, care si acum manipuleaza politica romaneasca si diverse persoane…
  Pentru ca degringolada a inceput cu actualul PSD, aflat la putere sub alta denumire si cu mentorii celor de acum, in frunte, adica iliescu, roman, nastase, etc. care ar trebui judecati de un complet militar.
  „orice imparatie va fi distrusa din interiorul ei”.Romania, ilustrare perfecta, distrusa intentionat de comducatorii ei si indivizii politici inconjuratori si slugarnici, precum parlamentul.

 2. maria spune:

  Excelentă scrisoare!
  Dacă ar putea fi tradusă şi pusă ca o oglindă în faţa reprezentanţilor noi”Uniuni Sovietice” să înţeleagă că nu stem un popor de oi, că dacă Băsescu ” a pupat papucul” a făcut-o fără girul nostru al celor mulţi şi în interesul propriului buzunar!
  Ne-au „înghesuit” în acest „corset” şi ne predică apă iar ei beau vin!
  O şleahtă de politicieni veroşi, imorali la „şcoala” cărora au fost şcoliţi şi politicienii noştri!
  VINE,EA ŞI SCADENŢA!!!!!!!!!!!!

 3. vlad marius Dumitru spune:

  Felicitari ! Este o scrisoare care reflecta adevarul si onoare ce ar trebui s-o avem prin cei care conduc destinele tarii. si poate trezeste poporul roman la realitate,-parlamentul reprezinta optiunile de vot a tuturor cetatenilor- si pro si contra-, deci reprezinta poporul in totalitate , cum place unora sa se exprime, este expresia optiunii votului popular si nu se pune la indoiala declaratiile si hotararile sale. Si o intrebare: Pai Parlamentul este bun numai cand ne convine si cand nu este bun ptr unul sau altul, ce este? intrebati pe nr 1 „o gasca de hoti”. asta-i limbaj!!!! De ce nu ai in atentie draga profesore „realizarile” guvernarii Boc si faptul ca au fost lansate o „suma de neavenite si anonime” care habar n-aveau de viata politica sau de conducerea unor institutii ale statului, cine le-a recomandat si sustinut?????, oare nu aveam noi profesori universitari, specialisti si experti de unde sa alegem!!!- POPORUL nu uita ca a fost umilit si nu s-a conlucrat cu el, de aceea vezi rezultatele alegerilor locale din mai a.c.si probabil ca va mai urma…Ati uitat ca Boc era premier cu numele si de fapt nr 1 era seful mare, dicta si desfacea….fiecare din cei aflati la putere trebuie sa stie, conf legilor in vigoare si Constitutiei, ce atributii au si sa fie trasi la raspundere daca-si depasesc mandatul. Trebuie sa existe o conlucrare perfecta intre nr 1 si premier, astfel va fi mereu razboi, haos, neintelegeri si are de pierdut … cine? POPORUL. Dar acesta nu mai suporta scandal si vrea ca guvernul sa se ocupe de problemele reale ale tarii. Trebie sa ne orientam spre vechi aliante politice si economice cu piata imensa ca: China, india, Rusia, Brazilia si tari africane cu bogatii naturale imense, care au dat conducatori de stat si ministere scoliti in Romania. Unde ne este orientarea, de ce stam blocati numai de UE, cand tari precum Germania au relatii politice , economice foarte bune cu: China , Rusia, India. Apoi de ce bogatiile subsolului nu-s exploatate de firme romanesti de stat , eventual in conlucrare cu parteneri straini, ptr. toate bogatiile subsolului din Romania? precum: gaze, metale feroase, grele, apoi nemetale (rare si pretioase), uraniu, petrol, gaze de sist etc, totul in beneficiul poporului, popor atat de invocat de primii politicieni ai tarii. Mi-a facut placere sa va citesc articolul, ca fiind exprimarea unui punct de vedere, dar nu-s de acord cu parte din ce-ati reliefat, n-are substanta si ancorare in adevar. suntem precum esenta versurilor:
  Si prinsi intr-un vârtej al vietii
  Privim nauci cum timpul pleaca inapoi
  Cum amintiri pierdute revin in mintea noastra
  Si dau putere mintii pâna la apogeu
  vlad marius Dumitru

  • Va veni un val peste Europa si lumea se va schimba. Din pacate pentru noi, la ora actuala, inca nu facem parte din cartile viitorului.

   • BRACON Ioan spune:

    Am selectat ce ne trebuie pentru tară, felicitări autorului VLAD Marius-Dumitru
    Rezumat

    Trebuie sa existe o conlucrare perfecta intre nr 1 si premier, astfel va fi mereu razboi, haos, neintelegeri si are de pierdut … cine? POPORUL.
    Trebie sa ne orientam spre vechi aliante politice si economice cu piata imensa ca: China, india, Rusia, Brazilia si tari africane cu bogatii naturale imense, care au dat conducatori de stat si ministere scoliti in Romania. Unde ne este orientarea, de ce stam blocati numai de UE, cand tari precum Germania au relatii politice , economice foarte bune cu: China , Rusia, India. Apoi de ce bogatiile subsolului nu-s exploatate de firme romanesti de stat , eventual in conlucrare cu parteneri straini, ptr. toate bogatiile subsolului din Romania? precum: gaze, metale feroase, grele, apoi nemetale (rare si pretioase), uraniu, petrol, gaze de sist etc, totul in beneficiul poporulu . O minte luminată, felicitări.

   • Nu de conlucrare intre presedinte si PM e vorba. E bine sa existe legi clare si sa fie respectate. Daca ar fi fost asa, nu ar fi existat un borfas ordinar ca Basescu, care sa se joace de-a Dumnezeu, sa aplice zeciuala pe tot ce misca si sa-si puna curvele peste tot.

 4. BRACON Ioan spune:

  Constat că guvernul Ponta a preluat puterea şi că înainte de a o prelua cu toţii erau tare supărati de rivalităţile preşedintelui cu premierii aleşi.
  Acum fenomenul s-a inversat, preşedintele interimar se luptă pentru funcţia de preşedinte, nu pentru putere, pentru că aceasta a fost preluată, funcţie care costă multe milioane de euro cu care se putea iriga o bună parte din România şi se puteu crea multe locuri de muncă.
  La aşa cap, aşa căciulă. Români vegheaţi, răul continuă.

  • Ce repede uita cetatenii ca in ultimii cativa ani, o clica de borfasi avandu-l in frunte pe Basescu, a devalizat tara si a adus-o pe marginea prapastiei. Probabil ca si tu iti banii de acolo daca te uiti la suta de lei dar nu vezi miliardele furate.

 5. Bracon Ioan spune:

  Ceia ce văd eu şi mulţi ca mine şi le comentăm civilizat, sunt apă de ploaie. Adevărul este că la nivel central nimeni nu se ocupă de cele comentate de noi, pentru a extrage ce este bun şi a prezenta sinteze organelor de resort.
  Justitia, politia, serviciile secrete de informatii, dar în special parchetele, nu-şi fac datoria, nu se sesizează la comentariile noastre sau cele ale scriitorilor, şi nu se sesizează nici din oficiu, pentru cercetări şi arestarea rapidă a făptuitorilor. Cel ce comite infractiune, nu poate beneficia de imunitate, care are efect numai politic pentru infractiuni politice.
  Daca ne referim la subiectul sumelor mici sau mari risipite din economia ţării evident este că nici un leu nu trebuie să se risipească fără justificare şi aprobările legale. Ceia ce s-a risipit pe referendum, nu se justifică, cei care au dispus şi aprobat, trebuie să plătească acum din patrimonial lor.
  Lupta politică s-a dat pentru o funcţie. Cei cu nerăbdare, nu pot sta la rand pentru a fi aleşi de popor. Recuperarea sumelor mici, sau mari trebuie să înceapă chiar din acest moment prin sesizarea parchetelor din oficiu.

  • @Bracon, Ba da, se ocupa, se monitorizeaza jurnalele de opinie. Serviciile au o armata intreaga care numai de asta se ocupa. Lupta nu este pentru schimbarea unui om ci pentru anihilarea unei caracatite care a pus stapanire pe tara si al carui exponent este borfasul de Basescu.

   • Bracon Ioan spune:

    Domnule MIRCEA CEL BĂTRÂN, am imaginea dv. ca fiind un om tânăr şi puternic, , cu multă voinţă de a contribui prin cele ce scrieţi la binele ţării, precum a fost acel MIRCEA.
    a-şi dori să făurim o echipă centrală, care să ne gândim la viitor prin aplicaţii practice şi să cenzurăm numai acele proiecte ale guvernului care nu aduc venit dar aduc pagubă poporului nostru. Domnul Băsescu, chiar în postura de preşedinte, în lipsa susţinerilor sale de către guvern, nu mai mişcă nu mai poate face nimic, decât să semneze acte. Eu dacă a-şi fi în guvern, la-şi modela după pofta inimii mele, numai pentru admiterea proiectelor bune.
    Cu respect şi consideraţie. 04.08.2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s